#AEuropeThatProtects - #EUDrugsAgency on tunnustettu huippuyksiköksi Euroopassa ja kansainvälisesti

Komissio on julkaissut raportin, jossa arvioidaan myönteisesti komission työtä Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskus (EMCDDA), EU: n huumausaineita käsittelevä virasto.

Kertomuksessa vahvistetaan, että 2013: n ja 2018in välisenä aikana virasto on edelleen laajalti tunnustettu todelliseksi tieteellisen huippuosaamisen keskukseksi Euroopassa ja kansainvälisesti, ja se tarjoaa tosiasiallisia, puolueettomia, luotettavia ja vertailukelpoisia tietoja Euroopan tasolla huumeista, huumausaineiden väärinkäytöstä ja niiden käytöstä. seuraukset.

Nämä tiedot tukevat näyttöön perustuvaa huumausaineiden valvontaa koskevaa politiikkaa EU: n tasolla, ja niitä käyttävät myös kansainväliset sidosryhmät, tutkijat ja ammattilaiset. Muuttoliike, sisäasiat ja kansalaisuusasioista vastaava komission jäsen Dimitris Avramopoulos totesivat: ”EU: n huumausaineiden virastosta on tullut todellinen eurooppalainen huippuosaamisen keskus huumeiden käytön ja väärinkäytön yhä kansainvälisemmässä haasteessa, joka auttaa meitä tekemään tietoisempia ja tehokkaampia politiikkoja sekä kansallisella että EU: n tasolla torjua siihen liittyviä uhkia ja haittoja. Toivon, että virasto voi tulevaisuudessa parantaa entisestään sitä, mitä se tekee sekä Euroopassa että muualla, jotta voidaan vastata tuleviin haasteisiin. ”

Virasto seuraa menestyksekkäästi uusia uhkia ja suuntauksia, mikä on keskeinen tekijä, koska huumeiden kysyntä ja tarjonta ovat osa dynaamista ja jatkuvasti muuttuvaa maisemaa. Se on edelleen johtava rooli uusien psykoaktiivisten aineiden varhaisessa havaitsemisessa ja seurannassa, mikä voi aiheuttaa erittäin vakavia terveys- ja sosiaalisia haittoja, mukaan lukien akuutit myrkytykset ja kuolemat. Kertomuksessa yksilöityjen parannusten joukosta virasto voisi kehittää edelleen tarjonnan ja huumeiden ongelmien seurantaa, lisätä näkyvyyttä käytännön toimijoiden ja suuren yleisön kanssa ja tehostaa yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa.

В arviointikertomus, sekä mukana henkilöstön valmisteluasiakirja yksityiskohtaisempia tietoja on saatavilla verkossa.

Tunnisteet: , , , ,

Kategoria: Etusivu, Huumeet, EU, Euroopan komissio, terveys, Uusia psykoaktiivisia aineita