#USEUCOM - US European Command aloittaa Euroopan harjoitussarjan

US European Command (USEUCOM) aloitti Eurooppa-harjoitussarjansa 10 toukokuussa, jolloin aloitettiin yhteinen harjoitus Välitön vastaus Kroatiassa, Unkarissa ja Sloveniassa. Välitön reagointi, liikkumisvapaus, on ensimmäinen kuudesta pitkään suunnitellusta USEUCOM-harjoituksesta, jotka on määrä järjestää Euroopassa toukokuun ja syyskuun välisenä aikana. USEUCOMin harjoitussarja kokoaa yhteen NATO-liittolaiset ja kumppanit, jotta voidaan parantaa rajat ylittävää yhteentoimivuutta ja ehkäistä vastustajia.

Harjoitussarjan, jota kutsutaan yhteiseksi harjoitteluohjelmaksi (JEP), tavoitteena on "valmistaa koulutettuja yhteisiä voimia, jotka ovat valmiita ottamaan käyttöön ja suorittamaan täyden valikoiman sotilasoperaatioita", sanoi USEUCOMin harjoitusten ja arvioiden johtaja kenraalimajuri John Healy osasto. ”Tämä on sopusoinnussa liittolaistemme ja kumppaneidemme kanssa Yhdysvaltojen kansallisten etujen turvaamiseksi, Venäjän aggressiivisuuden estämiseksi ja vakaan ja turvallisen Euroopan tukemiseksi.”

Komennon harjoitukset suorittaa taistelukomento ja sen osat, jotta voidaan parantaa Yhdysvaltojen valmiutta toteuttaa kaikki tehtävät, joita tarvitaan NATO-sopimuksen velvoitteiden täyttämisessä. Lisäksi koulutus parantaa Yhdysvaltain sotilaallisia voimavaroja ja parantaa koordinointia ja synkronointia toimikumppaneiden kanssa. Nyt syyskuun 2019in kautta USEUCOM järjestää kuusi harjoitusta ja komponenttikomennot järjestävät enemmän kuin 20-harjoituksia.

Harjoitukset järjestetään Bulgariassa, Kroatiassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa, Romaniassa, Sloveniassa ja Ukrainassa. 51-maiden vastuualueella USEUCOMin noin 70,000-palvelun jäsenet ja siviilit osallistuvat eurooppalaisten kumppaneiden ja NATO-liittolaisten kanssa alueellisten suhteiden vahvistamiseksi.

Seuraavassa on luettelo EUCOM-isännöimistä harjoituksista:

10-30 toukokuu: Välitön vastaus tapahtuu Kroatiassa, Unkarissa ja Sloveniassa ja keskittyy koulutukseen Kroatian ja Slovenian kanssa. Sen tarkoituksena on osoittaa liikkumisvapaus ja operatiivinen johto ja valvonta, yhteentoimivuus ja hyödyntää strategista liikkuvuutta vastaamaan kehittyvään tilanteeseen.

4-10 Kesäkuu: Astral Knight esiintyy Kroatiassa, Saksassa, Italiassa ja Sloveniassa, ja se on kahden vuoden välein integroitu ilma- ja ohjuspuolustuskivi, joka keskittyy keskeisten maastojen puolustamiseen. Koulutukseen sisältyy lentotoiminnan ja tietokoneavusteisten skenaarioiden yhdistelmä.

3-24 kesäkuu: Saber Guardian esiintyy Bulgariassa, Unkarissa ja Romaniassa, ja se on monikansallinen prikaatiotaso, jossa keskitytään puolustustoimiin ja yhteentoimivuuteen Naton maiden kanssa.

1-12 Heinäkuu: Sea Breeze esiintyy Ukrainassa ja Mustanmeren länsiosassa, ja se on yhteinen USA, ukrainalainen sponsoroitu merenkulkualan koulutus (FTX), jossa keskitytään merenkulun turvallisuuteen kumppanuusohjelman (PfP) tukemiseksi.

29 heinäkuu - 19 elokuu: Agile Spirit esiintyy Georgiassa, ja siinä keskitytään rauhanturvaan, tukitoimiin ja Naton vastausjoukkotoimintaan alueellisten kriisien vuoksi.

16-20 syyskuu: Northern Challenge esiintyy Islannissa ja keskittyy turvallisten improvisoitujen räjähteiden ja sabotaasilaitteiden tuottamiseen. USEUCOMin vastuualueen harjoitukset mahdollistavat USEUCOMin osien vahvistamisen solidaarisuutta liittolaisten ja kumppaneiden kanssa; lisätä avoimuutta naapurimaiden välisen ymmärtämyksen luomiseksi; ja yhteisten ponnistelujen yhdenmukaistaminen rajojen yli.

”Harjoitukset, kuten välitön reagointi, ovat kriittisiä voimien valmiuden ja yhteentoimivuuden luomisessa, liiton vahvistamisessa ja turvallisuuden ja vakauden edistämisessä Mustanmeren ja Balkanin alueella”, sanoi kenraali Christopher Cavoli, Yhdysvaltain armeijan Eurooppa-komentaja.

”Monikansallisen yhteistyön taso, jota tässä on osoitettu välittömässä vastauksessa, on luotto isäntävaltioille - Kroatialle ja Slovenialle - jotka ovat järjestäneet tämän harjoituksen useita vuosia.”

Cavoli lisäsi vielä, että nämä kaksi maata ovat olleet keskeisessä asemassa kasvattamassa sitä pienestä komennon jälkeisestä harjoituksesta, jota se on aloittanut, johtavaksi monialueen logistiikka- ja lentokoulutusmahdollisuudeksi.

Yhdysvaltain eurooppalainen komento on yksi kahdesta Yhdysvaltain tulevaisuutta käyttävästä maantieteellisestä taistelijakomennosta, joiden painopistealue ulottuu kaikkialle Eurooppaan, osiin Aasiaa ja Lähi-itää, arktisesta ja Atlantin valtamerestä. Komento koostuu noin 70,000in sotilas- ja siviilihenkilöstöstä ja vastaa Yhdysvaltain puolustusoperaatioista, suhteista Naton ja 51-maihin. Lisätietoja US European Commandista Klikkaa tästä.

Tunnisteet: , , , ,

Kategoria: Etusivu, Aseiden vienti, Puolustus, EU, Euroopan puolustusvirasto (EDA), Euroopan rauhanturvajoukot, NATO, US