Liity verkostomme!

Afganistan

Mielenterveys, Ukraina ja Afganistan Maailman koulutuspäivän 2023 ytimessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansainvälistä koulutuspäivää vietetään maailmanlaajuisesti lisäämään tietoisuutta koulutuksen merkityksestä ja kannustamaan kaikkien yhtäläistä koulutuksen saatavuutta. Tänä vuonna kansainvälistä koulutuspäivää vietettiin 24. tammikuuta, ja siinä keskityttiin erityisesti afganistanilaisnaisiin ja -tytöihin.

Euroopan komissio ja varapuheenjohtaja Josep Borrell antoivat julkilausuman ennen kansainvälistä koulutuspäivää, jossa he tunnustivat, että koulutuksen saatavuus on perusihmisoikeus. Euroopan unioni on edelleen sitoutunut nopeuttamaan edistymistä kohti kestävän kehityksen tavoite 4 (SDG 4) laadukkaasta koulutuksesta, jonka se tunnustaa yhdeksi tehokkaimmista sijoituskohteista, joita yhteiskuntit voivat tehdä tulevaisuuteensa.

EU:n ponnisteluista huolimatta globaali edistyminen kestävän kehityksen tavoitteen 4 saavuttamisessa on kuitenkin pysähtynyt, ja hyökkäykset koulutusta vastaan ​​ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti. Monissa maissa tytöiltä, ​​vähemmistöiltä sekä siirtymään joutuneilta ja pakolaislapsilta evätään edelleen oikeus koulutukseen systemaattisten esteiden ja sukupuoleen perustuvan syrjinnän vuoksi. EU on tuominnut kaikki tällaiset hyökkäykset ja on sitoutunut investoimaan konkreettisiin, koulutuksen uudistaviin toimiin, mukaan lukien ulkoisten investointien lisääminen ja YK:n tukeman koulutuksen muutosta koskevan nuorisojulistuksen tukeminen.

Borell lisäsi: "Venäjän provosoimaton ja perusteeton sotilaallinen hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​on johtanut siihen, että ainakin 3,045 24 oppilaitosta on kärsinyt pommituksista tai pommituksista 2022. helmikuuta XNUMX lähtien." Tällaisia ​​lukuja on uskomattoman vaikea korvata, ja ne johtavat todennäköisesti haitallisiin pitkän aikavälin vaikutuksiin ukrainalaisten lasten akateemiseen ja sosiaaliseen suorituskykyyn.

EU tekee myös merkittäviä ponnisteluja saadakseen koulutusjärjestelmät soveltuviksi digitaaliaikakauteen ja vihreään muutokseen Erasmus+:n ja Horizon Europen kaltaisten ohjelmien avulla. EU investoi myös opettajiin, koska he ovat keskeisiä oppimisen laadun parantamisessa ja kestävien koulutusjärjestelmien varmistamisessa. Painopiste on kuitenkin suunnattava myös kasvavaan mielenterveyskriisiin sekä Euroopassa että ulkomailla sodan koettelemissa maissa.

EU:n lisäksi UNICEF on korostanut koulutuksen priorisoinnin tärkeyttä lapsiin investoimiseksi. Vuosi 2023 on YK:n ihmisten, planeetan ja vaurauden 2030 Agendan keskipiste, ja kansainvälinen koulutuspäivä vaatii ylläpitämään vahvaa poliittista mobilisaatiota koulutuksen ympärillä ja muuttamaan globaalit sitoumukset teoiksi.

Kestävämmän ja tehokkaamman koulutusjärjestelmän rakentamisen keskeinen osa on varmistaa, että lapset ovat oikeassa mielentilassa oppiakseen. Mielenterveysongelmia voi olla vaikeampi diagnosoida lapsilla, ja monet katoavat järjestelmään. Lisäksi ongelmat, kuten ahdistus, masennus ja PTSD, liittyvät sota-alueisiin ja köyhyyteen, mikä tarkoittaa, että ne, joilla on vähiten pääsy koulutukseen ja mielenterveyspalveluihin, ovat todennäköisesti niitä, jotka tarvitsevat sitä kipeästi. Huolimatta EU:n sitoumuksesta investoida vähintään 10 prosenttia Global Europen kokonaisrahoituksesta ja sen humanitaarisen avun budjetista koulutukseen, rahoitus on edelleen niukka, eikä kansallisia lisäresursseja todennäköisesti ohjata ulkomaille annettavaan apuun kotimaan säästötoimien ja inflaation poliittisessa ympäristössä. .

Mainos

Ei ole myöskään selviä vaihtoehtoja sen varmistamiseksi, että oikeutta koulutukseen kunnioitetaan vihamielisissä hallituksessa, kuten Afganistanissa tai täysin sotaan mobilisoiduissa maissa, kuten Ukrainassa.

Sellaisenaan halvempiin, lyhyen aikavälin ratkaisuihin on turvauduttava lähitulevaisuudessa. Lasten ja opiskelijoiden kannustaminen säännölliseen liikuntaan on ratkaisevan tärkeää – fyysinen aktiivisuus auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta sekä parantamaan mielialaa. Mindfulness-tekniikoiden, kuten syvän hengityksen ja meditaation, harjoittaminen voi auttaa lapsia hallitsemaan tunteitaan ja tunteitaan. Jopa näennäisesti yksinkertainen sokerittoman purukumin pureskelu voi auttaa mindfulness-meditaatiossa keskittymällä pureskelun toimintaan ja tarjoamalla virikkeitä, kuten makua ja rakennetta hiomiseen.

Yhteydenpito ikätovereiden kanssa, tukevien ystävien saaminen ja sosiaaliseen toimintaan osallistuminen voivat auttaa lapsia tuntemaan yhteyksiä ja vähentämään yksinäisyyden ja eristäytymisen tunnetta. Vaikka monet vanhemmat ovat huolissaan, jos heidän lapsensa hylkäävät hänen ikätoverinsa, muut vanhemmat ovat usein myötätuntoisia ja halukkaita auttamaan heitä integroitumaan uuteen ystäväryhmään.

Opintojen ulkopuolisten aktiviteettien löytäminen, josta he pitävät, ja osallistuminen koulujen kerhoihin tai ryhmiin voi lisätä itsetuntoa ja antaa tarkoituksenmukaisuuden tunteen. Tutkijat ovat havainneet, että tällaisen toiminnan aiheuttama ahdistuneisuuden ja masennuksen paraneminen on voimakkainta pojilla.

Näin ollen, vaikka onkin ihailtavaa, että suuret instituutiot keskittyvät pitkän aikavälin strategioihin ja kansainvälisen avun huolenaiheisiin viestinnässään, ilman varoja sen tukemiseen, ei voi muuta kuin tuntea ajatusta jokseenkin hukkaan. Ehkä on aika yksinkertaisemmille, toimivammille mielenterveysviesteille, jotka jokainen lapsi voi integroida elämäänsä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa