Liity verkostomme!

EU

MethaneSAT valitsee SpaceX: n laukaisupalvelun tarjoajaksi tehtäväksi suojella maapallon ilmastoa

Julkaistu

on

Voittoa tavoittelematon järjestö MethaneSAT LLC ilmoitti tänään (13. tammikuuta), että se on allekirjoittanut sopimuksen SpaceX: n kanssa uuden satelliittinsa toimittamisesta kiertoradalle Falcon 9 -raketin aluksella. MethaneSATinstrument on nyt rakenteilla intensiivisen suunnitteluprosessin jälkeen, ja se on aikataulun mukainen käynnistysikkunalle, joka avautuu 1. lokakuuta 2022.

"Tämä on ainutlaatuinen tehtävä kunnianhimoisella aikataululla", sanoo tohtori Steven Hamburg, MethaneSAT-projektin johtaja. ”SpaceX tarjoaa tarvitsemamme valmiuden ja luotettavuuden toimittaa instrumenttimme inorbitiksi ja aloittaa päästötietojen suoratoisto mahdollisimman pian. Emme voineet pyytää tehokkaampaa laukaisukumppania. "

MethaneSAT on uusin kasvavassa metaanisatelliitti-aallossa. Se on suunniteltu täyttämään kriittinen aukko nykyisten tehtävien välillä tarjoamalla korkeampi herkkyys ja parempi spatiaalinen resoluutio kuin maailmanlaajuiset kartoitusinstrumentit, kuten TROPOMI, yhdistettynä paljon laajempaan näkökenttään kuin pistelähdejärjestelmät, kuten GHGSat. MethaneSAT aikoo suoratoistaa tietojaan verkossa maksutta muille kuin kaupallisille käyttäjille.

Tutkijat, päättäjät sekä öljy- ja kaasuteollisuus tunnustavat yhä enemmän ihmisen aiheuttamien metaanipäästöjen vähentämisen onnistuneen ilmastostrategian välttämättömäksi osaksi. MethaneSAT: n tekemät mittaukset antavat sekä yrityksille että hallituksille mahdollisuuden etsiä, kvantifioida ja seurata öljy- ja kaasutoiminnan metaanipäästöjä maailmanlaajuisesti, ja käyttää näitä tietoja torjuakseen erittäin voimakkaiden kasvihuonekaasupäästöjen määrää.

MethaneSAT rakentaa edistynyttä tietojärjestelmää automatisoimaan monimutkaisen analyysin, joka tarvitaan maiseman läpi vapautuvan metaanimäärän määrittämiseen, ja muuntaa nyt tutkijoille viikkoja tai kuukausia vievän prosessin sellaiseksi, joka tarjoaa käyttäjille toimintatietoja muutamassa päivässä. Öljy- ja kaasuinfrastruktuurin metaanipäästötietojen vapaan saatavuuden tarjoaminen kaikkialle maailmaan luo ennennäkemättömän avoimuuden, mikä antaa sidosryhmille ja yleisölle tärkeän ikkunan päästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamisessa.

Ainutlaatuinen tehtävä MethaneSAT on Environmental Defense Fundin tytäryhtiö, jolla on pitkä kokemus yhteistyöstä sekä liike-elämän että päättäjien kanssa innovatiivisten, tieteeseen perustuvien ratkaisujen luomisessa kriittisiin ympäristöhaasteisiin. "Öljy- ja kaasuteollisuuden metaanipäästöjen vähentäminen on nopein ja kustannustehokkain tapa, jolla joudumme hidastamaan lämpenemisvauhtia tällä hetkellä, vaikka energiajärjestelmän hiilidioksidipäästöt jatkuvat edelleen", sanoi EDF: n varatoimitusjohtaja Mark Brownstein energiaa. "MethaneSAT on suunniteltu luomaan avoimuutta ja vastuullisuutta varmistaakseen, että yritykset ja hallitukset eivät käytä tätä mahdollisuutta."

Viime kuussa Bezos Earth Fund ilmoitti 100 miljoonan dollarin avustuksesta EDF: lle, joka tukee kriittistä työtä, mukaan lukien MethaneSAT: n valmistuminen ja käynnistäminen. Johtava metaanipäästöjen asiantuntemuksen lähde EDF koordinoi laajaa tutkimussarjaa, joka tuotti yli 50 vertaisarvioitua tieteellistä paperia, joihin osallistui yli 150 akateemista ja teollista kirjoittajaa ja jotka arvioivat metaanipäästöjä Yhdysvalloissa öljyn ja öljyn kaikissa vaiheissa kaasun toimitusketju.

Öljy- ja kaasuteollisuuden metaanipäästöjen vähentämisellä 45% vuoteen 2025 mennessä olisi sama 20 vuoden ilmastohyöty kuin kolmanneksen maailman hiilivoimaloiden sulkemisessa. MethaneSAT-idean julkisti ensimmäisen kerran EDF: n presidentti Fred Krupp huhtikuussa 2018 järjestetyssä TEDTalk-lehdessä yhtenä maailman muuttuvien ideoiden perustajaryhmästä, jonka Audacious-projekti valitsi siemenrahoitukseen, TED-palkinnon seuraaja.

