Halvemmat puhelinsoitot EU-maiden välillä ovat todellisuutta tänään

Tänään, keskiviikkona 15 toukokuussa, puhelut EU: n jäsenvaltioiden välillä ovat halvempia Euroopan parlamentin viime vuoden marraskuussa hyväksymän sähköisen viestinnän säännöstön ansiosta.

Uudessa laissa rajoitetaan korkeintaan 19-eurocenttien puhelujen hinta sekä matkaviestinnässä että kiinteissä puheluissa (niin sanotut EU: n sisäiset puhelut), ja se rajoittaa myös tekstiviestejä enintään 6-eurokeskuksilla. Tämän asetuksen hyväksyminen oli seuraava askel sen jälkeen, kun EU oli poistanut verkkovierailukustannukset 2017issa, joka jo rajoitti puhelut ja tekstit kansallisiin hintoihin verkkovierailuissa muissa EU-maissa.

Kehotetaan kommentoimaan sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan varapuheenjohtaja Dita Charanzová: ”Olen ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet eurooppalaisille kuluttajille. Hinnat ovat olleet kohtuuttoman korkeita liian kauan. Olemme yksi unioni, eikä näille kustannuksille ollut mitään loogista syytä. Toivon, että tämä tulee olemaan lopputulos Euroopassa. ”

EU: n sisäisten puhelujen lisäksi uusi laki sisältää myös enemmän pitkän aikavälin ja periaatteellisia toimenpiteitä. 2020ista alkaen jokaisella Euroopan kansalaisella on oikeus kohtuuhintaiseen laajakaistayhteyteen. Laissa edellytetään, että jokainen Euroopan maa huolehtii joko lahjakortin tai sosiaalitullin avulla siitä, että alhaiset tulot tai kansalaiset voivat saada Internet-yhteyden.

”Internetiä on pidettävä apuohjelmana. Aivan kuten emme kieltäydy pääsystä sähköön tai kaasuun tai veteen, kenellekään ei saa evätä pääsyä internetiin vain siksi, että he ovat epäedullisessa asemassa ”, Charanzová lisäsi.

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Tietotekniikka, EU, Euroopan parlamentti, Lifestyle