Liity verkostomme!

Yhtiöverosäännöissä

#taxreform Moscovici lupaa yritys- verouudistuksen ja verotuksen avoimuuden 2016

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pierre-Moscovici-C-Marc-Bertrand2016 pitäisi olla vuosi yritysten verouudistuksen ja julkisen talouden avoimuutta, verottaa komissaari Pierre Moscovici (Kuvassa) kertoi parlamentin jäsenet erityiskomitea Vero Päätökset ja talous- ja raha-asioiden valiokunnan kuulemistilaisuudessa maanantai-iltana (11 tammikuu). "Meillä on vakava ongelma veronkierto ja avoimuuden puute. Liian monet ihmiset ovat etsineet toisinpäin ", Moscovici sanoi.

Euroopan parlamentin jäsenet useimmat poliittiset ryhmät kannusti komission näyttää kunnianhimoa ja ylittää viime sopimuksia OECD ja G20 vastaan ​​veropohjan eroosiota ja tulos siirtyminen (BEPS).

Base eroosio ja voitto siirtäminen

Mainos

Moscovici lupasi esitellä kunnianhimoisen anti-veronkierto paketin tammikuun lopussa. Tämä paketti, joka hänen mukaansa olisi kulmakivi työnsä tulevina kuukausina, on sisällyttää oikeudellinen ja ei-oikeudellinen ehdotuksia keskittymällä sekä sisäinen (EU) ja ulkoinen (kolmannet maat) mitat.

Moscovici mainitsi myös verotuksen avoimuus paketti ja toimintasuunnitelma yritysverotuksessa aloitteita, jotka ovat jo käynnissä. Hän kuitenkin totesi, että ministerineuvosto voi olla vaikea sopia kunnianhimoisia toimenpiteitä, koska yksimielisyyttä on sääntö verotuksen ja jotkut jäsenvaltiot osoittavat vastarintaa.

Konsolidoitu yhteinen yhtiöveropohja kahdessa vaiheessa

Mainos

Komissio kannattaa yhteisen konsolidoidun yhtiöveropohjan (CCCTB), mutta ottaa kaksivaiheista lähestymistapaa aloittaen yhteinen yhtiöveropohja. Vakauttaminen tulisi seurata toisessa vaiheessa, sanoi Moscovici, lisäten: "Aloitamme anti-BEPS direktiivi lopussa tammikuun, kuin että meillä on jo sopimus tasolla G20 ja OECD."

Maa-by-maan raportointi

Siirryn parlamentin suosituksen, että maa-by-maan raportointi voittojen, maksettujen verojen ja saama tuki monikansallisten olisi tehtävä sekä pakollisia ja julkinen, Moscovici sanoi vaikutusten arviointi tällaisen toimenpiteen oli käynnissä ja että hän keksiä ehdotukset, luultavasti keväällä 2017, yhdessä kollegojensa Jonathan Hill ja Věra Jourová. Hän kuitenkin varoitti, että tällainen toimenpide ei saisi aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia kilpailuun EU-pohjainen yrityksille.

Valtiontuki BENELUX-maissa

Viitaten päätöksiä kilpailun komissaari Margrethe Vestager valtiontuesta Luxemburgissa (Fiat), Alankomaat (Starbucks) ja Belgiassa ("Ylimääräinen voitto" järjestelmä), monet parlamentin jäsenet vaati, että vero, että nämä maat on perittävä yrityksiltä ei pitäisi mennä "syyllinen" maille itselleen, vaan muualla, kuten muissa kilpailuasioissa.

Pienin efektiivinen veroaste

Monet parlamentin jäsenet pyysivät Moscovicia hänen ottamaan toteutettavuudesta vähintään efektiivisen veroasteen, mutta kuten Luxemburgin valtiovarainministeri Pierre Gramegna, hän korosti, että keskustelua tästä neuvostossa oli vaikea.

Huonompaa tietojenvaihto vero tuomioita

Aiemmin maanantaina talous- ja raha-asioiden valiokunnan Euroopan parlamentin jäsenille kerrottiin Gramegna, kokouksessa saavutuksiin Luxemburgin lähtevän EU-puheenjohtajuus, että EU: n jäsenvaltioiden tietojenvaihtoa vero tuomioita oli "huonompaa". He totesivat, että tiedot on "minimaalinen" ja vähän apua komissaari Vesteager tutkinnassa onko valtiontuki on rikottu.

Lisätietoja

Yhtiöverosäännöissä

Niken yritys estää laitonta valtiontukea koskeva EU: n tutkimus hylättiin

Julkaistu

on

EU: n yleinen tuomioistuin hylkäsi tänään (14. heinäkuuta) kanteen komission päätöksestä aloittaa muodollinen tutkimus Alankomaiden veropäätöksistä, jotka voivat olla laitonta valtiontukea. kirjoittaa Catherine Feore. 

EU: n tutkimus koskee veropäätöksiä, jotka Alankomaiden verohallinto on antanut Nike European Operations Netherlandsille (Nike) vuosina 2006, 2010 ja 2015 ja Converse Netherlandsille (Converse) vuosina 2010 ja 2015.

Nike ja Converse ovat alankomaalaisen holdingyhtiön tytäryhtiöitä, jonka omistaa Nike Inc. Yritysten odotetaan soveltavan asepituuden periaatetta ikään kuin ne eivät kuulu samaan konserniin. 

Mainos

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimen mukaan riidanalainen päätös sisältää komission selkeän ja yksiselitteisen perustelun, jota ei voida kuvata "epätäydelliseksi".

Nike väitti, että komission toimet johtuivat kansainvälisen toimittajien yhteenliittymän tutkimuksen julkaisemisesta marraskuussa 2017 ja siitä seuranneesta poliittisesta painostuksesta, että komissio lähetti useita lisätietopyyntöjä. He väittivät, että tämä "kohdistaminen" oli epäreilua, koska he väittivät, että Alankomaat antoi 98 veropäätöstä, joka oli samanlainen kuin Niken.

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin vastasi, että muodollisen tutkintamenettelyn aloittamisen tarkoituksena oli antaa komissiolle mahdollisuus saada kaikki näkemykset, joita se tarvitsi voidakseen tehdä lopullisen päätöksen, eikä sitä ollut etukäteen sidottu tekemään tätä. 

Mainos

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

EU viivästyttää digitaalimaksua keskittyen maailmanlaajuiseen vähimmäisverosopimukseen

Julkaistu

on

EU on päättänyt lykätä digitaalimaksua syksyyn kahden päivän Venetsiassa pidetyn G20-valtiovarainministerien kokouksen jälkeen, jossa saavutettiin historiallinen sopimus vakaamman ja oikeudenmukaisemman kansainvälisen veroarkkitehtuurin rakentamisesta. kirjoittaa Catherine Feore. 

Suuri osa uudistetun sysäyksen edistymiselle tällä alalla on tullut uudesta Bidenin hallinnosta. Tänään (12. heinäkuuta) Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen (kuvassa) tapasi Euroopan komission talousasioista vastaavan presidentin ja varatoimitusjohtajan sekä talouskomissaari Paolo Gentilonin ja Euroopan keskuspankin presidentin Christine Lagarden ennen osallistumistaan ​​tänään euroryhmän valtiovarainministerien kokoukseen. 

Uusi ehdotus perustuu OECD: n `` peruspuhalluksen ja voitonsiirron '' työhön (BEPS), ja siinä käsitellään tämän työn kahta osaa, nimittäin monikansallisten yritysten voittojen kohdentamista ja todellista maailmanlaajuista vähimmäisverokantaa. Yhdysvallat ehdotti alun perin, että yhteisöveroprosentiksi olisi asetettava 21 prosenttia, mutta siirtyi nopeasti 15 prosenttiin. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi tänään euroryhmän kokouksessa, että hänellä oli erinomainen tapaaminen Yhdysvaltain valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa. Gentiloni sanoi, että viikonlopun tärkein saavutus - maailmanlaajuinen verotussopimus - lopettaisi "kilpailun pohjaan" verojen siirtämisestä. Hän sanoi: "Tässä yhteydessä ilmoitin sihteeri Yellenille päätöksestämme keskeyttää ehdotus EU: n digitaalisesta maksusta, jotta voimme keskittyä tämän historiallisen sopimuksen viimeiseen mailiin."

Euroopan komission tiedottaja Daniel Ferrie totesi, että komission on puututtava nopeasti ratkaisemattomiin kysymyksiin ja viimeisteltävä ”erilaiset suunnitteluelementit” sekä yksityiskohtainen täytäntöönpanosuunnitelma lokakuuhun mennessä. Ajatuksena on, että G20-maiden hallitusten päämiehet hyväksyisivät tämän Rooman huippukokouksessa. Ferrie sanoi: "Tästä syystä olemme päättäneet keskeyttää työmme, joka koskee ehdotusta digitaaliseksi maksuksi uudeksi" omaksi resurssiksi "tänä aikana."

Euroopan komissio oli jättänyt ilmoituksen uudesta EU: n digitaalisesta maksusta 14. heinäkuuta, jonka jälkeen se viivästyi 22. heinäkuuta, ja se on nyt viivästynyt tämän sopimuksen jälkeen. Digitaalimaksu suunniteltiin uudeksi omaksi resurssiksi, joka auttaisi EU: ta maksamaan NextGenerationEU-lainaa takaisin. Uudet omat varat on otettava käyttöön 1. tammikuuta 2023 mennessä.

Mainos

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

Suurille teknologiayrityksille annetaan historiallisia muutoksia kansainvälisiin verosopimuksiinsa

Julkaistu

on

Viime aikoina jotkut maailman rikkaimmista maamerkeistä ja maista ovat päässeet sopimukseen kansainvälisten veroaukkojen sulkemisesta, jotka suurimmat monikansalliset yritykset ovat hyväksyneet. Joillakin näistä teknologiayrityksistä, kuten Apple, Amazon, Google ja niin edelleen, on suurimmat osakekurssit osakemarkkinoilla.

Vaikka tekninen verotus on pitkään ollut kysymys, josta kansainvälisten hallitusten on täytynyt sopia keskenään, vedonlyönnilläkin on samanlaisia ​​ongelmia, etenkin sen suosion lisääntyessä ja sallimalla laillistamisen maailmanlaajuisesti. Tässä olemme toimittaneet a uusien vedonlyöntisivustojen vertailu jotka seuraavat kansainvälisen käytön kannalta välttämättömiä oikeita verolakeja ja laillisuutta.

G7-huippukokouksessa, josta viimeisimmät raporttimme puhuivat aiheesta Brexit ja kaupan sopimuksetYhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Iso-Britannian, Kanadan, Italian ja Japanin edustajat tekivät yhtenäisen sopimuksen maailmanlaajuisen vähintään 15 prosentin yhteisöverokannan tukemisesta. Tämän oli tapahduttava yhteisymmärryksessä, koska näiden yritysten olisi maksettava veroja siellä, missä heidän yrityksensä toimivat, ja tontille, jolla ne toimivat. Veropetoksia on jo pitkään edistetty suuryritysten löytämien aloitteiden ja porsaanreikien avulla. Tämä yksimielinen päätös asettaa lopettaa pitämään teknologiayrityksiä vastuullisina.

Mainos

Tämän päätöksen uskotaan olevan vuosien varrella, ja G7-maiden huippukokoukset ovat jo kauan halunneet päästä sopimukseen historiasta ja uudistamaan globaalia verojärjestelmää horisontissa olevan nousevan innovaation ja digitaalisen aikakauden puolesta. Saamaan yritykset pitämään omena, Amazon ja Google ottavat vastuuvelvollisuuden, pitävät verotuksen kurissa arvioidakseen niiden ulkomailla tapahtuvan kehityksen ja osallistumisen nousun. Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeri Rishi Sunak on maininnut, että olemme pandemian talouskriisissä, yritysten on pidettävä painoaan ja osallistuttava maailmantalouden uudistamiseen. Uudistettu verotus on askel eteenpäin tämän saavuttamiseksi. Globaalit teknologiayritykset, kuten Amazon ja Apple, ovat kasvaneet voimakkaasti osakkeenomistajien hinnoissa jokaisella vuosineljänneksellä viime vuoden suuren pudotuksen jälkeen, mikä tekee tekniikasta yhden kestävimmistä aloista, joilta veroja saadaan. Kaikki eivät tietenkään olekaan samaa mieltä tällaisista kommenteista, koska verotuksen porsaanreiät ovat jo pitkään olleet menneisyyttä.

Sovittu kauppa painostaa muita maita heinäkuussa pidettävän G20-kokouksen aikana. G7-maiden osapuolten tekemä sopimuspohja tekee erittäin todennäköiseksi, että muut maat pääsevät sopimukseen läsnä olevien maiden, kuten Australian, Brasilian, Kiinan, Meksikon jne. Kanssa. Alhaisemmat veroparatiisimaat, kuten Irlanti, odottavat alhaisempia verokantoja vähintään 12.5 prosentilla. Odotettiin, että 15 prosentin veroaste olisi korkeampi vähintään 21 prosentin tasolla, ja maat, jotka ovat samaa mieltä tämän kanssa, uskovat, että olisi asetettava 15 prosentin perustaso mahdollisuuksilla kunnianhimoisemmista verokannoista määränpäästä ja alueesta riippuen. monikansalliset yritykset toimivat ja maksavat veroja.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa