Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

COVID-19: Komissio hyväksyy kolmannen mukautetun rokotteen jäsenvaltioiden syksyn rokotuskampanjoihin

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt Novavaxin kehittämän Nuvaxovid XBB.1.5 -sovitetun COVID-19-rokotteen. Tämä on toinen tärkeä askel taudin torjunnassa. Se on ensimmäinen proteiinipohjainen mukautettu rokote, joka on hyväksytty tälle syys- ja talvikaudelle.

Euroopan lääkevirasto (EMA) suoritti rokotteen perusteellisen arvioinnin. Tämän arvioinnin jälkeen komissio hyväksyi mukautetun rokotteen nopeutetussa menettelyssä, jotta jäsenvaltioilla on riittävästi aikaa valmistautua syksyn ja talven rokotuskampanjoihinsa.

Yhdessä edellisen kanssa suosituksia EMA:n ja Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC), aikuisia ja yli 12-vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat rokotuksen, pyydetään saamaan kerta-annos riippumatta heidän COVID-19-rokotushistoriastaan.

Tausta

EU:n rokotestrategian avulla komissio varmistaa edelleen, että jäsenvaltioilla on käytettävissään uusimmat hyväksytyt COVID-19-rokotteet väestönsä haavoittuvien jäsenten suojelemiseksi ja viruksen epidemiologisen kehityksen hoitamiseksi.

Novavax on mukauttanut COVID-19-rokotteensa kohdistamaan SARS-CoV-2 Omicron -kantaan XBB.1.5. Tämä on yhdenmukainen ECDC-EMAn lausunnon kanssa COVID-19-rokotteiden koostumuksen päivittämisestä uusille SARS-CoV-2-varianteille. Mukautetun rokotteen odotetaan myös lisäävän immuniteetin laajuutta nykyisiä hallitsevia ja uusia muunnelmia vastaan.

Lisätietoja

Mainos

komission lupa

EMA:n suositus

EU: n rokotestrategia

Turvalliset COVID-19-rokotteet eurooppalaisille

EU: n koronavirusvaste

Yleiskatsaus komission vastaukseen

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa