Liity verkostomme!

Etusivu

3. palkinto - Opiskelijajournalismin palkinnot - Mitä kansainvälisessä koulussa oleminen merkitsee minulle? - Adam Pickard

SHARE:

Julkaistu

on

Kansainvälisillä kouluilla näyttää olevan maine epätavallisina, ehkä jopa hieman epäkeskisinä. Mutta kun he ovat käyneet kahdessa, yhdessä Berliinissä ja yhdessä Brysselissä, he eivät todellakaan ole niin erilaisia ​​kuin kansainväliset koulut. Ei ole yleisesti määriteltyä kansainvälistä koulukokemusta; molemmat kouluni erosivat huomattavasti toisistaan ​​- vain yksi heistä jopa vei monikerin 'kansainvälistä koulua' nimessään. Minulle ne ovat vain kouluja. Tämän teoksen voisi yhtä hyvin nimetä 'Mitä koulussa oleminen merkitsee minulle'.

Okei, luulen, että keskeisen eron ilmaisee sana "kansainvälinen". Peruskouluni Lounais-Lontoossa oli pääosin brittiläinen; varmasti oli paljon lapsia, joilla ei ole brittiläistä perintöä, usein Intiasta tai Lähi-idästä, kuten saat kulttuurisesti monimuotoisessa kaupungissa, kuten Lontoossa - mutta tämä oli asian lisäksi. Suurin osa heistä oli syntynyt ja kasvanut Isossa-Britanniassa, eikä heidän yhteyksiään laajempaan kansainväliseen yhteisöön ollut enemmän tai vähemmän merkityksetöntä paitsi luokan satunnainen temaattinen esitys Diwalista tai muslimien tavoista. Toisinaan epänormaalia etnistä alkuperää olisi enemmän; yksi poika oli saksalais-italialainen, kun taas kaikki opettajat väittivät uuden tytön puolalaiseksi ennen hänen saapumistaan, kunnes hän saapui ja huomasimme, että hän oli todella unkarilainen. Nämä olivat oudot ja sisällytettiin mielenkiintoisiin seikkoihin, jotka tiesimme jokaisesta ikäisistämme - he ovat varmasti kiinni minussa.

Muutto kansainväliseen kouluun Berliinissä muutti tätä dynamiikkaa huomattavasti. Täällä hallitsevat kansalaiset olivat saksalaisia ​​ja amerikkalaisia, mutta edes he muodostivat tuskin puolet opiskelijakunnasta. Yksi ensimmäisistä tapaamistani opiskelijoista syntyi Englannissa espanjalaisen isän ja puolalaisen äidin luona. Vanhojen luokkien kuvien läpi muistan bulgarialaisia, israelilaisia, korealaisia, tanskalaisia, japanilaisia ​​brasilialaisia ​​... luettelo hävittäisi tämän artikkelin sanamäärän. Jopa amerikkalaiset matkustivat usein hyvin, diplomaattiset vanhemmat olivat aiemmin lähettäneet syrjäisiin paikkoihin. Se näytti varmasti erilaiselta kuin Lounais-Lontoo.

Koulu vaivasi antamaan meille kansainvälistä koulutusta, ja saimme kokoontumisia kulttuuriruokista ja festivaaleista, teemaviikkoja tietyissä maissa, opetussuunnitelmia, joissa keskityttiin hieman monikulttuurisempaan suuntaan. Opettajat kannustivat eri taustoista tulevia opiskelijoita puhumaan kulttuureistaan, ja he noudattivat usein sitä. Tavoitteena oli tietysti luoda tunne kansainvälisestä yhteenkuuluvuudesta - mutta se tuntui jossain määrin hieman jakautuneemmalta. Kansalaisuudet parveilivat paljon enemmän kuin peruskoulussa - esimerkiksi kaikki venäläiset lapset olivat aina ystäviä. Ihmiset voivat sulkea muut pois keskustelusta vaihtamalla espanjaksi tai koreaksi hetkellisen ilmoituksen - saksalaiset olivat erityisen tunnettuja siitä, että tekivät tämän Berliinissä.

En tarkoita, että kansojen tai minkään muun välillä olisi ollut aktiivista kilpailua tai rotujännitystä; meitä kaikkia opetettiin olemaan mahdollisimman hyväksyviä ja useimmiten. Mutta kansainvälisen koulun omituisella monietnisellä maisemalla, luonnollisesta ympäristöstäsi, kansallisuuden jakaminen tietyn opiskelijan kanssa oli korkeintaan harvinaista. Kun on niin paljon ihmisiä niin monesta eri paikasta, joku pyrki etsimään ihmisiä, joilla on jaettu kokemus, keskustelunaihe, ellei mitään muuta. Usein ollessani poissa kotoa halusin vain, että olisi enemmän englantilaisia, jotka söivät englantilaista ruokaa ja muistivat englantilaisia ​​lasten televisio-ohjelmia.

On selvää, että maiden välisiä ystävyyssuhteita oli edelleen paljon. Monet opiskelijat olivat käyneet aiemmin kansainvälisissä kouluissa ja liikkuneet maisemassa hyvin. Mutta tällaisissa suhteissa kansallisuudesta ei juuri keskusteltu; Ilman yhteistä kokemusta kansallisuudesta keskustelu kääntyi yleensä kouluun, aivan kuten kansainvälisissä kouluissa. Voisit olla paljon kiinnostavampi keskustelu jonkun kanssa siitä, miten taideosasto oli täydellinen sotku kuin mitä ikinä voisit sanoa siitä, millainen heidän elämänsä oli Kreikassa elävänä nigerialaisena. Heidän yhteytensä laajempaan kansainväliseen yhteisöön eivät olleet merkityksellisempiä kuin ne olivat olleet Englannissa.

Tähän oli itse asiassa muutama keskeinen poikkeus. Politiikka oli yksi; Olen keskustellut korealaisten ja puolalaisten kanssa heidän vaaleistaan ​​ja oppinut paljon molempien maiden poliittisesta rakenteesta yrittäen epätoivoisesti tarjota vastineeksi yhtenäistä selitystä Ison-Britannian politiikasta - nämä keskustelut näyttävät olevan yhä useammin tulemme vanhemmiksi ja poliittisemmiksi. Toinen poikkeus oli hyväntahtoiset väitteet maiden välillä, joissa puolustin Yhdistynyttä kuningaskuntaa Yhdysvaltoja, Ranskaa ja Saksaa vastaan ​​monilla aiheilla. Joskus niiden juuret olivat politiikassa, mutta usein ne koskivat vain kulttuurin osa-alueita, esimerkiksi 'Britannialla on parempi televisio kuin Yhdysvalloissa'. Tämä tarkoitti sitä, että he harvoin kiehuivat aidoksi vihamielisyydeksi ja päätyivät usein vitsailemaan hyväntahtoisesti kunkin kansakunnan stereotypioista. Mutta näiden kiistojen ansiosta tunsin olevani englantilaisena Berliinissä paljon isänmaallisempi kuin koskaan Englannissa.

Mainos

Siirtyminen brittiläiseen kouluun Brysselissä rehellisesti ei ole muuttanut paljoa edellä kuvatusta kansainvälisestä maisemasta. Brittejä on tietysti enemmän, ja annan lopulta mahdollisuuden käydä asianmukaisia ​​keskusteluja lasten televisiosta, jota halusin, mutta täällä ei ole niitä enempää kuin saksalaisia ​​koulussa Berliinissä, ja monilla on sekoitettu perintö, joka tapauksessa. Mutta vaikka kansainvälisyyden taso on suunnilleen sama, koulujen opetustyyli on melko erilainen. Tämä osoittaa, että vaikka monikansalliset opiskelijakunnatkinkaan, kansainväliset koulut eivät ole erityisen outoja koulujen mukana. Epäilemättä heillä on omituisuutensa - Berliinin koululla oli krooninen pakkomielle teatterin opiskelijoistaan, Brysselin kouluni tarjoilee siruja kahvilassa kerran viikossa - mutta niin on jokaisessa koulussa, kansainvälisessä tai ei. Kyllä, kansainvälinen yhteisö johti muutamiin eroihin; Minulla voi olla hieman enemmän kulttuuritietoa, ja todennäköisesti todennäköisesti vähemmän rasistinen. Mutta tosiasiallisesti kaikki, mitä todella tein, oli käydä normaalia koulua asuessani toisessa maassa. Asuminen ulkomailla oli epätavallinen osa. Koulu ei käynyt.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa