Euroopan komissio harmonisoi viimeisimmän #5G-käyttöönoton edellyttämän edelläkävijän taajuuskaistan

Euroopan komissio on hyväksynyt ehdotuksen Täytäntöönpanopäätös 26 GHz: n taajuusalueen yhdenmukaistamisesta langattomien verkkojen osalta, mikä on suuri harppaus 5G: n käyttöönotossa kaikkialla Euroopassa. Päätöksessä saatetaan päätökseen EU: n laajuinen koordinointi kaikkien kolmen edelläkävijäryhmän \ t700 MHz, 3.6 GHz ja 26 GHz), joita tarvitaan 5G: n käyttöönottoon jäsenvaltioissa.

Radiotaajuusaaltojen yhdenmukaistaminen on rajat ylittävien langattomien viestintäpalvelujen perusta ja asettaa yhteiset tekniset edellytykset näiden taajuuksien käyttämiselle. Erityisesti 26 GHz -vyöhykkeen saatavuus auttaa innovatiivisten palvelujen, kuten teräväpiirtovideoviestinnän, sekä virtuaalisen ja laajennetun todellisuuden käyttöönottoa.

26 GHz: n taajuusalueen yhdenmukaistaminen Euroopassa on saatettava päätökseen kaikissa jäsenvaltioissa maaliskuun loppuun mennessä 2020: n ollessa käytössä, mutta vähintään 1 GHz: n tehokas käyttö seuraa 2020in viimeistään. 5G julkaistaan ​​ensin suurimmissa kaupungeissa ja tärkeillä kuljetusreiteillä sekä teollisuusalueilla.

Parempi taajuuksien koordinointi yhdessä EU: n täytäntöönpanon kanssa Euroopan sähköisen viestinnän säännöstö, auttaa vastaamaan Euroopan digitaalitalouden ja yhteiskunnan tulevaisuuden yhteystarpeisiin. Lisätietoja taajuuksien yhdenmukaistamisesta on saatavilla tässä sekä tietosivu. Lisätietoja 5G for Europe -toimintasuunnitelmasta on saatavilla tässä ja 5G: n kyberturvallisuudessa tässä.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan komissio