EU

Parlamentin jäsenten mukaan yhteyden katkaisuoikeuden pitäisi olla EU: n laajuinen perusoikeus 

Julkaistu

on

Aina käytössä oleva kulttuuri aiheuttaa vakavia riskejä, parlamentin jäsenet sanovat © Deagreez / Adobe Stock  

Euroopan parlamentti vaatii EU: n lakia, joka antaa työntekijöille oikeuden irrottautua digitaalisesta työstä ilman kielteisiä vaikutuksia. Lainsäädäntöaloitteessaan, joka hyväksyttiin äänin 472 puolesta, 126 vastaan ​​ja 83 tyhjää, parlamentin jäsenet kehottavat komissiota ehdottamaan lakia, jonka avulla digitaalisesti työskentelevät voivat katkaista yhteyden työajansa ulkopuolella. Siinä olisi myös vahvistettava etätyötä koskevat vähimmäisvaatimukset ja selkeytettävä työolot, tunnit ja lepoajat.

Työtarkoituksiin käytettävien digitaalisten resurssien lisääntyminen on johtanut "aina päällä" -kulttuuriin, jolla on kielteinen vaikutus työntekijöiden työ- ja yksityiselämän tasapainoon, parlamentin jäsenet sanovat. Vaikka kotona työskenteleminen on auttanut turvaamaan työllisyyden ja liiketoiminnan COVID-19-kriisin aikana, pitkien työaikojen ja korkeampien vaatimusten yhdistelmä johtaa myös enemmän ahdistusta, masennusta, palovammoja ja muita mielenterveys- ja fyysisiin terveysongelmiin.

Parlamentin jäsenet harkitsevat oikeus katkaista yhteys perusoikeus, jonka avulla työntekijät voivat pidättäytyä tekemästä työhön liittyviä tehtäviä - kuten puheluita, sähköposteja ja muuta digitaalista viestintää - työajan ulkopuolella. Tämä sisältää lomat ja muut lomamatkat. Jäsenvaltioita kannustetaan toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta työntekijät voivat käyttää tätä oikeutta, myös työmarkkinaosapuolten välisten työehtosopimusten avulla. Heidän on varmistettava, että työntekijöitä ei syrjitä, kritisoida, irtisanoa tai muita työnantajien haitallisia toimia.

"Emme voi hylätä miljoonia eurooppalaisia ​​työntekijöitä, jotka ovat uupuneet paineesta olla" päällä "ja liian pitkät työajat. Nyt on hetki seisoa heidän vierellään ja antaa heille mitä he ansaitsevat: oikeuden katkaista yhteys. Tämä on elintärkeää henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. On aika päivittää työntekijöiden oikeudet vastaamaan digitaalisen aikakauden uutta todellisuutta ”, esittelijä Alex Agius Saliba (S&D, MT) sanoi äänestyksen jälkeen.

Tausta

COVID-19-pandemian puhkeamisen jälkeen kotona työskentely on lisääntynyt lähes 30%. Luvun odotetaan pysyvän korkeana tai jopa kasvavan. Tutkimus: Eurofound osoittaa, että säännöllisesti kotona työskentelevät ihmiset ylittävät yli kaksi kertaa todennäköisemmin 48 viikkotuntia kuin työnantajan tiloissa. Lähes 30% kotona työskentelevistä kertoo työskentelevän vapaa-ajallaan joka päivä tai useita kertoja viikossa, kun toimistotyöntekijöistä alle 5%.

Lisätietoja 

Continue Reading

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

EU

Johtajat sopivat uusista tummanpunaisista vyöhykkeistä korkean riskin COVID-alueille

Julkaistu

on

Eräässä Euroopan hallitusten päämiesten kokouksessa johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että tilanne vaati äärimmäistä varovaisuutta ja sopivat uudesta "tumman punaisen vyöhykkeen" luokasta keskustellakseen tartuntojen määrän noususta Euroopassa ja uusien, tarttuvampien muunnosten ilmaantumisesta. riskialttiille alueille.

Uusi luokka osoittaisi, että virus kiertää erittäin korkealla tasolla. Ihmiset, jotka matkustavat tummanpunaisilta alueilta, voidaan vaatia tekemään testi ennen lähtöä ja joutumaan karanteeniin saapumisen jälkeen. Ei-välttämätöntä matkustamista näille alueille tai sieltä pois olisi erittäin suositeltavaa.

EU on korostanut haluavansa pitää yhtenäismarkkinat toimivana etenkin välttämättömien työntekijöiden ja tavaroiden liikkumisen suhteen, von der Leyen kuvasi tätä "erittäin tärkeäksi". 

Rokotusten hyväksyminen ja käyttöönoton aloittaminen on rohkaisevaa, mutta ymmärretään, että valppautta tarvitaan lisää. Jotkut matkailusta riippuvaisemmat valtiot vaativat rokotustodistusten käyttöä keinona avata matka. Johtajat keskustelivat yhteisen lähestymistavan käytöstä ja olivat yhtä mieltä siitä, että rokotusasiakirja olisi tässä vaiheessa pidettävä lääketieteen asiakirjana eikä matkustusasiakirjana. Von der Leyen sanoi: "Keskustelemme yhteisen lähestymistavan soveltuvuudesta sertifiointiin."

Jäsenvaltiot sopivat neuvoston suosituksesta, jossa vahvistetaan yhteiset puitteet antigeenitestien käytölle ja COVID-19 -testien vastavuoroiselle tunnustamiselle EU: ssa. Sertifioitujen terveydenhuollon elinten suorittamien SARS-CoV2-infektioiden testitulosten vastavuoroisen tunnustamisen pitäisi helpottaa rajat ylittävää liikkumista ja rajat ylittävää kontaktien jäljittämistä.

Yhteisen luettelon sopivista COVID-19-pika-antigeenitesteistä tulisi olla riittävän joustavia niiden testien lisäämiseen tai poistamiseen, joiden tehoon COVID-19-mutaatiot vaikuttavat.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa