Liity verkostomme!

Syöpä

Eikö EU unohda mineraalivillan aiheuttamia riskejä taistelussa syöpää vastaan?

Julkaistu

on

EU: n syöpäsuunnitelma on julistettu lippulaiva-terveysaloite japääsuunnitelma' Euroopan komissio syövän torjunnassa, kirjoittaa Martin Banks.

Ensimmäisenä tämän suunnitelman aloitteena komissio on nyt esittänyt lainsäädäntöehdotuksen työturvallisuudesta. ehdotettu Karsinogeeni- ja perimän muutoksia aiheuttavien aineiden direktiivin (CMD) neljännessä tarkistuksessa asetetaan uudet tai tarkistetut sitovat työperäisen altistuksen raja-arvot kolmelle syöpää aiheuttavalle aineelle.

Komissio totesi, että EU: ssa esiintyy vuosittain noin 120,000 80,000 työperäistä syöpätapausta syöpää aiheuttaville aineille altistumisen vuoksi, mikä johtaa noin 1.1 27 kuolemaan vuosittain, mikä tekee syövästä puolet työhön liittyvistä kuolemista. Arviot osoittivat, että yli 2014 miljoonaa työntekijää monilla aloilla hyötyisi parannetusta suojelusta ehdotetuilla muutoksilla. Tämän tarkistuksen myötä XNUMX karsinogeenille on asetettu uudet tai päivitetyt rajat vuodesta XNUMX lähtien.

Euroopan ammattiyhdistysten keskusjärjestö (EAY) arvosteltu EU väittää, ettei se ole ryhtynyt toimiin rajoittamaan altistumista vielä 20 syöpää aiheuttavalle aineelle, kun taas nykyisten altistumisrajat yleisille työpaikan syöpää aiheuttaville aineille, kuten kiteiselle piidioksidille, dieselpäästöille ja asbestille, eivät tarjoa riittävää suojaa ja ne on päivitettävä kiireellisesti. - EAY on sanoi, että sen tavoitteena on saada CMD: n mukaiset sitovat työperäisen altistuksen raja-arvot vähintään 50: lle ensisijaiset syöpää aiheuttavat aineet vuoteen 2024. Se on vaati uutta johdonmukaista ja avointa järjestelmää EU: n altistumisrajojen asettamiseksi Saksan ja Alankomaiden raja-arvojen perusteella ja totesi, että jopa 12 prosenttia kaikista syöpätapauksista liittyy työhön.

Se suhtautui kuitenkin myönteisesti ehdotukseen askeleena oikeaan suuntaan, koska se suojaisi työntekijöitä erityisesti valmistus- ja rakennusalalla. Rakennustyöläiset altistuvat todennäköisesti useammille eristystuotteille ja jätteille tulevina vuosina, kuten Euroopan komissio äskettäin ilmoitettu että EU: n jäsenvaltioiden peruskorjausasteen on kaksinkertaistettava vuoteen 2030 ulottuvan ilmastotavoitteen saavuttamiseksi. Tänään komissio selitti miten se haluaa saavuttaa tämän omassa Remontti-aalto viestintä.

Tämä herättää kysymyksen siitä, tarvitsevatko rakennusalan työntekijät valmistuksesta peruskorjauspaikkoihin ja jätehuoltoon lisäsuojaa käsitellessään mineraalivillaa, joka on yleisesti käytetty eristemateriaali. Se on valmistettu sideaineena karsinogeenista formaldehydiä, joka on ollut ammattiliiton prioriteettiluettelossa, ja oli säännelty CMD: llä vuonna 2019. EU: n asetus aineiden luokituksesta, merkinnöistä ja pakkaamisesta luokittelee mineraalivillan yleensä a epäilty karsinogeeni. Tiettyjä poikkeuksia sovelletaan kuitenkin, eikä CMD suojaa työntekijöitä mineraalivillalta.

A 2009 akateeminen artikkeli huomautti, että mineraalivillajätteellä on alkuperäisen materiaalin ominaisuudet. Tähän sisältyi "vanhojen mineraalivillojen karsinogeenisuus, sekundaariset komponentit, kuten sideaine ja voiteluaineen sisältö". Aikaisemmin tänä vuonna, Itävallan valtion televisio ORF soitti mineraalivillajätteet "yhtä syöpää aiheuttavia kuin asbesti", mikä korostaa niiden turvallisen käsittelyn ongelmia. EU: n toimielinten asiantuntijat ovat tietoisia näistä huolenaiheista.

Aurel Laurenţiu Plosceanu Euroopan talous- ja sosiaalikomiteasta, joka on EU: n neuvoa-antava elin, ja esittelijä aiheesta "Työskentely vaarallisten aineiden kanssa" puhuessaan Euroopan parlamentissa pidetyn tapahtuman jälkeen sanoi viime vuonna: "Lisää on tehtävä, jotta useammat ihmiset tietäisivät mineraalivillan mahdollisista vaaroista. Tähän materiaaliin liittyy todellinen riski, ja ihmisten, kuten asbestin, on oltava tietoisia mahdollisista riskeistä. " Hän pyysi erilaisia ​​toimenpiteitä, kuten valistuskampanjaa, parempia merkintöjä, enemmän investointeja tutkimukseen ja turvallisempia laitteita materiaalin kanssa työskenteleville rakennusalan ihmisille. Hän lisäsi: "Tämän materiaalin erityinen ongelma on se, että terveysongelmat voivat ilmetä jollakin vasta kauan sen jälkeen, kun he ovat altistuneet sille. Jotain keuhkosyövän kaltaista, mikä, kuten asbesti, on mahdollinen terveysriski, joka voi valitettavasti olla liian myöhäistä. "

Kuten kaikilla muilla tavallisilla lainsäädäntöehdotuksilla, Euroopan parlamentilla ja neuvostolla on mahdollisuus muuttaa CMD: n ehdotettua tarkistusta ennen sen hyväksymistä. Euroopan komission odotetaan hyväksyvän laajempi Beating Cancer Plan myöhemmin tänä vuonna. Vielä on nähtävissä, vastaavatko EU: n toimielimet myös mineraalivillan käyttöön liittyviä huolenaiheita.

Syöpä

Elintapavalinnat ja syövän voittaminen

Julkaistu

on

Kengururyhmä järjesti 21. lokakuuta verkkokeskustelun terveydenhoitokomissaari Stella Kyriakidesin lippulaivahankkeesta, joka koskee Euroopan voittavaa syöpäsuunnitelmaa. Verkkoseminaarissa, jota johti Kenguru-ryhmän presidentti Michael Gahler, Euroopan parlamentti, osallistui professori David Nutt Lontoon Imperial College -keskuksesta, ja siihen osallistuivat parlamentin jäsen Deirdre Clune ja Euroopan parlamentin jäsen Tomislav Sokol.

Tapahtumassa keskusteltiin haittojen vähentämisen mahdollisuudesta auttaa EU: n kansalaisia ​​tekemään terveellisempiä elämäntapavalintoja ja miten se voisi auttaa ehkäisemään syöpää.

Seuraava on yhteenveto verkkoseminaarista professori Nuttin esityksestä parlamentin jäsenten Clune ja Sokolin puheenvuoroihin sekä Q & A-istuntoon.

Paneeli

 • Professori David Nutt, Imperial College London
 • Deirdre Clune, EPP: n parlamentin jäsen
 • Tomislav Sokol, EPP: n parlamentin jäsen
 • Michael Gahler, EPP: n parlamentin jäsen

esittely

 • Michael Gahler esitteli tapahtuman sanoen, että 40 prosenttia Euroopassa olevista syöpistä voidaan estää ja että kannustamalla Euroopan kansalaisia ​​valitsemaan terveellisemmät vaihtoehdot voidaan edetä jonkin verran näiden alkoholin ja tupakan aiheuttamien syöpien ehkäisyssä.

Professori David Nutt

 • Professori Nutt esitteli verkkoseminaarissa haittojen vähentämisen periaatteita erityisesti alkoholin ja tupakan suhteen.
 • Hän kertoi, että ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten verotuksen lisääminen, haittavalmennus, alkoholin ja tupakan käyttöiän nostaminen, osto- ja ostopaikkojen rajoittaminen voivat auttaa vähentämään alkoholin aiheuttamia haittoja. tupakka.
 • Hän sanoi myös, että tupakoitsijoiden pääsy turvallisempiin vaihtoehtoihin, kuten nuuska ja e-savukkeet, voivat vähentää tupakoinnin aiheuttamia syöpiä.
 • Tupakasta Nutt sanoi: "Tupakoitsijoissa syöpä ei ole nikotiini, vaan terva." Hän esitteli analyysin nikotiinin toimittamistapoihin liittyvien haittojen tasosta, mikä osoittaa, kuinka hyvin erilaiset ne olivat, savukkeilla, jotka olivat haitallisimpia kuin nuuska ja höyry.
 • Nutt toi esiin Ruotsin kokemuksen nuuskasta esimerkkinä siitä, kuinka vähemmän haitalliset vaihtoehdot tupakoinnille voivat vähentää tupakoinnin aiheuttamia syöpiä, sanoen: "Snus todella vähentää syöpää."
 • Nutt huomautti, että savukkeiden käyttö Norjassa on vähentynyt, kun taas nuuskan kulutus on kasvanut, mikä osoittaa, että norjalaiset luopuvat yhä useammasta tupakoinnista.
 • Nutt huomautti myös, että "sähköisissä savukkeissa on erittäin vähän syöpää aiheuttavia aineita." Hän sanoi, että "voimme sanoa melkein varmasti, että sähköiset savukkeet vähentävät suu- ja keuhkosyöpää tupakointiin verrattuna".
 • Nutt osoitti Yhdysvalloista saatuja todisteita siitä, että nuorten tupakointi on vähentynyt huolimatta siitä, että useampi höyrystyy. Tämä hänen mukaansa vahvistaa, ettei höyrystämisestä tupakointiin ole mitään "yhdyskäytävävaikutusta".
 • Nutt sanoi, että suurilla alkoholinkäyttäjillä alkoholin saannin vähentäminen 25 grammalla päivässä saattaa vähentää suuontelosyövän riskiä kolmanneksella.
 • Nutt huomautti, että alkoholiverotuksen ennustetaan vähentävän alkoholin aiheuttamien syöpien esiintyvyyttä.

Deirdre Clune, Euroopan parlamentin jäsen

 • Clune totesi, että Euroopan parlamentin syövän voittamista käsittelevä erityisvaliokunta (BECA) tunnustaa, että "ihmisillä on tapoja, elämäntapaa ja elämäntyyliä" ja että valiokunta keskittyy kaikkiin syöpien aloihin, ehkäisyyn, varhaiseen diagnosointiin, hoitoon ja hoito
 • Hän korosti, että tarvitaan koordinoitua lähestymistapaa, ja BECA keskittyy ennaltaehkäisyyn keskeisenä alueena, koska 40% syöpistä on ehkäistävissä.
 • Clune toi esiin esimerkin Ruotsin nuuskasta, johon BECA voisi "tarttua". Hän sanoi, että tupakoitsijat alkavat tupakoida useimmiten nuorena, ja tupakoitsijat aloittavat sen myöhemmin elämässä hyvin harvoin.
 • Clune sanoi, että ihmisten on ymmärrettävä, että tupakointi on riippuvuus ja että turvallisemmat vaihtoehdot voivat olla tie eteenpäin. Hän huomautti, että useimmat ihmiset yhdistävät tupakoinnin vain keuhkosyöpään, vaikka se itse asiassa aiheuttaa monia muita.
 • Hän toi esiin samanlaisen tosiasian alkoholin ja maksasyövän kohdalla. Hän tunnusti, että alkoholin myynnin rajoittaminen voi olla tehokasta ja että alkoholin myyntiä nuorille tulisi tarkastella.
 • Clune huomautti alkoholimainonnan rajoituksista ja erityisesti televisio- ja urheilumainonnan rajoituksista, jotka ovat muuttaneet elämäntapakäyttäytymistä.
 • Hän sanoi toivovansa, että BECA: n raportti on kunnianhimoinen ja suosittelee alkoholin ja tupakan torjuntaa. Hän tunnustaa, että BECA: lla on paljon tehtävää, ja Nuttin kaltaisten asiantuntijoiden panos auttaa heitä heidän työssään. Hän korosti, että ennaltaehkäisy on varmasti alue, jolla BECA toivoo rooliaan.

Tomislav Sokol, Euroopan parlamentin jäsen

 • Said Nuttin esitys oli mielenkiintoinen esitettyjen todisteiden suhteen. Sokol sanoi, että päätökset on tehtävä tiukasti käytettävissä olevien todisteiden perusteella ja että jotain puuttuu. Hän huomautti, että keskustelut tutkijoiden ja tutkijoiden kanssa ovat erittäin tärkeitä parlamentille.
 • Sokol viittasi edelliseen eurooppalaiseen tuomioon, joka koski nuuskaa. Hän sanoi, että usein eurooppalaiset tuomioistuimet luottavat komission tekemiin vaikutusten arviointeihin, koska tuomioistuimilla itsellään ei ole valmiuksia näillä aloilla päättää itse.
 • Sokol korosti yhdenmukaistettujen sääntöjen merkitystä koko EU: ssa ja totesi, että todisteet on toimitettava komissiolle.
 • Sokol huomautti, että ihmiset voivat usein päättää itse terveellisten elämäntapojen valinnoista, mutta heidän on saatava siihen mahdollisimman paljon tietoa, ja sanoi, että tämä on yksi alue, jolla EU: lla voi olla tärkeä rooli.
 • Hän sanoi toivovansa, että BECA: n raportti, joka lähetetään komissiolle, on kunnianhimoinen ja näyttöön perustuva.

Continue Reading

Syöpä

Syövän voittaminen: työntekijöiden parempi suoja syöpää aiheuttavilta kemikaaleilta

Julkaistu

on

Joka vuosi noin 120,000 80,000 työhön liittyvää syöpätapausta johtuu altistumisesta syöpää aiheuttaville aineille työssä EU: ssa, mikä johtaa noin 1.1 XNUMX kuolemaan vuosittain. Parantaakseen työntekijöiden suojaa syöpää vastaan ​​komissio on tänään ehdottanut, että heidän altistumistaan ​​syöpää aiheuttaville kemikaaleille rajoitetaan edelleen. Tämä karsinogeeni- ja perimän muutoksia aiheuttavan aineen direktiivin neljäs tarkistus asettaa uudet tai tarkistetut raja-arvot kolmelle tärkeälle aineelle: akryylinitriilille, nikkeliyhdisteille ja bentseenille. Arviot osoittavat, että yli XNUMX miljoonaa työntekijää monilla aloilla hyötyy parannetusta suojelusta uusien sääntöjen ansiosta. Tämänpäiväinen ehdotus on ensimmäinen aloite komission sitoutumisesta syövän torjuntaan tulevan Euroopan voittavan syöpäsuunnitelman mukaisesti.

Työ- ja sosiaalioikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: "Työpaikan tulisi olla turvallinen paikka, ja silti syöpä on syy puoleen työhön liittyvistä kuolemista. Tämä syöpä- ja perimän muutoksia aiheuttavien aineiden direktiivin päivitys on yksi ensimmäisistä vaiheista kunnianhimoisessa suunnitelmassamme voittaa syöpä. Se osoittaa, että olemme päättäneet toimia ja emme tee kompromisseja työntekijöiden terveydelle. COVID-19: n aiheuttaman suuren terveyskriisin taustalla kaksinkertaistamme pyrkimyksemme varmistaa työntekijöiden suojelu Euroopassa. Etsimme konkreettisia tapoja saavuttaa tämä tulevan työturvallisuusstrategian avulla. "

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Syövän aiheuttamien kärsimysten vähentäminen on meille ensisijainen tavoite, ja ennaltaehkäisy on avainasemassa. Tänään otamme tärkeän askeleen suojellaksemme työntekijöitämme altistumiselta vaarallisille aineille työpaikalla ja aloittaaksemme työn tulevan Euroopan lyövän syöpäsuunnitelmamme mukaisesti. Suunnitelmalla pyrimme tarttumaan kaikkien tärkeimpiin syövän riskitekijöihin, mutta myös ohjaamaan potilaita matkansa jokaisessa vaiheessa ja myötävaikuttamaan sairauden kärsivien ihmisten elämän parantamiseen. "

Kolme uutta tai tarkistettua raja-arvoa

Karsinogeeneja ja perimän muutoksia aiheuttavia aineita koskevaa direktiiviä päivitetään säännöllisesti uuden tieteellisen näytön ja teknisten tietojen mukaisesti. Kolme aiempaa päivitystä on käsitellyt työntekijöiden altistumista 26 kemikaalille. Tämänpäiväisessä ehdotuksessa lisätään uudet tai tarkistetut työperäisen altistuksen raja-arvot seuraaville aineille:

 • Akryylinitriili (uusi raja);
 • Nikkeliyhdisteet (uusi raja);
 • Bentseeni (raja tarkistettu alaspäin).

Edut työntekijöille ja yrityksille

Uusien tai tarkistettujen työperäisen altistumisen raja-arvojen asettamiselle akryylinitriilille, nikkeliyhdisteille ja bentseenille on selkeitä etuja työntekijöille. Työperäiset syöpä- ja muut vakavat sairaudet estetään, mikä parantaa terveyttä ja elämänlaatua.

Ehdotus hyödyttää myös yrityksiä vähentämällä työhön liittyvien sairauksien ja syöpien aiheuttamia kustannuksia, kuten poissaoloja ja vakuutusmaksuja.

Ehdotuksen kehittäminen ja seuraavat vaiheet

Tämä aloite on kehitetty tiiviissä yhteistyössä tutkijoiden, työntekijöiden, työnantajien ja EU: n jäsenvaltioiden edustajien kanssa. Työmarkkinaosapuolet (ammattiliitot ja työnantajajärjestöt) olivat mukana myös kaksivaiheisessa kuulemisessa.

Komission ehdotuksesta neuvottelevat nyt Euroopan parlamentti ja neuvosto.

Tausta

Tämä komissio on sitoutunut tehostamaan syövän torjuntaa ja esittelee ennen vuoden 2020 loppua Euroopan voittavan syöpäsuunnitelman. Suunnitelma tukee jäsenvaltioita parantamaan syövän ehkäisyä, havaitsemista, hoitoa ja hallintaa EU: ssa vähentämällä samalla terveyseroja jäsenvaltioiden välillä ja niiden sisällä.

Sen Tiedonanto "Vahva sosiaalinen Eurooppa oikeudenmukaisia ​​siirtymiä varten", komissio on sitoutunut tarkistamaan työterveys- ja työturvallisuusstrategiaa käsittelemään muun muassa altistumista vaarallisille aineille, jotta voidaan säilyttää Euroopan korkeat työsuojelustandardit. Tämä on yhdenmukaista Euroopan Pilari sosiaalisten oikeuksien, jonka Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio julistivat yhdessä oikeudenmukaisia ​​työpaikkoja ja kasvua käsittelevässä sosiaalihuippukokouksessa 17. marraskuuta 2017 ja jossa vahvistetaan työntekijöiden oikeus terveelliseen, turvalliseen ja hyvin mukautettuun työympäristöön, mukaan lukien suoja syöpää aiheuttavilta aineilta.

Työntekijöiden suojelun parantaminen ammattisyövältä on sitäkin tärkeämpää, koska EU-OSHASyöpä on ensimmäinen työperäisten kuolemien syy EU: ssa: 52% vuotuisista ammattikuolemista johtuu tällä hetkellä työhön liittyvistä syövistä verrattuna 24%: iin verenkiertosairauksiin, 22% muihin sairauksiin ja 2% vammoihin.

Tämä aloite on karsinogeeni- ja mutageenidirektiivin neljäs tarkistus. Viime vuosina komissio on ehdottanut kolmea aloitetta tämän säädöksen muuttamiseksi. Euroopan parlamentti ja neuvosto hyväksyivät nämä kolme aloitetta vuonna joulukuu 2017, tammikuu 2019 että kesäkuu 2019, joka koskee 26 ainetta.

Lisätietoja

Komission ehdotus syöpää aiheuttavista aineista ja perimän muutoksia aiheuttavista aineista annetun direktiivin neljännessä tarkistuksessa

Kysymykset ja vastaukset: Syövän voittaminen: Komissio ehdottaa työntekijöiden paremman suojelun parantamista

Seuraa Nicolas Schmitia Twitter

Tilaa Euroopan komission ilmainen sähköposti tiedote työllisyydestä, sosiaaliasioista ja osallisuudesta

Continue Reading

Syöpä

Euroopan voittavan #Cancer Plan

Julkaistu

on

Euroopan voittava syöpäsuunnitelma on keskeinen osa terveyskomissaari Stella Kyriakiadesin toimikautta. Yleiseurooppalainen syövän torjuntastrategia on jo kauan myöhässä, ja olemme tyytyväisiä komissaari Kyriakiadesin aloitteeseen, joka puuttuu Euroopan toiseksi tärkeimpään kuolinsyyn, kirjoittaa Tohtori Delon Human ja tohtori Anders Milton.

Komissio järjesti 10. syyskuuta kaupungintalon Beating Cancer Plan -ohjelmassa. Valitettavasti tämä kaupungintalo ei täyttänyt meitä toivolla - näyttää siltä, ​​että komissio saattaa olla menettämässä elinikäisen mahdollisuuden ja puuttumatta riittävästi ehkäistäviin syöpiin Euroopassa.

Paitsi että kaupungintalo ei ottanut huomioon tupakoinnin ilmeisimmin estettävissä olevaa syövän syytä, se näytti sivuuttavan EU: n kansalaisten mielipiteen. Suunnitelman julkiseen kuulemiseen lähetetyistä lähes 20% tuki alkoholin ja tupakan haittojen vähentämistä koskevien suunnitelmien hyväksymistä. Yksi kuudesta suositellusta politiikasta, jotka kannustavat tupakoitsijoita käyttämään vähemmän riskialttiita nikotiinituotteita, kuten e-savukkeita.

Kuten kuulemisen alkaessa todettiin komission mukaan 3.5 miljoonalla ihmisellä diagnosoidaan syöpä vuodessa, ja 1.3 miljoonaa kuolee siihen, mutta yli 40 prosenttia syöpätapauksista on ehkäistävissä.

WHO arvioi joka toinen tupakoitsijasta kehittää tupakkaan liittyvän taudin 700,000 XNUMX eurooppalaisen kanssa kuolee tupakoinnista joka vuosi. 90% pelkästään keuhkosyövistä voidaan estää poistamalla tupakan käyttö Euroopassa.

Usein unohdetaan kuitenkin, että tupakoitsijat kuluttavat savukkeita nikotiinia varten, mutta saavat syöpää tupakasta, tervasta ja tuhansista muista savukkeiden lisäaineista. Nikotiini itsessään ei ole syöpää aiheuttava aine. Tämä herättää kysymyksen; entä jos olisi tapa tarjota tupakoitsijoille haluamaansa nikotiinia poistettaessa syöpää aiheuttavia aineita?

Tupakan haittojen vähentäminen on selkeä ja ilmeinen vastaus tähän kysymykseen. Vaihtoehtoisten, mahdollisesti pienennetyn riskin tuotteiden, kuten sähköisten savukkeiden, käyttö voi poistaa tupakoinnin aiheuttaman syövän Euroopassa sukupolven kuluessa.

Tutkimus useiden eurooppalaisten tutkijoiden vuoden 2014 Eurobarometri-tutkimuksen tuloksista korostettiin tätä seikkaa. Tutkimuksessa todettiin, että valtaosa EU-kansalaisista, jotka kuluttavat säännöllisesti e-savukkeita, olivat entisiä tupakoitsijoita tai tupakoitsijoita, jotka yrittivät lopettaa.

Ruotsin kaltaiset maat ovat osoittaneet tielle Euroopalle tupakan aiheuttamien syöpien vähentämistä hyväksymällä tieteellisiä lähestymistapoja tupakoinnin yleisyyden ja tupakointiin liittyvien kuolemien vähentämiseksi. Ruotsi tarjoaa tupakavaihtoehtoja, kuten nuuska, ja tämä on auttanut heitä saavuttamaan tupakkaan liittyvän kuolleisuuden kaikista EU-maista pienimmän väestömääräänsä nähden.

Yrittäessään lievittää pandemian tuhoisia vaikutuksia, joka on toistaiseksi ottanut henkensä melkein 200,000 Eurooppalaiset, EU: n toimielimet ja jäsenvaltioiden hallitukset kääntyivät välittömästi tieteen ja todisteiden puoleen tiedottaakseen politiikasta. Lukot, sosiaalinen etäisyys ja työskentely kotoa ovat kaikki normalisoituneet osana pyrkimyksiä voittaa COVID-19.

Tämän käytännön ja tehokkuuden on heijastettava komission voittavaa syöpäsuunnitelmaa.

Haittojen vähentämispolitiikalla, erityisesti tupakan haittojen vähentämisellä, on poikkeukselliset mahdollisuudet vähentää tupakoinnin aiheuttamia syöpiä. Se voi pelastaa lukemattomien eurooppalaisten hengen. Kehotamme komissiota tunnustamaan tämän potentiaalin, kuulemaan Euroopan kansalaisten äänet ja jättämään kiven kääntämättä taistelussa syövän voittamiseksi.

Delon Human MBCh.B., M.Prax.Med, MFGP, DCH, MBA on Ranskan kansalainen ja lääkäri, jolla on pätevyys perhelääketieteen ja lastenterveyden aloilla, ja hänellä on MBA-tutkinto Edinburghin kauppakorkeakoulusta. Hän on toiminut WHO: n pääjohtajien ja YK: n pääsihteerin Ban Ki Moonin neuvonantajana. Aikaisemmin hän oli World Medical Associationin (WMA), maailmanlaajuisen lääkäreitä edustavan elimen pääsihteeri ja sen jälkeen Kansainvälisen elintarvike- ja juomaliiton (IFBA) pääsihteeri.
Anders Milton, insinööri, Ph.D. on ERNA: n presidentti, hallituksen jäsen, nimitetty katastrofikomissio ja konsultti terveydenhuollon alalla. Hän on aiemmin toiminut sekä Ruotsin lääkäriyhdistyksen toimitusjohtajana että pääsihteerinä, Maailman lääketieteellisen yhdistyksen neuvoston puheenjohtajana, Ruotsin Punaisen Ristin puheenjohtajana ja Ruotsin ammattiliittojen keskusjärjestön (SACO) puheenjohtajana. psykiatristen palveluiden koordinaattori Ruotsissa.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa