Liity verkostomme!

Talous

Puhe Komissaari Arias Cañete Lissabonissa neuvosto: Kohti tehokasta energiaa liitto

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Arias CañeteHyvät naiset ja herrat,

On ilo olla täällä ja esittämään visio Junckerin komission energiatehokkuutta.

Kuten tiedätte, tulevina päivinä komissio esittelee ehdotuksen energian unionin. Tämä hanke on ratkaisevan tärkeää saavuttaa kestävän, kilpailukykyisen ja turvallinen energiajärjestelmä Euroopan kansalaisten ja yritysten on. Menestyäkseen, Energy unionin on oltava yhdessä käyttämisen, joka kokoaa yhteen kaikki osa EU: n energiapolitiikan ja sidosryhmät kaikilla tasoilla yhteiskunnan.

Mainos

Ehdotuksemme ensi viikolla esitettävä visio, mutta visio laskee mitään ilman todellista toimintaa ja yritys täytäntöönpanoa.

Siksi ehdotuksemme liitetään luettelo konkreettisista toimenpiteistä, minä, kuten energia ja ilmastonmuutos komissaari, on henkilökohtaisesti vastuussa tuottaa.

Tänään haluaisin keskittyä erityisesti energiaunionin energiatehokkuuden ulottuvuuksiin ja siihen, miksi mielestäni meidän pitäisi omaksua motto "ensin tehokkuus".

Mainos

Mutta ennen kuin siirryn energiatehokkuuteen - ja etenkin teollisuuden energiatehokkuuteen - haluan käsitellä lyhyesti joitain muita merkittäviä näkökohtia ehdotuksessamme.

Ensinnäkin aloitan haasteella Energy Security.

Ilman nopeita ja päättäväisiä toimia jäsenvaltioiden pysyy riippuvaisia ​​yhdestä toimittajasta, joka näkee kaasun myynti ei pelkästään kaupallisena asia, vaan poliittisena aseena.

Lisäksi EU tulee enemmän riippuvainen tuonnista; extra tuonti toimitetaan kautta uusien kaasuputkien, kuten eteläisen käytävän hyvitetään laskussa kotimaista tuotantoa.

Siksi nähdä, että tarvitaan konkreettisia toimia, sellaisessa muodossa, että kansalaisemme välittömästi ymmärtää ja arvostaa. Meidän on vahvistettava suhteitamme luotettavien kumppaneiden kuten Norja tavoittaa uusia kauttakulkumaiden ja toimittajien kuten Turkki ja Algerian, ja tukea vanhoja ystäviä, kuten Ukrainassa, sekä energiayhteisöön.

Lisäksi meidän pitäisi rakentaa tarvittavan infrastruktuurin tuoda kaasua sinne, missä sitä eniten tarvitaan EU: ssa. Siksi aion ehdottaa uutta EU LNG strategian ja pyrkii nopeuttamaan muita infrastruktuurihankkeita.

Toiseksi meidän on myös edistettävä EU: n kehittämistä Energian sisämarkkinat. Paljon on vielä tehtävä, jos aiomme saada aikaan aidosti integroitujen markkinoiden.

Kansalainen yhdessä jäsenvaltiossa on voitava ostaa hänen sähköä vapaasti ja yksinkertaisesti yritykseltä toiseen.

Paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian tulee imeytyä helposti ja tehokkaasti verkkoon.

Hinnat kansalaisten on edullinen ja kilpailukykyinen.

Ja meidän on kehitettävä pitkäaikainen investointisignaaleja joka kannustaa kestävää ja kilpailukykyistä tarvikkeita.

Vaikka olemme saavuttaneet paljon, ja meillä on vahva perusta rakentaa, tämä näkemys energian sisämarkkinoiden, ei enää ole, ja ilman muutoksia, se ei tapahdu huomenna.

Kolmanneksi uusiutuva energiaPresidentti Juncker on asettanut tavoitteekseen tulla - tai jäljellä - maailman johtava tällä alalla.

Minulle tämä merkitsee tulossa maailmanlaajuinen osaamiskeskus kehittää ja valmistaa seuraavan sukupolven uusiutuvan energian lähdettä. Sillä, että meidän on otettava käyttöön politiikkoja, jotka katalysoivat ylimääräisen laajentamista investointeja uusiin, erittäin kilpailukykyinen puhtaan energian. Tämä on mitä 27% tavoitteen 2030 vaatimuksiin.

Olemme tehneet suuria edistymistä meidän 20% tavoitteen 2020, mutta olemme myös oppineet paljon. Meidän on tätä tietämystä käyttää. Meidän on luotava EU: n yhtenäismarkkinoiden uusiutuvan energian, joka on täysin integroitu, ja kilpailee vapaasti, koko sähkömarkkinoille. Uusiutuvan energian markkinoilla, joka palkitsee innovointia ja edistää tehokkuutta.

Tämä tekee tärkeän panoksen parantamalla energiavarmuutta. Sen täytyy olla kuljettajan työpaikkojen ja kasvun. Ja siten se auttaa varmistamaan edullisia ja kilpailukykyisiä sähkön hintoihin kansalaisillemme. Saavuttaakseen nämä tavoitteet komissio neuvottelevat ja ehdottaa uutta energiapaketista.

Neljänneksi, ulottuvuus, joka on olennainen osa kaikkien energialiiton tavoitteiden saavuttamista: tarvitsemme menestystä tutkimus. Ilman etureunan tutkimukseen ja teknologiaan, emme maailman johtava uusiutuvan energian. Emme toimittaa energiatehokkaita asuntoja, jotka voivat kääntää kansalaisemme aktiiviseksi energian kuluttajia. Emme voi rakentaa todella älykkäitä kaupunkeja eikä säilyttää johtavan aseman perinteisempi energiateknologiaan ja kuluttavien ajoneuvojen. Kaikesta tästä uudelleen painottamista tutkimus on avain.

Ja viidenneksi maltilliseen kysyntää ja energiatehokkuutta ovat mielestäni alueita, jotka ansaitsevat suurimman päättäväisyytemme EU: n, kansallisella, alueellisella ja yksilöllisellä tasolla. On sanottu monta kertaa, mutta se on totta: energia, jota emme käytä, on halvin, kestävin ja turvallisin energia.

EU on jo maailman johtava täällä; mutta uskon, että voimme tehdä niin paljon enemmän.

Se alkaa siitä, että pidämme motiivina "tehokkuus ensin".

Ennen kuin tuomme lisää kaasua tai tuotamme enemmän sähköä, meidän tulisi kysyä itseltämme: "Voimmeko ensin toteuttaa kustannustehokkaita toimenpiteitä energiamme vähentämiseksi?"

Meidän puitteissa tuotestandardit, merkintöjä ja rakennusten koodit on tullut maailmanlaajuinen kultakantaan energiatehokkuutta, ja sen on oltava niin.

Tässä näen tarvetta kolmen pisteen aloite:

  • ensimmäinen: uudet ja päivitetyt lainsäädäntö: Tarkistamaan ekologista suunnittelua, merkintöjä, rakennusten ja energiatehokkuus direktiivien uusi strategia lämmitykseen ja jäähdytykseen; ja uudet toimenpiteet tehokkaiden ajoneuvojen, kuten edistämällä elektro-liikkuvuutta;
  • Toinen: enemmän ja tehokkaammin käytettävissä olevia varojaMukaan lukien Juncker investointialoitetta ja alue- ja rakennerahastoja. Tältä osin komissio aikoo edistää Smart Cities and Communities aloitteen ja käyttää liitto pääaineet täyteen mittaansa; ja
  • Kolmas: uusi lähestymistapa rakennusten energiatehokkuuden parantaminen. Eristysinvestoinnit ovat nykyään kansalaisten ja teollisuuden kannattavimpia. Suurin osa tästä työstä on tehtävä kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla, mutta komissiolla voi olla vahva rooli, joka luo ihanteellisen kehyksen edistymiselle ja kiinnittää erityistä huomiota vuokra-asuntojen köyhimpiin kansalaisiin ja köyhyyteen.

Energiatehokkuus on yksi kaikkein kustannustehokkain keino vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, parantaa energiavarmuutta ja taloudellista kilpailukykyä sekä tehdä energia edullisempia kuluttajille.

Ja sillä on tärkeä rooli työpaikkojen ja kasvun luomisessa. Arvioimme 800 000 tuhat työpaikkaa voidaan luoda investointeja energiatehokkuuteen.

Esimerkkinä tästä on rakennusalalla. Tämä on ala, jolla energiatehokkuusinvestoinneille on tehokas edistää talouskasvua ja työllisyyttä, ja kun vaikutukset on myös hyötyä siitä, että paikallisten.

Teollisuudessa energiatehokkuuspolitiikkaa tavoitteena on vähentää energiaintensiteettiä teollisen toiminnan. Tai toisin sanoen, se lisää energian tuottavuutta tuottamalla sama tai enemmän vähemmällä tulo.

Energian hintaerot maailmanlaajuisten kilpailijoiden kanssa - ja niiden vaikutus energian kokonaiskustannuksiin - aiheuttavat suurta huolta Euroopan energiaintensiivisen teollisuuden kilpailukyvystä. EU: n teollisuuden sähkön hinnan arvioidaan olevan 20-30% korkeampi kuin Yhdysvalloissa. Kaasun hintaero on merkittävämpi - noin kaksi kertaa kalliimpi EU: n teollisuudelle kuin Yhdysvalloille.

EU: n teollisuus on vastannut näihin suuntauksiin kasvattamalla energiatehokkuutta: Välillä 2001 ja 2011 EU yhtiöt paransivat energiaintensiteettiä 19% verrattuna 9% Yhdysvalloissa. Tämän ansiosta ne säilyttää sama taso energiakustannukset per miljoona euroa lisäarvo amerikkalaisiin vaikka tältä hyötyvät paljon pienempi energian hintojen.

EU on kehittänyt teollisuuden johtajuutta koskevia aloitteita, jotka auttavat edistämään energiatehokkuutta edistävien läpimurtoteknologioiden käyttöönottoa teollisuudessa, kuten julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus "Kestävä prosessiteollisuus resurssien ja energiatehokkuuden avulla" (SPIRE). Tämä kumppanuus on omistettu resurssien ja energiatehokkuuden innovaatioille, ja se kokoaa yhteen kahdeksan Euroopassa toimivaa teollisuudenalaa, joilla on suuri riippuvuus resursseista tuotantoprosessissaan. Sen tavoitteena on kehittää mahdollistavia tekniikoita ja ratkaisuja koko arvoketjussa, jotta voidaan saavuttaa Euroopan pitkän aikavälin kestävyys globaalin kilpailukyvyn, ekologian ja työllisyyden kannalta.

EU: n on varmistettava, että energian hinta pitkällä aikavälillä mahdollistaa EU: n teollisuuden kilpailukyvyn säilyttämisen, erityisesti lisäämällä energiatehokkuutta vaan myös loppuun sisämarkkinoiden energiaa kokonaisuudessaan täytäntöön kolmannen paketin.

Mutta energiatehokkuuden alan puitteissa ei ole vain tapa puuttua energian hinnan nousun lisäksi myös liiketoimintamahdollisuuksia. Kansainvälinen energiajärjestö (IEA) arvioi, että investoinnit energiatehokkuuden kannalta tärkeät markkinoita maailmanlaajuisesti yhteensä jopa 300 miljardiin dollariin 2011 joilla on korkea kasvupotentiaali. Markkinoihin energian hallinnan teknologioita, tehokkaita tuotteita, tai tehokasta rakennusmateriaalien tulee kasvaa tulevaisuudessa, ja on tärkeää, että EU: n teollisuus täysin aktivoi että.

Tiedämme, että eurooppalaiset yritykset, erityisesti valmistusteollisuus, ovat jo edistäneet merkittävästi Eurooppaa yhtenä energiatehokkaimmista alueista maailmassa. Tässä Ekologisen suunnittelun ja energiamerkinnän lainsäädäntö myötävaikuttaa kannustettaessa innovoimaan ja luoda arvoa. Hiilidioksidin hinta, joka tulee päästökauppajärjestelmän on toinen vahva kannustin teollisuuden tulla enemmän ja tehokkaammin.

Kuitenkin parantaa edelleen investointisignaaleja kohti vähähiilistä taloutta, EU: n päästökauppajärjestelmä on uudistettava. Komissio on ehdottanut luomaan Market Stability Reserve, joka johdonmukaistamiseksi ETS ja muiden EU: n energia- ja uusiutuvan energian. Olen vakuuttunut, että tämä ehdotus, josta Euroopan parlamentti ja neuvosto lähikuukausina. Sen jälkeen komissio käynnistää pikaisesti ehdottaa laajempaa tarkistusta päästökauppadirektiivin, asettaa sääntöjä, kunnes 2030, mukaan lukien säännöt suojaa riittävästi Euroopan unionin teollisuuden kilpailukykyä tarvittaessa.

Uskon, että EU: n viimeaikaisista saavutuksista energiatehokkuuden alalla on välitettävä positiivinen viesti. Tarvittavan politiikan ja lainsäädäntökehyksen luomisessa on saavutettu merkittävää edistystä.

Taloudellisen kasvun ja energiankulutuksen heijastuu parannukset, jotka voidaan havaita tasolla erilaiset käyttötarkoitukset: uutta asuntoa rakennetaan nykyään kuluttavat keskimäärin 40% vähemmän kuin rakennettujen asuntojen 20 vuotta sitten, kun autot kuluttavat keskimäärin 2 litraa alle 20 vuotta sitten. Tämä on suurelta osin seurausta konkreettisen politiikan kuten käyttöönottoa energiatehokkuuden vaatimukset sisällytetään rakentamismääräykset ja asettamalla polttoainetehokkuutta standardien Henkilöautojen - mainitakseni vain muutamia.

Samalla on kuitenkin edelleen huomattava kustannustehokas energiansäästöpotentiaali. Jotta voitaisiin tuottaa hyötyjä, joita tämä potentiaali edustaa, Euroopan unioni on kehittänyt kattavan joukon toimenpiteitä edistää kehitystä.

Energiatehokkuus on keskeinen ilmasto- ja energia Framework jälkeen 2020. Tämä johtuu siitä, että haasteet epävarma energiahuolto, kasvava energian hinta ja saavuttaa vähähiilistä energiaa järjestelmä ei voi olla mielekkäästi osoitettu lisäämättä energiatehokkuutta taloutemme.

Energiatehokkuus ja kulutuksen ohjaavat myös muut tekijät, erityisesti energian hinnan ja taloudellista toimintaa. Hitaampi kasvu ennakoitua se osallistuu pääsemästä 2020 kohde (tavoitteeksi on muotoiltu absoluuttisia energiankulutuksen). Kuitenkin vaikutus tämän tekijän ei pidä liioitella: analyysi osoittaa, että vaikutus politiikan on kaksi kertaa suurempi vaikutus talouden hidastuminen.

Arvioimme, että Euroopan unioni on parhaillaan saavuttamassa 18-19% energiansäästöt 2020, jättäen rako vain 1 ja 2 prosenttiyksikköä kuin 2020 EU: n tavoitetta.

Jotta kuroa umpeen meidän pyrkisivät määrätietoisesti panemaan täytäntöön jo sovittu lainsäädäntö. Komissio jatkaa jäsenvaltioiden kanssa varmistamaan, että säännöt on sovittu EU: n tasolla pannaan täytäntöön, pannaan täytäntöön ja valvotaan paikan päällä. Kuten sanoin alussa tämän puheen: avain, kuten aina, on asianmukaista täytäntöönpanoa, ja yritys täytäntöönpanoa.

Nyt siirrytään 2030, The 2014 energiatehokkuutta tiedonannossa määritellään, kuinka pitkälle meidän pitäisi ajaa energiatehokkuutta saada parhaat tuotot. Paras tuottoa, mitattuna pienempää energialaskua, parhaisiin tuloksiin energiansaannin turvallisuuden parantaminen, ja parhaisiin tuloksiin työpaikkojen ja muiden lisäpalvelujen, mutta todella merkittäviä, hyödyt että energiatehokkuus tuo, kuten parempi koteihin tarjota enemmän mukavuutta asukkailleen .

Vuonna tiedonannossa 2030 ilmasto- ja energia puitteissa komissio on jo ilmoittanut, että kustannustehokas toimituksen 40% kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoite vaatisi lisääntynyt energiansäästö suuruusluokkaa 25%. Viimeaikaiset tapahtumat Ukrainassa ovat korostaneet strategisen arvon energiatehokkuutta että menee paljon pidemmälle sen osuus päästöjen vähentämistä.

Analyysimme osoittaa, että kaasun tuonti vähenisi 2.6% jokaista ylimääräistä 1% energiansäästön. Tämä on win-win ratkaisu, joka vapauttaa rahaa, joka voidaan sitten kohdistetaan muita tärkeitä alueita. Esimerkiksi käyttää rahaa kunnostustyöt sijaan kaasun tuonnista järkevää sekä taloudellisesti ja yhteisönä toimenpiteenä, koska se luo paikallisia työpaikkoja ja mahdollistaa elämänlaadun.

Tässä mielessä komissio ehdotti, että EU asettaa tavoitteekseen säästää 30% energian 2030. Kuten tiedätte, Eurooppa-neuvosto päätti valita tavoitteeksi 27% ja pyysi komissiota käsitellä kysymystä ennen 2020 pitäen mielessä taso 30%.

Huolimatta vähemmän kunnianhimoinen, osuuden nostamiseksi 27% ei ole entiseen tapaan lähestymistapa. Se on jo edellyttää lisätoimia päättäjien ja markkinatoimijoiden. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi, itse asiassa, energiaintensiteetti asuntoalalla - Esimerkiksi - joudutaan parantamaan lähes 5 kertaa nopeammin välillä 2020 ja 2030 kuin se tapahtui välillä 2000 ja 2010.

Säästöjen aikaansaamiseksi tällä alueella edellyttää liikkeelle merkittäviä investointeja. Suurin osa energiansäästöpotentiaali on rakennusalalla ja lähes 90% rakennuksen lattia-tilaa EU: ssa on yksityisomistuksessa.

Tämä viittaa siihen, että tarvitaan huomattavaa yksityistä rahoitusta. On olennaisen tärkeää, että markkinat energiatehokkuuden parantamiseen syntyy ja julkisia varoja toimia houkutella yksityistä pääomaa.

Viime vuosina EU on kehittänyt pilottihankkeita innovatiivisten rahoitusvälineiden ja on varannut € 38 miljardia vähähiilisen talouden investointeja rakenne- ja Investment Funds (ESIF) 2014-2020 - ja tämä summa voidaan kertoa yksityisen pääoman houkuttelemiseksi.

Komissio jatkaa kanssa rahoituslaitosten ja jäsenvaltioita ottamaan käyttöön tarvittavan rahoituksen puitteissa.

Kuten aiemmin mainitsin, EU on maailman johtava energiatehokkuuden.

Tämän vuoden Pariisin ilmastokonferenssille tämän vuoden lopulla EU: n päätavoitteena on hyväksyä yksi maailmanlaajuisesti oikeudellisesti sitova sopimus, mieluiten uuden, kaikkiin sovellettavan pöytäkirjan muodossa, ja jonka tarkoituksena on varmistaa, että maapallon lämpötilan nousu pysyy alle 2 ° C verrattuna esiteolliseen aikaan.

EU on osoittanut kykynsä saavuttaa kunnianhimoiset tavoitteet. Energiatehokkuustoimet on ollut keskeinen rooli näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Sama pitää paikkansa EU 2030 tavoite, ja energiatehokkuus on myös avainasemassa globaalisti.

On tärkeää muistaa, että jotkut energiatehokkuustoimenpiteillä voidaan tuottaa nopeasti tuloksia. Se on tärkeää siksi, että 2015 sopimus vain todella tulevat pelaamaan jälkeen 2020, kun taas on vielä iso lieventäminen aukko täytettäväksi vuoteen 2020, jos haluamme olla mitään mahdollisuuksia päästä 2 celsiusasteen tavoitetta.

Siksi energiatehokkuustavoitteilla ja -politiikoilla olisi oltava keskeinen rooli paitsi maiden päästötavoitteissa vuodelle 2020 ja sen jälkeen myös nykyisessä päätöksenteossa.

Lopuksi välittömiä etuja säästöjä ja toimitusvarmuutta energiatehokkuuden toimenpiteitä ei voida yliarvioida, ja ovat voimassa kaikissa maissa, on se kehittyneiden maiden, nousevien talouksien tai vähemmän kehittyneissä maissa. Kaikki hyötyvät.

Ja siksi raportti, joka esitellään tänään hyvin ajankohtainen ja erittäin hyödyllinen, koska se esittelee hallitusten hyvin selkeän kuvan potentiaalia, mahdollisuuksia ja tarvittavat toimet parantaa niiden energiatehokkuutta. Kehotan hallituksia ottamaan asianmukaisesti huomioon tämän raportin visioitaan energiansa tulevaa ja kehittämään päättäväisiin toimiin hyötyä energiatehokkuuden kaikille!

Kiitos huomiota.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa