Liity verkostomme!

ympäristö

Euroopan investointisuunnitelma tukee uusien tuulipuistojen rakentamista ja käyttöä Portugalissa

Julkaistu

on

Euroopan investointipankki (EIP) myöntää 65 miljoonaa euroa EDP Renováveis ​​SA: lle (EDPR) kahden maalla sijaitsevan tuulipuiston rakentamisen ja toiminnan rahoittamiseksi Portugalin Coimbran ja Guardan alueilla. EIP: n rahoitusosuus on EIP: n takaama Eurooppalaisen rahaston strategiset sijoitukset (EFSI), Euroopan investointisuunnitelman pääpilari. Tuulipuistojen kokonaistehon odotetaan olevan 125 MW ja ne luovat noin 560 työpaikkaa projektin rakennusvaiheen aikana.

Kun tuulipuistot ovat toimintavalmiit, ne auttavat Portugalia saavuttamaan energia- ja ilmastosuunnitelmansa tavoitteet sekä komission sitovan tavoitteen, jonka mukaan vähintään 32 prosenttia energian loppukulutuksesta tulee uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tämä EIP: n ja EDP Renováveisin välinen sopimus, jota tuetaan Euroopan investointisuunnitelmalla, on voittaja sekä ilmastolle että taloudelle. Rahoitus, jota tukee Euroopan strategisten investointien rahasto, rahoittaa uusia maalla sijaitsevia tuulipuistoja Portugalin länsi- ja pohjoisosissa, mikä auttaa maata saavuttamaan kunnianhimoiset energia- ja ilmastosuunnitelman tavoitteet ja luomaan uusia työpaikkoja prosessin aikana. "

- Investointisuunnitelman Euroopalle on tähän mennessä mobilisoinut 535 miljardia euroa investointeja kaikkialla EU: ssa, josta 16 prosenttia on tarkoitettu energiaan liittyviin hankkeisiin. Lehdistötiedote on saatavilla tätä.

ympäristö

Ilmastodiplomatia: EVP Timmermans ja korkea edustaja Borrell ovat tyytyväisiä Yhdysvaltojen palaamiseen Pariisin sopimukseen ja tekevänsä yhteistyötä presidentin ilmastolähettilään John Kerryn kanssa

Julkaistu

on

Presidentti Bidenin virkaanastumisen jälkeen EU on välittömästi yhteydessä Yhdysvaltain uuteen hallintoon ilmastokriisin torjumiseksi. Vihreän kaupan varapuheenjohtaja Frans Timmermans keskustelee 21. tammikuuta pidetyssä kahdenvälisessä videoneuvottelussa COP26-ilmastohuippukokouksen valmistelusta Yhdysvaltain ilmastopäällikön John Kerryn kanssa. Varatoimitusjohtaja Timmermans ja korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell antoivat a Yhteinen lausuma, joka on tyytyväinen presidentti Bidenin Yhdysvaltojen päätökseen liittyä uudelleen Pariisin sopimukseen: "Odotamme innolla Yhdysvaltojen jälleen olevan meidän puolellamme johtamassa maailmanlaajuisia toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Ilmastokriisi on aikamme määrittävä haaste, ja siihen voidaan puuttua vain yhdistämällä kaikki voimamme. Ilmastotoimet ovat kollektiivinen vastuumme. COP26 Glasgow'ssa marraskuussa on ratkaiseva hetki lisätä maailmanlaajuista kunnianhimoa, ja käytämme tulevia G7- ja G20-kokouksia rakentaaksemme tätä. Olemme vakuuttuneita siitä, että jos kaikki maat osallistuvat nollapäästöihin tähtäävään maailmanlaajuiseen kilpailuun, voittaa koko planeetta. "

EU toimitti uuden Kansallisesti määritetty osuus UNFCCC: n sihteeristölle joulukuussa 2020 osana sen Pariisin sopimuksen täytäntöönpanoa. EU on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 1990 verrattuna vuoden 2050 tasoon verrattuna, mikä on askel kohti ilmastoneutraaliuden saavuttamista vuoteen XNUMX mennessä. Yhteinen julkilausuma on saatavilla verkossa tätä.

Continue Reading

ympäristö

Yhdysvallat liittyy uudelleen Pariisin sopimukseen - varapuheenjohtaja Frans Timmermansin ja korkean edustajan / varapuheenjohtaja Josep Borrellin lausuma

Julkaistu

on

"Euroopan unioni on tyytyväinen presidentti Bidenin Yhdysvaltojen päätökseen liittyä uudelleen Pariisin ilmastosopimukseen. Odotamme innolla Yhdysvaltojen jälleen olevan vieressämme johtamassa maailmanlaajuisia toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Ilmasto kriisi on aikamme määrittävä haaste, ja siihen voidaan vastata vain yhdistämällä kaikki voimamme. Ilmastotoimet ovat kollektiivinen globaali vastuumme.

"Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastonmuutoskonferenssi (COP26) Glasgow'ssa marraskuussa on ratkaiseva hetki lisätä globaalia kunnianhimoa, ja käytämme tulevia G7- ja G20-kokouksia rakentaaksemme tätä kohti. Olemme vakuuttuneita, että jos kaikki maat liittyvät maailmanlaajuiseen kilpailuun päästötöntä, koko planeetta voittaa. "

Continue Reading

ympäristö

Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttaminen

Julkaistu

on

"Systeemisen muutoksen ajamiseksi kohti todellista kiertokulkua sääntelyn ja toiminnan on perustuttava tieteeseen ja tosiasioihin. Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttaminen ja hiilineutraaliuden saavuttaminen vuoteen 2050 mennessä edellyttävät energian ja luonnonvarojen käytön tavan ja sen, miten pystymme luomaan kiertotalouden tänään - yrityksinä, hallituksina, yksilöinä. " kirjoittaa suomalainen elintarvikepakkausten tuottaja Huhtamäki toimitusjohtaja Charles Héaulmé.

”Tätä ei tapahdu yksin. Innovaatiot, investoinnit ja poliittinen sitoutuminen ovat avain kiertotalouden toteuttamiseen. Meidän on myös edistettävä uutta yhteistyökulttuuria, jossa parhaat ratkaisut ovat esimerkkejä.

Charles Héaulmé, suomalaisen elintarvikepakkausten tuottajan Huhtamäen toimitusjohtaja

Charles Héaulmé, suomalaisen elintarvikepakkausten tuottajan Huhtamäen toimitusjohtaja

Teollisuuden kannalta kiertotalouden suunnittelu on edelleen vakava haaste, varsinkin kun rakenteellisia aukkoja - kuten yhteisten infrastruktuurien puute - on. Tämä pätee erityisesti pakkausalaan, ja näiden aukkojen käsittely on aloitettava tunnustamalla systeemisen siirtymän tarve lineaarisesta lähestymistavasta kiertotalouteen, jossa tuotteet eivät ole vain kierrätettäviä, vaan ne todella kierrätetään. Koska tämä paradigman muutos vaikuttaa kaikkiin aloihin ja politiikan aloille, meidän on yhdistettävä voimamme kehittääksemme ja tarjotaksemme tehokkaimmat ratkaisut yhdessä - Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

Tämä ei ole helppo tehtävä. Menestyäkseen meidän on varmistettava, että se, mitä teemme, perustuu tieteeseen ja tosiasioihin. Hyvä esimerkki on muovijätekysymys, joka on vakava ympäristöongelma maailmanlaajuisesti. Muovi on ratkaisevan tärkeää niin monille välttämättömille tuotteille ja sovelluksille, kuten lääketieteessä, mutta sen pitkäikäisyys tuo haasteita jätehuoltovaiheessa. Tämän seurauksena näemme, että monet hallitukset puuttuvat tilanteeseen kieltämällä tietyt muovia sisältävät kertakäyttöiset tuotteet.

Mutta todellisuudessa muovilla on ratkaiseva merkitys maailmallemme, kun sitä käytetään oikealla tavalla: mitä olemme tekemisissä, ovat hyvin näkyviä epäonnistumisia muovista valmistettujen tuotteiden käyttöiän lopussa tapahtuvassa hallinnassa. Nämä voitaisiin hoitaa paremmin yhdistämällä materiaaliset innovaatiot ja tehokas käyttöiän lopun hallinta. Joten sen sijaan, että keskitymme tuotteen elinkaareen, meidän tulisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, mistä nämä tuotteet on valmistettu - ja miten itse materiaalit voidaan kierrättää ja käyttää sitten uudelleen. Meidän ei pitäisi myöskään pelätä tunnustamista, että se, mikä toimii yhdessä maassa tai maailman alueella, ei välttämättä toimi heti toisessa. Kansakuntien välillä on eroja, mikä heijastaa kokoa, väestötiheyttä, todellista infrastruktuuria ja taloudellisen kehityksen tasoa.

Uskomme vakaasti, että keskittyminen materiaaleihin on ratkaiseva osa systeemisen muutoksen yhtälöä. Yrityksille innovaatio on avain kilpailukykyisten ja kestävien ratkaisujen avaamiseen, joita tarvitaan pakkausmateriaalien kiertotalouden luomiseen, hiilijalanjäljen pienentämiseen ja resurssitehokkuuden varmistamiseen.

Vaikka meidän on oltava rohkeita visioissamme ja asetettava selkeät tavoitteet, minne haluamme mennä, on myös muistettava, että suuri osa innovaatioista on asteittaista ja häiritsevä innovaatio vaatii usein huomattavaa aikaa ja investointeja. Kun etsimme ympäristön kannalta kunnianhimoisimpia ja kannattavimpia ratkaisuja, meidän on otettava huomioon tuotteiden koko elinkaari ja luotava pyöreät liiketoimintamallit, jotka takaavat maailmanlaajuisten resurssien optimaalisen käytön ja säilyttävät samalla korkean asiakastyytyväisyyden.

Aluksi näemme neljä avainkohtaa tarvittavan muutoksen aikaansaamiseksi:

Infrastruktuurin vallankumous
Meidän on ymmärrettävä, missä kunkin maan nykyisessä kiertokulkuun liittyvässä infrastruktuurissa on aukkoja, kuten jätteiden merkinnät ja kerääminen sekä loppukäsittely. Sen jälkeen on otettava käyttöön politiikat ja mekanismit näiden aukkojen poistamiseksi ja jätehuolto- ja kierrätysjärjestelmien tarjoamiseksi. 21: n tarpeetst  vuosisadalla. Materiaalimaksut voivat osoittautua hyviksi kannustimiksi, mutta meidän on myös tarkasteltava tuottajien lisääntynyttä vastuuta ja uusia materiaalien omistusmuotoja.

Muunneltavan innovaation vahvistaminen

Meidän on varmistettava, että politiikat tukevat jatkuvaa innovaatiota ja kilpailukykyistä kestävyyttä luomalla puitteet, jotka tarjoavat kannustimia innovaatioille, jotka auttavat meitä saavuttamaan vihreän sopimuksen. Voittajien valitsemisen sijaan päättäjien tulisi asettaa selkeät ohjeet tehokkuuden ja hiilidioksidipäästöjen lisäämiseksi. Käyttämällä elinkaariajattelua sääntely- ja lainsäädäntöehdotusten todellisten vaikutusten arvioimiseksi päättäjät voivat myös auttaa sisällyttämään tuloskeskeisen politiikan suunnittelun.

Kannustaminen kuluttajiin muutokseen

Kiertotalouden liiketoimintamallien tulisi kannustaa kuluttajia käyttämään uudelleen, korjaamaan ja kierrättämään esimerkiksi varmistamalla, että se tarjoaa heille laadukkaampia tuotteita ja palveluja. Lisäksi koulutus ja inspiraatio ovat tehokkaita työkaluja, joita päätöksentekijöiden ja liikeyritysten tulisi käyttää roskaantumisen ja saastumisen lopettamiseen.

Tiedeohjattu päätöksenteko

Varmistamalla, että tosiasiat ja todisteet ovat perusta kuluttajakäyttäytymiselle, päätöksenteolle ja sääntelylle, saavutamme paljon todennäköisemmin parhaat ympäristötulokset. Uskomme vakaasti, että tarvitsemme tieteelliseen näyttöön ja tosiseikkoihin perustuvan mahdollistavan sääntelyn, joka tukee ja stimuloi innovaatioita

Jos haluamme onnistua, meidän on oltava käytännöllisiä ja työskenneltävä yhdessä, tekniikan, materiaalien tai sektorin agnostikko. Kukaan organisaatio ei voi tehdä tätä yksin. Meidän on tehtävä yhteistyötä toistensa kanssa koko arvoketjussa ja tarkasteltava, mitä toimia tarvitaan kullakin alueella tai maassa materiaalien tehokkaan käytön mahdollistamiseksi ja sen varmistamiseksi, että käytöstä poistetut ratkaisut eivät ole pelkästään saavutettavissa, vaan vielä tärkeämpää, kestäviä. Meidän olisi luotava yleiset olosuhteet kiertotalouden kukoistamiselle, jotta kutakin alaa erikseen tarkasteltaessa ja sääntöjä luodessa alakohtaisesti - olipa kyse esimerkiksi pakkauksista, autonosista tai elektroniikasta - ei enää tarvita.

Kysymys ei koske kertakäyttöisiä tai monikäyttöisiä, vaan raaka-aineita. Todellisen systeemisen muutoksen aikaansaamiseksi meidän on pidettävä silmämme suuressa kuvassa. Meidän on perustuttava niiden tieteeseen ja asiantuntemukseen, jotka yhdessä tekemällä voivat vaikuttaa.

Nyt on muutoksen aika. Teollisuuden ja päättäjien on kokoonnuttava yhdessä rakentamaan alustoja, jotka mahdollistavat sekä arvoketjun että arvoketjun rajat ylittävän työskentelyn; ja jotka itse ovat yhteydessä organisaatioihin ja mekanismeihin, jotka päättäjät ovat perustaneet. Käyttämällä tiedettä, innovaatioita ja investointeja julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen voimme tarjota parhaat ratkaisut ihmisille ja planeetalle jo tänään.

Charles Héaulmé
Toimitusjohtaja
Huhtamäki

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa