Liity verkostomme!

EU

EFPIA seurata esityksen lääketieteen lainsäädännöllisiä muutoksia Latviassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Väärennetyt-lääkkeet-010Euroopan lääketeollisuutta valvova EU: n laajuinen kauppayksikkö sanoo "seuraavan" Latvian luonnoksia lainsäädäntömuutoksiksi, että jotkut pelot saattavat johtaa väärennettyjen lääkkeiden lisääntymiseen (Kuvassa) toimitusketjuun. 

Euroopan lääketeollisuuden ja yhdistysten liiton (EFPIA) mukaan se toivoo, että muutos lääkkeiden hyväksymistä koskevassa kansallisessa lainsäädännössä Latviassa ei "vaaranna potilasturvallisuutta".

Euroopassa toimivan lääketeollisuutta edustavan elimen EFPIAn väliintulo tulee kasvavan huolen keskuudessa siitä, että Latvian lakimuutos suosisi voimakkaasti ns. Rinnakkaistuojia ja voisi "avata portit" väärennetyille lääkkeille.

Mainos

Viimeisin käänne pitkään jatkuneessa saagassa tapahtui viime viikolla, kun Latvian kansallinen huumevirasto keskeytti Latvian huumetukkukauppiaan toimiluvan, jonka väitettiin olevan kiinni väärennettyjen huumeiden kauttakulkujärjestelmässä. Väitetään, että yritys osti tietoisesti tai tahattomasti huumeita luvattomalta yritykseltä, jonka uskottiin olevan venäläistä, vaikka ei olekaan sitä, että se olisi pyrkinyt väärentämään huumeita.

Siirtymä tapahtui äskettäin julkaistun italialaisen tutkijan raportin mukaan, joka havaitsi "Latvian yhteyden" olevan EU: n laajuiseen verkostoon, johon sisältyy väärennettyjä tai varastettuja lääkkeitä. Tämän viikon viimeisimmät tapahtumat antavat lisää valtaa niille, jotka sanovat, että Latvian terveysministeriön esittämien ehdotusten mukaan "rinnakkaistuojiin" ei sovelleta samoja tarkastuksia ja tasapainoja kuin Latvian voimassa olevissa rekisteröidyissä maahantuojissa säädetään. Tämän väitetään saattavan vaarantaa kuluttajien terveyden ja turvallisuuden. Muutosten sanotaan tarjoavan rinnakkaistuontituotteille "erittäin suotuisan järjestelmän", joka ei ole Latvian markkinoilla myytäviin vakiotuotteisiin sovellettavien sääntöjen mukainen.

Huolet ovat nousseet esiin Latvian pääkaupungissa Riiassa (29. – 30. Kesäkuuta) isännöimän suuren terveyskonferenssin EFPIA: n jälkeen. Puhujien joukossa oli EU: n terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitis. Konferenssi pidettiin Latvian lähtevän Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajavaltion suojeluksessa.

Mainos

EFPIA: n pääjohtaja Richard Bergström kertoi tälle verkkosivustolle: ”EFPIA on tietoinen siitä, että pienemmillä Euroopan markkinoilla olevat potilaat eivät aina saa tarvitsemiaan lääkkeitä. Yksi syy voi olla, että lääkettä ei ole hyväksytty paikallisesti tai sitä ei ole saatavana yritysten korkeiden hallinnollisten kustannusten vuoksi tai että määrät ovat pienet.

"Nämä ovat perusteltuja syitä yritysten toimimiselle tietyllä tavalla, mutta ne eivät saa vahingoittaa potilaita. EFPIA seuraa Latvian uusia säännöksiä ja herättää huolta vain, jos uutta järjestelmää käytetään väärin tai jos se vaarantaa potilasturvallisuuden mahdollistamalla väärennettyjen lääkkeiden pääsyn toimitusketjuun. " EFPIA sanoo, että asetusehdotuksen mukaan apteekit saavat ostaa luvattomia lääkkeitä yhteisöltä (tukkukauppias, apteekki), jolla on lupa toisessa jäsenvaltiossa tai kolmannessa maassa ja jolla on oikeus lääkkeiden jakeluun, ja levittää näitä lääkkeitä tuotteet Latviassa (luvattomien lääkkeiden tuonti ja jakelu). Siinä sanotaan, että tällaista säännöstä sovelletaan vain "erittäin poikkeuksellisissa olosuhteissa" ja että se rajoittuu "nimettyihin potilasmyyntiin ja myötätuntoisen käytön ohjelmiin".

Nämä ovat tunnustettuja EU: n lainsäädännön poikkeuksia myyntilupavaatimuksiin. Yhteisöjen tuomioistuin on kuitenkin todennut, että nimettyjen potilaiden myynnin on pysyttävä poikkeuksellisena. "Jos uusien sääntöjen ehdot uhkaavat selvästi poikkeuksellista luonnetta, tämä voi olla perustelu laittomuudelle ja todellakin potentiaalinen tulva väärennetyille lääkkeille kolmansien maiden markkinoilta", sanoo EFPIA, joka yhdistää 33 Euroopan kansallista lääketeollisuusyhdistystä ja 40 johtavaa johtajaa. Pharama-yritykset. Se lisää: "Väärennettyjen lääkkeiden pääsy EU: hun on huolestuttavaa joko Internet-myynnin kautta tai suoraan lailliseen toimitusketjuun."

EFPIA huomauttaa, että väärennetyn geneerisen omepratsolin löytäminen Saksan toimitusketjusta maaliskuussa 2014 oli laukaisu, jonka komissio ja jäsenvaltiot omaksuivat "erittäin rajoittavan" lähestymistavan vain lääkemääräystä sisältävien lääkkeiden mahdollisiin poikkeuksiin. väärennettyjä lääkkeitä koskeva direktiivi. Pelätään, että Latvian lainsäädäntömuutos on ristiriidassa useiden EU-direktiivien kanssa, mukaan lukien vuonna 2011 annettu väärennettyjä lääkkeitä koskeva direktiivi, jonka tavoitteena on tehdä lääkkeiden laillisesta toimitusketjusta täysin turvallinen.

EFPIA sanoo, että EU: n lainsäädännössä "vaaditaan, että vain lääkemääräyksellä käytettävillä lääkkeillä on oltava turvaominaisuudet, toisin sanoen yksilöllinen tunniste tai sarjanumero, joka on asetettu kuhunkin pakkaukseen yhdessä väärennöksistä selvästi näkyvän pakkauksen kanssa". Muita Latvian ehdotuksista huolestuttavia tahoja ovat Kansainvälisten tutkimuspohjaisten lääkevalmistajien liitto (SIFFA), joka edustaa lääketeollisuuden jättiläisiä, kuten Pfizer, Novartis ja GSK, sekä Latvian geneeristen valmistajien liitto.

Muualla Brysselissä toimiva vahtikoira, Kansainvälinen säätiö paremmasta hallintotavasta (IFBG, kun taas komissiolle on esitetty virallinen parlamentaarinen kysymys. EFPIA allekirjoitti äskettäin Latvian hallituksen kanssa sopimuksen "keskinäisen yhteistyön asteittaisesta kehittämisestä" Komissiota pyydettiin kommentoimaan Lavia-kiistaa ja sitä, miten Andriukaitiksen tämän viikon Riian-vierailulla on saavutettu edistystä ongelman ratkaisemisessa.

Terveyden, elintarviketurvallisuuden, ympäristön, meriasioiden ja kalatalouden edustaja Enrico Brivio kuitenkin sanoi, että komissio ei kyennyt kommentoimaan. Silti Sanofin väärennösten vastainen koordinointijohtaja Caroline Atlani sanoi: "Väärennetyt lääkkeet ovat todellinen vaara potilaiden terveydelle, ja Riiassa on paine tarkistaa tai hylätä kiistanalaiset muutokset kokonaan."

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa