Liity verkostomme!

Euroopan komissio

European Antibiotic Awareness Day 2013 EU parantaa sen torjuntaa lääkkeille vastustuskykyisten bakteerien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EAAD2013_MRSATutkimus1 Euroopan komission tänään (15. marraskuuta) julkaisema paljastaa antibioottien käytön vähenemisen ihmisillä vuodesta 2009 ja yleisen tietoisuuden siitä, että antibiootit eivät tappaa viruksia. Tätä myönteistä uutista peittää kuitenkin Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) samanaikaisesti julkaisemat tiedot, jotka osoittavat, että karbapeneemeille resistenttien monilääkeresistenttien gramnegatiivisten bakteerien - viimeisen linjan antibioottien hoitaa terveydenhoitoon liittyviä infektioita. Siksi komissio tehostaa mikrobilääkeresistenssin (AMR) torjuntaa rahoittamalla 15 uutta tutkimushanketta (MEMO / 13 / 996) ja yhdenmukaistetut säännöt eläimiin ja elintarvikkeisiin liittyvän mikrobilääkeresistenssin keräämisestä (MEMO / 13 / 994).

Terveysvaltuutettu Tonio Borg sanoi: "Olen syvästi huolestunut siitä, että antibiootit, joiden avulla olemme voineet hoitaa aiemmin tappavia bakteeri-infektioita ja pelastaa monia ihmishenkiä, ovat nyt yhä vähemmän tehokkaita. En voi tarpeeksi korostaa, kuinka vakavasti komissio suhtautuu Komissio on edelleen täysin sitoutunut toteuttamaan toimintasuunnitelmaansa mikrobilääkeresistenssin torjumiseksi sekä ihmisissä että eläimissä koordinoidusti. "

Tutkimus- ja innovaatiokomissaari Máire Geoghegan-Quinn lisäsi: "Tutkimus ja innovaatiot ovat välttämättömiä, jos aiomme kääntää mikrobilääkeresistenssin. Nämä uudet projektit lisäävät erinomaista työtä uusien lääkkeiden ja hoitojen kehittämiseksi. Olen erityisen iloinen että niin monet pienet yritykset ovat kumppaneita näissä hankkeissa - haluan nähdä juuri uudessa EU: n tutkimusohjelmassa, Horisontti 2020 -ohjelmassa. "

Mainos

Toimintasuunnitelma: Tilanne

Komission marraskuun 2011 toimintasuunnitelma2 mikrobilääkeresistenssin leviämisen estämiseksi asetetaan seitsemän keskeistä aluetta, joilla toimenpiteet ovat eniten tarpeen: 1) varmistetaan, että mikrobilääkkeitä käytetään asianmukaisesti sekä ihmisillä että eläimillä; 2) mikrobi-infektioiden ja niiden leviämisen estäminen; 3) uusien tehokkaiden mikrobilääkkeiden tai hoitovaihtoehtojen kehittäminen; 4) yhteistyö kansainvälisten kumppaneiden kanssa mikrobilääkeresistenssin riskien hillitsemiseksi; 5) parantamalla ihmis- ja eläinlääketieteen seurantaa ja valvontaa; 6) tutkimus ja innovaatio; ja 7) viestintä, koulutus ja koulutus. Kahden vuoden kuluttua viisivuotissuunnitelmasta on tapahtunut merkittävää edistystä useimmilla aloilla, erityisesti:

Tutkimus ja innovaatio: EU on investoinut noin 800 miljoonaa euroa mikrobilääkeresistenssiin liittyvään tutkimukseen muun muassa innovatiivisten lääkkeiden aloitteen (IMI) kautta. Komissio ilmoitti tänään käynnistävänsä 15 uutta tutkimushanketta, joiden kokonaisbudjetti on 91 miljoonaa euroa. Hankkeissa, joihin osallistuu noin 44 pientä ja keskisuurta yritystä sekä yliopistoja ja muita tutkimusorganisaatioita, kehitetään uusia mikrobilääkkeitä tai vaihtoehtoja, kuten faagit ja rokotteet. He käsittelevät myös antibioottiresistenssiä elintarvikeketjussa ja tutkivat nanoteknologioita, jotka voisivat antaa mikrobilääkkeitä.

Mainos

Seurannan ja valvonnan parantaminen: Eläinlääkintäalan mikrobilääkkeiden kulutuksen ja resistenssin valvontajärjestelmien vahvistamiseksi ja lujittamiseksi on tehty paljon työtä. Tällä viikolla julkaistussa komission päätöksessä vahvistetaan säännöt eläinten ja elintarvikkeiden mikrobilääkeresistenssin yhdenmukaistetusta keräämisestä. Tämä on tärkeää jäsenvaltioiden vertailukelpoisten tietojen osalta sekä ihmis- että eläinlääkintäalalla ja arvioitaessa toteutettuja toimenpiteitä.

Antibioottien asianmukainen käyttö ihmisillä ja eläimillä: Useat terveysohjelmasta rahoitetut hankkeet käsittelevät esimerkiksi mikrobilääkkeiden väärinkäyttöä lääketieteessä, sidosryhmien - lääkäreiden, maanviljelijöiden, apteekkien ja potilaiden - tietoisuutta ja mikrobilääkkeiden myyntiä ilman reseptiä. Lisäksi komissio on eläinlääkkeitä ja lääkerehuja koskevien oikeudellisten välineiden tarkistamisen viimeisessä vaiheessa, joka käsittelee mikrobilääkeresistenssiä näillä aloilla.

Mikrobitartuntojen ja niiden leviämisen estäminen: Tämän vuoden toukokuussa komissio hyväksyi ehdotuksen yhdeksi kattavaksi eläinten terveyttä koskevaksi laiksi, joka keskittyy tautien ehkäisyyn, mikä vähentäisi antibioottien tarvetta. Ihmisten terveyden alalla käynnissä olevat terveysohjelmasta yhteisrahoitetut hankkeet ja toimet tukevat potilasturvallisuudesta, mukaan lukien terveydenhuoltoon liittyvät infektiot, annetun neuvoston suosituksen täytäntöönpanoa.

Lisätietoja AMR-toimintasuunnitelman täytäntöönpanosta on ohjeasiakirjassa roadmap.

Tausta

Mikrobilääkkeet sisältävät antibiootteja, jotka ovat välttämättömiä lääkkeitä ihmisille ja eläimille, ja niitä voidaan käyttää myös desinfiointiaineina, antiseptisinä aineina ja muina hygieniatuotteina. Ne ovat merkittävästi vähentäneet tartuntatautien uhkaa. Antibiootit ovat välttämätön väline lääketieteessä, ja niitä käytetään muun muassa elinsiirroissa ja kemoterapiassa.

Bakteereista on kuitenkin vuosien mittaan tullut vastustuskykyisiä antibiooteille. Tämä vastustuskyky on ilmennyt sairaalassa hankituista infektioista, hengitystieinfektioista, aivokalvontulehduksesta, ripulitauteista ja sukupuoliteitse tarttuvista infektioista. Resistentit bakteerit voidaan siirtää eläimistä ihmisiin ravintoketjun kautta tai suoran kontaktin kautta.

1990-luvulta lähtien, jolloin AMR tunnustettiin vakavaksi uhaksi kansanterveydelle, komissio on käynnistänyt useita aloitteita ja toimia kaikilla aloilla, kuten ihmis- ja eläinlääketieteessä, elintarvikkeissa ja rehuissa sekä tieteellisessä tutkimuksessa. Vuoden 2011 toimintasuunnitelma on viimeisin joukko toimenpiteitä, jotka komissio on toteuttanut mikrobilääkeresistenssin torjumiseksi.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

SURE: Raportti vahvistaa välineen onnistumisen työpaikkojen ja tulojen suojaamisessa

Julkaistu

on

- Komissio on julkaissut toisen kertomuksensa SUREn vaikutuksista, 100 miljardin euron välineestä, jonka tarkoituksena on suojella COVID-19-pandemiasta kärsineitä työpaikkoja ja tuloja.

Raportin mukaan SURE on onnistunut vaimentamaan COVID-19-pandemian aiheuttamia vakavia sosioekonomisia vaikutuksia. SUREn tukemien kansallisten työmarkkinatoimenpiteiden arvioidaan vähentäneen työttömyyttä lähes 1.5 miljoonalla ihmisellä vuonna 2020. SURE on auttanut hillitsemään tehokkaasti työttömyyden kasvua edunsaajajäsenvaltioissa kriisin aikana. SUREn ja muiden tukitoimenpiteiden ansiosta tämä työttömyyden kasvu on osoittautunut huomattavasti pienemmäksi kuin maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana, vaikka BKT laski huomattavasti enemmän.

SURE on keskeinen osa EU: n kattavaa strategiaa kansalaisten suojelemiseksi ja COVID-19-pandemian kielteisten seurausten lieventämiseksi. Se tarjoaa taloudellista tukea lainoina, jotka myönnetään EU: lta jäsenvaltioille edullisin ehdoin kansallisten lyhytaikaisten työjärjestelmien rahoittamiseksi, vastaavia toimenpiteitä työpaikkojen säilyttämiseksi ja tulojen tukemiseksi-erityisesti itsenäisille ammatinharjoittajille-ja joitakin terveyteen liittyviä toimenpiteitä .

Mainos

Rahoitusapua on tähän mennessä hyväksytty yhteensä 94.3 miljardia euroa 19 jäsenvaltiolle, joista 89.6 miljardia euroa on maksettu. SURE voi edelleen tarjota lähes 6 miljardia euroa taloudellista apua jäsenvaltioille 100 miljardin euron kokonaismäärärahoista.

Tärkeimmät havainnot

Mainos

SURE on tukenut noin 31 miljoonaa ihmistä vuonna 2020, joista 22.5 miljoonaa on työntekijöitä ja 8.5 miljoonaa itsenäistä ammatinharjoittajaa. Tämä edustaa yli neljänneksen 19 edunsaajajäsenvaltion työllisten kokonaismäärästä.

Lisäksi noin 2.5 miljoonaa COVID-19-pandemiasta kärsivää yritystä on hyötynyt SURE-ohjelmasta, minkä ansiosta ne voivat pitää työntekijöitä.

Kun otetaan huomioon EU: n vahva luottoluokitus, edunsaajajäsenvaltiot ovat säästäneet SUREn ansiosta arviolta 8.2 miljardia euroa korkomaksuja.

Komissio keräsi vielä 36 miljardia euroa kolmen liikkeeseenlaskun jälkeen ensimmäisen kertomuksen laatimisen jälkeen maaliskuussa 2021. Nämä liikkeeseenlaskut ylimerkittiin. Kaikki varat on kerätty sosiaalilainoiksi, mikä antaa sijoittajille luottamusta siihen, että heidän rahansa käytetään sosiaaliseen tarkoitukseen, ja tekee EU: sta maailman suurimman joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskijan.

Komissio esitti 4. maaliskuuta 2021 Suositus tehokkaasta aktiivisesta tuesta työllisyyteen COVID-19-kriisin jälkeen (EASE). Siinä hahmotellaan strateginen lähestymistapa siirtyä asteittain hätätoimenpiteiden välillä, jotka on toteutettu työpaikkojen säilyttämiseksi pandemian aikana, ja uusista toimenpiteistä, joita tarvitaan työpaikkojen täyttämiseksi. EASEn avulla komissio edistää työpaikkojen luomista ja siirtymistä työpaikasta toiseen, myös kohti digitaalista ja vihreää sektoria, ja kehottaa jäsenvaltioita käyttämään käytettävissä olevia EU-varoja.

Talous, joka toimii ihmisille Varapresidentti Valdis Dombrovskis sanoi: ”SURE -järjestelmä on osoittanut arvonsa ja täyttää edelleen tarkoituksensa. Loimme sen hätätilanteessa tukemaan ihmisten tuloja, suojelemaan heidän perheitään ja säilyttämään toimeentulonsa silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat. Sen onnistumista voidaan mitata tämänpäiväisen raportin luvuilla, jotka osoittavat, että SURE onnistui pitämään monet miljoonat eurooppalaiset töissä pahimman kriisin aikana. Sillä on ollut merkittävä rooli Euroopan yleisessä vastauksessa, mistä meidän on myös kiitettävä kansallisia hallituksia. Pandemiasta poistuttaessa lähestymistapamme tulisi vähitellen keskittyä laadukkaiden työpaikkojen luomisen edistämiseen ja työpaikasta toiseen siirtymisen helpottamiseen koulutuksen ja muiden toimenpiteiden avulla. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”SURE -väline on osoittautunut sekä innovatiiviseksi että välttämättömäksi. Se on loistava esimerkki Euroopasta, joka suojelee ja toimii ihmisten hyväksi. Tänään julkaistussa raportissa todetaan, että rahoituksen antaminen jäsenvaltioiden saataville SUREn kautta auttoi välttämään jopa 1.5 miljoonan ihmisen lisää työttömyyttä vuonna 2020. SURE auttoi estämään tämän virran. Nyt meidän on toimittava yhtä päättäväisesti ja nopeasti, jotta voimme ottaa käyttöön aktiivisen työmarkkinapolitiikan työllisyysrikkaiden elpymisiksi muuttuvilla työmarkkinoilla. ”

Tausta

Komissio ehdotti SURE -asetusta 2. huhtikuuta 2020 osana EU: n ensimmäistä vastausta pandemiaan. Neuvosto hyväksyi sen 19. toukokuuta 2020, ja se tuli saataville sen jälkeen, kun kaikki jäsenvaltiot olivat allekirjoittaneet takuusopimukset 22. syyskuuta 2020. Ensimmäinen maksu suoritettiin viisi viikkoa sen jälkeen, kun SURE oli saatavilla.

Talousarviosta ja hallinnosta vastaava komissaari Johannes Hahn sanoi: ”On rauhoittavaa, että SURE -ohjelmasta markkinoilta kerätyt rahat ovat auttaneet EU -maita saavuttamaan vaikuttavia tuloksia lyhyessä ajassa. Komission mielestä SURE on asettanut lainanottokohteen paljon suuremman NextGenerationEU: n elvytysvälineen puitteissa. Kun NextGenerationEU on toistaiseksi maksanut 49 miljardia euroa 13 EU -maalle ja muutama miljardi EU: n budjettiohjelmille, se varmistaa myös, että elpyminen toimii kaikkien kannalta. ”

Tämänpäiväinen kertomus on toinen neuvostolle, Euroopan parlamentille, talous- ja rahoituskomitealle (EFC) ja työllisyyskomitealle (EMCO) osoitettu SURE -raportti. SURE -asetuksen 14 artiklan mukaan komission on lain mukaan annettava tällainen kertomus kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun väline tuli saataville. The ensimmäinen raportti julkaistiin 22. maaliskuuta 2021. Myöhemmät raportit tulevat kuuden kuukauden välein niin kauan kuin SURE on käytettävissä.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: ”Tämä toinen kertomus SUREn vaikutuksista vahvistaa tämän ennennäkemättömän solidaarisuusvälineen arvon. Luvut puhuvat puolestaan: 1.5 miljoonaa vähemmän työttömiä, 31 ​​miljoonaa työntekijää ja 2.5 miljoonaa yritystä ja yli 8 miljardia euroa korkosäästöjä. Olen ylpeä eurooppalaisesta menestystarinasta, joka on VARMA: menestystarina, johon meidän on rakennettava! ”

Komissio laskee liikkeeseen sosiaalisia joukkovelkakirjalainoja SURE-välineen rahoittamiseksi ja käyttää saaduilla varoilla takaisinlainoja edunsaajajäsenvaltioille. Lisätietoja näistä joukkovelkakirjoista sekä täydellinen yleiskatsaus kunkin liikkeeseenlaskun yhteydessä kerätyistä varoista ja edunsaajajäsenvaltioista on saatavilla verkossa tätä.

Lisätietoja

Toinen kertomus SUREn täytäntöönpanosta

SURE-verkkosivusto

Tietosivu SURE: sta

SURE-asetus

EU lainanottajan verkkosivustona

Continue Reading

Euroopan komissio

EU: n nuorten tutkijoiden kilpailun voittajat 2020-2021

Julkaistu

on

Komissio julkisti 19. syyskuuta 32 voittajannd EU-kilpailun nuorten tutkijoiden, ja pääpalkinnot jaettiin kuudelle projektille Bulgariasta, Saksasta, Irlannista, Espanjasta, Turkista ja Ukrainasta. Voittajat saavat 7,000 euroa jokaisesta erinomaisesta luonnontieteiden, tekniikan, tekniikan ja matematiikan (STEM) sekä yhteiskuntatieteellisestä hankkeestaan. Monia tutkimusaiheita olivat kvanttilaskenta, innovatiiviset aurinkokennot ja tilastollinen tutkimus sukupuolen stereotypioista 5-7-vuotiailla. Toinen ja kolmas palkinto myönnettiin Bulgarian, Tšekin, Irlannin, Italian, Puolan, Slovakian, Sveitsin, Turkin, Valko -Venäjän ja Kanadan hankkeille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Onnittelut kaikille tämän vuoden kilpailun voittajille erinomaisesta saavutuksesta. Viime vuosi on osoittanut meille erinomaisen tutkimuksen ja innovoinnin merkityksen meitä kaikkia koskettavien kriisien voittamisessa. Tämä kilpailu juhlii uutta lahjakkuuden sukupolvea, jonka löydöt ja innovaatiot ovat välttämättömiä tulevaisuuden, jossa haluamme elää. Olen todella ylpeä nuoruutemme poikkeuksellisesta työstä."

Euroopan komissio perusti EU: n nuorten tutkijoiden kilpailun vuonna 1989 kannustaakseen yhteistyötä ja vaihtoa nuorten tutkijoiden välille ja antaakseen heille mahdollisuuden johtaa joitain Euroopan merkittävimpiä tutkijoita. Sillä pyritään myös kannustamaan nuoria opiskelemaan STEM -tekniikkaa ja jatkamaan tieteellistä uraa. Tänä vuonna osallistui 158 lupaavaa nuorta tutkijaa, 14–20 -vuotiaita ja 34 maasta. Opiskelijat esittelivät 114 erilaista projektia kansainväliselle tuomaristolle, joka koostui tunnetuista tutkijoista ja jonka puheenjohtajana toimi tohtori Attila Borics Unkarin tiedeakatemiasta. Voittajat jakoivat yhteensä 93,000 18 euroa palkintorahoja, jotka jaettiin XNUMX peruspalkinnon kesken muita palkintoja, kuten vierailut joihinkin Euroopan innovatiivisimpiin organisaatioihin ja yrityksiin. Ne julkistettiin seremoniassa Salamancan yliopistossa Espanjassa kahden päivän virtuaalikilpailun jälkeen. Yksityiskohtainen luettelo voittajista on saatavilla tätä ja lisää tietoa on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa