Liity verkostomme!

Belgia

Euroopan tuomioistuimen lausunto vahvistaa kansallisten tietovalvojien roolia Facebook-asiassa

Julkaistu

on

Euroopan unionin tuomioistuimen julkisasiamies Bobek julkaisi tänään (13. tammikuuta) julkisasiamies Bobek lausuntonsa siitä, voiko kansallinen tietosuojaviranomainen aloittaa menettelyn yritystä, tässä tapauksessa Facebookia vastaan, koska se ei ole suojannut käyttäjien tietoja, vaikka se ei ole johtava valvontaviranomainen (LSA).

Belgian tietosuojaviranomainen (entinen Privacy Commission) aloitti Facebookia koskevat menettelyt vuonna 2015 laittomasta selaustietojen keräämisestä ilman voimassa olevaa suostumusta. Brysselin tuomioistuin totesi tapauksen kuuluvan sen toimivaltaan ja määräsi Facebookin lopettamaan tietyn toiminnan. Tämän haastoi Facebook, joka väitti, että GDPR: n (yleinen tietosuoja-asetus) uusi yhden luukun mekanismi tarkoittaa, että johtavan valvontaviranomaisen - tässä tapauksessa Irish Data - olisi käsiteltävä rajatylittävää käsittelyä. Suojelukomissio, koska tärkein Facebookin päämaja Euroopan unionissa on Irlannissa (Facebook Ireland Ltd).

EU: n julkisasiamies Michal Bobek oli yhtä mieltä siitä, että johtavalla valvojalla on yleinen toimivalta rajat ylittävässä tietojenkäsittelyssä - ja implisiittisesti muilla tietosuojaviranomaisilla on rajallisemmat valtuudet aloittaa oikeudenkäyntejä, mutta hän havaitsi myös tilanteita, joissa kansalliset tiedot suojeluviranomaiset voivat puuttua asiaan.

Yksi julkisasiamiehen (AG) tärkeimmistä huolenaiheista näytti olevan GDPR: n "alikäytön" vaara. AG väittää, että LSA: ta tulisi nähdä enemmän a primus inter pares, mutta että kansalliset valvojat eivät luopu kyvystään toimia epäiltyjen rikkomusten kohdalla kaikissa tapauksissa. Nykyinen hallinto perustuu yhteistyöhön soveltamisen yhtenäisyyden varmistamiseksi.

Ei ole vaikea ymmärtää hänen huolenaiheitaan. Jokainen, joka on seurannut Max Schremsin oikeudenkäyntiä Irlannissa viime vuosina Irlannissa Facebookin EU: n ja Yhdysvaltojen välisten tiedonsiirtojen suhteen, ei olisi vaikuttunut valvojan ja Irlannin oikeusjärjestelmän vähemmän kuin esimerkillisestä suorituskyvystä. Oli loistava, että samana päivänä, kun tämä lausunto julkaistiin, Irlannin tietosuojakomissio lopulta päätti 7.5 vuoden taistelunsa Schremsin kanssa.

AG näkee potentiaalisen vaaran siitä, että yritykset valitsevat päätoimipaikan kansallisen sääntelyviranomaisen perusteella, kun etusijalle asetetaan maat, joissa sääntelyviranomaiset ovat vähemmän aktiivisia tai joilla ei ole riittävästi resursseja. Hän lisää, että vaikka johdonmukaisuus oli tervetullut, oli olemassa vaara, että "kollektiivinen vastuu voi johtaa kollektiiviseen vastuuttomuuteen ja lopulta hitauteen".

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

Belgia

Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaiden joukossa 24 maasta, joilta on kielletty matkustaminen Belgiaan

Julkaistu

on

Lauantaina 26. kesäkuuta alkaen henkilöt, jotka matkustavat 24 maasta, on kielletty pääsemästä Belgiaan kaikissa poikkeuksellisissa olosuhteissa. Matkustuskielloluettelossa olevien maiden joukossa on Yhdistynyt kuningaskunta. Luettelo 24 maasta tulevien ihmisten pääsy Belgiaan on yritys estää tai ainakin hidastaa virulentimpien koronavirustekantojen, kuten Delta-variantin, leviämistä. La 26. kesäkuuta 11:01 Muita luettelossa olevia maita ovat Etelä-Afrikka, Brasilia ja Intia. He ovat olleet matkustuskielloluettelossa huhtikuun lopusta lähtien. Niihin on nyt liittynyt Yhdistynyt kuningaskunta, jossa Delta-muunnoksen esiintyvyyden vuoksi uusien koronavirustartuntojen määrä on kasvanut voimakkaasti viime viikkoina.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa kirjattiin 25 uutta tartuntaa 15,810. kesäkuuta, 24. kesäkuuta tämä oli 16,703. Ison-Britannian väkiluku on noin kuusi kertaa Belgian väestö. Monet luettelossa olevista maista ovat Latinalaisessa Amerikassa (Brasilia, Argentiina, Bolivia, Chili, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Surinam sekä Trinidad ja Tobago). Luettelossa olevat Afrikan maat ovat Etelä-Afrikka, Botswana, Kongo, Swazimaa, Lesotho, Mosambik Namibia, Uganda, Zimbabwe ja Tunisia. Matkailijat Bangladeshista, Georgiasta, Nepalista, Intiasta ja Pakistanista eivät myöskään ole tervetulleita, eivätkä myöskään matkustavat Belgiaan Bahreinista.

Poikkeus näiden maiden kansalaisten pääsystä Belgiaan tehdään Belgian kansalaisille ja siellä virallisesti asuville henkilöille. On myös poikkeuksia diplomaateille, tietyissä kansainvälisissä järjestöissä työskenteleville ja ihmisille, joiden on tultava tänne humanitaarisista syistä. Kielto ei koske matkustajia, jotka kulkevat Brysselin lentokentän kautta.

Continue Reading

Antisemitismi

Euroopan juutalaisten johtaja tapaa Belgian sisäasiainministerin suunnitelmasta armeijan suojelun poistamiseksi juutalaisten instituutioissa

Julkaistu

on

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. EJA: n puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin vastustaa päätöstä sanomalla, että sillä on "nolla järkeä", ja lisäsi, että jos vaihtoehtoisia turvajärjestelyjä ei tarjota, se jättää juutalaiset "avoimeksi ja kohdemerkin selällämme". Belgian suunniteltu siirto tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa, ei vähene, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Brysselissä toimivan juutalaisyhteisöjä edustavan Europen Jewish Associationin (EJA) johtaja on kirjoittanut Belgian sisäministerille Annelies Verlindenille ja pyytänyt hänen kanssaan kiireellistä tapaamista keskustellakseen hallituksen suunnitelmasta poistaa armeijan suoja juutalaisilta rakennusten ja laitosten kanssa 1. syyskuuta. Rabbi Menachem Margolin, joka on "hyvin huolestuneena" oppinut suunnitelman armeijan suojelun poistamiseksi kumppaniorganisaationsa Antwerpenin juutalaisjärjestöjen foorumin ja belgialaisen parlamentin jäsenen Michael Freilichin kautta, pyytää ministeriä harkitsemaan muutosta uudelleen. Hän kehottaa pitämään kiireellisen kokouksen "yhteisen pohjan löytämiseksi ja tämän ehdotuksen vaikutusten lieventämiseksi".

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. Belgiassa turvallisuusuhka on tällä hetkellä keskitaso hallitusten oman uhka-analyysin koordinointiyksikön (CUTA) toimittamien mittareiden mukaan. Mutta juutalaisyhteisöille sekä Yhdysvaltojen ja Israelin suurlähetystöille uhka on edelleen "vakava ja todennäköinen". Armeijan läsnäolo juutalaisten rakennuksissa on ollut voimassa Brysselin juutalaismuseota vastaan ​​toukokuussa 2014 tehdyn terrori-iskun jälkeen, jossa kuoli neljä ihmistä.

EJA: n puheenjohtaja rabbi Margolin sanoi lausunnossaan: "Belgian hallitus on tähän asti ollut esimerkillinen juutalaisyhteisöjen suojelussa. Itse asiassa olemme Euroopan juutalaisjärjestössä pitäneet Belgian esimerkkiä esimerkkinä, jota muut jäsenmaat edustavat. Olemme aina ilmaisseet suurimman kiitollisuutemme ja arvostuksemme omistautumisestamme turvallisuutemme takaamiseksi. "

"Onko tämän omistautumisen vuoksi myös armeijan poistamispäätöksellä 1. syyskuuta järkevää", hän lisäsi. "Toisin kuin Yhdysvaltain ja Israelin suurlähetystöissä, juutalaisyhteisöillä ei ole pääsyä minkään valtion turvallisuuslaitteisiin", hän totesi. "On myös huolestuttavaa, että juutalaisyhteisöjä ei ole edes neuvoteltu asianmukaisesti tästä liikkeestä. Hallitus ei myöskään ehdota vaihtoehtoja. Tällä hetkellä se jättää juutalaiset avoimeksi ja tavoitteen selkämme", pahoitteli rabbi Margolin. Belgialainen suunnitelma tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa eikä vähene.

"Valitettavasti Belgia ei ole immuuni tältä. Pandemia, äskettäinen Gazan operaatio ja sen laskeutuminen huolestuttavat juutalaisia ​​riittävän hyvin, ilman että tämä edes lisäisi yhtälöä. Pahempaa, se lähettää signaalin muille Euroopan maille tekemään samoin. Kehotan Belgian hallitusta harkitsemaan tätä päätöstä uudelleen tai ainakin tarjoamaan ratkaisun sen sijaan ", sanoi rabbi Margolin.

Parlamenttiedustaja Michael Freilich ehdottaa lainsäädäntöä, jonka mukaan juutalaisyhteisöille myönnettäisiin 3 miljoonan euron rahasto turvallisuuden lisäämiseksi 1. syyskuuta suunnitelmien valossa. Se kehottaa hallitusta säilyttämään saman turvallisuustason kuin ennen. Päätöslauselman tekstistä on tarkoitus keskustella ja äänestää huomenna (6. heinäkuuta) parlamentin sisäasioiden valiokunnassa. Sisäministerin toimistoon ei voitu liittyä kommentoimaan suunnitelmaa. Noin 35,000 XNUMX juutalaista asuu Belgiassa, lähinnä Brysselissä ja Antwerpenissä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa