Liity verkostomme!

EU

Toimitusjohtaja pakolais- ja maahanmuutto kriisi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK) kansalaisyhteiskunnan valtuuskunta aloitti tänään (16 joulukuussa) 12-maiden vierailusarjan kolmen päivän vierailulla Kreikkaan kuullakseen ensisijaisesti kansalaisyhteiskunnan organisaatioita, jotka työskentelevät kentällä maahanmuutto- ja pakolaistilanne. Valtuuskunta kerää tietoja saadakseen tietoa pakolaisten tulon mahdollisista selviytymisstrategioista ja laatiakseen parhaita käytäntöjä ja politiikkoja, jotka voivat auttaa pakolaisten saumattomassa vastaanottamisessa, uudelleensijoittamisessa tai kotouttamisessa.

"EU: n pakolaiskriisi on tullut pisteeseen, jossa ihmisoikeuksien suojelun perusperiaatteet kyseenalaistetaan. Kyse ei ole numeroista, vaan ihmiselämästä, ihmisarvosta, unelmista ja toivosta. Ihmisoikeudet eivät ole vain solidaarisuus - se on myös velvollisuus ja velvoite ", kertoi Irini Pari, Kreikan yritysliiton (SEV) pysyvä edustaja Brysselissä.

ETSK: n valtuuskunta, johon kuuluvat kreikkalainen Irini Pari, kyproslainen Nicolaos Epistithiou ja Romanialainen Cristian Pirvulescu, matkustaa Mytileneen, Moriaan, Eidomeniin ja Paioniaan. Keskusteluissa kansalaisjärjestöjen, pakolaisten, viranomaisten ja vapaaehtoisten kanssa keskityttiin eri sidosryhmien kohtaamiin haasteisiin.

Mainos

Nicolaos Epistithiou, entinen julkisten ja kansainvälisten suhteiden sihteeri Σ. EU: n institutionaaliset saavutukset. Näissä poikkeustilanteissa tarvitsemme enemmän Eurooppaa, enemmän demokratiaa ja enemmän solidaarisuutta.

Vierailu on osa ETSK: n järjestämää tarkastusmatka-aluetta, jonka tarkoituksena on seurata maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kanssa työskentelevien kansalaisyhteiskunnan järjestöjen työtä sen meneillään olevan paikallisen ohjelman puitteissa. Vierailujen tarkoituksena on tunnistaa nykyisessä pakolaiskriisissä aktiivisten organisaatioiden ongelmat, tarpeet sekä menestykset ja parhaat käytännöt.

Äskettäisen ETSK: n lausunnon mukaan Eurooppalainen muuttoliikeohjelma, jossa esittelijänä oli Demokratian puolesta toimivan yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Cristian Pirvulescu: "Nykyinen pakolaiskriisi johtui yhteisen turvapaikkapolitiikan puuttumisesta, jonka viivästyminen johtui koordinoidun eurooppalaisen poliittisen toiminnan puuttumisesta. ETSK kehottaa EU: ta luomaan todellisen turvapaikkapolitiikan. "

Mainos

Operaatioiden päätavoitteena on antaa perusteltu ja dokumentoitu panos EU: n päätöksentekoon sen lausunnon jatkotoimena 'Eurooppalainen muuttoliikeagenda: toinen täytäntöönpanopaketti ''. Muut operaatiot seuraavat tätä ensimmäistä operaatiota muissa 10-maissa (Italia, Saksa, Malta, Unkari, Itävalta, Slovenia, Ruotsi, Puola, Bulgaria, Kroatia) sekä Turkkiin joko 2015: n lopussa tai 2016: n alussa.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Italialle 24.9 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Italialle 24.9 miljardin euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista ja lainoista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Italia on yksi ensimmäisistä maista, jotka ovat saaneet ennakkomaksun RRF: stä. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Italian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Italian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella. Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 191.5 miljardia euroa (avustuksia 68.9 miljardia euroa ja lainoja 122.6 miljardia euroa).

Maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille Seuraava sukupolviEU. NextGenerationEU tarjoaa yli 800 miljardia euroa (nykyhinnoin) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. 723 miljardia euroa (käypinä hintoina) käytetään elvytys- ja selviytymisjärjestelyyn (RRF). Italian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta tulla vahvemmaksi COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Lisätietoja on lehdistötiedotteessa Italia.

Mainos

Continue Reading

liiketoiminta

Euroopan osakkeet pyrkivät ennätykseen kesän rallin jatkuessa

Julkaistu

on

By

The German share price index (DAX) board is seen at the end of a trading day at the German stock exchange (Deutsche Boerse) in Frankfurt, Germany, February 12, 2019.  REUTERS/Kai Pfaffenbach//File Photo

Euroopan osakkeet nousivat uusiin ennätyksiin perjantaina (13. elokuuta), ja ne olivat ennätyksellisellä kierroksella, joka rajoitti jälleen vahvan viikon, kun sijoittajat kärsivät Yhdysvaltain inflaation laskusta ja ennustettua paremmasta yritysten tuloksesta, kirjoittaa Tommy Wilkes, Sujata Rao Lontoossa ja Alun John Tokiossa.

Se oli erilainen tarina Aasiassa, jossa huolet sääntelyn rajoittamisesta Kiinassa ja COVID-19 Delta -muunnelman nousu ovat heikentäneet luottamusta.

Yhdysvaltain inflaatioluvut viittasivat tällä viikolla, että hintojen nousu voi olla huipussaan, mikä helpottaisi Yhdysvaltain keskuspankin painostusta alentaa varojen ostojaan.

Mainos

Pandemian aikainen elvytys on ollut suurelta osin osakekurssien nousun takana viime vuonna, mutta odotettua voimakkaampi talouden elpyminen suuressa osassa maailmaa ja yritysten suuret tulot ovat antaneet rallille uusia jalkoja viime viikkoina.

MSCI: n maailman osakeindeksi perjantaina klo 0810 GMT (.MIWD00000PUS), joka seuraa osakkeita 50 maassa, oli hieman kaikkien aikojen ennätyksen alapuolella.

Laajempi Euro STOXX 600 (STOXX) oli 0.15% korkeampi - torstaina (12. elokuuta) se oli kaikkien aikojen pisin voittoputki. Perjantaina indeksi pidentää ennätyksiä kymmenennen peräkkäisen istunnon aikana.

Mainos

Markkinat Saksassa (.GDAXI) ja Ranskassa (.FCHI) lisätty 0.2%. Britannian FTSE 100 (.FTSE) sai 0.3%.

Futures viittasi myös pieneen voittoon Wall Streetillä, kun se avataan.

Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että viime ralli voi kuitenkin jatkua.

"Olemme hieman varovaisempia menossa syksyyn terveysrintaman, Kiinan sääntelyrintaman ja rahapolitiikan epävarmuuden vuoksi", sanoi Janus Hendersonin monen omaisuuden johtaja Paul O'Connor ja korosti, ettei hän ollut "laskeva" millään tavalla ", mutta oli soittanut takaisin riskialttiimpiin omaisuuseriin.

"Käsitys on, että olemme ylittäneet keskuspankin anteliaisuuden kannalta huippukohdan, joka on tukahduttanut tuottoja. Meidän pitäisi odottaa täältä korkeampia nimellis- ja reaalituottoja, joiden pitäisi alkaa hakea markkinoiden korkeimmin arvostettuja osia -Yhdysvaltoja ja tekniikkaa, " hän lisäsi.

Aasiassa markkinat laskivat enimmäkseen.

MSCI: n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakeindeksi Japanin ulkopuolella (.MIAPJ0000PUS) laski 0.65% ja oli 0.87% alhaisempi viikolla.

Kiinalaiset sirut (.CSI300) heikkeni 0.55%paikallisen puolijohde-alaindeksin vuoksi (.CSIH30184), joka laski 4.1%.

Yleisesti ottaen "kasvavat sääntely- ja geopoliittiset riskit painavat keskipitkän aikavälin kasvunäkymiä (Kiinassa), erityisesti niillä segmenteillä, joihin kansalliset uudistukset tai turvallisuustoimet kohdistuvat", yksityispankki UBP sanoi muistiossa.

Dollari pysyi vakaana perjantaina ja pysyi lähellä korkeinta tasoaan neljään kuukauteen valuuttakoria vastaan, kun sijoittajat odottivat lisää vihjeitä Yhdysvaltain keskuspankilta suunnitelmistaan ​​vähentää raha -elvytystä. Euro nousi korkeammalle, mutta 1.1739 dollaria ei ollut kaukana neljän kuukauden alimmasta.

Lähes kaksi kolmasosaa taloustieteilijöistä Reutersin kyselyn mukaan Fed ilmoittaa syyskuun kokouksessaan varojensa hankintojen supistumisesta - tällä hetkellä 80 miljardia dollaria valtionlainoista ja 40 miljardia dollaria kiinnitysvakuudellisista arvopapereista kuukaudessa.

Vertailuindeksin 10 vuoden valtionlainojen tuotto laski viimeksi 2 peruspistettä 1.3472%: ssa Yhdysvaltojen 1.367%: n lähellä.

Öljyn hinta laski toista päivää peräkkäin sen jälkeen, kun Kansainvälinen energiajärjestö varoitti raakaöljyn ja sen tuotteiden kysynnän kasvun hidastuneen jyrkästi. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kreikalle 4 miljardin euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kreikalle 4 miljardia euroa ennakkomaksua, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista ja lainoista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Kreikka on yksi ensimmäisistä maista, jotka ovat saaneet ennakkomaksun RRF: stä. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kreikan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon.

Komissio hyväksyy lisämaksut Kreikan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella. Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 30.5 miljardia euroa (17.8 miljardia euroa avustuksia ja 12.7 miljardia euroa lainoja).

Maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.  

Mainos

Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Kreikan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta tulla vahvemmaksi COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta.

Muuttavien investointien ja uudistushankkeiden tukeminen

Kreikan RRF rahoittaa investointeja ja uudistuksia, joiden odotetaan vaikuttavan voimakkaasti Kreikan talouteen ja yhteiskuntaan. Tässä muutamia näistä projekteista:

Mainos
  • Vihreän siirtymisen turvaaminen: 645 miljoonaa euroa käytetään yhteyksien rahoittamiseen Kykladien saarten kanssa, mikä lisää uusiutuvien energialähteiden mahdollisuuksia ja varastointikapasiteettia.
  • Tukee digitaalista siirtymistä: 375 miljoonan euron arvoiset toimenpiteet edistävät digitaalitekniikan käyttöönottoa erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä ja tukevat digitaalisten palvelujen ja uuden teknologian kassakoneiden ostamista.
  • Taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden vahvistaminen: 740 miljoonaa euroa investoidaan aktiivisen työmarkkinapolitiikan vahvistamiseen kokoaikaisen työllisyyden lisäämiseksi myös pitkäaikaistyöttömien ja heikommassa asemassa olevien ihmisten osalta. Lisäksi 627 miljoonaa euroa investoidaan julkishallinnon parantamiseen ja digitalisointiin. oikeusjärjestelmän digitalisointi ja oikeuskäsittelyjen nopeuttaminen verolainsäädännön nykyaikaistaminen ja yksinkertaistaminen.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: ”Olen iloinen siitä, että Kreikka saa tänään ensimmäisen varojen maksun NextGenerationEU: n puitteissa. Tämä on Kreikan kunnianhimoisen elvytys- ja sietokykysuunnitelman, Kreikka 2.0, täytäntöönpanon alku ja maan vihreämmän ja digitaalisemman tulevaisuuden alku. Euroopan komissio seisoo rinnallanne, jotta tämä suunnitelma onnistuu. ”

Talousarviosta ja hallinnosta vastaava komissaari Johannes Hahn sanoi: ”Kolmen erittäin menestyksekkään joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskun jälkeen NextGenerationEU: ssa viime viikkojen aikana ja ensimmäisten maksujen suorittamisen muille NGEU -ohjelmille olen iloinen, että olemme nyt saavuttaneet myös RRF: n maksuvaiheen. Tiivis yhteistyö Kreikan kanssa ja vankka valmistelu komissiossa mahdollistivat varojen maksamisen ennätysajassa. Tämä osoittaa, että kerätyillä resursseilla pystymme nopeasti täyttämään kaikkien jäsenvaltioiden ennakkomaksutarpeet, mikä antaa niille ensimmäisen vauhdin kansallisiin suunnitelmiinsa sisältyvien lukuisten vihreiden ja digitaalisten hankkeiden toteuttamiseen. ”

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: ”Tämän päivän ennakkomaksu Kreikalle on tärkeä askel Kreikan suunnitelman toteuttamisen tukemiseksi, joka sisältää suuria investointeja ja kauaskantoisia uudistuksia seuraavan viiden vuoden aikana. Jatkamme tiivistä yhteistyötä Kreikan kanssa tukeaksemme sen kunnianhimoista suunnitelmaa, joka hyödyttää kaikkia Kreikan osia ja kaikkia Kreikan yhteiskunnan osia. ”

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan komissio hyväksyy Kreikan 30.5 miljardin euron elvytys- ja selviytymissuunnitelman

Palautus- ja sietokykykokonaisuus: kysymyksiä ja vastauksia

Tietosivu Kreikan elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta

Neuvoston täytäntöönpanopäätös Kreikan elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta

Komission yksiköiden valmisteluasiakirja: Analyysi Kreikan elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Lehdistötiedote: kolmas NextGenerationEU -joukkovelkakirjalaina

Lehdistötiedote: Komission ensimmäinen rahoitussuunnitelma

EU lainanottajan verkkosivustona

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa