Liity verkostomme!

EU

Tuomarit hakevat hylkäämistä, kun suuri italialainen mafiaoikeudenkäynti Ndranghetan klaanista alkaa

Julkaistu

on

Yksi Italian kaikkien aikojen suurimmista mafiaoikeudenkäynneistä alkoi tänään (13. tammikuuta). Yli 330 epäillystä mafioosista ja heidän yhteistyökumppanistaan ​​kohdistuu joukko syytöksiä, kuten kiristystä, huumekauppaa ja varkauksia. kirjoittaa että

Tapaus kohdistuu 'Ndrangheta-klaaniin, joka sijaitsee Calabriassa, joka on Italian saappaiden varvas. Syyttäjät pitävät sitä maan voimakkaimpana mafiaryhmänä, joka helposti peittää Sisilian kuuluisamman Cosa Nostra -joukon.

Oikeudenkäynti pidetään muunnetussa puhelinkeskuksessa Calabrian kaupungissa Lamezia Termessä. Vastaajille on asennettu metallihäkit ja satoja asianajajia, syyttäjiä ja katsojia varten järjestettyjä pöytiä.

Alkuperäinen kuulemistilaisuus osui kuitenkin välittömästi sen jälkeen, kun kolme asiaan nimitettyä tuomaria pyysi uudelleenkäsittelyä sanoen, että he olivat olleet mukana tutkimuksen aikaisemmissa näkökohdissa.

Heidän pyynnönsä tarkastelee erillinen tuomioistuin, joka viivästyttää menettelyä useita päiviä, asianajajat sanoivat.

Monet syytetyistä ovat toimihenkilöitä, mukaan lukien lakimiehet, kirjanpitäjät, liikemiehet, paikalliset poliitikot ja poliisit, joiden pääsyyttäjä Nicola Gratteri sanoo auttaneen Ndranghetaa mielellään rikollisvaltakunnan rakentamisessa.

Puhuessaan toimittajille, kun hän astui oikeustaloon, Gratteri sanoi, että tutkimus oli kannustanut paikallisia asukkaita puhumaan.

Voimakkaasti vartioitu syyttäjä ottaa vastaan ​​Italian väkijoukon

"Kahden viime vuoden aikana olemme nähneet lisääntyneen oikeusjuttujen sorretuilta yrittäjiltä ja kansalaisilta, koronkiskonnan uhreilta, ihmisiltä, ​​jotka ovat vuosia eläneet" Ndranghetan uhkien alla ", sanoi syyttäjä, joka on viettänyt yli 30 vuotta taisteluissa. Mafia.

Valtio kutsuu 913 todistajaa ja käyttää 24,000 XNUMX tuntia siepattuja keskusteluja lukemattomien syytteiden tueksi. Gratteri kertoi odottaneensa, että oikeudenkäynti kestää vuoden, ja tuomioistuimen on tarkoitus olla kuusi päivää viikossa.

Toinen 92 epäiltyä on valinnut nopeutetun oikeudenkäynnin samassa asiassa, ja heidän kuulemistilaisuuksiensa pitäisi alkaa myöhemmin tammikuussa, kun taas huomattavasti pienempi joukko syytettyjä seisoo helmikuussa oikeudenkäynnissä viiden murhan takia - mukaan lukien mafian lyöjän tappaminen. ammuttiin, koska hän oli homo, syyttäjät sanovat.

Viime kerralla Italia yritti satoja väitettyjä mafiooseja samanaikaisesti vuonna 1986 Palermossa tapauksessa, joka oli käännekohta taistelussa Cosa Nostraa vastaan, mikä merkitsi ryhmän jyrkän laskun alkua.

Kokeilulla oli valtava vaikutus, koska se kohdistui lukuisiin väkijoukon perheisiin. Calabrian oikeudenkäynti keskittyy ensisijaisesti vain yhteen ryhmään - Vanco Valentian maakunnasta peräisin olevaan Mancuso-klaaniin - jättäen suuren osan Ndranghetan ylimmästä hierarkiasta koskematta.

”Edessä oleva tie on edelleen hyvin pitkä, mutta emme saa antaa periksi, koska meihin uskoo tuhansia ihmisiä. Emme voi pettää heitä ”, Gratteri kertoi Reutersille.

EU

Parlamentin jäsenten mukaan yhteyden katkaisuoikeuden pitäisi olla EU: n laajuinen perusoikeus 

Julkaistu

on

Aina käytössä oleva kulttuuri aiheuttaa vakavia riskejä, parlamentin jäsenet sanovat © Deagreez / Adobe Stock  

Euroopan parlamentti vaatii EU: n lakia, joka antaa työntekijöille oikeuden irrottautua digitaalisesta työstä ilman kielteisiä vaikutuksia. Lainsäädäntöaloitteessaan, joka hyväksyttiin äänin 472 puolesta, 126 vastaan ​​ja 83 tyhjää, parlamentin jäsenet kehottavat komissiota ehdottamaan lakia, jonka avulla digitaalisesti työskentelevät voivat katkaista yhteyden työajansa ulkopuolella. Siinä olisi myös vahvistettava etätyötä koskevat vähimmäisvaatimukset ja selkeytettävä työolot, tunnit ja lepoajat.

Työtarkoituksiin käytettävien digitaalisten resurssien lisääntyminen on johtanut "aina päällä" -kulttuuriin, jolla on kielteinen vaikutus työntekijöiden työ- ja yksityiselämän tasapainoon, parlamentin jäsenet sanovat. Vaikka kotona työskenteleminen on auttanut turvaamaan työllisyyden ja liiketoiminnan COVID-19-kriisin aikana, pitkien työaikojen ja korkeampien vaatimusten yhdistelmä johtaa myös enemmän ahdistusta, masennusta, palovammoja ja muita mielenterveys- ja fyysisiin terveysongelmiin.

Parlamentin jäsenet harkitsevat oikeus katkaista yhteys perusoikeus, jonka avulla työntekijät voivat pidättäytyä tekemästä työhön liittyviä tehtäviä - kuten puheluita, sähköposteja ja muuta digitaalista viestintää - työajan ulkopuolella. Tämä sisältää lomat ja muut lomamatkat. Jäsenvaltioita kannustetaan toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta työntekijät voivat käyttää tätä oikeutta, myös työmarkkinaosapuolten välisten työehtosopimusten avulla. Heidän on varmistettava, että työntekijöitä ei syrjitä, kritisoida, irtisanoa tai muita työnantajien haitallisia toimia.

"Emme voi hylätä miljoonia eurooppalaisia ​​työntekijöitä, jotka ovat uupuneet paineesta olla" päällä "ja liian pitkät työajat. Nyt on hetki seisoa heidän vierellään ja antaa heille mitä he ansaitsevat: oikeuden katkaista yhteys. Tämä on elintärkeää henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. On aika päivittää työntekijöiden oikeudet vastaamaan digitaalisen aikakauden uutta todellisuutta ”, esittelijä Alex Agius Saliba (S&D, MT) sanoi äänestyksen jälkeen.

Tausta

COVID-19-pandemian puhkeamisen jälkeen kotona työskentely on lisääntynyt lähes 30%. Luvun odotetaan pysyvän korkeana tai jopa kasvavan. Tutkimus: Eurofound osoittaa, että säännöllisesti kotona työskentelevät ihmiset ylittävät yli kaksi kertaa todennäköisemmin 48 viikkotuntia kuin työnantajan tiloissa. Lähes 30% kotona työskentelevistä kertoo työskentelevän vapaa-ajallaan joka päivä tai useita kertoja viikossa, kun toimistotyöntekijöistä alle 5%.

Lisätietoja 

Continue Reading

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

EU

Johtajat sopivat uusista tummanpunaisista vyöhykkeistä korkean riskin COVID-alueille

Julkaistu

on

Eräässä Euroopan hallitusten päämiesten kokouksessa johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että tilanne vaati äärimmäistä varovaisuutta ja sopivat uudesta "tumman punaisen vyöhykkeen" luokasta keskustellakseen tartuntojen määrän noususta Euroopassa ja uusien, tarttuvampien muunnosten ilmaantumisesta. riskialttiille alueille.

Uusi luokka osoittaisi, että virus kiertää erittäin korkealla tasolla. Ihmiset, jotka matkustavat tummanpunaisilta alueilta, voidaan vaatia tekemään testi ennen lähtöä ja joutumaan karanteeniin saapumisen jälkeen. Ei-välttämätöntä matkustamista näille alueille tai sieltä pois olisi erittäin suositeltavaa.

EU on korostanut haluavansa pitää yhtenäismarkkinat toimivana etenkin välttämättömien työntekijöiden ja tavaroiden liikkumisen suhteen, von der Leyen kuvasi tätä "erittäin tärkeäksi". 

Rokotusten hyväksyminen ja käyttöönoton aloittaminen on rohkaisevaa, mutta ymmärretään, että valppautta tarvitaan lisää. Jotkut matkailusta riippuvaisemmat valtiot vaativat rokotustodistusten käyttöä keinona avata matka. Johtajat keskustelivat yhteisen lähestymistavan käytöstä ja olivat yhtä mieltä siitä, että rokotusasiakirja olisi tässä vaiheessa pidettävä lääketieteen asiakirjana eikä matkustusasiakirjana. Von der Leyen sanoi: "Keskustelemme yhteisen lähestymistavan soveltuvuudesta sertifiointiin."

Jäsenvaltiot sopivat neuvoston suosituksesta, jossa vahvistetaan yhteiset puitteet antigeenitestien käytölle ja COVID-19 -testien vastavuoroiselle tunnustamiselle EU: ssa. Sertifioitujen terveydenhuollon elinten suorittamien SARS-CoV2-infektioiden testitulosten vastavuoroisen tunnustamisen pitäisi helpottaa rajat ylittävää liikkumista ja rajat ylittävää kontaktien jäljittämistä.

Yhteisen luettelon sopivista COVID-19-pika-antigeenitesteistä tulisi olla riittävän joustavia niiden testien lisäämiseen tai poistamiseen, joiden tehoon COVID-19-mutaatiot vaikuttavat.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa