Liity verkostomme!

Brexit

Brexit: Mikä käsitellä?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David-Cameron-On-EU-ja-Britain's-jäsenyysKukaan ei halua Yhdistyneen kuningaskunnan eroavan EU: sta, edes useimmat ihmiset Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdistyneen kuningaskunnan nykyinen hallitus. Joten voidaanko sopimus tehdä? Kun EU-toimittaja puhui EU: n vanhempien diplomaattilähteiden kanssa tämänpäiväisistä (17. joulukuuta) Brexit-keskusteluista, meille kerrottiin, että teknisen suhteen on tapahtunut paljon edistystä. Euroopan komissiolla on nyt oma työryhmä, jota johtaa EU: n yksi vanhimmista ja arvostetuimmista virkamiehistä, Jonathan Faull. Suurin kompastuskivi on kysymys muuttoliikkeestä EU: n sisällä.

Kaikki muut asiat näyttävät olevan ratkaistavissa.

Yhdistynyt kuningaskunta haluaa lisätä Euroopan kilpailukykyä ja kykyä luoda kasvua ja työpaikkoja - tämä ei ole tavoite, josta EU: n johtaja aikoo kiistellä, koska EU on jo ehdottanut parempaa lainsäädäntöä koskevaa tekstiä. Komissio antoi eilen (joulukuun 16) tekstin toimielinten väliseksi sopimukseksi paremmasta sääntelystä. Kyse on EU: n politiikkojen ja lakien suunnittelusta niin, että ne saavuttavat tavoitteensa mahdollisimman pienin kustannuksin. Sen tavoitteena on varmistaa, että politiikka valmistellaan, pannaan täytäntöön ja tarkistetaan avoimella, läpinäkyvällä tavalla, että siitä saadaan tietoa parhaan käytettävissä olevan näytön perusteella ja jota tuetaan sidosryhmien osallistumisella. EU sanoo haluavansa vähentää uusien säädösten virtausta ja asettaa tavoitteen vähentää nykyisten säännösten taakkaa. Tämä voisi mennä pitkälle vastatessaan Yhdistyneen kuningaskunnan huolenaiheita, ja se voitaisiin esittää - ainakin David Cameronin toimesta - Yhdistyneen kuningaskunnan voitona.

Mainos

Yhdistynyt kuningaskunta haluaa itsemääräämisoikeuden osalta muodollisen, oikeudellisesti sitovan sopimuksen varmistaakseen, että "entistä tiiviimpää unionia" koskevassa sopimuksessa ei enää sovelleta Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Kaikki ovat tehneet selväksi, että perussopimuksen muutos, jonka kaikki tunnustetaan jo kauan sitten, on tarpeen, mutta sopimusneuvotteluja ei käydä ennen kuin Ranskan ja Saksan vaalit on pidetty.

Yhdistynyt kuningaskunta haluaa myös suojata euroalueeseen kuulumattomien jäsenten oikeuksia varmistamalla, että heitä ei kohdella syrjinnällä, että heidän veronmaksajansa eivät ole taloudellisesti vastuussa euroalueesta ja että kaikki osallistuminen pankkiliittoon on vapaaehtoista. Tällä alueella Yhdistynyt kuningaskunta voisi hankkia laajempaa tukea muista euroalueen ulkopuolisista maista. Puolan uusi hallitus on ainakin innokas liittymään euroon, ja muut euroalueen ulkopuoliset maat, kuten Ruotsi ja Tanska, myös todennäköisesti tukevat.

Kiistanalaisin ongelma on edelleen muuttoliike EU: n sisällä. Yhdistynyt kuningaskunta vetoaa todennäköisesti erityisesti siihen, että koska Yhdistyneen kuningaskunnan hyvinvointijärjestelmä on kehittynyt hyvin eri tavalla kuin muualla EU: ssa, se vaatii erityisvapautta Ison-Britannian tulleille EU: n kansalaisille. Yhdistynyt kuningaskunta on kehottanut asukkaita maksamaan maksunsa neljä vuotta, ennen kuin he voivat saada työsuhde-etuuksia, ja lopettamaan lapsilisän lähettämisen ulkomaille. Toinen vaatimus on vähemmän kiistanalainen, mutta ensimmäinen on silti osoittautunut vaikeaksi voittaa liittolaisia. Onko kompromissi mahdollista? Kyllä, erityinen vetoomus voi olla - vähän kuin Britannian alennus - hankala ja melko sotkuinen kompromissi, mutta se voi avata tien sopimukseen. Koska viimeaikainen kysely viittaa siihen, että kansanäänestyksessä kyllä-ääni voidaan voittaa kapealla enemmistöllä, toiset saattavat pelätä, että Ison-Britannian irtautumisella voi olla dominoefekti.

Mainos

Joten mitä me opimme tänään? Hyvin vähän - David Cameron ei aio sanoa, että olemme melkein siellä, hän sanoo, että se tulee olemaan erittäin kova taistelu, koska hän vaatii niin paljon ja että kompromissi on kaukana. Hän suhtautuu myönteisesti siihen, että EU tunnustaa paremman (nimittäin vähemmän) sääntelyn tarpeen ja sanoo olevansa liittolaisia ​​puolustamaan euroalueen ulkopuolella olevien oikeuksia. Muuten kuin meille kerrotaan, että hänellä on valtava taistelu käsissään ja taistelu maaliin. Hän voi hyvin tehdä!

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa