Liity verkostomme!

Huumeet

EAHP käynnistää 2014 selvityksen lääkkeistä pulaa Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

eahpnewEuroopan sairaala-apteekkariliitto (EAHP) on tänään (19-maaliskuussa) käynnistänyt toimintaansa 2014-tutkimus lääkepulasta Euroopassa. Se on avoinna seitsemän viikkoa ja sulkeutuu keskiyöllä CET 7 toukokuuta 2014.

Tutkimuksessa käsitellään muun muassa pulojen esiintyvyyttä, puutetyyppejä ja niiden kestoa. Tutkimuksessa selvitetään myös vaikutuksia, joita puloilla on potilaan hoitoon ja sairaala-apteekkien palveluihin.

EAHP: n presidentti tohtori Roberto Frontini sanoi kyselyn käynnistämisestä: "EAHP: n edellinen tutkimus vuonna 2013 kertoi meille, kuinka yleiseksi lääkepulan ongelmaksi on tullut Euroopan sairaaloissa - 99% sairaalapteekkareista ilmoitti sen ongelmaksi, 63% sanoi, että se tapahtuu viikoittain tai päivittäin, ja 73% ilmoitti ongelman pahenevan.

Mainos

"Kun lisäämme edelleen tietoisuutta tästä ongelmasta Euroopan poliittisten instituutioiden kanssa ja kiinnitämme huomiota toimien tarpeeseen, kehotamme jokaisen maan sairaalapteekkareita kertomaan meille lisää siitä, miten ongelma vaikuttaa heidän työhönsä ja lääketieteen tarjoamiseen potilaille.

"On yleisen edun mukaista, että kokemukset lääkepulasta jaetaan ja tehdään tunnetuksi, jotta näyttöön perustuvat poliittiset toimet voidaan käynnistää ilman aiheetonta viivytystä. Kannustan siksi kaikkia sairaalan apteekkareita, käytännön tasolla, täyttämään kyselyn ja kerro meille, mitä heidän sairaalassa tapahtuu! "

Mainos

Rikollisuus

Espanjan poliisi takavarikoi ensimmäisen Euroopassa valmistetun narko-sukellusveneen

Julkaistu

on

Espanjan poliisi (Policía Nacional) on tiiviissä yhteistyössä Europolin ja viiden muun maan lainvalvontaviranomaisten kanssa takavarikoinut Málagan kaupungissa kaikkien aikojen ensimmäisen puoliksi upotettavan aluksen, joka rakennetaan Euroopan alueelle. Vastaavat aikaisemmin pyydetyt alukset ovat aina valmistaneet Latinalaisen Amerikan. 

Takavarikko tehtiin FERRO-operaation yhteydessä, joka on korkean tason lainvalvontaoperaatio laajamittaiseen huumekauppaan osallistuvaa järjestäytynyttä rikollisryhmää vastaan. 

Yli 300 poliisia suoritti tämän operaation Espanjassa Kolumbian kansallisen poliisin (Policía Nacional de Colombia), Alankomaiden kansallisen poliisin (Politie), Portugalin oikeuslaitoksen poliisin (Polícia Judiciária), Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisen rikollisjärjestön ja Yhdysvaltojen tukemana. Tulli ja rajavalvonta, kansainvälisen toiminnan koordinoijana Europol. 

Operaation FERRO tulokset

Mainos
  • Espanjan kaupungeissa Tarragonassa (47), Barcelonassa (6), Geronassa (11), Málagassa (3), Castellónissa (11), Valenciassa (4), Murciassa (2), Cádizissa (7), suoritettiin 1 talohakua. Granada (1) ja Badajoz (1);
  • 52 pidätettyä henkilöä;
  • Takavarikoitu 2 venettä: yksi puoli-upotettava alus Málagassa ja yksi yli 300 000 euron pikavene Murcian maakunnassa;
  • Takavarikoitu yli 3 tonnia kokaiinia, 700 kilon hasis ja yli 100 000 euroa käteistä. 

    Operaatio FERRO toteutettiin useissa vaiheissa

Ensimmäinen vaihe: Tutkijat tunnistivat järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän, joka koostui Espanjan, Kolumbian ja Dominikaanisen maan kansalaisista ja joka osallistui laajamittaiseen kokaiinin, hašišin ja marihuanan kauppaan. Rikolliset operoivat Espanjasta, erityisesti Cataluñasta. Huhtikuusta joulukuuhun 2020 Kolumbiassa tehtiin useita tärkeitä tähän rikollisryhmään liittyviä kokaiinitakavarikkoja. Takavarikoitiin yhteensä 2 900 kiloa kokaiinia. 

Toinen vaihe: Marraskuussa 2020 poliisiviranomaiset pidättivät tämän rikollisverkoston johtajan Tarragonassa 13 hänen avustajansa kanssa.

Vaihe XNUMX: Tämän vuoden helmikuussa kohdennettiin tämän järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän toinen osasto. Tarragonassa pidätettiin neljä henkilöä ja takavarikoitiin 583 kilon hasis-lähetys matkalla Ranskaan ja Italiaan. Talotutkimuksia tehtiin myös Málagassa, jolloin puoliksi upotettava alus löydettiin varastosta. Vene, joka oli koskaan aikaisemmin takavarikoitu Euroopan maaperään, oli vielä rakenteilla, kun se löydettiin. Alus oli 9 metriä pitkä ja se olisi voinut kuljettaa jopa 2 tonnia huumeita.  

Mainos

Neljäs vaihe: Yksi pääkohteista pidätettiin helmikuussa Barcelonan El Pratin lentokentällä, kun hän yritti paeta Hollantiin. Tämän pidätyksen seurauksena Barcelonassa etsittiin varasto, joka takavarikoi 300 kiloa kokaiinia. 

Viides vaihe: Salattu huumelaboratorio löydettiin Barcelonasta kannabiksen sisätilojen sisätilojen vierestä, jossa oli yli 1 150 kasveja. Tähän rikollisverkostoon kuulunut 15 metriä pitkä pikavene, johon oli ladattu 7 000 litraa bensiiniä, takavarikoitiin myös Murcian alueella. 

Vaihe kuusi: Helmikuun lopussa muut rikollisverkoston jäsenet pidätettiin. Myös takavarikoitiin noin 6 litraa huumeiden esiasteita, jotka oli tarkoitettu Murcian salalaboratorioon. 

Europolin tuki

Europolin EU: n huumeyksikkö koordinoi intensiivistä kansainvälistä toimintaa tämän tutkimuksen alusta lähtien. Sen asiantuntijaryhmä helpotti tietojenvaihtoa eri maiden välillä ja analysoi operatiiviset tiedot pääkohteiden tunnistamiseksi. 

Continue Reading

Huumeet

Huumeiden torjunta: Komissio aloitti kahden uuden haitallisen psykoaktiivisen aineen kiellon

Julkaistu

on

Komissio ehdottaa kahden uuden psykoaktiivisen aineen kieltämistä koko Euroopan unionissa: MDMB-4en-PINACA ja 4F-MDMB-BICA. Nämä kaksi ainetta ovat synteettisiä kannabinoideja, joilla on hengenvaarallinen myrkyllisyys. Ne ovat olleet saatavilla EU: ssa ainakin vuodesta 2017 lähtien ja maaliskuussa 2020. Molempia aineita myydään verkossa sekä pieninä että tukkumääriin pääasiassa lopputuotteena, joka on valmis kulutukseen, esimerkiksi tupakointiseoksina, e-nesteinä tai kyllästettyinä paperille. 21 4F-MDMB-BICA: han liittyvää kuolemaa ilmoitettiin yhdessä jäsenvaltiossa touko-elokuun 2020 aikana. Päätös näiden aineiden kieltämisestä perustuu EU: n huumeviraston, Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön. Viraston alustavat ja tekniset raportit ovat saatavilla verkossa. Tämä on toinen kerta, kun komissio aloittaa kiellon tarkistetun asetuksen nojalla EU: n sääntöjen psykoaktiivisista aineista sen jälkeen kun se on tehty isotonitatseeni syyskuussa 2020. Euroopan parlamentilla ja neuvostolla on nyt kaksi kuukautta aikaa tutkia delegoitu säädös ennen kuin se tulee voimaan. Voimaantulon jälkeen EU: n jäsenvaltioilla on kuusi kuukautta aikaa saattaa kielto osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Mainos

Continue Reading

Huumeet

Huumeiden uhkan vääristäminen: oivalluksia huumeiden myyjiltä

Julkaistu

on

Viimeaikainen ja jatkuva kysymys huumausaineiden käytöstä ja huumekaupasta Intian elokuvateollisuudessa on herättänyt koko Kaakkois-Aasian huomion. Yksi Ganin äskettäin kirjoittama raportti American Journal of Preventive Medicine osoittaa, että huumeiden väärinkäytön kustannukset ovat yli 740 miljardia dollaria vuodessa, kirjoittaa Intian johtamisinstituutti-Rohtakin johtaja professori Dheeraj Sharma.

Päihteiden väärinkäyttö lisää lisäkustannuksia terveydenhuollon kustannuksiin, rikoksiin ja menetettyyn tuottavuuteen. Viime vuosikymmenen aikana Intia on nähnyt useita tapauksia lisääntyneestä huumeiden saatavuudesta ja pidätysten, oikeudenkäyntien ja tuomioiden lisääntymisestä Intian huumausaineita ja psykotrooppisia aineita koskevan lain nojalla.

Ottaen huomioon laittomiin huumeisiin ja huumeiden myyntiin Intiassa liittyvien tutkimusten vähäisyyden, kirjoittaja pyrki tutkimaan laittomien huumeiden ja huumausaineiden tutkimusta tutkimusryhmänsä kanssa, joka osallistui vankilaan liittyviin projekteihin vuosina 2011--2016 eri osavaltioissa. myynti sellaisista rikoksista tuomittujen näkökulmasta. Tutkimuksen tiedot kerättiin tuomituilta huumekauppiailta kolmesta Intian osavaltiosta - Punjabista, Gujaratista ja Delhistä.

Mainos

Heille vakuutettiin toistuvasti, että heidän vastauksensa tähän kyselyyn pysyvät nimettöminä ja luottamuksellisina. Tiedot keräsi tutkimusryhmäryhmä, joka oli koulutettu valtion paikallisella kielellä. Kyselylomakkeen kääntämisessä noudatettiin Brislin-protokollaa käyttämällä kääntämistä. Kolme Intian osavaltiota kerättiin 872 vastausta. Kaikki nämä 872 tuomittiin Intian huumausaineita ja psykotrooppisia aineita koskevan lain nojalla. Osallistuminen kyselyyn oli vapaaehtoista.

Tulokset osoittivat monia vasta-intuitiivisia oivalluksia. Ensinnäkin 78.10% huumeiden kauppiaista ilmoitti käyttäneensä huumeita, ja huumeiden myynti rajoittui heidän ystäviensä ja perheenjäseniinsä. Näistä noin 56.54% vastaajista tuli huumeiden kauppiaiksi säännöllisen huumeidenkäyttäjän seurauksena. Suurin osa vastaajista (86.70%) väitti, että huumeiden toimittajat loukuttivat heidät huumekauppaan, joiden kanssa heillä oli usein vuorovaikutusta kulutustottumustensa vuoksi. Kyselylomakkeeseen sisältyi myös kysymyksiä huumekaupan luonteen ymmärtämisestä. 77.06% vastaajista väitti, että huumeet eivät ole alkuperäiskansoja ja suurin osa huumeista tuodaan muista maista. 81.88% ilmoitti myös, että heidän myymänsä lääkkeet reititettiin Intiaan muista ulkomailta.

Kauppiaita pyydettiin myös antamaan tietoja maasta, jonka mielestä huumeet tunkeutuvat Intiaan. Suurin osa huumekauppiaista (83.94%) ilmoitti, että huumeet soluttautuvat Intiassa Pakistanista. Tätä seurasivat Nepal (5.05%) ja Afganistan (4.24%). Maiden yksityiskohtainen jakauma on esitetty alla olevassa kaaviossa. Vastaavasti pyysimme heitä myös raportoimaan lääkkeiden toimittajien toiminnasta ja pyydettiin luokittelemaan ne käytetyn menetelmän tiheyden perusteella.

Mainos
Analyysissämme otimme huomioon kaikkien vastaajien keskimääräiset luokitukset intialaisten huumekauppiaiden toimintatavan järjestämiseksi. Tulokset osoittavat, että rajat ylittävät liiketoimet ovat yleisimpiä toimintamuotoja. Tätä seuraavat turistit, laittomat, opiskelijat ja liikemiehet. Vastaajien mukaan suotuisin paikka huumeiden myynnille oli (paremmasta huonoon): 1 = Pubit ja baarit, 2 = Ravintolat ja hotellit, 3 = Yliopistot, 4 = Huumehoitokeskukset, 5 = Koulut.

Huumekauppiaille esitettiin myös kysymyksiä huumekaupan kannattavuudesta. Lähes enemmistö vastaajista kertoi, että keskimäärin yli 10 laksen voitto saadaan 1 laksin arvoisten lääkkeiden myynnistä. Se osoittaa, että huumekaupan kannattavuus on yli 1000 prosenttia. Lopuksi esitettiin myös kaksi yhteiskuntaa ja huumeita koskevaa kysymystä. Yli 85% vastaajista (86.12%) uskoi, että huumeita edistävä musiikki on lisännyt nuorten huumeiden kulutusta.

He väittivät, että huumeiden kulutukseen liittyi musiikkia, jossa puhuttiin huumeiden käytöstä ja elämän järjettömyydestä. Samalla tavalla 79.36 prosenttia uskoi, että huumeita ylistävät Bollywood-elokuvat ovat johtaneet lisääntyneeseen aikomukseen kuluttaa huumeita. Vastaajat kertoivat, että melkein kaikki heidän asiakkaansa ja he itse yrittivät jäljitellä jotakin näyttelijää / näyttelijää Bollywoodista ja että huumeet saisivat heidät tuntemaan itsensä luottavaisiksi. Itsetuntoarvioinnin asteikolla useimmat vastaajat ilmoittivat itsearvostuksen olevan hyvin matalaa (keskiarvoluokitus 1–7 oli 2.4).

Tutkimus antaa joitain oivalluksia laittomiin huumeisiin liittyvissä tapauksissa tuomittujen näkökulmasta. Tästä syystä voi olla hyödyllistä neuvoa henkilöä varhaisessa iässä, erityisesti kouluissa huumeiden väärinkäytön uhasta. Myös terveyspalveluja ja kuntoutusta on vahvistettava. Kun otetaan huomioon, että joillakin Bollywood-elokuvilla on merkitys laittomien huumeiden kulutuksen ja kaupan ylistämisessä, samankaltainen kuin varoitus, joka viivästyy tupakoinnin viivästymisestä elokuvissa, on oltava samanlainen varoitus, kun hahmot näyttävät käyttävän huumeita.

Toisin sanoen katsojia tulisi varoittaa rangaistuksista, jotka aiheutuvat huumeiden kulutuksesta ja kaupasta. Tarkemmin sanottuna satunnaiset huumetestit laitoksissa voitaisiin perustaa. Koska suurin osa huumeista on tunkeutunut naapurimaihin, rajaehkäisyä voitaisiin tehostaa. Lisäksi opiskelijat ja pubit ovat yleisin huumeiden kauppiaiden kohdesegmentti. Siksi akateemisten laitosten ylläpitäjien olisi toteutettava asianmukaiset toimenpiteet ja testattava huumeiden väärinkäyttöä.

Myös pubeja olisi säänneltävä. Lopuksi, kun otetaan huomioon, että huumeet ovat tuottoisaa kauppaa, on todennäköistä, että se esiintyy enemmän paikoissa, joissa on rikkautta. Suurkaupunkien on siis kehitettävä erityisyksiköitä tai vahvistettava olemassa olevia erityisyksiköitä laittomien huumetapausten käsittelemiseksi.

  • Tässä artikkelissa esitetyt näkemykset ovat yksin kirjoittajan näkemyksiä eivätkä heijasta heidän mielipiteitään EU Reporter.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa