#Kosovo EU: n näkökulmasta ratkaisevaa uudistusvauhtiin Kosovossa

kosovo_1wiy3jnled1ls1b65w53hswxo6Euroopan parlamentti 4 Helmikuu hyväksyi raportin, jossa arvioidaan Kosovon edistymistä osana EU: n liittymisen prosessia. Äänestyksen jälkeen Green MEP ja EP varapuheenjohtaja Ulrike Lunacek, joka on parlamentin esittelijä / valmistelija Kosovosta totesi:

"Euroopan parlamentti on tänään antanut toinen vahva signaali Kosovoon EU-näkökulmasta, jatkona viime kuun ratifiointi EU-Kosovon vakautus- ja assosiaatiosopimuksen. Jatkuvat vauhtia tätä varten on tärkeää varmistaa itsenäisen Kosovon valtio etenee pidemmälle uudistuksia oikeusvaltion ja talouden. Parlamentti on kehottanut Kosovon ratkaista nykyiset sisäistä kriisiä, paluu rakentavaa poliittista vuoropuhelua väkivallattomasti.

"Parlamentin jäsenet ovat vaatineet EU saattamaan tunnustetaan virallisesti Kosovon ja kehotti viisi jäsenvaltioita kieltäytyy tunnustamasta Kosovon luopumaan saarrosta. EU: n myönteinen vaikutus Kosovoon on aareina kuten korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden - on merkittävästi heikentynyt sen hajaannusta, mikä estää Kosovon osallistumiseen ratkaiseva elinten, kuten Europolin ja Interpolin.

"Raportti kannustaa sekä hallitusta Pristinan ja Euroopan komissiota lisäämään ponnisteluja Visa vapauttamista kosovolaisia. Kosovo on ainoa maa Länsi-Balkanin joiden kansalaiset eivät voi matkustaa vapaasti EU: n kolme kuukautta. Tämä poikkeavuus, joka luo tunne toisen luokan kansalaisena, on muututtava.

"Hallitus Pristinassa on myös alkaa palvella enemmän uudistuksen tuloksia, erityisesti maan vakauttamiseksi sekä taloudellisesti että sosiaalisesti niin kansalaisten ääni taloudellisia näkökulmia maassa. Raportti sisältää vaatii konkreettista edistystä oikeusvaltioperiaatteen, tiedotusvälineiden vapautta ja korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden. Ei ole edistytty korruption ilman positiivista yhteistyötä EULEX ja Kosovon viranomaisten, myös hallitus.

"On selvää, että tarvitaan myös molempia osapuolia tekemään enemmän huolehtia rakentavaa vuoropuhelua Pristinan ja Belgradin, jonka tarkoituksena on varmistaa hyvät naapuruussuhteet. Hylkääminen Kosovon Unescon hakemuksen viime vuonna oli valitettava kehitystä, mikä taas loisti valokeilaan Serbian saarto Kosovon liittyä kansainvälisten järjestöjen. On myös tärkeää, että Serbia ei haittaa parlamentin toimintaa, erityisesti aluehallintoelimissä. "

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Kosovo