Liity verkostomme!

Belgia

Euroopan tuomioistuimen lausunto vahvistaa kansallisten tietovalvojien roolia Facebook-asiassa

Julkaistu

on

Euroopan unionin tuomioistuimen julkisasiamies Bobek julkaisi tänään (13. tammikuuta) julkisasiamies Bobek lausuntonsa siitä, voiko kansallinen tietosuojaviranomainen aloittaa menettelyn yritystä, tässä tapauksessa Facebookia vastaan, koska se ei ole suojannut käyttäjien tietoja, vaikka se ei ole johtava valvontaviranomainen (LSA).

Belgian tietosuojaviranomainen (entinen Privacy Commission) aloitti Facebookia koskevat menettelyt vuonna 2015 laittomasta selaustietojen keräämisestä ilman voimassa olevaa suostumusta. Brysselin tuomioistuin totesi tapauksen kuuluvan sen toimivaltaan ja määräsi Facebookin lopettamaan tietyn toiminnan. Tämän haastoi Facebook, joka väitti, että GDPR: n (yleinen tietosuoja-asetus) uusi yhden luukun mekanismi tarkoittaa, että johtavan valvontaviranomaisen - tässä tapauksessa Irish Data - olisi käsiteltävä rajatylittävää käsittelyä. Suojelukomissio, koska tärkein Facebookin päämaja Euroopan unionissa on Irlannissa (Facebook Ireland Ltd).

EU: n julkisasiamies Michal Bobek oli yhtä mieltä siitä, että johtavalla valvojalla on yleinen toimivalta rajat ylittävässä tietojenkäsittelyssä - ja implisiittisesti muilla tietosuojaviranomaisilla on rajallisemmat valtuudet aloittaa oikeudenkäyntejä, mutta hän havaitsi myös tilanteita, joissa kansalliset tiedot suojeluviranomaiset voivat puuttua asiaan.

Yksi julkisasiamiehen (AG) tärkeimmistä huolenaiheista näytti olevan GDPR: n "alikäytön" vaara. AG väittää, että LSA: ta tulisi nähdä enemmän a primus inter pares, mutta että kansalliset valvojat eivät luopu kyvystään toimia epäiltyjen rikkomusten kohdalla kaikissa tapauksissa. Nykyinen hallinto perustuu yhteistyöhön soveltamisen yhtenäisyyden varmistamiseksi.

Ei ole vaikea ymmärtää hänen huolenaiheitaan. Jokainen, joka on seurannut Max Schremsin oikeudenkäyntiä Irlannissa viime vuosina Irlannissa Facebookin EU: n ja Yhdysvaltojen välisten tiedonsiirtojen suhteen, ei olisi vaikuttunut valvojan ja Irlannin oikeusjärjestelmän vähemmän kuin esimerkillisestä suorituskyvystä. Oli loistava, että samana päivänä, kun tämä lausunto julkaistiin, Irlannin tietosuojakomissio lopulta päätti 7.5 vuoden taistelunsa Schremsin kanssa.

AG näkee potentiaalisen vaaran siitä, että yritykset valitsevat päätoimipaikan kansallisen sääntelyviranomaisen perusteella, kun etusijalle asetetaan maat, joissa sääntelyviranomaiset ovat vähemmän aktiivisia tai joilla ei ole riittävästi resursseja. Hän lisää, että vaikka johdonmukaisuus oli tervetullut, oli olemassa vaara, että "kollektiivinen vastuu voi johtaa kollektiiviseen vastuuttomuuteen ja lopulta hitauteen".

Belgia

Komissio hyväksyy 23 miljoonaa euroa Belgian toimenpiteitä koronaviruksen kannalta merkityksellisten tuotteiden tuotannon tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt kaksi belgialaista toimenpidettä yhteensä 23 miljoonalla eurolla koronaviruksen puhkeamisen kannalta merkityksellisten tuotteiden tuotannon tukemiseksi Vallonian alueella. Molemmat toimenpiteet hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Ensimmäinen järjestelmä (SA.60414), jonka arvioitu budjetti on 20 miljoonaa euroa, on avoin yrityksille, jotka tuottavat koronaviruksen kannalta merkityksellisiä tuotteita ja toimivat kaikilla aloilla paitsi maataloudessa, kalataloudessa ja vesiviljelyssä sekä rahoitusalalla. Järjestelmässä julkinen tuki annetaan suorina avustuksina, jotka kattavat enintään 50 prosenttia investointikustannuksista.

Toinen toimenpide (SA.60198) koostuu 3.5 miljoonan euron investointituesta suorana avustuksena Liègen yliopistolle, jonka tarkoituksena on tukea koronavirukseen liittyvien diagnostiikkatyökalujen ja tarvittavien raaka-aineiden tuotantoa laitoksessa. . Suora avustus kattaa 80% investointikustannuksista. Komissio totesi, että toimenpiteet ovat väliaikaisen kehyksen ehtojen mukaisia.

Erityisesti i) tuki kattaa vain 80 prosenttia tukikelpoisista investointikustannuksista, jotka ovat tarpeen tuotantokapasiteetin luomiseksi koronaviruksen kannalta merkityksellisten tuotteiden valmistamiseksi; ii) vain 1. helmikuuta 2020 alkaneet investointihankkeet ovat tukikelpoisia ja iii) tukikelpoiset investointihankkeet on saatettava päätökseen kuuden kuukauden kuluessa investointituen myöntämisestä. Komissio totesi, että nämä kaksi toimenpidettä ovat tarpeellisia, asianmukaisia ​​ja oikeasuhteisia kansanterveyskriisin torjumiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan c alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä asetettujen ehtojen mukaisesti.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteet EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätösten ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjanumeroilla SA.60198 ja SA.60414 valtiontukirekisteri komission kilpailusivustolla.

Continue Reading

Belgia

COVID-19: Irlanti, Italia, Belgia ja Alankomaat kieltävät lennot Yhdistyneestä kuningaskunnasta

Julkaistu

on

Useat Euroopan maat ovat kieltäneet tai aikovat kieltää matkustamisen Yhdistyneestä kuningaskunnasta tarttuvamman koronavirusvaihtoehdon leviämisen estämiseksi.

Alankomaat ja Belgia ovat keskeyttäneet lennot, ja Italia seuraa tätä. Junat Belgiaan on myös keskeytetty.

Irlannin on rajoitettava sunnuntaina keskiyön (klo 23 GMT) jälkeen saapuvia lentoja ja lauttoja. Saksa lopettaa myös lennot Yhdistyneestä kuningaskunnasta keskiyöstä.

Uusi muunnelma on levinnyt nopeasti Lontoossa ja Kaakkois-Englannissa.

Pääministeri Boris Johnson otti lauantaina (19. joulukuuta) käyttöön uuden neljännen tason rajoitukset, mikä kumoaa suunnitellun sääntöjen keventämisen joulun aikana miljoonille ihmisille.

Huippuviranomaiset sanoivat, että ei ollut todisteita siitä, että uusi variantti olisi tappavampi tai reagoisi eri tavalla rokotteisiin, mutta se osoittautui jopa 70% tarttuvammaksi.

Mitkä maat ovat toimineet ja miten?

Muutamassa tunnissa Yhdistyneen kuningaskunnan ilmoituksesta lauantaina Alankomaat ilmoitti kieltävänsä kaikki matkustajat Yhdistyneestä kuningaskunnasta sunnuntaista tammikuun 6. päivään kello 5 (1 h GMT).

Odotettaessa "suurempaa selvyyttä" Yhdistyneen kuningaskunnan tilanteesta, Alankomaiden hallitus totesi, että "uuden viruskannan Hollantiin tuomisen riski olisi minimoitava mahdollisimman paljon".

Maa ilmoitti sunnuntaina päivittäin yli 13,000 14 tapauksen lisääntymisestä - uusi ennätys huolimatta tiukoista lukitustoimista, joita sovellettiin XNUMX. joulukuuta.

Belgia keskeyttää lentojen ja junien saapumisen Yhdistyneestä kuningaskunnasta sunnuntain keskiyöstä alkaen. Pääministeri Alexander De Croo kertoi belgialaiselle televisiokanavalle VRT: lle, että kielto olisi voimassa vähintään 24 tuntia "varotoimenpiteenä" ja lisäsi "näemme myöhemmin, tarvitsemmeko lisätoimenpiteitä".

In Irlanti, kiireelliset hallituksen neuvottelut pidettiin sunnuntaina. Yhdistyneestä kuningaskunnasta saapuvia lentoja ja lauttoja rajoitetaan keskiyöstä alkaen. Toimenpiteiden odotetaan pysyvän voimassa 48 tunnin ajan ennen niiden tarkistamista.

In Saksa, liikenneministeriön tilauksessa sanottiin, että Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevia lentokoneita ei päästetä laskeutumaan sunnuntain keskiyön jälkeen, vaikka rahti olisi poikkeus. Terveysministeri Jens Spahn sanoi, että Isossa-Britanniassa esiintyvää varianttia ei ollut vielä havaittu Saksassa.

"Päätös ilmoitetaan päivän aikana", kanava sanoi.

Espanjan ulkoministeri Arancha González sanoi Espanja halusi myös koordinoidun EU: n päätöksen asiasta.

Itävalta aikoo myös kieltää lentoja Yhdistyneestä kuningaskunnasta, ja yksityiskohtia laaditaan parhaillaan, itävaltalainen media kertoi. Bulgaria on keskeyttänyt lennot Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja takaisin keskiyöstä.

Mikä on uusi versio?

Isossa-Britanniassa se tunnistettiin ensimmäisen kerran lokakuun puolivälissä syyskuussa otetusta näytteestä.

Tohtori Catherine Smallwood, WHO: n Euroopasta, sanoi, että 20. joulukuuta mennessä näiden maiden lukumäärä oli pieni, Tanskassa yhdeksän ja kahdessa muussa maassa yksi. Mutta hän sanoi, että muut maat olivat ilmoittaneet WHO: lle muista muunnelmista ", joilla on myös joitain geneettisiä muutoksia, jotka nähtiin Yhdistyneen kuningaskunnan variantissa".

koronavirusantigeenin
Alkuperäisellä koronaviruksella on pienempi "viruskuormitus", mikä tekee siitä hitaamman siirtymisen

Uuden Ison-Britannian variantin on osoitettu leviävän nopeammin kuin alkuperäinen virus - jopa 70% tarttuvampi mallilukujen perusteella - mutta tieteelliset yksityiskohdat geneettisistä muutoksista ja siitä, miten ne voivat vaikuttaa Covid-19: n käyttäytymiseen, ovat edelleen epäselviä.

Vaikka ei ole viitteitä siitä, että muunnos on vastustuskykyisempi jo kehitetyille rokotteille, mutaatio liittyy viruksen piikkiproteiiniin.

Tämä on osa, joka auttaa sitä tartuttamaan soluja - ja myös osa, jonka rokotteet on suunniteltu kohdentamaan. Joten vaikka tieteelliset asiantuntijat ovat varoittaneet hälyttävästä vastauksesta, heidän mukaansa on myös välttämätöntä seurata muunnosta ja yrittää pysyä viruksen edellä.

Continue Reading

Belgia

Asiantuntijapaneeli keskustelee ehdotetusta uudesta Belgian 5G-laista

Julkaistu

on

Belgian kansallinen turvallisuusneuvosto on ehdottanut uutta lakia, joka sisältää useita lisätoimenpiteitä 5G-matkaviestinverkkojen käyttöönoton suhteen. 5G: n kyky on valtava ja vaikuttaa kaikkiin talouden osa-alueisiin, ja jokaisella hallituksella on velvollisuus varmistaa, että kaikki käyttöönotetut 5G-tekniikat ovat turvallisia käyttää sen kansalaisten ja hallituksen viestintävälineenä. Tänään (17. joulukuuta) järjestämässä online-pyöreän pöydän keskustelussa EU Reporter, asiasta kiinnostuneet asiantuntijat ja kommentaattorit keskustelivat asiasta.

Kilpailu- ja telelainsäädäntöön erikoistunut lakimies Yvan Desmedt kertoi keskustelussa: "Lainsäädäntöehdotuksissa näemme, mitä voidaan pitää riskialttiina myyjinä, mutta näet itse asiassa, että kriteerit, joita noudatetaan ehdotukset ovat erittäin epämääräisiä, jättävät valtavan liikkumavaran hallitukselle, ja se on mielestäni meille todellinen huolenaihe.

"Koska tämä harkintamarginaali johtaa ensinnäkin arvaamattomuuteen ja oikeusvarmuuden puuttumiseen.

"Se tarkoittaa myös, että kykynne saattaa hallituksen päätös myöhemmin oikeudelliseen valvontaan on jotain, mikä tulee olemaan erittäin vaikeaa.

"Joten kansallisen turvallisuuden huolenaihe on vähän kuin matka, jota pelataan nyt. Ja jota voidaan käyttää myös laajemmalla tavalla jännitteiden ja kauppasuhteiden yhteydessä, ja muutkin puolustavat tai tuoda kansallisen turvallisuuden väite.

Mike Parr, PWR Ltd: stä, erikoistunut verkkotutkimukseen, esitti kysymyksen: "Pahoittelut kiistanalaisuudesta, mutta se, että turvallisuuspalvelut haluavat siepata matkapuhelinliikennettä. Olisin kiinnostunut kuulemaan turvallisuuden määritelmän. Mitä me tarkoitamme sillä? Suojellaanko jotakuta katsomasta vai suojellaanko jotakuta, joka käyttää sitä joko reseptin lähettämiseen jollekin muulle?

"En tiedä, en ole nähnyt määritelmää. Olisin kiinnostunut kuulemaan miksi."

Professori Georges Ataya, Solvay Business Schoolin akateeminen johtaja ja Ataya & Partnersin kumppani, kertoi vaikutuksista tietoturvaan.

Hän sanoi: "Mielestäni meidän on katsottava, mikä on tavoitteemme siitä, mitä puhumme turvallisuudesta. Turvallisuus varmistaa, että takaamme luottamuksellisuuden, eheyden, saatavuuden, kiistämättömyyden jne.

"Meille on tärkeää kansallinen turvallisuus. Kansallisen turvallisuuden suojelemiseksi on erityisiä tavoitteita, mikä tarkoittaa, ettei takaovia, salakuuntelua jne.

"Nyt on juuri mainitsemani liiketoiminnan tavoitteet tai valtakunnalliset turvallisuustavoitteet, ei takaovea, salakuuntelua jne., Ja voimme määrittää ne, jotka voimme luetteloida ja luetteloida, ja jokaiselle niistä voimme yrittää saada positiivisen varmuuden.

"Ja tämä on tapa, jolla toimimme, me turvallisuusammattilaiset, mikä tarkoittaa, että tunnistamme, mikä on riski, mikä on arkkitehtuurissamme, olipa kyseessä liiketoimintaan liittyvä arkkitehtuuri, sovellusarkkitehtuuri, tekniikka, arkkitehtuuri, mikä tahansa, mikä onko kyseisessä maisemassa mahdolliset riskit ja kullekin näistä riskeistä, mitkä ovat myönteiset toimet, jotka meidän on tehtävä vahvistaaksemme, kuinka suuri osa riskistä voi olla olemassa?

Tai jos se on olemassa, kuinka paljon se on vakavaa? Kuinka suuri vaikutus voi olla suuri. Ja tällaisen arvioinnin perusteella voimme tunnistaa, sanoa kyllä, onko asia tai ei, ei ole asiaa "

Yvan Desmedt vastasi sanoen: "George, jos saan vain jatkaa tätä yhden minuutin ajan, koska mielestäni se, mitä sanot, on juuri ongelma, jonka kohtaamme ehdotuksessa, joka on esitetty Belgian toimenpidettä varten, mikä tavallaan laittaa sen ylösalaisin. Joten se kohdistuu siihen, mitä meitä kutsutaan korkeamman riskin toimittajiksi.

"Mutta tekemättä sitä, mitä pitäisi tehdä, on todella tällainen alhaalta ylöspäin suuntautuva lähestymistapa on aloittaa riskeillä ja sitten tunnistaa toimenpiteet, joita sinun pitäisi toteuttaa, ja riskit edellyttävät täydellistä, tiedätkö, ymmärtämistä siitä, miten verkot menevät toimimaan ja missä verkon sisällä on potentiaalisia kyberturvallisuusriskejä. Eikä sitä ole nyt esillä 5G-rajoitusten suhteen Belgiassa. "

Shannon Brandao, amerikkalainen asianajaja eurooppalaisessa ja kansainvälisessä liikeoikeudessa, sanoi: "Olen seurannut kamppailuja lainkäyttöalueilla, olen seurannut niitä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja useissa jäsenvaltioissa, kuten sekä EU: n tasolla.

"Yhdysvallat puolestaan ​​pelkää, että Huawei-laitteet tai ainakin Kiinan hallitus Pekingissä voisivat käyttää Huawei-laitteita älykkyyden keräämiseen liikesalaisuuksien varastamiseksi, toisinajattelijoiden jäljittämiseksi ja rankaisemiseksi ja jopa niin pitkälle, että tuovat kaataa kokonaiset verkot, jotta muut kansakunnat eivät kykenisi kriisin aikana. "

Raquel Jorge Ricart, julkiseen politiikkaan, strategiaan ja teknologian hallintaan erikoistunut Fulbright-tutkija, sanoi: "Yksi tämän pääongelmista on, että kun tarkastelet Euroopan unionia, huomaat, että jos haluat määritellä esimerkiksi Alkuperämaa, yksi tärkeimmistä haasteista ja yksi kaikkien EU: n jäsenvaltioiden tärkeimmistä tarpeista on se, että ne kaikki noudattavat samoja normeja.

"Yksi tärkeimmistä ongelmista Belgian tapauksessa on se, että jokaiselle maalle on määritelty samat kriteerit, mitä riski tarkoittaa ja mitä turvallisuusriski tarkoittaa, mutta erityisesti se, että yksikään maa ei yhdenmukaistaa omia standardejaan muiden maiden kanssa. ja näkemykseni mukaan heidän pitäisi olla varmoja siitä, että ne johtavat politiikkojen voimakkaampaan keskittämiseen EU: n tasolla, jos Euroopan unioni haluaa tehdä sen oikein. "

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa