Liity verkostomme!

EU

ESCH2022 - Ohjelma ilmoitettu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2022 Esch-sur-Alzette, Luxemburgin suurherttuakunnan toiseksi suurin kaupunki, on Euroopan kulttuuripääkaupunki yhdessä 18 naapurikunnan kanssa Luxemburgissa ja Ranskassa. Esch-sur-Alzette jakaa Euroopan kulttuuripääkaupungin arvon Kaunasin kanssa in Liettua ja Novi Sad Serbiassa.

Esch2022 virkistää entistä kaivosaluetta Esch-sur-Alzette taiteen ja kulttuurin sekä kestävän matkailun kautta, heijastamalla ohjelmassaan nykyajan yhteiskunnallisia suuntauksia. Minät kerää hankkeita alamotiivin alle Remix Kulttuuri ja sen neljä aliteemaa: Remix Art, Remix Eurooppa, Remix Luonto ja Sekoita itse.

Kohokohtia: 

  • Näyttely Remix Yourself / Remix Identity, luotu yhteistyössä Zentrum für Kunst und Medien (ZKM) Karlsruhessa, jossa tutkitaan tapaa, jolla identiteettimme keksitaan uudelleen digitaaliaikana (helmi-toukokuu 2022).
  • Näyttely Remix Luonto, kehitetty yhdessä Haus der elektronischen Künste (HeK) Baselissa, on tilaisuus tutkia tekniikan, kulttuurin ja luonnon välisiä yhteyksiä syventämällä antroposeenin käsitykseen suhteessa Esch-sur-Alzetten alueelle (kesäkuusta elokuuhun 2022).
  • Remix Art, luotu yhteistyössä Ars Electronica, kyseenalaistaa taiteen ja tieteen välisen suhteen sekä tieteen roolin taidetta ja taiteilijas yhteydessä digitaalinen kehityss (Syyskuusta marraskuuhun 2022).
  • Remix Eurooppa, mukaansatempaava multimedianäyttely, joka on suunniteltu yhteistyössä Historiallinen konsultointi ja Tinker Imagineers, kääntyy tulevaisuuden ja kehittyvän Euroopan puoleen ja päättää vuoden ohjelman (joulukuu 2022).

Kunnianhimoinen ohjelma kehitetään yhteistyössä Luxemburgin ja Ranskan kunnat, sellaisen perustaminen alueellinen identiteetti. Esch2022 tekee yhteistyötä taiteilijoiden, alueellisten ryhmien ja yhdistysten sekä kansainvälisten kulttuurilaitosten kanssa Työskentelen jonkun kanssa digitaalinen taide. 

Kiinnostavan kulttuurisen ohjelmasuunnittelun ohella Esch2022 tulee olla kestävän matkailun kohde. Luonnonystäviä kutsutaan tutustumaan uuteen vaellusreittiin, joka yhdistää yksitoista kuntaa Luxemburgin eteläosassa, Unescon biosfäärialue Minettin alueella ja monet maastopyöräreitit Prënzebiergin luonnonsuojelualue.

Euroopan kulttuuripääkaupunki Esch2022 kutsuu sinut esittelyyn Esch2022-ohjelmasta ja valikoiduista hankkeista, joissa on live-keskusteluja, pääesittelyjä ja animaatioita. Puhujia ja vieraita ovat Nancy Braun (pääjohtaja Esch2022), Françoise Poos (kulttuuriohjelman johtaja Esch2022), luovia ammattilaisia ​​ja johtavia kumppaneita Luxemburgista ja Ranskasta sekä ministeriöiden ja paikallisten instituutioiden edustajia.

Euroopan kulttuuripääkaupunki -aloite

Mainos

Aloitteen on kehittänyt Euroopan komissio vuonna 1985, ja sitä on tähän mennessä myönnetty yli 50 kaupungille eri puolilla Euroopan unionia.

Euroopan kulttuuripääkaupungit -aloitteen tarkoituksena on:

-       Korosta kulttuurien rikkautta ja monimuotoisuutta Euroopassa

-       Juhli kulttuuriominaisuuksia, joita eurooppalaiset jakavat

-       Lisää Euroopan kansalaisten tunnetta kuulumisesta yhteiseen kulttuurialueeseen

-       Edistetään kulttuurin osuutta kaupunkien kehityksessä

Tämän lisäksi kokemus on osoittanut, että tapahtuma on erinomainen tilaisuus:

  • Uudistuvat kaupungit
  • Kaupunkien kansainvälisen profiilin nostaminen
  • Parannetaan kaupunkikuvaa omien asukkaidensa silmissä
  • Uuden elämän hengittäminen kaupungin kulttuuriin
  • Matkailun edistäminen

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa