Liity verkostomme!

ruoka

Alankomaat nimettiin maailman suurimmaksi juuston ystäväksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailmanlaajuisten juustomarkkinoiden kasvaessa edelleen, juusto on pitkään ollut perusravinto yhteisöille ympäri maailmaa. Vaikka sen tarkkaa alkuperää ei tunneta, juustolla on historiaa noin 8000 eaa. On viittauksia juuston valmistus antiikin kreikkalaisessa mytologiassa ja kuvissa muinaisissa egyptiläisissä hautamaalauksissa, joten voimme varmuudella sanoa, että ihmiset kaikkialla maailmassa ovat nauttineet juuston syömisestä satojen vuosien ajan.

Saadaksesi käsityksen siitä, kuinka suosittu juusto on ympäri maailmaa vuonna 2024, Mintel on kerännyt tietoja tutkiakseen ja analysoidakseen, mitkä maat rakastavat juustoa eniten. 

Olemme tarkastelleet maita, joista juustot ovat peräisin, jotka tuovat eniten juustoa ja mitkä ovat eniten kiinnostuneita juustosta. Näiden tietojen perusteella olemme saaneet kunkin maan 100 pisteen tuonnin, alkuperäisen juustontuotannon ja Google-haun "juuston" perusteella äidinkielellämme ja asettaneet oman kymmenen parasta. Liity Minteliin, kun paljastamme maailman hauskimmat kansat.

Infografiikka, joka esittelee maailman hauskimmat kansat

Mintelin 10 juustoisinta kansakuntaa

1. Hollanti

Pisteet: 76.8/100

Alankomaista peräisin olevan 38 juustolajikkeen ansiosta, mukaan lukien maailmanlaajuiset suosikit, kuten gouda ja edam, ei pitäisi olla yllättävää, että Alankomaat on juuston ystävien ykkösmaa maailmassa! On kuitenkin vaikuttavaa, että Alankomaat, jolla on suhteellisen pieni, 17 miljoonan asukas, on voittanut paljon suuremmat maat kärkipaikalle. Heidän pieni väestönsä tuo vuosittain yli 14 dollarin arvosta juustoa henkilöä kohden, mikä tekee heistä minkä tahansa maan suurimmat juuston ostajat.

Alankomaat turvasi maineensa tekemällä eniten Google-hakuja 'juustolla' äidinkielellä henkeä kohti kaikista maailman maista. He eivät vain etsi juustoa, vaan myös ostavat sitä paljon. Alankomaihin tuodaan vuosittain keskimäärin 3.1 kiloa juustoa henkilöä kohden, mikä tekee siitä maailman juustoisimman maan.

2. Ranska

Pisteet: 39.3/100

Mainos

Hämmästyttävän, lähes 375 miljoonan USD:n kauppa-arvonsa ansiosta Ranska todella laittaa rahansa sinne, missä suu on, kun on kyse juuston rakastamisesta. Lisäksi Ranskasta tulee 246 juustolajia, mukaan lukien perustuotteet kuten brie, roquefort ja camembert, joten Ranska on merkittävä toimija juustontuotannossa maailmanlaajuisesti. Sanoamalla, että ranskalainen rakkausjuusto alittaisi sen – yli 90,000 2024 Google-hakua kuukaudessa termillä "fromage", on selvää, että Ranska ansaitsee asemansa toiseksi juustoisimman maana. Mintel raportoi kuitenkin vuonna XNUMX, että neljäsosa ranskalaisista kuluttajista sanoi olevansa niin syö vähemmän juustoa ympäristöhuolien vuoksi, joten voimme ehkä odottaa Ranskan aseman muuttuvan tässä luettelossa lähitulevaisuudessa.

3. Belgia

Pisteet: 39.1/100

Kansakuntana, joka ei ole kuuluisa omien juustojensa tuotannosta, toisin kuin jotkin muut tämän luettelon maat, Belgia saattaa olla yllättävä esiintyminen. Belgiasta tulee vain 13 juustoa ja Google-hakujen määrä on suhteellisen alhainen kuukausittain, joten Belgia voidaan luulla suhteellisen juustottomaksi maaksi.

Keskimääräinen kaupan arvo henkilöä kohti on kuitenkin yli 11 dollaria, joten ne ovat toiseksi Alankomaiden jälkeen arvoltaan asukasta kohden. Toisesta näkökulmasta katsottuna belgialaiset tuovat vuosittain yli 1.6 kiloa juustoa henkilöä kohden, mikä on toisella sijalla maailmassa. Joten se voi olla pieni kansakunta, mutta se on juuston ystävien kansa!

4. Yhdysvallat

Pisteet: 31.7/100

Ensinnäkin Yhdysvallat on yksi maailman juustoisimpia maita pelkästään sen vuoksi, kuinka paljon juustoja niillä on tarjolla! Yhdysvalloista peräisin olevia juustoja on 523, joten vaihtoehtoja riittää jokaiseen makuun. 

USA:ssa on kolmanneksi suurin väkiluku (333 miljoonaa ihmistä) analysoimistamme maista Intian ja Kiinan jälkeen. Kun otetaan huomioon erittäin suuri väestö, on siis yllättävää, että Yhdysvallat ei ole maailman suurin juuston tuoja. Itse asiassa se jää jäljelle 29 muusta maasta, joiden kaupan arvo on suurempi kuin USA:n, mukaan lukien paljon pienemmät maat, kuten Itävalta, Libanon ja Norja. 

Kuitenkin suurin osa amerikkalaisista sanoi, että he eivät ole kuulleet sellaisista juustoista paneer ja halloumi, mutta 96 % syö Cheddaria, suhteellisen alhainen kauppa-arvo voisi puhua enemmän paikallisista maista. Yli viidensadan amerikkalaisen juustolajikkeen kanssa näyttää siltä, ​​​​että amerikkalaiset kuluttavat mieluummin omia juustojaan kuin tuontilajikkeita.

5. Itävalta

Pisteet: 30.7/100

Toinen eurooppalainen juustoa rakastava kansakunta, Itävalta, on maailman neljännellä sijalla kaupan arvon asukasta kohden. Yli 64 miljoonaa dollaria juustojen tuontiin vuodessa ja 41 itävaltalaisen juustolajikkeen, mukaan lukien bergkäse ja alpenkäse, nauttiminen on selvää, että Itävalta on kansakunta, joka haluaa nauttia juustosta, sekä lajikkeesta että runsaudesta. 

6. Yhdistynyt kuningaskunta

Pisteet: 30.3/100

Cheddarin ja Stiltonin kaltaisista juustoista tunnettu Yhdistynyt kuningaskunta on ansainnut paikkansa maailman juustoisimpien maiden listalla. Yhdistyneen kuningaskunnan ihmiset osoittavat selkeää rakkautta juustoa kohtaan, koska he tekevät vuodessa saman määrän Google-hakuja kuin Ranskassa, mutta joiden väkiluku on miljoona ihmistä vähemmän. Tämän rakkauden on määrä kasvaa, koska se on kasvanut jo 44% viimeisen viiden vuoden aikana Mintel ennustaa juustojen myyntiä Isossa-Britanniassa saavuttaa 4.5 miljardia puntaa vuoteen 2028 mennessä.

Mutta miten tämä rakkaus muuttuu taloudelliseksi arvoksi hakukiinnostuksen ulkopuolella? Yhdistyneen kuningaskunnan kaupan arvo asukasta kohden on noin 2.15 dollaria – suhteellisen alhainen arvo kansakunnalle, joka on selvästi kiinnostunut juustosta. Kuten Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa on paljon alkuperäisiä juustoja – yhteensä 261. Kun 70 prosenttia brittiläisistä kuluttajista ostaa cheddaria ja 36 prosenttia paikallisia brittiläisiä juustoja, näyttää siltä, ​​että juuston ystävät Yhdistyneessä kuningaskunnassa syövät mieluummin Yhdistyneestä kuningaskunnasta peräisin olevia juustoja kuin tuodaan maahan.

7. Sveitsi

Pisteet: 29.1/100

Kun Sveitsi on maailman seitsemänneksi juustoisin kansakunta, Eurooppa on jälleen edustettuna rakkaudessaan juustoa kohtaan!

Sveitsi on erityisen tuottelias juustojen tuonnissa, ja se on maailman kolmanneksi korkein kaupan arvon asukasta kohti; jää vain Alankomaiden ja Belgian jälkeen. Tämä saattaa olla hieman yllättävää, kun otetaan huomioon, että sveitsiläinen juusto on maailmanlaajuisesti tunnettu lajike, mutta 32 juustolajiketta tulee Sveitsistä, joten ne ovat suhteellisen alhaiset sisäisessä tuotannossa. Vaikka sveitsiläinen juusto on rakas lajike, näyttää siltä, ​​että sveitsiläiset kuluttajat tuovat mieluummin eksoottisempia juustoja muista maista.

8-10. Skandinavia

Pisteet: 27.9/100

Juuston kulutus on erityisen tasaista kaikkialla Skandinaviassa, joten Ruotsi saavuttaa 8. sijan ja seuraa tiiviisti Tanska ja sitten Suomi maailman juustoa rakastavien maiden listalla. Huolimatta viimeisestä paikasta juuston rakastajalistallamme, Suomi käyttää eniten juustojen tuontiin asukasta kohden, Ruotsi ja Tanska käyttävät 4-5 dollaria per henkilö. Lisäksi Suomi käyttää 5.64 dollaria henkilöä kohden, mikä on Ruotsin ja Tanskan yläpuolella keskimääräisillä kuluilla.

Suomi kuitenkin menettää pisteitä verkkokiinnostuksestaan ​​juustoa kohtaan ja omaan juustontuotantoon. Suomen juustoihin liittyviä Google-hakuja on yhteensä noin kolmanneksen vähemmän kuin Tanskassa kuukaudessa, ja Tanskan kuukausittainen hakumäärä on kolmanneksi suurin. Tämä osoittaa meille, että Suomessa on kolmesta maasta vähiten verkkokiinnostusta juustoa kohtaan.

Lopuksi Ruotsi ottaa (juusto)kakun oman juustotuotannon kanssa. Ruotsista peräisin olevia juustolajikkeita on 25, kun taas Tanskassa vain 16 ja Suomessa 6.Tutustu juustotutkimukseemme

Kuka tuo eniten juustoa?

Tiedämme siis, mitkä maat ovat suurimmat juuston ystävät – mutta mitkä maat kuluttavat eniten suosikkimaitotuotteidensa tuontiin? Sukellaanpa YK:n Comtrade-tietoihin analysoidaksemme, mitkä maat tuovat eniten juustoa.

Infografiikka maista, jotka tuovat eniten juustoa kaupan arvon mukaan

Kaupan arvo USD:ssä:

1. Ranska

Ranska on maailman suurin juuston tuoja, joka käyttää juustoon vuosittain yhteensä 374 miljoonaa dollaria. Pienellä väestöllä ja runsaalla alkuperäisjuustolla tämä on hämmästyttävä määrä. Tämä puhuu a Ranskassa kasvava suuntaus syödä juustoa kustannustehokkaana vaihtoehtona lihalle, lähes puolet ranskalaisista kuluttajista tekee niin.

2. Saksa

Saksa ei ole Mintelin Top 10 Cheeseest Nations -listalla, ja se on itse asiassa maailman toiseksi suurin juustojen tuoja. Saksa käyttää juustojen tuontiin 294 miljoonaa dollaria vuodessa.

3. Meksiko

Vain 11 Meksikosta peräisin olevaa juustolajia on rakkaus juustoa kohtaan, joka on tuotava maahan. Tästä syystä Meksiko käyttää juuston tuontiin 276 miljoonaa dollaria vuodessa.

4. Hollanti

Maailman juustoisin maa, Alankomaat, tuo paljon juustoa – yhteensä 259 miljoonan dollarin vuosikulut.

5. Kiina

Vaikka Kiina ei kuulu Mintelin 10 juustoisimman maan joukkoon, se tuo juustoa 186 miljoonan dollarin arvosta vuosittain valtavan väestönsä tarpeisiin.

Infografiikka, joka näyttää maiden juuston tuonnin painona

Nettopainona kilogrammoina:

1. Meksiko

Juustontuonnin kärkisijalla oleva Meksiko tuo vuosittain 56 miljoonaa kiloa juustoa.

2. Hollanti

Juustoisin valtiomme tuo maahan lähes yhtä paljon kuin Meksiko, jossa on seitsemän kertaa enemmän väkilukua. Alankomaat tuo 55 miljoonaa kiloa juustoa vuodessa.

3. Ranska

Maailman toiseksi juustoisin kansakunta on painon mukaan kolmannella sijalla tuoden juustoa 52 miljoonaa kiloa vuodessa.

4. Saksa

Saksa varmistaa paikkansa valtavana juuston maahantuojana niin painoltaan kuin kaupan arvoltaankin, ja se tuo 45 miljoonaa kiloa juustoa vuodessa. 

5. Kiina

Näin suurella väkiluvulla ei ole yllätys, että jopa suhteellisen juustottomana maana Kiina tuo edelleen 33 miljoonaa kiloa juustoa vuodessa.

Kuka etsii juustoa eniten?

Juustonystävien kansakuntana oleminen ei riipu vain siitä, kuinka paljon ostat, vaan myös siitä, kuinka kiinnostunut olet juustosta. Tarkastellaan Google Ads-hakudatan avulla, mitkä maat tekevät eniten juustoon liittyviä hakuja. 

Infografiikka maista, jotka etsivät eniten juustoa

1. Yhdysvallat

Yhdysvaltalaiset käyttävät Googlea juustohakuihin yli 246,000 6.6 kertaa kuukaudessa, sillä juuston ystävien määrä on suuri ja se on juustoa rakastavien kansakuntien Top Ten -listamme neljännellä sijalla. Se vastaa XNUMX kertaa henkilöä kohden.

2. Intia

Vaikka Intia ei ole yksi maailman juustoisimpia maista, paneerjuusto on monien intialaisten ruokavalioiden perusaine proteiinin lähteenä ja vaihtoehtona lihalle aterioissa. Tästä syystä intialaiset tekevät juustoon liittyviä hakuja 175,000 XNUMX kertaa kuukaudessa.

3. Japani

Vaikka Japani on maailman juustoisimpien maiden listalla alhaalla, sijalla 29, he etsivät juustoa 110,000 XNUMX kertaa kuukaudessa, mikä sijoittuu Iso-Britannian yläpuolelle juustoihin liittyvissä hakukyselyissä.

4. Yhdistynyt kuningaskunta

Yksi maailman suurimmista juuston kuluttajista ja tuottajista, Iso-Britannian asukkaat ovat myös kiinnostuneita etsimään juustoa verkosta! 90,500 XNUMX kertaa kuukaudessa, tarkalleen.

5. Ranska

Ranska on samalla kuukausihakumäärällä kuin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta väestömäärä on suurempi.

6. Brasilia

Jälleen kerran haetaan juustoon liittyviä kyselyitä 90,500 XNUMX kertaa kuukaudessa, mutta Brasilia on paljon suuremmalla väestömäärällä hakujen kokonaismäärässä Ison-Britannian ja Ranskan jälkeen.

MaaKaupan arvo (USD)Nettopaino (kg)Juuston lukumääräHakutulosten määräPisteet 100:stä
Andorra401,589.0063,408.001.0030.0018.40
Argentina1,374,135.00141,425.003.0033,100.006.60
Armenia23,954.002,027.001.00390.001.30
Australia57,844,063.0014,227,748.0099.0040,500.0026.90
Itävalta64,771,023.0011,248,356.0041.006,600.0030.70
Azerbaidžan656,068.00141,084.001.00590.000.80
Belgia130,532,359.0019,155,018.0013.008,100.0039.10

Edellinenseuraava

Metodologia ja lähteet

Määrittääksemme maailman suurimmat juuston ystävät loimme cheese.com-sivustolta alkuluettelon juustoa tuottavista maista. Kaavimme cheese.com-sivuston saadaksemme luettelon siitä, kuinka monta juustoa kukin luettelossaan oleva maa tuottaa.

Käytimme viimeisimpiä YK:n Comtrade-tietoja juuston ja rahkan tuonnista kunkin maan osalta. Otimme tiedot kaupan arvosta ja nettotuonnista (kg).

Halusimme sitten selvittää, mikä kansakunta hakee sanaa "juusto" eniten. Otimme sitten luettelon kunkin maan virallisista kielistä ja käänsimme sanan "juustoa". Näiden käännösten avulla selvitimme, kuinka monta kertaa kukin kansakunta keskimäärin haki juustoa kuukaudessa tammikuun 2023 ja joulukuun 2023 välisenä aikana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa