Liity verkostomme!

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

Ei pysähtymättä matkalla kohti oikeudenmukaisuutta lääkkeiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10-tapoja-mobiili-on-muuttamassa-terveydenhuollonEuroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Lääke- ja innovatiivisten hoitojen saatavuuden merkitystä Euroopan potilaille tutkitaan tällä hetkellä erityisen tarkasti, ja siitä tulee suuri kysymys EU: n toimielimissä tänä vuonna.

Todellakin; Parlamentti kävi 11. helmikuuta keskustelun lääkkeiden saatavuudesta neuvoston ja komission julkilausuman jälkeen.

Mainos

Varhaisen saatavuuden ja paremman päätöksenteon työryhmän lisäksi Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen allianssi isännöi myös Euroopan parlamentin jäsenten eturyhmää, joka perustettiin EAPM: n käynnissä olevan STEP-kampanjan tuloksena. Allianssi on käynyt jatkuvaa vuoropuhelua jäsentensä kanssa perustamisestaan ​​lähtien pääsystä ja monista muista aiheista, ja parlamentin jäsenillä oli varmasti paljon sanottavaa asioista täysistunnossa.

Ennen puhumistaan ​​he kuulivat Latvian neuvoston puheenjohtajan Zanda Kalniņa-Lukaševican toteavan, että "potilaiden mahdollisuus saada tehokkaasti sairauksia hoitavia lääkkeitä on tärkeä asia, joka on ratkaistava sekä kansallisella että EU: n tasolla".

"Tähän liittyy useita näkökohtia", hän lisäsi: nimittäin: saatavuus - mikä tarkoittaa, että kehitetään uusia lääkkeitä tai mukautetaan olemassa olevia tuotteita; myös esteettömyys - tuotteiden tuominen niitä tarvitseville potilaille. Kyse on myös kohtuuhintaisuudesta - sen varmistamisesta, että potilailla, terveydenhuollon tarjoajilla ja hallituksilla on varaa tuotteisiin; lopuksi laadun varmistaminen niin, että lääkkeet toimivat suunnitellusti ja ovat tehokkaita ja turvallisia. "

Mainos

Hän korosti, että joulukuussa pidetyssä terveysneuvoston kokouksessa hyväksyttiin päätelmät innovaatioista potilaiden hyväksi ja kehotettiin jäsenvaltioita ja komissiota laajentamaan työtään useilla aloilla.

Ei ole yllättävää, että ministeri korosti myös potilaiden turvallista ja oikea-aikaista saatavuutta käsittelevän asiantuntijaryhmän (STAMP) perustamista, joka aloitti toimintansa tammikuussa.

Samassa täysistunnossa humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides selitti, että terveysteknologian arviointia koskeva EU: n yhteistyöstrategia hyväksyttiin viime vuoden lokakuussa.

EAPM suhtautuu myönteisesti näihin aloitteisiin, mutta väittää, että ne eivät riitä. EU: n perusperiaatteisiin kuuluu tasa-arvo ja parhaan terveydenhuollon saatavuus kaikille riippumatta siitä, kuka tai missä he ovat. Näin ei selvästikään ole.

Monet parlamentin jäsenet esittivät näkemyksensä myöhemmin. Esimerkiksi Kostas Chrysogonos myönsi, että viime vuosina terveys on ollut menojen leikkausten pääkohde.

Samaan aikaan Cristian-Silviu Bușoi, joka puhuu EAPM-työpajassa 25. helmikuuta, selitti, että huolimatta innovatiivisten uusien lääkkeiden, uuden tekniikan ja lääketieteen kehityksestä, monet kansalaiset eivät pääse niihin, usein korkeiden kustannusten vuoksi. . Muita aiheita ovat liian byrokraattiset korvausmenettelyt ja rajat ylittävän terveydenhuollon direktiivin täytäntöönpanon puute.

Bușoi uskoo, että EU: n päättäjien olisi varmistettava, että innovatiivisten hoitomuotojen arvoa koskevat sääntelypäätökset perustuvat potilaille tärkeimpään, ja varmistettava, että he pääsevät innovatiivisiin hoitoihin EMA: n keskitetyn kustannus-hyötyanalyysin jälkeen.

Julie Girling puolestaan ​​muistutti kollegoitaan siitä, että lääkkeiden hinnoittelu ja korvaaminen EU: ssa on jäsenvaltioiden toimivalta. Hän lisäsi, että yksittäisten valtioiden vastuulla on käyttää neuvotteluvoimaansa pitääkseen nämä kustannukset mahdollisimman alhaisina.

Kommentteja oli paljon enemmän ja monitahoisia asioita, ja on kiistatonta, että uudet kohdennetut lääkkeet ja hoidot voivat olla kalliita. Mutta EAPM: n mielestä Euroopan komission on yhdessä parlamentin kanssa luotava sääntely-ympäristö, joka sallii potilaiden varhaisen pääsyn uusiin lääkkeisiin ja hoitoihin.

Tarkka seuranta ja muutokset; esimerkiksi nykyinen kannustin- ja korvausjärjestelmä voi olla erittäin vahva alku.

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

EAPM -päivitys: Syövän voittaminen sidosryhmien ja tietojen kanssa - Rekisteröidy nyt!

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää, terveydenhuollon kollegat, ja tervetuloa viikon eurooppalaisen henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen - päivien nopeutuessa on nyt korkea aika ilmoittautua EAPM -tapahtumaan 17. syyskuuta. ESMO Congress, yksityiskohdat alla, kirjoittaa EAPM: n pääjohtaja Denis Horgan.

"Syöpä monissa muodoissaan"

Kuten aiemmissa päivityksissä mainittiin, konferenssin, EAPM: n yhdeksännen vuosittaisen tapahtuman, nimi on ''Muutoksen tarve-ja miten se toteutetaan: Terveydenhuollon ekosysteemin määrittäminen arvon määrittämiseksi''. Tapahtuma järjestetään perjantaina 17. syyskuuta klo 08–30 CET; tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan.

Mainos

Tässä pyöreän pöydän dynamiikkasarjassa tarkastellaan tämän eri osia seuraavien istuntojen kautta: 

 • Istunto I: Sidosryhmien luottamuksen voittaminen genomitietojen jakamiseen ja todellisen maailman todisteiden/tietojen käyttö
 • Istunto II: Molekyylidiagnostiikan tuominen terveydenhuoltojärjestelmiin
 • Istunto III Tulevaisuuden sääntely - Potilaiden turvallisuuden tasapaino ja innovaatioiden edistäminen - IVDR
 • Istunto IV: Pelastaa ihmishenkiä terveystietojen keräämisen ja käytön avulla

Konferenssissa käsitellään monia alla korostettuja kohtia. 

Tiedot viittaavat syövän voittamiseen

Mainos

Parlamentin syövän voittamista käsittelevä erityiskomitea (BECA) kokoontui torstaina (9. syyskuuta) keskittyäkseen kahteen keskeiseen syövän hoitoon ja tutkimukseen. Komitean esityslistalla oli ensimmäisenä keskustelu Euroopan komission kanssa eurooppalaisen terveystietoalueen luomisesta.

Komission Beats Cancer -suunnitelman mukaan sähköiset terveystiedot ovat ratkaisevassa asemassa syövän ehkäisyssä ja hoidossa, ja komissio pyrkii hyödyntämään datan ja digitalisaation mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla eurooppalaisen terveystietotila -aloitteen avulla parantaakseen syövän hoitoa, terveydenhuollon tarjoamista ja elämän tulokset.

BECA-valiokunnan jäsenet keskustelivat myös komission kanssa edistymisestä niin kutsutun kemikaalistrategian innovoinnissa, jonka tavoitteena on korkeatasoinen terveyden ja ympäristön suojelu kemikaaleilta.

Strategiaa pidetään toisena keskeisenä osana komission Beating Cancer Plan -ohjelmaa, koska sen tavoitteena on vähentää kansalaisten altistumista syöpää aiheuttaville aineille ja muille vaarallisille kemikaaleille.

"COVID-pandemia on jälleen osoittanut sen tosiasian, että kamppailemme tietojen käyttämiseksi tiedottaaksemme päätöksentekoprosessista ja päätöksentekoprosesseista", Ioana sanoi. Maria Gligor, eurooppalaisten viiteverkkojen ja digitaalisen terveydenhuollon yksikön päällikkö. 

Komissio aikoo korjata tämän esittämällä lakiehdotuksen vuoden 2022 alussa. 

Gligor selitti, että ajatuksena on, että terveystiedot voivat siirtyä saumattomasti sinne, missä niitä tarvitaan: maan sisäisten sairaaloiden välillä mutta myös maiden välillä. 

"Vuodesta 2022 alkaen pyrimme tukemaan potilaiden pääsyä omiin terveystietoihin älylaitteillaan", komission virkamies selitti. Genomitietojen kaltaiset asiat voivat olla korvaamattomia esimerkiksi potilaiden harvinaisten syöpien diagnosoinnissa. Lisäksi massiivisia nimettömiä potilastietoja voidaan käyttää sairauksien tutkimuksen edistämiseen koneoppimistyökalujen avulla.

Slovenia siirtää EU: n datalaskun lähemmäksi maaliviivaa

Slovenia on kiristänyt eurooppalaisten teollisuusdatan kansainvälisten virtojen rajoituksia esityksellä, jonka tarkoituksena on kannustaa EU -maita ja -yrityksiä jakamaan tietoja keskenään.

Portugalin jalanjäljissä EU: n puheenjohtajavaltio Slovenia selkiytti teollisen tiedon kansainvälistä siirtoa koskevia sääntöjä ja teki pieniä parannuksia tiedonhallintalakiin viidennessä kompromissitekstissä 7. syyskuuta.

EU -maat keskustelevat kompromissitekstistä 14. syyskuuta.

Eurobarometri-tulokset

Euroopan unioni on pyrkinyt hillitsemään koronaviruksen leviämistä, tukemaan kansallisia terveysjärjestelmiä, suojelemaan ja pelastamaan ihmishenkiä sekä torjumaan pandemian sosiaalis-taloudellisia vaikutuksia sekä kansallisella että EU: n tasolla. Toimet huipentuivat komission ehdotukseen elvytysrahastosta ja muutetusta EU: n monivuotisesta talousarviosta, joka tarjosi ennennäkemättömän tuen kriisin voittamiseksi.

Kolme neljästä vastaajasta kaikista tutkituista maista sanoo kuulleensa, nähneensä tai lukeneensa EU: n toimista koronaviruspandemian torjumiseksi; kolmannes vastaajista (33%) myös tietää, mitä nämä toimenpiteet ovat. Samaan aikaan noin puolet (52%) Niistä, jotka tietävät EU: n toimista tässä kriisissä, sanovat olevansa tyytymättömiä tähän mennessä toteutettuihin toimenpiteisiin.

Lähes seitsemän kymmenestä vastaajasta (69%) haluaa EU: lta vahvemman roolin tämän kriisin torjunnassa. Samaan aikaan lähes kuusi kymmenestä vastaajasta on tyytymätön EU: n jäsenvaltioiden välisen solidaarisuuden osoittamiseen pandemian aikana. Vaikka 74% vastaajista on kuullut EU: n pandemian vastaisista toimista tai toimista, vain 42% heistä on toistaiseksi tyytyväinen näihin toimenpiteisiin.

Noin kaksi kolmasosaa vastaajista (69%) on samaa mieltä siitä, että "EU: lla pitäisi olla enemmän toimivaltaa käsitellä koronapandemian kaltaisia ​​kriisejä". Alle neljännes vastaajista (22%) on eri mieltä tästä väitteestä.

Tämä voimakas vaatimus EU: n toimivallan lisäämisestä ja entistä tiiviimmin koordinoidusta EU: n vastauksesta kulkee käsi kädessä vastaajien enemmistön ilmaiseman tyytymättömyyden kanssa EU: n jäsenvaltioiden solidaarisuudesta koronaviruspandemian torjunnassa: 57% on tyytymätön nykyiseen solidaarisuus, mukaan lukien 22%, jotka eivät ole "lainkaan" tyytyväisiä.

Maatilahaarista strategia

Euroopan parlamentin ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiasta, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään ruokajärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. Molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategian raporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. 

Ja ryhmä lainsäätäjiä vihreiden johdolla Martin Häusling, uhkaavat estää delegoidun säädöksen Euroopan parlamentin täysistunnossa ensi viikolla ja väittävät, että sen asettamat ehdot eivät suojaa riittävästi ihmisten terveyttä. Antibioottien liiallinen käyttö kotieläinten hoitoon pahentaa maailmanlaajuista mikrobilääkeresistenssin (AMR) ongelmaa, jota on kutsuttu hiljaiseksi pandemiaksi.

”Epäonnistuminen näillä rajoituksilla jää käyttämättä. Meillä ei ole aikaa hukattavaksi taistelussa AMR: ää vastaan, Kyriakides sanoi tänään maatalousvaliokunnassa.

Kiistanalainen delegoitu säädös on osa EU: n eläinten terveyttä koskevien lakien tarkistamista, ja sitä aletaan soveltaa tammikuusta 2022 alkaen.

Hyvä uutinen loppuun: ministerit toivovat rokotteiden vahtikoiran tukevan tehosterokotusten laajaa käyttöönottoa 

Yhdistyneen kuningaskunnan ministerit ovat painostaneet rokotteiden vahtikoiraa hyväksymään laajamittainen Covid-tehosterokotusohjelma ajoissa talveksi, koska viruksen sairastuneiden määrä ylitti 8,000 XNUMX ensimmäisen kerran sitten maaliskuun. 

Torstaina (9. syyskuuta) Yhdistyneen kuningaskunnan lääkkeiden sääntelyviranomainen myönsi hätäluvan Pfizer- ja AstraZeneca -rokotteille, joita käytetään kolmantena rokotteena mahdollisesti heikentyneen immuniteetin torjumiseksi, ja painostanut myös rokotusten ja immunisaation sekakomiteaa (JCVI) hyväksymään uusi jab ohjelmoida. Tuntia myöhemmin terveyssihteeri Sajid Javid sanoi olevansa varma, että tällaiset injektiot alkavat pian. "Olemme menossa kohti tehostusohjelmaamme", hän sanoi. "Olen varma, että tehostusohjelmamme alkaa myöhemmin tässä kuussa, mutta odotan edelleen viimeisiä neuvoja."

Ja tämä on kaikki tällä viikolla EAPM: lta - älä unohda, tässä on linkki rekisteröitymiseen EAPM: n 17. syyskuuta pidettävää konferenssia varten, ja tässä on linkki esityslistaan. Ensi viikkoon asti, pysykää turvassa ja hyvää viikonloppua!

Continue Reading

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

EAPM: Pariisi - niin kaunis horisontti syövän torjumiseksi - Rekisteröidy nyt!

Julkaistu

on

Aika pian, varsinkin 17. syyskuuta, on Pariisin arvokas ESMO -kongressi, vaikka käytännössä, jossa liitto järjestää yhdeksännen kerran pyöreän pöydän kokouksen näiden tapahtumien aikana, kirjoittaa European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) -pääjohtaja, Denis Horgan. 

Konferenssi on oikeutettu vastaamaan täydellisesti niitä vähemmän epätäydellisiä aikoja, joissa olemme. "Muutoksen tarve - ja miten se toteutetaan: Terveydenhuollon ekosysteemin määrittäminen arvon määrittämiseksie ”. Ilmoittautuminen on vielä auki tähän "virtuaaliseen" tapahtumaan, joka alkaa klo 8–30. 

Tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan.

Mainos

Vaikka emme pysty tapaamaan kasvokkain, tämänkaltaiset tapahtumat mahdollistavat edelleen potilasryhmien, maksajan, terveydenhuollon ammattilaisten sekä teollisuuden, tieteen, akateemisten edustajien ja tutkijoiden edustajien kokoamisen johtavat asiantuntijat henkilökohtaisen lääketieteen areenalla.

Konferenssin keskeinen rooli on koota yhteen asiantuntijoita sopimaan politiikasta yksimielisesti ja viedä johtopäätöksemme päätöksentekijöille. Ja tällä kertaa menemme vielä pidemmälle asiantuntemuksen piiriin, kun otetaan huomioon valtava kriisi, jota me kaikki kohtaamme.

On reilua sanoa, että ainakin joillakin alueilla asiantuntijoilla on ollut vaikeuksia sen kanssa. Se on vähän kuin kriitikot, jotka ovat päättäneet lyödä näytelmäpelaamista tai jalkapalloasiantuntijaa, joka valitsee pelaajan - melko usein se kertoo enemmän kriitikosta kuin asiantuntijasta.

Mainos

Tällä hetkellä, pandemian ollessa käsillämme ja elämällä kirjaimellisesti riippuvainen hallitusten ja terveyspomoiden tulevista muutoksista, tarvitsemme ehdottomasti asiantuntijoita kaikenlaisilta areenoilta ja yritämme jättää ne huomiotta, kiistää tai jopa purkaa. Vähintäänkin olla haitallisia ja pahimmillaan tappavia.    

Tämä mielessä EAPM: n uusin konferenssi kokoaa yhteen monia keskeisiä asiantuntijoita, jotka työskentelevät yhdessä muiden sidosryhmiemme kanssa kiinnittääkseen huomiota toimiin, joita tarvitaan nyt ja jotka ovat välttämättömiä edistyessämme.

Joten mitkä ovat pöydän aiheista?

Nykyinen COVID-19-kriisi on saattanut monia eurooppalaisia ​​ja jopa maailmanlaajuisia terveydenhuollon kysymyksiä jyrkkään helpotukseen. Se on myös herättänyt tärkeitä kysymyksiä, ei välttämättä uusia, mutta kysymyksiä, jotka ovat siirtyneet enemmän huomiota pandemian aikana.

Yksi tällainen kysymys on, olisiko EU: lla oltava suurempi rooli kansanterveydessä - ja erityisesti terveysteknologian tarjoamisessa. Tämä tietysti loukkaa tiukasti vartioitua jäsenvaltion toimivaltaa terveydenhuollossa, joten jos näin tapahtuisi, miten se olisi?

Toinen kysymys on, miten nyt ilmeiset aukot voidaan korjata Euroopan terveyden suojelemiseksi paremmin ennen toista kriisiä? Mitkä ovat prioriteetit? Laajempi kysymys, kuten edellä mainittiin, on se, onko aika antaa EU: lle suurempi rooli Euroopan terveyden suojelussa.

Samaan aikaan henkilökohtaisen lääketieteen ytimessä on terveystietojen erittäin laajeneva käyttö. Tämä on arkaluontoinen aihe. Terveystieteellisen yhteisön on varmasti puhuttava avoimemmin henkilökohtaisten terveystietojen käytöstä tutkimuksessa ihmisten terveyden parantamiseksi ja sairauksien, kuten syövän, hävittämiseksi, ja kansalaisten on oltava kaiken keskustelun keskipisteessä.

Monet kansalliset ja kansainväliset aloitteet tukeutuvat kattavaan data-analytiikkaan todisteisiin perustuvien ratkaisujen parantamiseksi terveystulosten parantamiseksi.

Tämä tarkoittaa tietysti, että henkilökohtaiset terveystiedot ovat erittäin arvokas hyödyke tutkimukselle ja että niitä tulisi koskaan käyttää vain vastuullisella, eettisellä ja turvallisella tavalla, mikä on yhteiskunnan edun mukaista.  

Läpinäkyvyys siitä, miksi ja miten käytämme dataa, on elintärkeää, jos Eurooppa haluaa säilyttää sosiaalisen lisenssin datapohjaiseen tutkimukseen. Luottamus on ensiarvoisen tärkeää.

Tämän lisäksi Euroopan digitaalista infrastruktuuria on vahvistettava yleensä ja erityisesti COVID-19-vaikutusten käsittelemiseksi. Ja sitten on harkittava tulevia kansanterveyskriisejä ...

Tekoälyn paremman integroinnin kansanterveydellisiin toimiin olisi oltava ensisijainen tavoite. Kansalaisten liikkumiseen, tautien tartuntamalleihin ja terveydentilan seurantaan liittyvän suuren datan analyysiä voitaisiin käyttää ehkäisytoimenpiteiden tueksi.

Istunnot sisältävät: 

 • Istunto I: Sidosryhmien luottamuksen voittaminen genomitietojen jakamiseen ja todellisen maailman todisteiden/tietojen käyttö
 • Istunto II: Molekyylidiagnostiikan tuominen terveydenhuoltojärjestelmiin
 • Istunto III Tulevaisuuden sääntely - Potilaiden turvallisuuden tasapaino ja innovaatioiden edistäminen - IVDR
 • Istunto IV: Pelastaa ihmishenkiä terveystietojen keräämisen ja käytön avulla

Yllä olevat ovat vain esimerkki valtavista aiheista, joista monet ovat päivän keskustelunaiheisia. Muista siis liittyä meihin 17. syyskuuta!

Tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan.

Continue Reading

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

EAPM: Yhdeksäs vuosittainen sidosryhmätapahtuma lähestyy 17. syyskuuta premier onkologiatapahtuman aikana, rekisteröidy nyt!

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää, terveydenhuollon kollegat, ja tervetuloa viikon eurooppalaisen henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen - nyt on aika ilmoittautua ESMO -kongressin aikana järjestettävään syyskuun EAPM -tapahtumaan. kirjoittaa EAPM pääjohtaja Denis Horgan.

"Kaikki yhdessä"

Konferenssin, EAPM: n yhdeksännen vuosittaisen tapahtuman, nimi on ''Muutoksen tarve-ja miten se toteutetaan: Terveydenhuollon ekosysteemin määrittäminen arvon määrittämiseksi''. Tapahtuma järjestetään perjantaina 17. syyskuuta klo 08–30 CET; tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan.

Mainos

Yksi Euroopan suurimmista haasteista on syöpä monissa muodoissaan. Tarkemmin sanottuna kuinka saamme parhaan mahdollisen yhteistyön ja koordinoinnin alan useiden sidosryhmien välillä ja yhdistämme heidät saman katon alle varmistaaksemme pääsyn nykyisille syöpäpotilaille sekä kansalaisille, jotka ovat tulevia potilaita ja todennäköisesti tulevat syöpäpotilaat? Ja geeniteknologian harppausten myötä biologiaan perustuvan immunoterapian syntyminen - joka auttaa immuunijärjestelmää torjumaan syöpää - on monia syitä olla toiveikkaita eteenpäin.

Kaikkien sidosryhmien on osallistuttava keskusteluun ja politiikan muotoiluun istunnon aikana. Heidän kaikkien on hyväksyttävä, että lopullinen tavoite on potilaiden parempi terveys. Heidän omien etujensa ja prioriteettiensa on sopeuduttava tähän prioriteettiin. 

 • Potilaille (ja lääkäreille) on enemmän vaihtoehtoja, kestävä kliininen hyöty, pienempi altistuminen tehottomille lääkkeille ja mahdollisuus hyödyntää nykyistä tieteellistä ja teknologista kehitystä. 
 • Yksityisen sektorin osalta mahdollisuudet ratkaista tehokkaampien lääkkeiden löytämisen ja kehittämisen keskeiset haasteet, vähentää lääkekehityksen kulumisastetta ja vähentää niihin liittyviä kasvavia kustannuksia, jotka ovat keskeisiä kestävämmän tulevaisuuden ja terveydenhuollon tarpeiden kannalta. 
 • Terveydenhuoltojärjestelmien ja maksajan kannalta tehokkuuden parantaminen tarjoamalla tehokasta ja kustannustehokasta hoitoa välttämällä tehottomia ja tarpeettomia toimenpiteitä on jälleen avain kestävämpään ja tuottavampaan tulevaisuuden järjestelmään.
 • Instituutioille ja jäsenvaltioille se voisi tarkoittaa tarkoituksenmukaisempaa keskustelua - ottaa enemmän huomioon sidosryhmien panos, välttää toistoa ja tehdä päätökset toimiksi… 

Tässä pyöreän pöydän dynamiikkasarjassa tarkastellaan tämän eri osia seuraavien istuntojen kautta: 

Mainos
 • Istunto I: Sidosryhmien luottamuksen voittaminen genomitietojen jakamiseen ja todellisen maailman todisteiden/tietojen käyttö
 • Istunto II: Molekyylidiagnostiikan tuominen terveydenhuoltojärjestelmiin
 • Istunto III Tulevaisuuden sääntely - Potilaiden turvallisuuden tasapaino ja innovaatioiden edistäminen - IVDR
 • Istunto IV: Pelastaa ihmishenkiä terveystietojen keräämisen ja käytön avulla

Sidosryhmien näkökulmasta puhujia ovat mm Niklas Hedberg, Yhdistyneen kuningaskunnan professori Sir Mark Caufield, entinen päätutkija, Genomics England, Monika Brüggemann, hematologian laitos, Schleswig-Holsteinin yliopistosairaala, Campus Kiel, Kiel, Saksa ja Paul Hofman, kliinisen ja kokeellisen patologian laboratorion johtaja Nizzan yliopistollisessa sairaalassa, Ranskassa.

Tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan.

EU: n lääkeviraston uudistus: Missä EU: n toimielimet ovat? 

Komission ehdotuksella Euroopan lääkeviraston (EMA) toimeksiannon vahvistamisesta pyritään vahvistamaan unionin kykyä hallita ja reagoida kansanterveydellisiin hätätilanteisiin ja varmistaa lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden sisämarkkinoiden moitteeton toiminta. Euroopan parlamentti hyväksyi äskettäin ehdotuksen Euroopan lääkeviraston toimeksiannon laajentamisesta ennen tulevia neuvotteluja jäsenvaltioiden kanssa EMA: n tulevasta roolista. Mepit hyväksyivät tarkistuksensa ehdotukseen EMA: n tehtävän vahvistamisesta, jonka komissio esitti marraskuussa 2020 osana pyrkimyksiä varmistaa parempi valmius tuleviin terveysongelmiin. 

Terveyskomissaari Stella Kyriakides kertoi parlamentille, että vaikka EMA on "ehdottoman keskeinen yhteisissä pyrkimyksissämme [pandemian] torjumiseksi", tarvitaan vahvempaa toimeksiantoa, jotta se "olisi paremmin varusteltu tulevaa kriisiä varten". 

Kun tässä toimielinten välisessä keskustelussa, joka tunnetaan kolmikantaneuvotteluna, päästään kompromissisopimukseen ja parlamentin täysistunto ja EU: n neuvosto vahvistavat sen, asetus tulee voimaan. "Meidän on jatkuvasti seurattava kriittisten lääkkeiden pulaa, meidän on raportoitava lääkinnällisten laitteiden pulaan liittyvistä riskeistä kriisin aikana [ja] katalysoitava lääkkeiden kehittämistä ja nopeaa hyväksyntää nopeiden tieteellisten neuvojen ja jatkuvien arvioiden avulla." Kyriakides sanoi. 

Jotkut maat ilmoittivat haluavansa lykätä suunnitelmien hyväksymistä, kunnes he ovat nähneet HERA -ehdotuksen, joka on määrä saada kahden viikon kuluttua, koska pelkäävät, että virastojen roolit ovat päällekkäisiä. Mutta González Casares ei jaa tätä huolta. "En näe tällaista konfliktin riskiä kahden viraston välillä", hän sanoi. "Pandemia on korostanut tarvetta hallituksille, laitoksille ja yrityksille reagoida nopeasti ja tehokkaasti tällaisiin rajatylittäviin uhkiin."

EU: n tartuntatautivirasto: Ei kiireellistä tarvetta koronavirusrokotteen tehosteille

EU: n tartuntatautivirasto sanoi 1. syyskuuta, ettei "ole kiireellistä tarvetta" koronavirusrokotteen tehosteille "nykyisten todisteiden perusteella".

"Rokotteen tehokkuuteen ja suojan kestoon perustuvat todisteet osoittavat, että kaikki EU: ssa/ETA: ssa hyväksytyt rokotteet suojaavat tällä hetkellä erittäin hyvin COVID-19-sairaalahoitoa, vakavia sairauksia ja kuolemia vastaan", Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) kirjoitti . 

Virasto korosti myös, että lähes kolmannes yli 18-vuotiaista aikuisista EU: ssa ja ETA: ssa ei ole vielä täysin rokotettu: ”Tässä tilanteessa ensisijaisena pitäisi nyt rokottaa kaikki ne kelpoisuusvaatimukset täyttävät henkilöt, jotka eivät ole vielä suorittaneet suosituksiaan rokotuskurssi. "

EU ilmoitti tiistaina (31. elokuuta), että 70% aikuisista on täysin rokotettuja. 

WHO: n Hans Kluge varoittaa vaikeasta syksystä 

Alueellinen eriarvoisuus, epävakaa rokotuskampanja eivät lupaa hyvää syksyn kuukausille. Varoittamalla koronaviruksen jatkuvasta uhasta WHO: n Hans Kluge viittasi yhteen ennusteeseen, jonka mukaan Euroopassa on joulukuun loppuun mennessä noin 236,000 1 kuolemantapausta. Ja hän huomautti, että kuolleisuus kasvaa jo - kuolleiden määrä on kasvanut 11 prosenttia viimeisen viikon aikana - Delta -variantin leviämisen, kansanterveydellisten toimenpiteiden helpottamisen ja matkustamisen kausiluonteisen kasvun vuoksi. 

Kluge käsitteli myös vaikeaa kysymystä kolmannesta annoksesta, mikä merkitsi siirtymistä WHO: n aiemmasta kannasta, jossa kehotettiin tilapäisesti keskeyttämään tehostimet syyskuun loppuun asti, jotta kehitysmaat pääsevät kiinni. "Kolmas rokoteannos ei ole ylellinen tehosterokotus, joka otetaan pois henkilöltä, joka odottaa vielä ensimmäistä iskua", Kluge selitti. "Se on pohjimmiltaan tapa pitää ihmiset turvassa." Mutta hän lisäsi, että on tarpeen jakaa annokset, jotta kaikki voivat rokottua. 

Hyvä uutinen loppuun - BioNTech sanoo, että COVID -rokote on tehokas uusia keskeisiä kantoja vastaan

Saksalaisen lääkeyhtiön BioNTechin toimitusjohtaja on sanonut olevansa edelleen luottavainen, että yhtiön Cfid-rokote, joka on kehitetty yhteistyössä Pfizerin kanssa, on tehokas Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Etelä-Afrikassa havaittuja viruksen erittäin tarttuvia variantteja vastaan. "Olemme vakuuttuneita siitä, että rokotteen mekanismin perusteella, vaikka mutaatioita on, uskomme, että rokotteemme aiheuttama immuunivaste voi käsitellä myös mutatoitunutta virusta", tohtori Ugur Sahin, perustaja ja toimitusjohtaja BioNTechistä, sanoi. 

Tämä on kaikki EAPM: ltä toistaiseksi, älä unohda rekisteröityä tulevaa EAPM -tapahtumaa varten, ja tässä on linkki esityslistaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa