Liity verkostomme!

Kiina

Kiinan taudiasiantuntijan mukaan COVID-19-alkuperätutkijan pitäisi siirtyä Yhdysvaltoihin - Global Times

Julkaistu

on

Vanhempi kiinalainen epidemiologi sanoi, että Yhdysvaltojen pitäisi olla etusijalla COVID-19-alkuperää koskevien tutkimusten seuraavassa vaiheessa sen jälkeen, kun tutkimus osoitti, että tauti olisi voinut levitä siellä jo joulukuussa 2019, valtion tiedotusvälineet ilmoittivat torstaina (17. kesäkuuta) ), kirjoittavat David Stanway ja Samuel Shen, Reuters.

- opiskella, jonka Yhdysvaltain kansallinen terveysinstituutti (NIH) julkaisi tällä viikolla, osoitti, että vähintään seitsemän ihmistä viidessä Yhdysvaltain osavaltiossa oli saanut SARV-CoV-2-viruksen, joka aiheuttaa COVID-19: n, viikkoja ennen kuin Yhdysvallat ilmoitti ensimmäisestä viralliset tapaukset.

Kiinan ja Maailman terveysjärjestön (WHO) maaliskuussa julkaistun yhteisen tutkimuksen mukaan COVID-19 on todennäköisesti peräisin maan villieläinten kaupasta, ja virus siirtyy ihmisiin lepakoista välittäjälajien välityksellä.

Mutta Peking on edistänyt teoriaa, jonka mukaan COVID-19 saapui Kiinaan ulkomailta saastuneiden pakastettujen elintarvikkeiden kautta, kun taas monet ulkomaiset poliitikot vaativat myös lisätutkimuksia mahdollisuudesta, jota se vuotaa laboratoriosta.

Kiinan tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskuksen johtava epidemiologi Zeng Guang kertoi valtion omistamalle lehdelle Global Times, että huomion pitäisi siirtyä Yhdysvaltoihin, joka testasi ihmisiä hitaasti taudinpurkauksen alkuvaiheessa, ja on myös monien biologisten laboratorioiden koti.

"Kaikkia maan aseisiin liittyviä aiheita, joita maassa on, olisi valvottava", hän lainasi.

Kommentoidessaan Yhdysvaltain keskiviikkona (16. kesäkuuta) tekemää tutkimusta ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian sanoi, että COVID-19-tautipesäkkeellä oli nyt "ilmeinen" monenlaista alkuperää ja että muiden maiden olisi tehtävä yhteistyötä WHO: n kanssa.

Pandemian alkuperästä on tullut poliittisen jännitteen lähde Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä, ja viime aikoina keskityttiin suurelta osin Wuhanin virologiseen instituuttiin (WIV), joka sijaitsee Wuhanissa, jossa taudinpurkaus tunnistettiin ensimmäisen kerran vuoden 2019 lopulla.

Kiinaa on kritisoitu sen avoimuuden puutteesta, kun se paljastaa tietoja varhaisista tapauksista ja WIV: ssä tutkituista viruksista.

A raportti Yhdysvaltain hallituksen kansallinen laboratorio totesi, että oli uskottavaa, että virus oli vuotanut Wuhanin laboratoriosta, Wall Street Journal kertoi aiemmin tässä kuussa.

Aikaisempi tutkimus on tuonut esiin mahdollisuuden, että SARS-CoV-2 olisi voinut kiertää Euroopassa jo syyskuussa, mutta asiantuntijat sanoivat, että tämä ei välttämättä tarkoita, että se ei olisi peräisin Kiinasta, josta on löydetty monia SARS: n kaltaisia ​​koronaviruksia. erämaa.

Kiina

Parlamentin jäsenet esittivät näkemyksensä uudesta EU: n strategiasta Kiinaa varten

Julkaistu

on

EU: n olisi jatkettava Kiinan kanssa keskustelua maailmanlaajuisista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta ja terveyskriiseistä, samalla kun se esittää huolensa systeemisistä ihmisoikeusloukkauksista, DISASTER.

Torstaina (15. heinäkuuta) hyväksytyssä mietinnössä äänin 58 puolesta, XNUMX vastaan ​​ja XNUMX tyhjää Ulkoasiainvaliokunta hahmotellaan kuusi pilaria, joille EU: n tulisi rakentaa uusi strategia Kiinan kanssa: yhteistyö globaaleissa haasteissa, sitoutuminen kansainvälisiin normeihin ja ihmisoikeuksiin, riskien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen, kumppanuuksien rakentaminen samanmielisten kumppaneiden kanssa, strategisen autonomian edistäminen ja puolustaminen Euroopan edut ja arvot.

Yhteisiin haasteisiin vastaaminen, mukaan lukien uudet pandemiat

Hyväksytyssä tekstissä ehdotetaan EU: n ja Kiinan välisen yhteistyön jatkamista monissa maailmanlaajuisissa haasteissa, kuten ihmisoikeudet, ilmastonmuutos, ydinaseriisunta, maailmanlaajuisten terveyskriisien torjunta ja monenvälisten organisaatioiden uudistaminen.

Parlamentin jäsenet vaativat myös EU: ta ryhtymään yhteistyöhön Kiinan kanssa parantamaan alkuvaiheen valmiuksia tartuntatauteihin, joista voi kehittyä epidemioita tai pandemioita, esimerkiksi riskien kartoitus- ja varhaisvaroitusjärjestelmien avulla. He myös pyytävät Kiinaa sallimaan riippumattoman tutkimuksen COVID-19: n alkuperästä ja leviämisestä.

Kaupan kitkat, EU: n suhteet Taiwaniin

Parlamentin jäsenet painottavat EU: n ja Kiinan välisen suhteen strategista merkitystä, mutta tekevät selväksi, että kattavan investointisopimuksen (CAI) ratifiointiprosessi ei voi alkaa, ennen kuin Kiina nostaa pakotteet Euroopan parlamentin jäseniä ja EU: n toimielimiä vastaan.

Jäsenet toistavat kehotuksensa, että komissio ja neuvosto edistyisivät Taiwanin kanssa tehtävän EU: n investointisopimuksen kanssa.

Vuoropuhelu ja toiminta ihmisoikeusloukkausten torjumiseksi

Tuomitsemalla järjestelmälliset ihmisoikeusloukkaukset Kiinassa, parlamentin jäsenet vaativat säännöllistä EU: n ja Kiinan välistä ihmisoikeusvuoropuhelua ja vertailukohtien käyttöönottoa edistymisen mittaamiseksi. Vuoropuhelun tulisi käsitellä muun muassa ihmisoikeusloukkauksia Xinjiangissa, Sisä-Mongoliassa, Tiibetissä ja Hongkongissa.

Lisäksi parlamentin jäsenet pahoittelevat kiinalaisten pakottamista eurooppalaisiin yrityksiin, jotka ovat katkaisseet toimitusketjun siteet Xinjiangiin, huolestuneisuudesta pakkotyövoiman tilanteesta alueella. He vaativat EU: ta tukemaan näitä yrityksiä ja varmistamaan, että EU: n nykyinen lainsäädäntö kieltää tehokkaasti Xinjiangissa väärinkäytöksissä mukana olevat yritykset toimimasta EU: ssa.

5G ja Kiinan disinformaation torjunta

Parlamentin jäsenet korostavat tarvetta kehittää maailmanlaajuiset standardit samanhenkisten kumppaneiden kanssa seuraavan sukupolven tekniikoille, kuten 5G- ja 6G-verkoille. Yritykset, jotka eivät täytä turvallisuusstandardeja, on suljettava pois, he sanovat.

Raportissa pyydetään antamaan Euroopan ulkosuhdehallinnolle toimeksianto ja tarvittavat resurssit puuttumaan Kiinan disinformaatiooperaatioihin, mukaan lukien erityisen Kaukoidän StratCom -työryhmän perustaminen.

"Kiina on kumppani, jonka kanssa pyrimme jatkossakin etsimään vuoropuhelua ja yhteistyötä, mutta geopoliittisena asemassa oleva unioni ei voi vähätellä Kiinan päättäväistä ulkopolitiikkaa ja vaikuttaa operaatioihin kaikkialla maailmassa, eikä sen halveksuntaa ihmisoikeuksiin ja sitoutumista kahden- ja monenvälisiin sopimuksiin. EU: n on korkea aika yhdistää kattava ja päättäväisempi Kiinan politiikka, jonka avulla se voi puolustaa arvojaan ja etujaan hankkimalla Euroopan strategisen autonomian esimerkiksi kaupan, digitaalisen sekä turvallisuuden ja puolustuksen aloilla ", esittelijä Hilde Vautmans (Uusi uusi Eurooppa, Belgia) sanoi äänestyksen jälkeen.

Seuraavat vaiheet

Mietintö toimitetaan nyt äänestykseen koko Euroopan parlamentissa.

Lisätietoja 

Continue Reading

Kiina

Kiinan Xi kertoo Macronille ja Merkelille toivovansa laajentaa yhteistyötä Euroopan kanssa

Julkaistu

on

By

Kiinan presidentti Xi Jinping puhuu osallistumalla tapahtumaan, joka juhlii Kiinan kansantasavallan vapaaehtoisarmeijan 70-vuotista osallistumista Korean sotaan Kiinan kansantasavallan suuressa salissa Pekingissä, 23. lokakuuta 2020. REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Kiinan presidentti Xi Jinping (Kuvassa) Maanantaina 5. heinäkuuta kertoi Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel toivovansa Kiinan ja Euroopan laajentavan yhteistyötä vastaamaan paremmin globaaleihin haasteisiin, valtion lähetystoiminnan harjoittaja CCTV kertoi, kirjoittavat Colin Qian, Ryan Woo ja Paul Carrel.

Kolmivaiheisessa videopuhelussa Xi toivoi myös, että eurooppalaiset voivat toimia aktiivisemmin kansainvälisissä asioissa, saavuttaa strategisen riippumattomuuden ja tarjota oikeudenmukaisen, avoimen ja puolueettoman ympäristön kiinalaisille yrityksille, CCTV sanoi.

Merkelin toimisto vahvisti, että kolme johtajaa vaihtoivat näkemyksiä Euroopan unionin ja Kiinan suhteista.

"He keskustelivat myös kansainvälisestä kaupasta, ilmastonsuojelusta ja luonnon monimuotoisuudesta", hänen toimistonsa lisäsi lausunnossaan.

"Keskustelussa keskusteltiin myös yhteistyöstä COVID-19-pandemian torjunnassa, maailmanlaajuisesta rokotetarjonnasta sekä kansainvälisistä ja alueellisista kysymyksistä."

Toukokuussa Euroopan parlamentti keskeytti uuden investointisopimuksen ratifioinnin Kiinan kanssa, kunnes Peking poistaa EU: n poliitikoille määrättävät pakotteet, syventämällä kiistaa Kiinan ja Euroopan suhteissa ja kieltäen EU: n yrityksiä pääsemästä enemmän Kiinaan. Lue lisää.

Continue Reading

Kiina

Yhdysvaltain ja Kiinan suhteiden nollaaminen

Julkaistu

on

Kiinan varapääministeri Liu He, Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kattavan talousdialogin Kiinan päällikkö, piti 2. kesäkuuta videokeskustelun Yhdysvaltain valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa. Pian sitä ennen, 27. toukokuuta, Liu kävi videokeskustelun Yhdysvaltain kauppaneuvottelijan Katherine Tai kanssa. Osapuolet ilmaisivat ajatuksensa siitä, että Yhdysvaltain ja Kiinan taloussuhteet ovat ratkaisevan tärkeitä, ja molemmat vaihtivat näkemyksiä molempia osapuolia kiinnostavista kysymyksistä ja ilmaisivat halukkuutensa jatkaa viestintää, kirjoittaa Chan Kung ja Hän kesäkuu.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten heikentyneiden geopoliittisten suhteiden taustalla Kiinan varapääministerin ja Yhdysvaltain kauppaedustajan ja Yhdysvaltain valtiovarainministerin välinen säännöllinen yhteydenpito näyttää olevan melko äkillistä. Itse asiassa nämä muutokset osoittavat, että suurvaltojen väliset suhteet ovat aina monitahoisia; poliitikkojen pinnalliset diplomaattilausumat ovat vain osa tätä. Vuosikymmenien globalisaation kautta rakennettujen suurvaltojen suhteita, etenkin talous- ja kauppasuhteita, jotka näyttävät olevan suhteellisen kaukana politiikasta, ei voida helposti irrottaa.

Suurvaltojen väliset kauppasuhteet ovat tyypillinen esimerkki tästä. Vuoden 2021 neljän ensimmäisen kuukauden aikana, kun maailmantalous elpyi, Kiinan kahdenvälinen kauppa neljän tärkeimmän kauppakumppaninsa eli ASEANin, EU: n, Yhdysvaltojen ja Japanin kanssa saavutti 1.72 biljoonaa RMB, 1.63 biljoonaa RMB, 1.44 biljoonaa RMB 770.64 miljardia, kasvua 27.6%, 32.1%, 50.3% ja 16.2%. Tästä Kiinan vienti Yhdysvaltoihin oli 1.05 biljoonaa RMB, kasvua 49.3%; tuonti Yhdysvalloista oli 393.05 miljardia RMB, kasvua 53.3%. Kiinan kaupan ylijäämä Yhdysvaltojen kanssa oli 653.89 miljardia RMB, kasvua 47%. Vaikka Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset geopoliittiset kitkat kasvavat edelleen, Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppataseen alijäämä kasvaa. Tämä osoittaa, että suurvaltojen taloudellisilla ja kaupallisilla suhteilla on oma logiikkansa, eikä politiikka voi helposti katkaista niitä.

ANBOUNDin tutkijat haluavat korostaa, että varapuheenjohtaja Liu He: n, Yhdysvaltain kauppaneuvottelija Katherine Tai ja Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellenin väliset videopuhelut viittaavat kahden maan välisen viestinnän normalisoitumiseen Bidenin hallinnon tullessa virkaan.

"Viimeksi kuluneen viikon aikana varapääministeri Liu Hän on järjestänyt kaksi videopuhelua Yhdysvaltain kauppaedustajan Katherine Taiin ja valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa, jotka molemmat kesti noin 50 minuuttia", Kiinan kauppaministeriön tiedottaja Gao Feng kertoi säännöllisessä lehdistötilaisuudessa 3. kesäkuuta. Gao paljasti, että osapuolten välinen viestintä alkoi sujuvasti. Näiden kahden ehdotuspyynnön aikana osapuolet vaihtoivat näkemyksiä Yhdysvaltain ja Kiinan talous- ja kauppasuhteista, makrotalouden tilanteesta, sisäpolitiikasta ja muista asioista tasa-arvoisesti ja toisiaan kunnioittavasti. Molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että vaihto on ollut ammattimaista ja rakentavaa ja että Kiina ja Yhdysvallat ovat aloittaneet normaalin viestinnän talous- ja kauppa-alalla. Lisäksi molemmat osapuolet pääsivät yksimielisyyteen pyrkimällä yhteisymmärrykseen ja hyllystämään eroja. Osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että Yhdysvaltojen ja Kiinan talous- ja kauppasuhteet ovat erittäin tärkeitä ja että on monia alueita, joilla yhteistyö on mahdollista. Molemmat osapuolet ovat myös esittäneet omat huolensa. Erityisesti Kiinan osapuoli on ilmaissut huolensa ottamalla asianmukaisesti huomioon kotimaisen talouskehityksen taustan ja tilanteen. Lopuksi osapuolet sopivat ongelmien ratkaisemisesta käytännöllisellä tavalla. Molemmat sopivat tekevänsä käytännön toimenpiteitä tuottajien ja kuluttajien kohtaamien ongelmien ratkaisemiseksi ja edistääkseen Yhdysvaltojen ja Kiinan talouden ja kaupan suhteiden vakaata ja vakaata kehitystä molempien maiden ja koko maailman edun mukaisesti.

Vaikka Kiinan kauppaministeriön virkamiehen huomautukset ovat vain osa tarinaa eikä Yhdysvaltojen osapuoli ole antanut yksityiskohtaisia ​​lausuntoja, voidaan kuitenkin havaita useita seikkoja: (1) Kiinan viranomaiset suhtautuvat myönteisesti ja myönteisesti kahteen videopuheluun; (2) Molempien osapuolten virkamiehet vaihtoivat paljon tietoa käytännön ja ammattimaisella tavalla; (3) Kaksi videopuhelua käytiin rauhanomaisesti, jotka poikkesivat melko paljon aiemmista diplomaattikokouksista (kuten Alaskan kokous), joissa tapahtui vastavuoroisia syytöksiä. Osapuolet omaksuivat käytännöllisen asenteen ja molemmat toivoivat ongelman ratkaisevan. Siksi uskomme, että Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kitkat osoittavat lieventymisen merkkejä Trumpin hallinnon aikana tapahtuneen merkittävän heikkenemisen jälkeen, vaikka tämä rajoittuu kauppasuhteisiin eikä edusta järjestelmällistä parannusta osapuolten välisissä suhteissa.

Se on järkevä ja käytännöllinen valinta edistää kahdenvälisten talous- ja kauppasuhteiden sulamista. Jo tämän vuoden tammikuussa, ennen Bidenin hallinnon virkaanastumista, ANBOUNDin tutkijat ehdottivat, että Kiinan on neuvoteltava uudelleen "ensimmäisen vaiheen" kauppasopimus, valittava erityinen kauppakysymys neuvottelujen uudeksi lähtökohdaksi, toteutettava aineellista vaihtoa ja yritä "palauttaa" Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteet jossain määrin.

Bidenin hallinnon aloittamisesta on kulunut neljä ja puoli kuukautta, ja sen sisä- ja ulkopolitiikka ovat vähitellen kehittyneet. Bidenin hallinto on nyt tiennyt, mihin vetää viiva. Loogisesti ottaen Bidenin hallinnon olisi pitänyt tehdä alustava arviointi ja arviointi Yhdysvaltojen tilanteesta. Nyt Bidenin hallinnon eri alojen ja politiikkojen työn olisi pitänyt siirtyä käytännön toteutuksen vaiheeseen. Siksi on nyt ratkaisevan tärkeää ja järkevää, että Yhdysvallat sitoutuu käytännönläheisesti Kiinan kanssa, joka ei ole vain sen tärkeä kauppakumppani, vaan myös tärkein strateginen kilpailija, kahdenvälisten talous- ja kauppasuhteiden vakauttamiseksi tiettyjen poliittisten poikkeamien mukauttamiseksi.

Lopullinen analyysi

Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteiden strategista kehystä ja asemointia voi olla vaikea kaataa melko pitkään. Peruskehyksessä on kuitenkin täysin mahdollista, että Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet alkavat normalisoitua. Niistä kahdenvälisissä talous- ja kauppasuhteissa todennäköisesti tapahtuu "palautus". Kiinan ja Yhdysvaltojen keskeisten talous- ja taloushallinnon virkamiesten välisen viestinnän perusteella on täysin mahdollista, että Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteissa on rajoitettu pidätys.

Anbound Think Tankin perustaja vuonna 1993, Chan Kung on yksi Kiinan tunnetuimmista asiantuntijoista tietojen analysoinnissa. Suurin osa Chan Kungin erinomaisesta akateemisesta tutkimustoiminnasta on taloudellisen tiedon analysointia, erityisesti julkisen politiikan alalla.

Hän ottaa roolin Kiinan makrotaloudellisen tutkimusryhmän kumppanina, johtajana ja vanhempana tutkijana. Hänen tutkimusalansa kattaa Kiinan makrotalouden, energiateollisuuden ja julkisen politiikan.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa