Liity verkostomme!

ympäristö

EU: n vihreällä viikolla 2021 saavutetaan laajamittainen mobilisointi terveempien ihmisten ja planeetan hyväksi

Julkaistu

on

Tämän vuoden painos EU: n vihreä viikko, Euroopan suurin vuotuinen ympäristötapahtuma, virallisesti avattu presidentti von der Leyen, päättyi viime perjantaina (4. kesäkuuta) ja osallistui ennätyksellisesti kaikkialle EU: hun. Omistettu EU: n tavoitteelle ilman pilaantumista, 600 kumppanitapahtumaa 44 maassa ympäri Eurooppaa lähentivät pyrkimyksiä torjua ilman, maaperän ja veden pilaantumista. Vihreällä viikolla korostettiin lapsille suunnattuja työpajoja, keskusteluja vihreästä elpymisestä, hakkerointeja, siivoustoimia ja kansalaisten sitouttamistoimia. Euroopan vihreä sopimus tavoitteena on saada aikaan.

Euroopan vihreän kaupan varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sekä ympäristö-, valtameri- ja kalatalousvaltuutettu Virginijus Sinkevičius, suljettu tapahtuma. Toukokuussa Euroopan komissio esitteli EU: n nollapäästötoimintasuunnitelma asettamalla tämä visio ja ehdottamalla toimia ja tavoitteita siihen pääsemiseksi. Saasteen vähentäminen edellyttää puhtaita valintoja alueelliselle ja kaupunkiliikenteelle ja energialle, investointeja rakennuksiin ja infrastruktuureihin sekä yleistä aluesuunnittelua ja maankäyttöä.

Terveyden ja ympäristön väliset yhteydet olivat tämän vuoden painopisteen keskiössä. Biologisen monimuotoisuuden ja pilaantumisen osalta tämän vihreän viikon viesti on hyvin selkeä: ravinteiden, torjunta-aineiden ja muovien aiheuttaman pilaantumisen vähentäminen on edellytys biologista monimuotoisuutta koskevien tavoitteidemme saavuttamiselle. Muita painopisteitä olivat kestävä tuotanto ja kulutus sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus taistelussa pilaantumisen torjumiseksi, sillä heikoimmassa asemassa olevat ryhmät kärsivät eniten. Komissio ja Euroopan alueiden komitea ovat myös käynnistäneet Sidosryhmäfoorumi auttaa nollapäästötoimintasuunnitelman täytäntöönpanossa, koska kaupungeilla ja alueilla on keskeinen rooli tämän vision muuttamisessa käytännössä. Lisätietoja on tässä uutinen.

Bosnia ja Hertsegovina

Kymmenen vuoden lupausten jälkeen Bosnia ja Hertsegovinan viranomaiset eivät vieläkään kerro ihmisille, jotka saastuttavat kaupunkiensa ilmaa

Julkaistu

on

Ilma Bosnia ja Hertsegovinassa on Euroopan likaisimpia (1), ja vuonna 2020 se sijoittui 10. sijalle PM2.5-saasteissa maailmanlaajuisesti (2). Siitä huolimatta kansalaisilla on edelleen vaikea yrittää ymmärtää: kuka on vastuussa? Vaikka valtion viranomaiset ovat olleet velvollisia keräämään ja julkaisemaan tietoja pilaantumisesta vuodesta 2003, ne eivät ole toistaiseksi pystyneet käynnistämään riittävää järjestelmää. Kansalaisjärjestöt Arnika (Tšekki) ja Eko-foorumi Zenica (Bosnia ja Hertsegovina) julkaisivat kymmenen suurinta saastuttajaa vuodelle 2018 (3) käytettävissä olevien tietojen perusteella. He kehottavat hallituksia varmistamaan tiedon saanti kaikilta suurilta teollisuudenaloilta. Kymmenen suurinta Bosnia ja Hertsegovinan saastuttajaa voivat olla täältä.

Ei ole yllättävää, että suuret tehtaat, joita yleensä pidetään pilaantumisen syyllisinä, johtavat kymmenen parhaan joukkoa vuodelle 2018: ArcelorMittal Zenica, Tuzlan, Ugljevikin, Gackon lämpövoimalat, Lukavacin ja Kakanjin sementtiuunit, GIKIL-koksaamo ja Slavonski Brodin jalostamo. Arnika ja Eko -foorumi Zenica julkaisevat valtion viranomaisilta vuodesta 2011 lähtien kerätyt tiedot. Vaihtoehtoinen tietokanta näyttää ensimmäistä kertaa maan molempien yksiköiden toimialat.

"Tietojen läpinäkyvyys parani hieman vuoteen 2019 mennessä, koska vuotuiset päästöraportit ovat vihdoin julkisesti saatavilla verkossa (4). Viralliset verkkosivustot eivät kuitenkaan ole käyttäjäystävällisiä, ja vain asiantuntijat voivat ymmärtää, mitä numerot edustavat. Siksi tulkitsemme tietoja ja uskomme, että yleisö käyttää niitä toimimaan saastuttajien ja viranomaisten suhteen. Ilman julkista kysyntää ympäristöolosuhteet eivät koskaan paranna ”, Samir Lemeš Eko Forum Zenicasta kertoi.

Viime vuosikymmenen tietojen vertailun avulla voimme tunnistaa, mitkä yritykset investoivat modernisointiin ja tekniikoihin ympäristön ja ihmisten terveyden suojelemiseksi. Ugljevikin hiilivoimalaitoksen aiheuttama pilaantumisen väheneminen johtui investoinneista rikinpoistoon vuonna 2019. Myös ArcelorMittal Zenican päästöt vähenivät, mutta se johtui maailmanlaajuiseen talouskriisiin liittyvästä tuotannon vähenemisestä; Zenican kansalaiset odottavat edelleen modernisointia. 

Jotkut suurimmista saastuttajista piilottavat edelleen ympäristöjalanjälkeään, kuten Kakanjin hiilivoimala. Vaikka EU: ssa hiilivoimalaitokset raportoivat noin 15 epäpuhtauspäästöä, Bosnian laitokset - kuten hiilivoimalaitos Gacko - julkaisevat tietoja vain 3-5 peruskemikaalista. Esimerkiksi tietoja raskasmetallien päästöistä, jotka ovat vakavia uhkia ihmisten terveydelle, puuttuu kokonaan.

Arnika- ja Eko-foorumin Zenican analyysi osoittaa, että teollisuusyritysten toimittamat tiedot eivät ole luotettavia ja sisältävät valtavan määrän virheitä - melkein 90% tiedoista on merkityksetöntä. Lisäksi Bosnia ja Hertsegovinan yksiköt käyttävät erilaisia ​​järjestelmiä käyttäen erilaisia ​​menetelmiä. 

"Vaikka Bosnia ja Hertsegovina allekirjoitti PRTR-pöytäkirjan (5) vuonna 2003, parlamentit eivät ratifioineet sitä vasta tänään. Järjestelmä ei siis ole pakollinen teollisuudenaloille. Saastumista koskevien tietojen avoimuus on tärkeä askel puhtaan ilman puhdistamiseksi. Ilman tiedon saantia valtion viranomaiset eivät voi toimia. Yleisö ja tiedotusvälineet eivät pysty hallitsemaan tilannetta, ja saastuttajat voivat jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan ympäristön ja kansanterveyden kustannuksella ", kertoi Arnikan julkisen osallistumisen asiantuntija Martin Skalsky.

Vertailun vuoksi Tšekissä 1,334 laitosta ilmoitti päästöistä vuonna 2018 ja raportteihin sisältyi 35 epäpuhtautta ilmaan ja muita maaperään, jätevesiin ja jätteisiin, kun taas Bosnia ja Hertsegovinan federaatiossa se oli vain 19 ilmaa pilaavaa ainetta (6) ja Srpskan tasavalta vain 6 kemikaalia. Tilanne ei parane ja ilmoitettujen aineiden määrä on pohjimmiltaan sama tänään kuin vuonna 2011.

(1) Bosnia-Hertsegovinan Euroopan saastuneimpien kaupunkien saastumisesta.     

(2) IQ Air - maailman saastuneimmat maat 2020 (PM2.5).

(3) 2018 on vuosi, josta viimeisimmät tiedot ovat saatavilla FBiH: n ja RS: n vastuullisissa ministeriöissä. 

(4) Kaksi viranomaista vastaa tietojen keräämisestä, koska Daytonin rauhansopimus vuonna 1995 jakoi Bosnia ja Hertsegovinan maan kahteen yksikköön: Republika Srpska ja Bosnia ja Hertsegovinan federaatio, ja vuonna 1999 itsehallinnollinen hallintoyksikkö Brčkon piiri muodostettiin.
Rekisteröidy Bosnia ja Hertsegovinan federaatioon (Liittovaltion ympäristö- ja matkailuministeriö).
Rekisteröidy Srpskan tasavaltaan (Republika Srpskan hydrometeorologinen instituutti).

(5) Pakollinen tiedotusväline Bosnia ja Hertsegovinan vuonna 2003 allekirjoittaman YK: n Euroopan talouskomission Århusin ympäristödemokratiaa koskevan yleissopimuksen epäpuhtauksien päästöjä ja siirtorekistereitä koskevan pöytäkirjan allekirjoittajille. Maa ei kuitenkaan ratifioinut PRTR-pöytäkirjaa nykyään.

(6) Arseeni, kadmium, kupari, elohopea, nikkeli, lyijy, sinkki, ammonium, metaani, HCL, HF, PAH, PCDD / F, NMVOC, CO, CO2, SO2 / SOx, NO2 / NOx, PM10. Lisää kemiallisista aineista ja niiden vaikutuksista ihmisten terveyteen.

Continue Reading

ympäristö

Euroopan kehityspäivät 2021: Ympäristöystävällistä toimintaa koskevan keskustelun käynnistäminen ennen Kunmingin ja Glasgow'n huippukokouksia

Julkaistu

on

Johtava kehitysyhteistyöfoorumi, EU: n kehitysyhteistyöpäivät (EDD), alkoi 15. kesäkuuta pohtia tietä YK: n biologisen monimuotoisuuden konferenssiin (CBD COP15) Kunmingissa lokakuussa ja Glasgow COP26: een marraskuussa 2021. Yli 8,400 rekisteröitynyttä osallistujaa ja yli 1,000 organisaatiota yli 160 maasta on läsnä tänään (16. kesäkuuta) päättyvässä tapahtumassa on kaksi pääaihetta: vihreä talous ihmisille ja luonnolle sekä biologisen monimuotoisuuden ja ihmisten suojelu. Foorumiin osallistuu korkean tason puhujia Euroopan unionista, Ursula von der Leyen, Euroopan komission puheenjohtaja; Jutta Urpilainen, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari; ja ympäristöasioista, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius; sekä Yhdistyneet Kansakunnat ja varapääsihteeri Amina Mohammed; Henrietta Fore, UNICEFin toimitusjohtaja; HRH: n prinsessa Laurentien Alankomaista, eläimistön ja Flora Internationalin presidentti; Maimunah Mohd Sharif, YK: n elinympäristön pääjohtaja.

Tämän vuoden painos on painottanut erityisesti näkemyksiä nuoret johtajat asiantuntemuksella ja aktiivisella panoksella ratkaisujen löytämiseksi ilmastotoimiin. EDD: n virtuaalikyläkylä esittelee innovatiivisia hankkeita ja uraauurtavia raportteja 150 organisaatiolta ympäri maailmaa sekä erityisiä tapahtumia COVID-19-pandemian vaikutuksista. Nämä kaksi päivää ovat ainutlaatuinen tilaisuus keskustella ja muotoilla oikeudenmukaisempaa ja vihreämpää tulevaisuutta . EDD: n verkkosivusto että ohjelma ovat saatavilla sekä verkossa että kokonaisuudessaan lehdistötiedote.

Continue Reading

ympäristö

Liikenteen ympäristöystävällisyyden on "tarjottava realistisia vaihtoehtoja"

Julkaistu

on

Kesäkuun täysistunnossaan hyväksytyssä lausunnossa Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) toteaa, että siirtymävaiheen energian on - ottamatta huomioon sen tavoitteita - otettava huomioon Euroopan kaikkien osien taloudelliset ja sosiaaliset piirteet ja oltava avoin jatkuvalle vuoropuhelulle kansalaisyhteiskunnan järjestöt.

ETSK kannattaa liikenteen ympäristöystävällisyyttä, mutta korostaa, että energiansiirtymän on oltava oikeudenmukaista ja tarjottava toteuttamiskelpoisia ja realistisia vaihtoehtoja, joissa otetaan huomioon Euroopan kaikkien osien, myös maaseudun, erityiset taloudelliset ja sosiaaliset alueelliset erityispiirteet ja tarpeet.

Tämä on Pierre Jean Coulonin ja Lidija Pavić-Rogošićin laatiman ja komitean kesäkuun täysistunnossa hyväksytyn lausunnon pääviesti. Arvioinnissaan vuoden 2011 liikenteen valkoisesta kirjasta, jonka tarkoituksena on murtaa liikennejärjestelmän riippuvuus öljystä tinkimättä sen tehokkuudesta ja vaarantamatta liikkuvuutta, ETSK on vakaalla kannalla.

Liikennemuotojen rajoittaminen ei ole vaihtoehto: tavoitteena olisi oltava intermodaalisuus, ei liikennemuotosiirtymä. Lisäksi ekologisen siirtymän on oltava sekä sosiaalisesti oikeudenmukainen että säilytettävä Euroopan liikenteen kilpailukyky ja toteutettava Euroopan liikennealue täysimääräisesti osana sisämarkkinoiden täysimääräistä täytäntöönpanoa. Viivästykset tältä osin ovat valitettavia.

Kommentoidessaan lausunnon hyväksymistä täysistunnon ulkopuolella Coulon sanoi: "Liikkuvuuden rajoittaminen ei ole vaihtoehto. Tuemme kaikkia toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan liikenteen energiatehokkuutta ja vähentämään päästöjä. Euroopassa käydään vastatuulen aikaa, mutta tämän ei pitäisi johtaa tietenkin muutoksiin EU: n eri aloitteiden sosiaalisten ja ympäristöön liittyvien odotusten suhteen. "

Jatkuva kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kuuleminen

ETSK kannustaa avointa, jatkuvaa ja avointa mielipiteiden vaihtoa valkoisen kirjan täytäntöönpanosta kansalaisyhteiskunnan, komission ja muiden asiaankuuluvien toimijoiden, kuten kansallisten viranomaisten välillä eri tasoilla, korostaen, että tämä parantaa kansalaisyhteiskunnan ostamista ja ymmärtämistä, samoin kuin hyödyllistä palautetta päättäjille ja toimeenpanijoille.

"Komitea kiinnittää huomiota kansalaisyhteiskunnan ja sidosryhmien tuen tärkeyteen, myös osallistavan vuoropuhelun avulla, kuten aikaisemmissa asiaa koskevissa lausunnoissa ehdotetaan", lisäsi Pavić-Rogošić. "Strategisten tavoitteiden hyvä ymmärtäminen ja laaja hyväksyminen on erittäin hyödyllistä tulosten saavuttamisessa."

ETSK korostaa myös tarvetta vankempaan sosiaaliseen arviointiin ja toistaa lausunnon, jonka se antoi vuoden 2011 lausunnossaan EU: n liikennepolitiikan sosiaaliset näkökohdat, jossa kehotetaan Euroopan komissiota toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet EU: n sisäisen liikenteen sosiaalisten normien yhdenmukaistamisen varmistamiseksi, pitäen mielessä, että tältä osin tarvitaan myös tasavertaiset kansainväliset toimintaedellytykset. EU: n sosiaalialan, työllisyyden ja koulutuksen seurantakeskuksen perustaminen liikennealalle on ensisijainen tavoite.

Edistyksen seuraaminen oikea-aikaisesti ja tehokkaasti

Viitaten vuoden 2011 valkoisen kirjan arviointiprosessiin ETSK huomauttaa, että menettely aloitettiin myöhässä ja että komitea oli mukana vain siksi, että se nimenomaisesti pyysi sitä.

Komissiolla olisi oltava selkeä suunnitelma strategisten asiakirjojensa valvomiseksi alusta alkaen ja julkaistava säännöllisesti edistymisraportit niiden täytäntöönpanosta, jotta on mahdollista arvioida ajoissa, mitä on saavutettu ja mitä ei ja miksi, ja toimia vastaavasti.

ETSK haluaa jatkossakin hyötyä säännöllisesti komission strategioiden täytäntöönpanon edistymisraporteista ja osallistua tehokkaasti liikennepolitiikkaan.

Tausta

Vuoden 2011 valkoinen kirja Etenemissuunnitelma kohti yhtenäistä eurooppalaista liikennealuetta - Kohti kilpailukykyistä ja resurssitehokasta liikennejärjestelmää aseta Euroopan liikennepolitiikan tärkein tavoite: sellaisen liikennejärjestelmän luominen, joka tukee Euroopan taloudellista kehitystä, parantaa kilpailukykyä ja tarjoaa korkealaatuisia liikkumispalveluja samalla kun resursseja käytetään tehokkaammin.

Komissio on toteuttanut lähes kaikki valkoisessa kirjassa suunnitellut poliittiset aloitteet. Vaikka EU: n liikennesektorin öljyriippuvuus on selvästi vähentynyt, se on kuitenkin edelleen korkea. Edistyminen on ollut rajallista myös Euroopassa vallitsevan ruuhkien ongelman ratkaisemisessa.

Useat valkoisen kirjan yhteydessä tehdyt aloitteet ovat parantaneet kuljetusalan työntekijöiden sosiaalista suojelua, mutta kansalaisyhteiskunta ja tutkimusorganisaatiot pelkäävät edelleen, että automaatio ja digitalisaatio, kuten kehitys, voivat vaikuttaa kielteisesti liikenteen tuleviin työoloihin.

EU: n liikennepolitiikan tarpeet ovat siis suurelta osin edelleen ajankohtaisia, erityisesti alan ympäristötehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamisen, alan nykyaikaistamisen, turvallisuuden parantamisen ja sisämarkkinoiden syventämisen kannalta.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa