Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalous- ja kalastusneuvosto: 17 Helmikuu 2014

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

consilium_16351_41719_30597_67.40559387207031_thumb_169_1371816920_1371816926_480_270_80_c1Maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa helmikuussa 2014 pidetään Brysselissä 17 helmikuussa. Komissiota edustaa Health komissaari Tonio Borg ja maaseudun kehittämisen komissaari Dacian Cioloş. Julkisten keskustelujen ja lehdistötilaisuus voidaan seurata Videon suoratoisto. 

Maatalous

Julkisessa keskustelussa, komissio esittelee äskettäin ehdotuksen yhden kouluruoka järjestelmää (katso IP / 14 / 94 että MEMO / 14 / 69), jonka jälkeen jäsenvaltioiden ensimmäiset vastaukset. Komissio ehdottaa kahden erillisen koulujärjestelmän yhdistämistä ja vahvistamista Kouluhedelmäjärjestelmä ja Koulumaitojärjestelmä - yhteisten puitteiden puitteissa. Lasten hedelmien ja maidon kulutuksen vähentyessä on pyrittävä puuttumaan tehokkaammin huonoon ravitsemukseen, vahvistamaan ohjelmien koulutuselementtejä ja myötävaikuttamaan liikalihavuuden torjuntaan.

Mainos

Komission ehdotuksessa keskitytään enemmän koulutustoimiin, joilla parannetaan lasten tietoisuutta terveellisistä ruokailutottumuksista, käytettävissä olevista maataloustuotteista sekä kestävyyteen, ympäristöön ja ruokahävikkiin liittyvistä kysymyksistä. Komissio ehdottaa, että molemmat järjestelmät sisällytetään yhteiseen oikeudelliseen ja rahoituskehykseen parantamalla ja virtaviivaistamalla hallinnollisia vaatimuksia kansallisten viranomaisten, koulujen ja toimittajien hallinnollisen ja organisatorisen taakan vähentämiseksi ja järjestelmän tehostamiseksi.

Euroopan komissio esittelee myös äskettäin ehdotuksen edistämisestä maataloustuotteiden (katso IP / 13 / 1139 että MEMO / 13 / 1032), jonka jälkeen jäsenvaltioiden vastaukset julkisessa istunnossa. Ehdotetun Euroopan maatalouden ja elintarvikkeiden tiedotus- ja menekinedistämispolitiikan uudistuksen tarkoituksena on auttaa alan ammattilaisia ​​pääsemään kansainvälisille markkinoille ja saada kuluttajat paremmin tietoisiksi eurooppalaisten maanviljelijöiden ponnisteluista tarjota laadukkaita tuotteita Euroopan unionissa laaditun aidon strategian pohjalta. taso.

Komissio ehdottaa lisäämään merkittävästi myönnetystä tietoa ja edistämiseen aloitteita, vahvistaa Euroopan maatalouden kilpailukykyä, alkaen € 61 miljoonasta 2013 budjetin € 200m in 2020. Toinen tärkeä piirre ehdotusta, että perustetaan eurooppalaisen toimeenpanoviraston tuetaan avaamalla uusia markkinoita.

Mainos

Esittämisen jälkeen puheenjohtajuuskautensa työohjelman ensimmäisen kuuden kuukauden 2014, puheenjohtajavaltio Kreikka tuoli periaatekeskustelun maitoalan mukailevat konferenssi Brysselissä 2015. syyskuuta 24 pidetystä aiheesta "EU: n maitosektori: Kehittäminen vuoden 2013 jälkeen". Keskustelut esittävät kolme puheenjohtajavaltion kysymystä (1) maitoalan todennäköisesti lyhyellä / keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä kohtaamista haasteista ( 2) riittävätkö uudet yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) säännökset vakavien markkinakriisien tai vakavien markkinakriisien välttämiseksi tulevaisuudessa ja suojaavatko ne riittävästi kaikkia maitomarkkinoiden toimijoita ja segmenttejä, ja 3) uudet välineet, jotka saattaa olla tarpeen ottaa käyttöön, jos sen ei katsota olevan näin.

Maatalous

  • Sen jälkeen pyynnöt useiden jäsenvaltioiden, komissaari Cioloş päivittää ministereille tilannekatsauksen delegoitujen säädösten liittyvät toteuttamiseen maatalouspolitiikan uudistuksen.
  • Komissio kertomaan osallistujille muun muassa täytäntöönpanoasetuksessa innovaatiokumppanuuteen Maatalouden tuottavuus ja kestävyys.
  • Liettuan puheenjohtajavaltio Liettuassa esitetään Vilnassa pidetyn EU: n maksajavirastojen 34th konferenssin päätelmät 23-25-lokakuussa 2013.
  • Alankomaiden valtuuskunta palvelee valtuuskuntia Johannesburgissa pidetyn kolmannen maailmanlaajuisen maataloutta, elintarvikkeiden turvallisuutta ja ilmastonmuutosta käsittelevän konferenssin tuloksista 3-5-joulukuuhun 2013.
  • Slovenian valtuuskunta ilmoittaa neuvostolle seurauksista jään myrsky ja raskas räntää että äskettäin osuma Slovenia.

terveys

Venäjän sianliha tuontirajoitukset

Liettuan ja Puolan valtuuskunnat ovat nostaneet esiin Venäjän kielto sianliha-alan tuonnista koko EU: sta Liettuan 2-tapausten jälkeen Afrikan sikaruttoa vastaan. Komission jäsen Borg päivittää ministerit käynnissä olevista yhteyksistä Venäjän viranomaisiin ja komission jäsen Cioloş käsittelee EU: n markkinoihin kohdistuvien vaikutusten kysymyksiä.

Borg on aiemmin kuvattu, kuinka toimia, joilla rajoitetaan taudin leviämistä otettiin Liettua välittömästi, vastaa EU: n ja kansainvälisten standardien ja korostettiin, että venäläinen de facto kieltäminen sikojen ja sianlihan koko EU on perusteetonta ja suhteeton.

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa