Liity verkostomme!

EU

Maailman elintarviketurvallisuuspäivä: komission jäsen Stella Kyriakidesin lausuma

Julkaistu

on

Maailman elintarviketurvallisuuspäivänä (7. kesäkuuta) terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides antoi seuraavan lausunnon: ”Tänään vietämme maailman elintarviketurvallisuuspäivää, päivää, joka kuvaa kuinka tärkeä turvallinen ja ravitseva ruoka on koko maailmalle. COVID-19-pandemia ei ole vain korostanut vahvojen terveyskriisivalmiuksien, ennaltaehkäisymekanismien ja toimitusketjujen merkitystä, jotka takaavat välttämättömien tavaroiden jatkuvan liikkumisen, mutta myös yleisesti saatavilla olevan ja kohtuuhintaisen turvallisen ruoan ratkaisevaa merkitystä. Turvallinen ja ravitseva ruoka vahvistaa immuunijärjestelmäämme ja suojaa sairauksilta. Turvallinen ruoka on avain elintarviketurvaan.

Kulunut vuosi on avannut mahdollisuuden rakentaa vankkoja ruokajärjestelmiä tulevaisuutta varten. Järjestelmät, jotka voivat auttaa edistämään ympäristöystävällistä ja kestävää palautumista COVID: stä. EU: lla on nyt pitkän aikavälin strateginen visio siitä, miten muuttaa elintarvikkeiden tuotanto-, jakelu- ja kulutustapamme - Euroopan maatilasta haaraan -strategia. Se on yksi avaintyökaluista, joita meillä on käsissämme muuttuvien tavoitteidemme saavuttamiseksi. Farm to Fork on ainutlaatuinen tilaisuus muutokseen. Ja tuotettujen ja syömiemme elintarvikkeiden turvallisuus ympäri maailmaa on lähtökohta. Olemme ylpeitä siitä, että korkeatasoinen suojamme koetaan usein kultaisena standardina.

"Jatkamme näiden standardien edistämistä maailmanlaajuisesti työskentelemällä käsi kädessä kansainvälisten järjestöjen, kuten YK: n elintarvike- ja maatalousjärjestön ja Maailman terveysjärjestön kanssa. Ruokamme turvallisuus on tärkeämpää kuin koskaan ennen, ja odotan innolla YK: ta Food Systems -huippukokous tänä syyskuussa ja tukemaan voimakkaimmin muuttuvia muutoksia siinä, miten maailma tuottaa ja kuluttaa ruokaa. "

Täydellinen lausunto on saatavilla verkossa.

Continue Reading

EU

Euroopan unioni ja Intia pitävät yhteisiä meriharjoituksia Adeninlahdella

Julkaistu

on

Euroopan unioni ja Intia toteuttivat 18. – 19. Kesäkuuta 2021 yhteisen meriharjoituksen Adeninlahdella. Harjoitukseen osallistui Intian laivaston fregatti TrikandEU NAVFOR Somalia - operaatio Atalanta (link is external) omaisuudet, mukaan lukien italialainen fregatti Carabiniere (Atalantan lippulaiva) ja espanjalainen fregatti Navarra, ranskalainen fregatti Surcouf ja ranskalainen amfibiohyökkäyshelikopterialusta Tonnerre. Harjoitus perustui piratismin vastaiseen operaatioon. Siihen sisältyi kannen poikkileikkaus laskeutumisesta, monimutkainen taktinen kehitys merellä, elävä ampuminen, yöllinen partio ja merivoimien paraati avomerellä Somalian rannikon edustalla.

EU ja Intia ovat sitoutuneet vapaaseen, avoimeen, osallistavaan ja sääntöihin perustuvaan järjestykseen Intian ja Tyynenmeren alueella, jota tukevat alueellisen koskemattomuuden ja suvereniteetin kunnioittaminen, demokratia, oikeusvaltio, avoimuus, navigoinnin ja ylilentojen vapaus, esteetön laillinen kauppa ja riitojen rauhanomainen ratkaisu. He vahvistavat kansainvälisen oikeuden, myös Yhdistyneiden Kansakuntien merioikeusyleissopimuksen (UNCLOS), ensisijaisuuden.

Tammikuussa 2021 EU ja Intia aloittivat vuoropuhelun meriturvallisuudesta ja sopivat syventävänsä vuoropuheluaan ja yhteistyötään tällä alalla. Intian laivasto on toimittanut saattajaa World Food Program -järjestelyaluksille, joita koordinoi EU NAVFOR Somalia - Operaatio Atalanta. Intian laivasto on aiemmin osallistunut Shared Awareness and Deconfliction (SHADE) -konferenssiin, jonka isäntänä toimii Operation Atalanta, jonka omaisuudella on aiemmin toteutettu useita yhteisiä harjoituksia Intian alusten kanssa.

EU ja Intia aikovat lujittaa operatiivista yhteistyötään merellä, mukaan lukien yhteiset meriharjoitukset ja satamakäynnit, ja suojella viestintäratoja. He aikovat myös lisätä merialueiden tietoisuutta Intian ja Tyynenmeren alueella keskinäisen koordinoinnin ja vaihdon avulla. EU ja Intia vahvistavat kiinnostuksensa lisätä yhteistyötään meriturvallisuuden alalla Intian ja Tyynenmeren alueella.

Lisätietoja

EU: n strategia yhteistyölle Intian ja Tyynenmeren alueella
EU: n Indo-Tyynenmeren strategia (tietosivu)

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Espanja romuttaa pakolliset ulkonaamarit 26. kesäkuuta

Julkaistu

on

By

2 minuutin lukeminen

Espanjalaiset turistit poistavat suojamaskinsa otettuaan kuvan härkätaistelijan patsasta härkätaisteluareenan jälkeen, kun Espanjan pääministeri Pedro Sanchez ilmoitti perjantaina, että peite velvoitteen käyttää naamioita ulkona 26. kesäkuuta alkaen koronavirustaudin keskellä (COVID -19) pandemia, Rondassa, Espanjassa, 18. kesäkuuta 2021. REUTERS / Jon Nazca
Espanjalaiset turistit poistavat suojanaamionsa ottamaan valokuvan härkätaistelijan patsaalla härkätaisteluareenan jälkeen, kun Espanjan pääministeri Pedro Sanchez ilmoitti perjantaina, että peite velvoitteen käyttää naamioita ulkona 26. kesäkuuta alkaen koronavirustaudin keskellä (COVID -19) pandemia, Rondassa, Espanjassa, 18. kesäkuuta 2021. REUTERS / Jon Nazca

Espanja poistaa peitevelvoitteen käyttää naamioita ulkona 26. kesäkuuta alkaen, pääministeri Pedro Sanchez sanoi perjantaina (18. kesäkuuta), kirjoittavat Inti Landauro, Joan Faus ja Emma Pinedo, Reuters.

Espanjan ilmoitus on seurausta naapurimaassa sijaitsevasta Ranskasta tehdystä päätöksestä lopettaa naamioiden pakollinen käyttö ulkona infektioiden määrän laskiessa, vaikka Delta-variantin leviämisestä on edelleen huolta. Lue lisää.

"Tämä viikonloppu on viimeinen, jolla on naamioita ulkotiloissa, koska ensi viikonloppuna emme enää käytä niitä", Sanchez kertoi tapahtumasta Barcelonassa.

Hän sanoi, että hallitus kokoontuu 24. kesäkuuta hyväksyäkseen maskin käyttämistä koskevan säännön poistamisen 26. kesäkuuta.

Muutaman poikkeuksen, kuten liikunnan, estäminen, naamarin käyttö on ollut lakisääteinen vaatimus sisätiloissa ja ulkona useimmissa Espanjassa, huolimatta sosiaalisesta etäisyydestä viime kesästä lähtien kaikille yli kuuden vuoden ikäisille.

Jotkut alueelliset viranomaiset ovat kuitenkin kannattaneet säännön helpottamista, kun infektiot vähenevät ja lähes puolet yhdellä rokoteannoksella saaneista väestöistä - mukaan lukien yli 90% yli 50-vuotiaista.

Edeltävien 14 päivän aikana mitattu valtakunnallinen tartuntaprosentti laski 96.6 tapaukseen 100,000 150 ihmistä kohti torstaina, kun se oli kuukausi sitten yli XNUMX tapausta, kun taas terveysjärjestelmään kohdistuva paine on vähentynyt merkittävästi vuoden alusta lähtien.

Espanjan 17 aluetta ovat suurelta osin vastuussa terveydenhuollon hallinnasta, mutta keskushallinnon on ehdotettava merkittäviä poliittisia muutoksia järjestelmässä, joka aiheuttaa usein jännitteitä hallintojen välillä.

Viime viikolla hallitus joutui palaamaan suunnitelmaan yökerhojen avaamisesta asteittain sen jälkeen, kun alueelliset viranomaiset olivat valinneet laajalti valituksia, jotka hylkäsivät sen joko liian tiukkana tai liian löysänä. Lue lisää.

Continue Reading

Valko-Venäjä

EU saavuttaa Valko-Venäjän talouspakotteet Itävallan diplomaattien mukaan

Julkaistu

on

By

Valkovenäjän presidentti Aleksandr Lukašenko nähdään tapaamisessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Sotšissa, Venäjällä 28. toukokuuta 2021. Sputnik / Mihail Klimentyev / Kremli REUTERSin kautta
Ryanairin lentokone, joka kuljetti Valkovenäjän oppositiobloggaajia ja aktivisteja Roman Protasevichia ja ohjasi Valkovenäjälle, jossa viranomaiset pidättivät hänet, laskeutuu Vilnan Vilnan lentokentällä Liettuassa 23. toukokuuta 2021. REUTERS / Andrius Sytas

Euroopan unioni aikoo kieltää uudet lainat Valko-Venäjälle saavutettuaan perjantaina sopimuksen Minskiin kohdistuvista taloudellisista pakotteista rangaistuksena toimittajan pidätyslennon pakosta, Itävallan ulkoministeriö ja kolme diplomaattia sanoivat, kirjoittaa Francois Murphy Sabine Siebold että Robin Emmott.

Laajat taloudelliset sanktiot olisivat EU: n tähän mennessä vahvin vastaus siihen, että Valkovenäjän viranomaiset pakottivat toukokuussa Ryanairin lennon laskeutumaan maanpaossa olevan toisinajattelijan pidättämiseksi.

Valkovenäjän rahoitussektorin rajoituksiin, jos EU: n hallitukset sopivat siitä poliittisella tasolla, sisältyy: uusien lainojen kielto, EU: n sijoittajien kielto kaupata arvopapereita tai ostaa lyhytaikaisia ​​joukkovelkakirjoja ja kielto EU: n pankeilta tarjota sijoituspalveluja . Myös EU: n vientiluotto päättyy.

Perjantainen sopimus voitti Itävallan vastalauseet, jonka Raiffeisen Bank International (RBIV.VI) on merkittävä toimija Valkovenäjällä Priorbankin tytäryhtiönsä kautta.

EU: n johtajat tapaavat ensi torstaina suunnitellun huippukokouksen. Ei ollut vielä selvää, hyväksyvätkö he asiantuntijaviranomaisten sopiman sopimuksen.

"Tällä sopimuksella EU lähettää selkeän ja kohdennetun signaalin Valkovenäjän hallinnon sietämättömiä sortotoimia vastaan", Itävallan ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.

Vuodesta 1994 vallassa ollut presidentti Alexander Lukašenko on väittänyt, että toimittaja vetäytyi koneesta 23. toukokuuta, Roman Protasevich oli suunnitellut kapinaa, ja hän on syyttänyt länsimaita hybridisodan aloittamisesta häntä vastaan.

EU, Nato, Iso-Britannia, Kanada ja Yhdysvallat ovat ilmaisseet suuttumuksensa siitä, että lento EU: n jäsenvaltioiden Kreikan ja Liettuan välillä painettiin laskeutumaan Minskiin ja viranomaiset pidättivät sitten 26-vuotisen maanpakolaisen toisinajattelijan 23-vuotiaan tyttöystävänsä kanssa. .

KASVA, TUPAKKA, ÖLJY

Pakotteiden laatimiseksi määrätyt EU: n asiantuntijat sopivat vakoiluun käytettävien viestintävälineiden viennin kieltämisestä ja tiukemmasta aseidenvientikiellosta metsästyskiväärit mukaan lukien.

He sopivat myös tupakkatuotteiden sekä öljyn ja öljyyn liittyvien tuotteiden EU: n Valko-Venäjältä ostamista koskevista rajoituksista ja kaliumin tärkeimmän viennin potaskan tuontikiellosta.

Humanitaarisiin tarkoituksiin sovellettavista taloudellisista pakotteista tehdään poikkeuksia, vaikka Valkovenäjän kansalaisten yksityiset säästöt eivät vaikuttaisi, yksi diplomaateista sanoi.

Lukashenko on läheisesti liittynyt Venäjään, joka pitää Valko-Venäjää puskurimaana Naton laajentamista vastaan, ja on ollut läpäisemätön ulkomaisten painostusten jälkeen viime elokuussa pidettyjen kiistanalaisten vaalien jälkeen, jotka opposition ja lännen mukaan väärennettiin. Massiivisilla katuprotestilla ei ole ollut juurikaan vaikutusta hänen vallanpitoonsa.

EU on viime vuodesta lähtien asettanut jo kolmelle seuraamukselle henkilöitä, mukaan lukien Lukašenko, jäädyttämällä heidän omaisuutensa EU: ssa ja kieltämällä matkustamisen. Ulkoministerit hyväksyvät maanantaina uuden kierroksen, jossa mustalle listalle otetaan 78 henkilöä ja kahdeksan tahoa, diplomaatit sanoivat.

EU: n hallitukset haluavat nyt lyödä Valkovenäjän talouden keskeisiä aloja ja saada todellisia rangaistuksia Lukashenkolle.

Kaliumin - lannoitteissa käytetyn kaliumpitoisen suolan - vienti on merkittävä Valuutan valuuttamääräinen lähde, ja valtionyritys Belaruskalin mukaan se tuottaa 20% maailman tarjonnasta.

EU: n tilastoviraston mukaan ryhmä toi Valko-Venäjältä viime vuonna 1.2 miljardia euroa (1.5 miljardia dollaria) kemikaaleja, mukaan lukien potaskaa, sekä yli miljardin euron arvosta raakaöljyä ja siihen liittyviä tuotteita, kuten polttoaineita ja voiteluaineita.

Saksa on sanonut, että sanktioita olisi jatkettava, kunnes Valko-Venäjällä järjestetään vapaat vaalit ja vapautetaan poliittiset vangit.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa