Liity verkostomme!

ruoka

Luomuruokaa: terveellisempää kuin tavanomainen ruoka?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20151119PHT03418_width_600Vuonna 2010 käyttöön otettu EU: n luomulogo auttaa ostajia tunnistamaan EU: n luomusääntöjen mukaiset tuotteet

Luomuruokien suosio kasvaa, mutta mitkä ovat terveyshyödyt? Parlamentin jäsenet keskustelivat luomuruokien vaikutuksista asiantuntijoiden kanssa parlamentin tiede- ja teknologiayksikön (STOA) järjestämässä kokouksessa 18. marraskuuta. He kuulivat, että lisätutkimuksia saatetaan tarvita luomuruokien ravintoetujen selvittämiseksi. Aiheesta tehdyssä Twitter-kyselyssä kaksi kolmasosaa vastaajista sanoi mieluummin luomuruokaa.

Tietoja luomuruoasta
Luomuruoka perustuu kestävään maatalouteen ja prosesseihin, jotka eivät vahingoita ympäristöä, ihmisten terveyttä tai kasvien ja eläinten hyvinvointia. Tuotteet voidaan merkitä orgaanisiksi vain, jos ainakin 95% niiden aineosista on orgaanisia.

Mainos

Uudet EU: n säännöt
Luonnonmukaista tuotantoa ja luonnonmukaisten tuotteiden merkintöjä koskevan asetuksen tarkistamista valmistellaan parhaillaan. Parlamenttineuvottelijat haluavat kaikille luonnonmukaisille tiloille räätälöityjä tarkastuksia ja fyysisiä tarkastuksia petosten välttämiseksi.

Orgaaniruoan edut

Parlamentin tiede- ja teknologiayksikkö järjesti 16. marraskuuta kokouksen asiantuntijoiden kanssa keskustelemaan luomuruokien eduista. Kokouksen puheenjohtajana toiminut bulgarialainen S&D: n jäsen Momchil Nekov sanoi: "Luonnonmukaisen maatalouden tulisi saada enemmän huomiota julkisessa keskustelussa, koska se tarjoaa investointeja kansanterveyteen."

Mainos

Yleensä asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että vaikka konkreettisten ravitsemuksellisten hyötyjen arvioimiseksi tarvitaan enemmän tutkimusta, luonnonmukaisten elintarvikkeiden kuluttajat ovat yleensä terveellisempää: "Ei ole näyttöä siitä, että luonnonmukaisilla viljelykasveilla olisi merkittävämpi ravintoarvo kuin tavanomaisilla". sanoi Bernhard Watzl Saksan Max Rubner -instituutista. Axel Mie Ruotsin maataloustieteiden yliopistosta ja Johannes Kahl Alankomaiden elintarvike- ja terveysjärjestöstä huomauttivat kuitenkin, että luomuruokaa ostavat ihmiset kuluttavat yleensä enemmän hedelmiä, vihanneksia, täysjyvätuotteita tai pähkinöitä kuin muut kuin luonnonmukaiset kuluttajat. mikä hyödyttää heidän terveyttään.

Eläinten hyvinvointi

Ewa Rembiałkowska Varsovan biotieteiden yliopistosta sanoi, että luonnonmukainen ruoka on mahdollisesti hyödyllisempi eläinten ja ihmisten terveydelle kuin tavanomainen ruoka, viitaten orgaanisten ja muiden kuin luonnonmukaisten ruokittujen eläinten "merkittäviin eroihin" hormonissa ja immuunijärjestelmässä. toisen sukupolven jälkeen. Hänen mukaansa tutkimukset orgaanisesti ruokituilla eläimillä osoittavat parempia hedelmällisyystasoja, alhaisempia kuolleisuus syntymähetkellä ja parempia immuniteettivasteita. Rembiałkowska lisäsi myös, että tutkimukset osoittavat, että valinnan perusteella rotat valitsevat useammin luonnonmukaista rehua.

Lisätietoja

Ruokavalio

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat EU: n elintarvikestrategiaa, jolla edistetään kasvipitoista ruokavaliota

Julkaistu

on

Kaksi tehokasta Euroopan parlamentin valiokuntaa kehotti Euroopan komissiota edistämään terveellistä kasvisruokaa ruokavaliota osana kestävää EU: n ruokastrategiaa. Kansalaisjärjestö Compassion in World Farming EU pitää tätä kutsua myönteisenä, koska tarvitaan kunnianhimoisia toimia, jotta voimme parantaa ruokajärjestelmiämme ihmisten, eläinten ja planeetan hyväksi.

Ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitea sekä maatalouden ja maaseudun kehittämisen komitea hyväksyivät yhteisen kannan Euroopan komission elintarvikepolitiikasta. Maatila-haarukka -strategia oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen ruokajärjestelmän puolesta".

Tarvitaan "väestön laajuisia muutoksia kulutustottumuksissa", kuten "kasvipohjaisten elintarvikkeiden kulutuksen lisäämistä", korostivat molemmat komiteat korostaen tarvetta puuttua lihan ja muiden epäterveellisten tuotteiden liialliseen kulutukseen. terveydellemme, ympäristöllemme ja eläinten hyvinvoinnille (kohta 20).

Mainos

Itse asiassa 20 liha- ja meijeriyritystä päästää enemmän kasvihuonekaasuja kuin Saksa, Britannia tai Ranska, kuten aiemmin tällä viikolla korostettiin uusi raportti Heinrich Böll Stiftung, Maan ystävät Eurooppa ja Bund für Umwelt und Naturschutz. Tutkijat korostaa, että kiireelliset toimet kasvipitoisen ruokavalion edistämiseksi ovat välttämättömiä planeettojen ja ihmisten terveyden turvaamiseksi. Tämä auttaa myös vähentämään maataloudessa käytettävien eläinten valtavaa määrää nykyisen intensiivisen maatalousjärjestelmän vuoksi.

Mietinnössä, josta parlamentti äänestää myöhemmin tänä vuonna, kehotetaan myös komissiota esittämään lainsäädäntöä, jossa häkkien käyttö tuotantoeläimille poistetaan asteittain (5 a kohta). Tämä toistaa menestyneiden kutsun "Lopeta häkki-ikä" Eurooppalainen kansalaisaloite, joka on kerännyt 1.4 miljoonaa vahvistettua allekirjoitusta kaikkien EU: n jäsenvaltioiden ihmisiltä, ​​sekä aikaisempi päätöslauselma EU: n parlamentti asiasta ja a sitoutuminen Euroopan komissio, jotta tämä kutsu muuttuisi todellisuudeksi.

Mietinnössä korostetaan myös kalojen korkeampien standardien tarvetta. Se kehottaa komissiota ja jäsenvaltioita parantamaan kalojen hyvinvointia erityisesti tukemalla parempia "menetelmiä kalan ja meren selkärangattomien pyydystämiseen, purkamiseen, kuljettamiseen ja teurastamiseen" (10 kohta).

Mainos

Maailmanviljelyn EU: n myötätunnon päällikkö Olga Kikou sanoi: ”Olen erittäin tyytyväinen näiden kahden tärkeän komitean kehotukseen siirtyä kasvisrikkaampaan ruokavalioon ja parantaa eläinten hyvinvointia. Euroopan parlamentin jäsenten vaatimuksissa on tietysti parantamisen varaa, koska tarvitaan enemmän kunnianhimoa. Siitä huolimatta Euroopan parlamentin jäsenet ja Euroopan komissio etsivät jo ratkaisuja oikeaan suuntaan. Varmistamme, että jatkotoimet ovat rohkeita ja oikea-aikaisia. Siemenet parempaa tulevaisuutta varten ovat jo olemassa - nyt on varmistettava, että ne toteutuvat. ”

Reilusta, terveellisestä ja ympäristöystävällisestä ruokajärjestelmästä koostuva Farm to Fork -strategia on keskeinen osa Euroopan vihreää sopimusta, jossa määritellään, miten Euroopasta tehdään hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Strategian tavoitteena on nopeuttaa siirtymistä kestävään ruokaan järjestelmä, joka toisi ympäristö-, terveys-, sosiaalisia ja taloudellisia etuja. Komissio tunnustaa, että eläinten hyvinvoinnin parantaminen parantaa eläinten terveyttä ja elintarvikkeiden laatua, ja sitoutuu strategiassa tarkistamaan EU: n eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä lopullisena tavoitteena varmistaa eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso.

Yli 50 vuotta, Myötätunto sisään Maailmanviljely on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja maatalouden puolesta. Yli miljoona kannattajaa edustaa 11 Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä -Afrikassa.

Kuvia ja videoita tuotantoeläimistä löytyy tätä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

COVID-19-kriisi on johtanut ruokakriisiin, sanoo Italian Draghi

Julkaistu

on

By

Italian pääministeri Mario Draghi saapuu virtuaaliseen G20-huippukokoukseen globaalista terveyskriisistä Villa Pamphiljiin Roomassa, Italiassa 21. toukokuuta 2021. REUTERS / Yara Nardi

Maailman on varmistettava elintarviketarjonnan saanti yhtä voimakkaasti kuin rokotteiden saannin varmistamiseksi, Italian pääministeri Mario Draghi sanoi avatessaan Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvikejärjestelmien huippukokouksen Roomassa. kirjoittaa Maytaalin enkeli.

"Terveyskriisi (COVID-19) on johtanut ruokakriisiin", hän sanoi ja viittasi aliravitsemuksesta kaikissa muodoissaan käyneisiin tietoihin, joista on tullut johtava sairauksien ja kuoleman syy maailmassa.

YK: n kaikkien aikojen ensimmäinen elintarvikejärjestelmien huippukokous pidetään syyskuussa, ja sen tavoitteena on edistyä elimen vuoden 2030 kestävän kehityksen tavoitteissa.

Mainos

Viimeisimpien YK: n tietojen mukaan maailman ruokajärjestelmä, johon kuuluu metsien kaataminen kasvien istuttamiseksi, on vastuussa kolmanneksesta maailman kasvihuonekaasupäästöistä, mikä tekee siitä johtavan ilmastonmuutoksen syyn.

"Olemme saavuttaneet tavoitteet kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi", sanoi YK: n pääsihteeri António Guterres, joka ilmoitti ensimmäisen kerran suunnitelmastaan ​​kutsua koolle Food Systems -huippukokous lokakuussa 2019, ennen kuin COVID-19 hidasti dramaattisesti edistymistä kohti kestävän kehityksen tavoitteita, kuten nälän nälkä.

Maailman nälkä ja aliravitsemus lisääntyivät viime vuonna lähes muuttumattomana viiden vuoden ajan noin 118 miljoonalla ihmisellä 768 miljoonaan, ja suurin osa kasvusta johtuu todennäköisesti COVID-19-pandemiasta YK: n suuren raportin mukaan. Lue lisää.

Mainos

Kansainvälisesti vaihdetuilla markkinoilla elintarvikkeiden maailmanmarkkinahinnat nousivat kesäkuussa 33.9% edellisvuodesta YK: n elintarvikejärjestön hintaindeksin mukaan, joka mittaa koria viljaa, öljysiemeniä, maitotuotteita, lihaa ja sokeria. Lue lisää.

Nälän, aliravitsemuksen ja ilmastokriisin torjunta on tänä vuonna lisääntynyt diplomaattisella vauhdilla nykyisen kaltaisilla huippukokouksilla, mutta haaste on valtava.

Guterresin mukaan huippukokouksessa arvioidaan edistymistä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa muuttamalla maailmanlaajuisia ruokajärjestelmiä, jotka ovat hänen mukaansa myös 80 prosenttia maailman monimuotoisuuden häviämisestä.

Continue Reading

Euroopan komissio

Farm to Fork -strategia: 65 yritystä ja yhdistystä allekirjoittaa vastuullisia elintarvikealan yrityksiä ja markkinointia koskevat EU: n käytännesäännöt

Julkaistu

on

Komissio on teollisuuden sidosryhmien ohella virallisesti käynnistänyt EU: n käytännesäännöt vastuullisista elintarvikeliiketoiminnoista ja markkinointikäytännöistä, toinen komission julkaisema tulos Maatilahaarista strategia. Tämä ohje on olennainen osa EU: n pyrkimyksiä lisätä terveellisten ja kestävien ruokavaihtoehtojen saatavuutta ja kohtuuhintaisuutta, mikä auttaa vähentämään kokonaisjalanjälkemme. Varatoimitusjohtaja Timmermans sanoi: "Meidän on tehtävä ruokajärjestelmästämme kestävä ja tehtävä se pian. Meidän on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjä ja pysäytettävä elintarviketuotantoon liittyvä biologisen monimuotoisuuden väheneminen ja muotoiltava elintarvikejärjestelmä, joka helpottaa terveellisen ja kestävän ruokavalion valitsemista. Näihin ympäristö-, terveys- ja sosiaalisiin haasteisiin vastaaminen ruokajärjestelmässämme edellyttää yhteistyötä koko elintarvikeketjussa, ja minua rohkaisevat sidosryhmien tavoitteet, jotka ovat jo allekirjoittaneet EU: n käytännesäännöt. "  

Säännöt on kehitetty yhteistyössä EU: n järjestöjen ja yritysten kanssa aktiivisesti muiden sidosryhmien, mukaan lukien kansainväliset järjestöt, kansalaisjärjestöt, ammattiyhdistykset ja ammattiyhdistykset, sekä Euroopan komission yksiköiden kanssa. Elintarvikealan yhdistykset ja yritykset, jotka allekirjoittavat säännöstön, sitoutuvat nopeuttamaan panostaan ​​kestävään siirtymään. Lupauksillaan he tukevat säännöstössä asetettuja tavoitteita ja kannustavat samankaltaisia ​​yrityksiä myös osallistumaan.

Lisätietoja on osoitteessa a lehdistötiedote ja kysymykset ja vastaukset.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa