Liity verkostomme!

Etusivu

3. palkinto - Opiskelijajournalismin palkinnot - Mitä kansainvälisessä koulussa oleminen merkitsee minulle? - Adam Pickard

Julkaistu

on

Kansainvälisillä kouluilla näyttää olevan maine epätavallisina, ehkä jopa hieman epäkeskisinä. Mutta kun he ovat käyneet kahdessa, yhdessä Berliinissä ja yhdessä Brysselissä, he eivät todellakaan ole niin erilaisia ​​kuin kansainväliset koulut. Ei ole yleisesti määriteltyä kansainvälistä koulukokemusta; molemmat kouluni erosivat huomattavasti toisistaan ​​- vain yksi heistä jopa vei monikerin 'kansainvälistä koulua' nimessään. Minulle ne ovat vain kouluja. Tämän teoksen voisi yhtä hyvin nimetä 'Mitä koulussa oleminen merkitsee minulle'.

Okei, luulen, että keskeisen eron ilmaisee sana "kansainvälinen". Peruskouluni Lounais-Lontoossa oli pääosin brittiläinen; varmasti oli paljon lapsia, joilla ei ole brittiläistä perintöä, usein Intiasta tai Lähi-idästä, kuten saat kulttuurisesti monimuotoisessa kaupungissa, kuten Lontoossa - mutta tämä oli asian lisäksi. Suurin osa heistä oli syntynyt ja kasvanut Isossa-Britanniassa, eikä heidän yhteyksiään laajempaan kansainväliseen yhteisöön ollut enemmän tai vähemmän merkityksetöntä paitsi luokan satunnainen temaattinen esitys Diwalista tai muslimien tavoista. Toisinaan epänormaalia etnistä alkuperää olisi enemmän; yksi poika oli saksalais-italialainen, kun taas kaikki opettajat väittivät uuden tytön puolalaiseksi ennen hänen saapumistaan, kunnes hän saapui ja huomasimme, että hän oli todella unkarilainen. Nämä olivat oudot ja sisällytettiin mielenkiintoisiin seikkoihin, jotka tiesimme jokaisesta ikäisistämme - he ovat varmasti kiinni minussa.

Muutto kansainväliseen kouluun Berliinissä muutti tätä dynamiikkaa huomattavasti. Täällä hallitsevat kansalaiset olivat saksalaisia ​​ja amerikkalaisia, mutta edes he muodostivat tuskin puolet opiskelijakunnasta. Yksi ensimmäisistä tapaamistani opiskelijoista syntyi Englannissa espanjalaisen isän ja puolalaisen äidin luona. Vanhojen luokkien kuvien läpi muistan bulgarialaisia, israelilaisia, korealaisia, tanskalaisia, japanilaisia ​​brasilialaisia ​​... luettelo hävittäisi tämän artikkelin sanamäärän. Jopa amerikkalaiset matkustivat usein hyvin, diplomaattiset vanhemmat olivat aiemmin lähettäneet syrjäisiin paikkoihin. Se näytti varmasti erilaiselta kuin Lounais-Lontoo.

Koulu vaivasi antamaan meille kansainvälistä koulutusta, ja saimme kokoontumisia kulttuuriruokista ja festivaaleista, teemaviikkoja tietyissä maissa, opetussuunnitelmia, joissa keskityttiin hieman monikulttuurisempaan suuntaan. Opettajat kannustivat eri taustoista tulevia opiskelijoita puhumaan kulttuureistaan, ja he noudattivat usein sitä. Tavoitteena oli tietysti luoda tunne kansainvälisestä yhteenkuuluvuudesta - mutta se tuntui jossain määrin hieman jakautuneemmalta. Kansalaisuudet parveilivat paljon enemmän kuin peruskoulussa - esimerkiksi kaikki venäläiset lapset olivat aina ystäviä. Ihmiset voivat sulkea muut pois keskustelusta vaihtamalla espanjaksi tai koreaksi hetkellisen ilmoituksen - saksalaiset olivat erityisen tunnettuja siitä, että tekivät tämän Berliinissä.

En tarkoita, että kansojen tai minkään muun välillä olisi ollut aktiivista kilpailua tai rotujännitystä; meitä kaikkia opetettiin olemaan mahdollisimman hyväksyviä ja useimmiten. Mutta kansainvälisen koulun omituisella monietnisellä maisemalla, luonnollisesta ympäristöstäsi, kansallisuuden jakaminen tietyn opiskelijan kanssa oli korkeintaan harvinaista. Kun on niin paljon ihmisiä niin monesta eri paikasta, joku pyrki etsimään ihmisiä, joilla on jaettu kokemus, keskustelunaihe, ellei mitään muuta. Usein ollessani poissa kotoa halusin vain, että olisi enemmän englantilaisia, jotka söivät englantilaista ruokaa ja muistivat englantilaisia ​​lasten televisio-ohjelmia.

On selvää, että maiden välisiä ystävyyssuhteita oli edelleen paljon. Monet opiskelijat olivat käyneet aiemmin kansainvälisissä kouluissa ja liikkuneet maisemassa hyvin. Mutta tällaisissa suhteissa kansallisuudesta ei juuri keskusteltu; Ilman yhteistä kokemusta kansallisuudesta keskustelu kääntyi yleensä kouluun, aivan kuten kansainvälisissä kouluissa. Voisit olla paljon kiinnostavampi keskustelu jonkun kanssa siitä, miten taideosasto oli täydellinen sotku kuin mitä ikinä voisit sanoa siitä, millainen heidän elämänsä oli Kreikassa elävänä nigerialaisena. Heidän yhteytensä laajempaan kansainväliseen yhteisöön eivät olleet merkityksellisempiä kuin ne olivat olleet Englannissa.

Tähän oli itse asiassa muutama keskeinen poikkeus. Politiikka oli yksi; Olen keskustellut korealaisten ja puolalaisten kanssa heidän vaaleistaan ​​ja oppinut paljon molempien maiden poliittisesta rakenteesta yrittäen epätoivoisesti tarjota vastineeksi yhtenäistä selitystä Ison-Britannian politiikasta - nämä keskustelut näyttävät olevan yhä useammin tulemme vanhemmiksi ja poliittisemmiksi. Toinen poikkeus oli hyväntahtoiset väitteet maiden välillä, joissa puolustin Yhdistynyttä kuningaskuntaa Yhdysvaltoja, Ranskaa ja Saksaa vastaan ​​monilla aiheilla. Joskus niiden juuret olivat politiikassa, mutta usein ne koskivat vain kulttuurin osa-alueita, esimerkiksi 'Britannialla on parempi televisio kuin Yhdysvalloissa'. Tämä tarkoitti sitä, että he harvoin kiehuivat aidoksi vihamielisyydeksi ja päätyivät usein vitsailemaan hyväntahtoisesti kunkin kansakunnan stereotypioista. Mutta näiden kiistojen ansiosta tunsin olevani englantilaisena Berliinissä paljon isänmaallisempi kuin koskaan Englannissa.

Siirtyminen brittiläiseen kouluun Brysselissä rehellisesti ei ole muuttanut paljoa edellä kuvatusta kansainvälisestä maisemasta. Brittejä on tietysti enemmän, ja annan lopulta mahdollisuuden käydä asianmukaisia ​​keskusteluja lasten televisiosta, jota halusin, mutta täällä ei ole niitä enempää kuin saksalaisia ​​koulussa Berliinissä, ja monilla on sekoitettu perintö, joka tapauksessa. Mutta vaikka kansainvälisyyden taso on suunnilleen sama, koulujen opetustyyli on melko erilainen. Tämä osoittaa, että vaikka monikansalliset opiskelijakunnatkinkaan, kansainväliset koulut eivät ole erityisen outoja koulujen mukana. Epäilemättä heillä on omituisuutensa - Berliinin koululla oli krooninen pakkomielle teatterin opiskelijoistaan, Brysselin kouluni tarjoilee siruja kahvilassa kerran viikossa - mutta niin on jokaisessa koulussa, kansainvälisessä tai ei. Kyllä, kansainvälinen yhteisö johti muutamiin eroihin; Minulla voi olla hieman enemmän kulttuuritietoa, ja todennäköisesti todennäköisesti vähemmän rasistinen. Mutta tosiasiallisesti kaikki, mitä todella tein, oli käydä normaalia koulua asuessani toisessa maassa. Asuminen ulkomailla oli epätavallinen osa. Koulu ei käynyt.

Continue Reading

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa