Liity verkostomme!

EU

Miksi henkilökohtainen lääketiede on enemmän henkilökohtainen kuin luuletkaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Henkilökohtainen lääketiede TonyKirjoittaja Tony Mallett, freelance-toimittaja ja EU Reporter terveydenhuollon kirjeenvaihtaja

Tervetuloa tulevaisuuteen. Ilmiömäisten tieteen ja tekniikan harppausten ansiosta olemme jo maailmassa, jossa yksilöllistä hoitoa, joka perustuu suurelta osin yksilön geneettiseen profilointiin ja kansalaisten DNA: han, sovelletaan menestyksekkäästi useilla aloilla Euroopan potilaiden hyödyksi.

Syöpä ja harvinaiset sairaudet ovat tunnetuimpia esimerkkejä, mutta myös ravitsemus, psykologia, kardiologia ja tartuntataudit ovat soveltaneet käsitettä erinomaisin tuloksin. Henkilökohtainen lääketiede (tai 'tarkkuuslääketiede', kuten presidentti Obaman äskettäin käynnistämä aloite sitä kutsuu) on nopeasti kehittyvä ala, jossa nähdään potilaan geeneihin räätälöityjä hoitoja ja lääkkeitä sekä hänen ympäristöään ja elämäntyyliään. Sen tarkoituksena on antaa oikea hoito oikealle potilaalle oikeaan aikaan, ja se voi toimia myös ennaltaehkäisevässä mielessä.

Mainos

Mutta eikö kaikki lääkkeet ole "räätälöityjä"? No ei. Lääkärit määräävät yleensä väestön mukaan. Jos hoito toimii suurimmalla osalla potilaita, useimmat eivät tee sitä.

On kuitenkin selvää, että olemme kaikki erilaisia ​​ja kaikille sopivat lähestymistavat eivät enää toimi nykyajan terveydenhuollossa. Esimerkiksi ei ole mitään syytä antaa syöpäpotilaalle kemoterapiaa, jos on suuri mahdollisuus, että se ei toimi. Tämä on ajan ja rahan tuhlausta ja mahdollisesti ihmisen elämää. On paljon parempi tietää etukäteen, mikä on paras hoito, keskustella siitä täysin avoimella tavalla potilaan kanssa ja osoittaa sitten oikeaan suuntaan. Tämän parantamiseksi kokonaisvaltaisella lähestymistavalla pyritään varmistamaan, että potilaan elämäntapa otetaan huomioon määrättäessä hoitoja, ja pyrkii myös varmistamaan, että potilas on mukana kaikissa taudin tai tautiensa kehitys- ja hoitovaiheissa.

Tämä yhteispäätös edellyttää paitsi potilaan tietämystä myös ajantasaista koulutusta terveydenhuollon ammattilaisille ja muille prosessiin osallistuville. Valmius jakaa nämä tiedot tasavertaisessa suhteessa potilaan kanssa on henkilökohtaisen lääketieteen kulmakivi. Enemmän kuin milloin tahansa historian aikana, tiede tarjoaa valtavat mahdollisuudet muuttaa monien sairauksien ehkäisyä, diagnosointia ja hoitoa. Nopea kehitys ihmisen biologian ja taudin taustalla olevien mekanismien ymmärtämisessä tarjoaa monia uusia potentiaalisia tavoitteita lääketieteellisten tuotteiden kehittämiselle. Mutta henkilökohtaisen lääketieteen kannattajat (joita on yhä enemmän) myöntävät, että tieteellisten löytöjen ja niiden muuntamisen terapioihin, joita tarvitaan nykypäivän kiireellisten terveysongelmien ratkaisemiseksi, on vielä pitkä matka. Potilaat odottavat kiireellisesti uusia hoitomuotoja - eivätkä usein saa niitä. Tutkijoilla ja yrityksillä on myös merkittäviä kehitysesteitä, koska vain yksi kymmenestä lääkkeestä, jotka osallistuvat kliinisiin tutkimuksiin, koskaan saavuttaa sen maalilla. Huipputekniikka on mahdollistanut henkilökohtaisen lääketieteen läpimurron, mutta se on integroitava päivittäiseen terveydenhoitoon. Koulutus on yksi ennakkoedellytys tämän tapahtumiselle, mutta on myös muita esteitä, jotka on voitettava ...

Mainos

Henkilökohtaisen lääketieteen kehittäminen edellyttää "siilohenkisyyden" poistamista eri tieteenaloilta ja yksittäisten jäsenvaltioiden terveydenhuoltojärjestelmistä. Tarvitaan myös paljon enemmän rajat ylittävää yhteistyötä.

Räätälöity lääketiede edellyttää myös monimutkaisia ​​kansainvälisiä kliinisiä tutkimuksia, joihin osallistuu hyvin valikoituja potilasryhmiä, ihmisen biologisen materiaalin keräämistä ja suurten tietokantojen käyttöä bioinformatiikkaan - Big Data. Kaikkien näiden tietojen ympärillä on tietysti valtava kokoelma, tallennus, jakaminen ja (ei vähäisimpänä) yksityisyyttä ja eettisiä kysymyksiä. Tietenkin kustannukset ovat myös tärkeä kysymys, ja ne johtavat usein voimakkaaseen hengitykseen, kun yksilöllinen lääke mainitaan.

Sen kannattajat väittävät kuitenkin, että "liian kallista" ei ole keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä; heidän mukaansa parempi diagnostiikka helpottaa terveydenhuoltojärjestelmien taakkaa kahdella tavalla - ensinnäkin se mahdollistaa ennaltaehkäisevämmän lähestymistavan, kun geenitekniikka merkitsee todennäköisyyttä, että tietty henkilö voi kehittää tietyn taudin, ja antaa hyvän käsityksen siitä, miten se kehittyä, mikä kannustaa varhaiseen puuttumiseen. Toiseksi heidän mukaansa tehokas hoito tarkoittaa sitä, että potilaat tarvitsevat paljon vähemmän kalliita sairaalasänkyjä ja pystyvät jatkamaan työskentelyään ja myötävaikuttamaan Euroopan talouteen.

Denis Horgan, Brysselissä toimivan henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalaisen allianssin (EAPM) pääjohtaja, kertoi EU Reporter: "500 miljoonan kansalaisen vahvassa EU: ssa tuijotetaan väestön ikääntymisestä kärsivän yhteiskunnan kuiluun, joka väistämättä jossakin vaiheessa sairastuu. Potilaiden mahdollisuus saada parasta mahdollista hoitoa Euroopassa ei ole vain moraalinen kysymys, vaan myös taloudellinen.

”Terveysbudjetin leikkaaminen on patenttihölynpölyä. Terve Eurooppa on varakas Eurooppa ja EU yleensä, ja erityisesti terveydenhuoltojärjestelmien on nähtävä, mitä heitä tuijottavat heidän kasvoillaan.

"Yleisesti ottaen", lisäsi Horgan, "testausaikoina kansalaisten terveyspalveluihin käytettävät rahat ovat aina ensimmäisten kohteiden joukossa. Mutta tämä on lyhytnäköistä - paitsi yksittäisen maan näkökulmasta, myös unionissa, jonka väestö sairastuu jossain vaiheessa. "

EAPM, joka kokoaa yhteen potilaat, lääketieteen ammattilaiset, terveydenhuollon suunnittelijat, tutkijat, teollisuuden ja tutkijat, väittää, että terveydenhuollon leikkaaminen johtaa potilaiden huonompaan elämänlaatuun ja tekee heistä enemmän tai vähemmän todennäköisesti kalliita sairaaloita hoitoa ja näkee heidän viettävän vähemmän aikaa työpaikalla, jossa he todella myötävaikuttaisivat EU: n vaurauteen. Potilaat tietysti kannattavat sitä, mutta sääntelyviranomaiset ovat varovaisia ​​ja joissakin tapauksissa myöhässä. Samaan aikaan maksajilla on omat näkemyksensä siitä, mikä on "arvo".

Väitteet jatkuvat, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että henkilökohtainen lääketiede on täällä jäädäkseen. Niin paljon, että EU: n nykyinen vuorotteleva puheenjohtajavaltio Luxemburg järjesti aiheesta konferenssin heinäkuussa ja tuo henkilökohtaisen lääketieteen esille joulukuun neuvoston päätelmissä. Tämä on valtava harppaus. "Tiedettä ei voi pysäyttää", sanoo Horgan. "Ja vaikka henkilökohtaisen lääketieteen integrointi päivittäiseen terveydenhuoltoon on pitkä, vaikea tie, matka on alkanut hyvin ja todella."

[sähköposti suojattu]

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa