Liity verkostomme!

terveys

Euroopan terveydenhuollon hätäviranomainen on 30 miljardia euroa vuoden 2022 alussa

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti tänään (16. syyskuuta) sen kuvaaman puuttuvan lohkon sen kokonaisarkkitehtuurissa Euroopan terveysunionissa, joka on terveyshätävalmius- ja reagointiviranomainen (HERA) terveyshätätilanteiden ehkäisemiseksi, havaitsemiseksi ja reagoimiseksi nopeasti.

Terveyskomissaari Kyriakides sanoi, että pandemiasta oli selvää, että ihmiset halusivat EU: lta enemmän. Vaikka EU on nyt rokotetuin maanosa maailmassa ja sen rokotteiden käyttöönotto on ollut suurelta osin onnistunut, Kyriakides sanoi, että toimet tuolloin olivat ad hoc ja pandemia oli osoittanut, että tarvitaan järjestelmällisempää lähestymistapaa. 

Komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas esitteli taustan ja mitä hän kuvaili "tuhon profeetoiksi" yrittäessään saada eurooppalaiset vakuuttuneiksi siitä, että se ei onnistu. Economist ruiskun yläosassa näkyy särkynyt Euroopan lippu otsikolla ”Mikä on mennyt pieleen?” Lehti oli tämän vuoden huhtikuusta. 

Mainos

EU: n hidas rokotus alkoi vuoden alussa johtui suurelta osin siitä, että AstraZeneca (AZ) ei noudattanut lisäsopimustaan. Belgian tuomioistuin totesi myöhemmin EU: n hyväksi, että AZ oli tahallisesti rikkonut "parhaita kohtuullisia pyrkimyksiä" ja sen antamaa sopimustakuuta.

Pandemian alkaessa EU: n oli tehtävä nopeita päätöksiä toimivallan puutteesta huolimatta ja yhteisen lähestymistavan haasteena. Toivotaan, että uusi viranomainen auttaa selviytymään haasteista, joita se joutui aktivoimaan hätärahoituksen ja neuvottelemaan, hankkimaan ja jakamaan lääkkeitä ja rokotteita jäsenvaltioidensa puolesta. Uusi rakenne on suunniteltu ottamaan opiksi ja rakentamaan joustavamman järjestelmän, joka kykenee myös tarkastelemaan muita suuria uhkia, ei pelkästään COVID-19: n uusia muunnelmia, vaan myös muita terveyshaasteita, kuten kasvavaa mikrobilääkeresistenssiä antibiooteille. 

HERA ei ole uusi EU: n virasto, vaan komission sisäinen rakenne. Kyse on osittain sen varmistamisesta, että se on täysin toiminnassa vuoden 2022 alussa. Eräs korkea komission virkamies selitti, että sen tarkoituksena oli perustaa se viipymättä. Komissio ottaa Euroopan parlamentin tiiviisti mukaan toimintaansa, mikä kuvataan lisäpäätöksessä. 

Mainos

HERAlla on pääsy 30 miljardiin euroon, se ei vaadi uutta rahaa sinänsä, mutta saa rahoituksensa nykyisestä monivuotisesta rahoituskehyksestä vuosille 2022-2027, mukaan lukien NextGenerationEU-lisäys (6 miljardia euroa) ja arvioitu (€ 24 miljardia) muilta 

EU -ohjelmat. Sen toimintaa tarkastellaan ja mukautetaan vuosittain vuoteen 2025 asti, jolloin suoritetaan täydellinen tarkastelu.

"HERAlla on selkeä tehtävä: varmistaa lääketieteellisten vastatoimien saatavuus, saatavuus ja jakelu unionissa", Schinas sanoi. ”HERA on EU: n vastaus sekä hätätilanteiden ennakointiin että hallintaan. HERAlla on vaikutusvaltaa ja budjettia työskennellä teollisuuden, lääketieteen asiantuntijoiden, tutkijoiden ja globaalien kumppaneidemme kanssa varmistaakseen, että kriittiset laitteet, lääkkeet ja rokotteet ovat nopeasti saatavilla aina ja tarpeen mukaan. ”

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: ”HERAn avulla otamme kriisistä saadut kokemukset: emme voi taata kansalaistemme terveyttä ilman teollisuuskapasiteettia EU: ssa ja toimivia toimitusketjuja. Onnistuimme päivittämään COVID-19-rokotteen tuotannon ennätysajassa Euroopassa ja muualla maailmassa. Mutta meidän on oltava paremmin valmistautuneita tuleviin terveyskriiseihin. HERA perustaa uusia, mukautuvia tuotantokapasiteetteja ja turvaa toimitusketjut auttaakseen Eurooppaa reagoimaan tarvittaessa nopeasti. ”

Covid-19

EU ja Yhdysvallat ehdottavat tavoitteeksi 70% maailman rokotuksista ensi vuonna

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tänään (18. lokakuuta), että se ehdottaa yhdessä Bidenin hallinnon kanssa 70 prosentin rokotustavoitetta koko maailmalle. 

Von der Leyen sanoi, että EU tekee osansa, asiantuntemuksensa lisäksi EU lahjoittaa vähintään 500 miljoonaa rokoteannosta haavoittuvimmille maille. Hän sanoi, että muiden maiden on perustettava ja että hän työskentelee pääministeri Draghin ja presidentti Bidenin kanssa G20 -johtajien kokoamiseksi sitoutuakseen tähän tavoitteeseen. 

EU: sta viedään miljardi rokotetta

Mainos

Von der Leyen sanoi, että EU on saavuttanut merkittävän virstanpylvään viedessään yli miljardin COVID-1-rokotteen muualle maailmaan: ”Euroopan unionin rokotteet on lähetetty yli 19 maahan, vain muutamia Japaniin , Turkista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Uuteen -Seelantiin, Etelä -Afrikkaan Brasiliaan. ”

”Toimitimme COVAXin kautta noin 87 miljoonaa annosta pienituloisille ja keskituloisille maille. Joten lunastimme lupauksemme, olemme aina jakaneet rokotusvaltion tuotantokapasiteetin oikeudenmukaisesti muun maailman kanssa. Olemme sanoneet, että ainakin joka toinen annos, joka tuotetaan Euroopan unionissa, menee ulkomaille. ”

Mainos

Von der Leyen lisäsi, että tämä ei ole estänyt EU: ta saavuttamasta tavoitettaan, jonka mukaan yli 75 prosenttia aikuisväestöstä on täysin rokotettuja. Hän viittasi siihen, että EU onnistui tässä, vaikka rokotteet olisivat vähissä.

Continue Reading

terveys

EMA on aloittanut Pfizer COVID-19 -rokotteen arvioinnin 5–11-vuotiaille lapsille

Julkaistu

on

EMA on tänään (19. lokakuuta) aloittanut arvioinnin hakemuksesta, jolla BioNTech/Pfizerin COVID-5-rokotteen, Comirnaty, käyttöä voidaan laajentaa koskemaan 11–18-vuotiaita lapsia.

Comirnaty on tällä hetkellä hyväksytty käytettäväksi 12 -vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille. Lähettäjä-RNA (mRNA) tulee soluun ja tuottaa proteiinia, joka tunnetaan piikkiproteiinina ja joka on luonnollisesti läsnä SARS-CoV-2: ssa, viruksessa, joka aiheuttaa COVID-19: n. Pfizer näyttää olevan tehokkaampi pidemmän ajan kuin AstraZeneca -rokote, erityisesti nuoremmilla ihmisillä.

Muutto ei kuitenkaan ole kiistaton, ja maailmanlaajuinen pula rokotteista epäilee lasten ensisijaisuutta, kun aikuisväestö on jo suurelta osin rokotettu. Kaiken kaikkiaan lapset ovat osoittautuneet kestäviksi eivätkä todennäköisesti kehitä sairauden vakavimpia ilmenemismuotoja. 

Mainos

Ilmoitus tulee sinä päivänä, kun Euroopan komissio julisti yhdessä Yhdysvaltain Bidenin hallinnon kanssa pyrkimyksestään saavuttaa maailmanlaajuinen 70 prosentin rokotusaste ensi vuoteen mennessä. 

Tausta

EMA: n ihmislääkekomitea (CHMP) tarkistaa rokotetta koskevat tiedot, mukaan lukien tulokset meneillään olevasta kliinisestä tutkimuksesta, johon osallistuvat 5–11 -vuotiaat lapset, päättääkseen suositellako sen käytön jatkamista. The CHMPLausunto toimitetaan sitten Euroopan komissiolle, joka tekee lopullisen päätöksen.

Mainos

EMA ilmoittaa arviointinsa tuloksista, joiden odotetaan tapahtuvan muutaman kuukauden kuluttua, ellei lisätietoja tarvita.

Comirnaty sai myyntiluvan EU: ssa joulukuussa 2020. Lisätietoja rokotteesta on saatavana EMA: n verkkosivuilta.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Romaniassa on korkein COVID -kuolleisuus maailmassa

Julkaistu

on

Romanian terveyskriisi on ottanut dramaattisen käänteen. Romanian rokotuskampanjan koordinaattori Valeriu Gheorghiţă sanoo, että Romania on jo samassa tilanteessa kuin Italia viime vuonna, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Keväällä 2020, COVID -pandemian alkaessa Euroopassa, Italia vaikutti eniten. Tartuntojen määrä kasvoi nopeasti ja sairaalat olivat ylikuormitettuja.

Toinen Romanian huippuvirkailija, joka käsittelee COVID-pandemiaa- maan hätäyksikön päällikkö- sanoi, että Romanian ja Italian Lombardian alueen nykyisen tilanteen vertailu ei ole liioiteltua, ja myöntää tilanteen olevan erittäin vakava.

Mainos

Häiritsevän viestintäkampanjan jälkeen kaikki virkamiehet vaativat ihmisiä rokotuksiin ja sanovat, että se on ainoa tapa voittaa pandemian neljäs aalto, josta on tullut niin virulentti, koska Delta -muunnelma leviää paljon helpommin.

Sairaalat ja teho -osastot eri puolilla maata ovat täynnä medioita, jotka raportoivat jatkuvasti, että teho -osastoja ei ole saatavilla. Tilanne on sellainen, että tehohoitopotilaat tulevat yleensä saataville vasta potilaan kuoleman jälkeen.

Euroopan unioni on tähän mennessä lähettänyt Romaniaan 250 happikonsentraattoria ja yli ja 5,000 20 pulloa monoklonaalisia vasta -aineita EU: n strategisen varannon avuksi vakavasti sairaiden COVID -potilaiden hoitoon. Euroopan komission lausunnon mukaan maahan saapui yli XNUMX tuuletinta ja happikonsentraattoria. Kriisinhallintakomissaari sanoo, että apu on myös vastavuoroisuuden muoto Romanian pyrkimyksille tarjota apua muille EU -maille pandemian aikana.

Mainos

”Pandemian alusta lähtien EU: n pelastuspalvelumekanismi on koordinoinut ja osarahoittanut yli 190 miljoonan henkilökohtaisten suoja- ja lääkinnällisten laitteiden toimittamista, vahvistanut sairaaloita ylimääräisellä lääketieteellisellä henkilökunnalla ja toimittanut rokotteita ja muita välttämättömiä laitteita yli 55: lle maat. Lisäksi EU loi strategisen rescEU -sairaanhoitovaranto- ja jakelumekanismin EU: n pelastuspalvelumekanismin puitteissa. Varaus mahdollistaa nopean lääkinnällisten laitteiden toimittamisen Belgiassa, Tanskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Romaniassa, Sloveniassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. ” EY: n lausunto lukee.

Itä -Euroopan alue ei ole yhtä paha kuin Romania, mutta se on selvästi pahin Euroopassa. Itä -Eurooppa (Liettua, Romania, Bulgaria, Bosnia ja Hertsegovina) on punainen ja osoittaa piikin COVID -tapauksissa. Näissä maissa kuolee paljon väestöön verrattuna. Romanian keskiarvo on siis korkein, 16.6. Se on Euroopan korkein keskiarvo, mutta valitettavasti viimeisimpien tietojen mukaan se on myös maailman korkein keskiarvo.

Romanian jälkeen Euroopassa seuraa Bulgaria, keskimäärin 12.37 kuolemantapausta Meidän maailmaamme. Liettualla on myös melko vaikea tilanne, ja kuolleita on keskimäärin 10.14, kun otetaan huomioon, että COVID-19-esiintyvyys on korkea tässä maassa.

Toisaalta Länsi -Euroopassa Ranska, Italia, Iso -Britannia, Portugali ovat hillinneet pandemiaa ja kuolleisuus on erittäin alhainen. Yhdistyneessä kuningaskunnassa se on alle 2, vaikka tapausten määrä on verrattavissa edellisen pandemia -aallon tapauksiin. Kuolleiden määrä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa väestö on suurelta osin rokotettu, on nyt jopa 20 kertaa pienempi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa