Liity verkostomme!

EU

Moldovan ihmiset tuntevat pettymään Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

vlad-plahotniuc

EU Reporter jatkaa EU: n ja Naton jäsenvaltioiden Romanian ja Ukrainan välisen Moldovan, yhden Euroopan köyhimmistä maista, tilanteen tutkimista. Strategista sijaintia ei voida sivuuttaa, sillä sekä Eurooppa että Putin haluavat sen vaikutusvaltaansa ja hallintaansa.

Maan nykytilannetta kuvataan kriittiseksi ja maan mahdollisuudet liittyä EU: hun heikoiksi. Yksi tärkeimmistä esteistäs matkalla EU-jäsenyyteen väitetään olevan ainoa todellinen voima maassa, Vladimir Plahotniuc (kuvassa). Hän on väitetysti tarttunut tuomioistuinjärjestelmän, lainvalvontaviranomaisten ja yleisen syyttäjän hallintaan '' hyökkäysten '' toteuttamiseksi Moldovan yrityksiin ja yksityishenkilöihin, takavarikoimalla laitonta varoja väärien rikosoikeudellisten syytteiden avulla sekä varastamalla valtion talousarvion varoja ja EU: n taloudellista tukea.

Mainos

One mies johtaa Moldovan normaalien vapauksien ja oikeudenmukaisuuden palauttamista koskevaa kampanjaa Moldovan asianajaja Andrei Năstase, joka edustaa asianajajana useita Moldovan liikemiehiä, joiden omaisuus on pakkolunastettu.

EU Reporter sai yksinomaisen haastattelun Andrei Năstasen kanssa, joka kertoi meille maansa nykytilanteesta.

EU Reporter: Sinä ja Viorel Topa olemme keränneet suuren asiakirja-aineiston Vladimir Plahotniucin väitetystä rikollisesta toiminnasta. Luuletko, että on mahdollista käyttää näitä asiakirjoja ja tietoja rikosoikeudenkäynnin tekemiseksi häntä vastaan?

Mainos

Andrei Năstase: Kaikki keräämämme tiedot on välttämätöntä erityisesti Moldovan syyttäjille, koska suurin osa Plahotniucin rikoksista tehtiin Moldovassa - hyökkääjien hyökkäykset, pakkolunastukset, massiivinen rahanpesu ja monet muut rikokset. Mutta on myös tutkittavia kansainvälisiä yhteyksiä. Esimerkiksi rahanpesun tapauksessa Moldovan kautta tullut rahamäärä ylitti 20 miljardia euroa - kaikkien näiden tilanteesta huolestuneiden lainvalvontaviranomaisten, kaikkialla maailmassa, on otettava huomioon nämä tiedot.

Niin kauan kuin yleinen syyttäjä on Plahotniucin valvonnassa, häntä vastaan ​​rikosasioiden nostaminen Moldovassa on ehdottomasti turhaa. Useat yrityksemme hylättiin, vaikka olemme esittäneet kiistattomia todisteita. Jotta Plahotniucin tekemät rikokset voidaan tutkia asianmukaisesti, syyttäjän ja oikeuslaitoksen on oltava riippumattomia, mikä ei ole nykyaikaisessa Moldovassa.

Onko mitään mahdollisuutta käyttää sellaisia ​​tuomioistuimia Moldovan ulkopuolella, kuten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tai kansainvälinen rikostuomioistuin?

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen osalta Plahotniucin, Viorel Topan ja Victor Topan tekemien hyökkääjähyökkäysten suuret uhrit ovat jättäneet hakemuksensa ja asiat ovat vireillä. Tiedän, että myös monet muut ovat jättäneet hakemuksen. Mutta tämä tuomioistuin ei tuomitse tiettyä tekijää, se vain tuomitsee ja tuomitsee koko maan, joten Moldovan kansan on maksettava vahingonkorvausta ja tuettava korkeimman oikeuden päätösten seurauksia eikä tekijää.

Mitä tulee kansainvälisiin rikostuomioistuimiin, mielestäni EU: n tai EU: n organisaatioiden on ilmoitettava niistä asianmukaisesti, jotka välttävät toistaiseksi reagoimasta. 

Joten millä tavalla voi olla mahdollista houkutella Moldovaa assosiointisopimuksesta ja vastaavista asioista vastaavien EU: n virkamiesten huomio arvioimaan heitä Plahotniucin vangitseman yrityksen kriittisestä tilanteesta?

Olemme ilmoittaneet EU: lle ja sen rakenteille. Ja kaikki minun aktiiviset kollegat kansalaisyhteiskunnasta ovat myös ilmoittaneet kaikki eurooppalaiset että Amerikkalaiset ruumiit huolestunut. Ja teimme tämän myös julkisesti. Voin antaa sinulle yhden esimerkin Plaiderniucin tekemistä hyökkääjistä vuosina 2010–2011: Olen ilmoittanut asiasta kaikille asianomaisille rakenteille; Olen toimittanut yksityiskohtaisen kuvauksen; Olen liittänyt kaikki tukevat todisteet. Olen myös ilmoittanut kansainvälisille elimille suuresta rahanpesusta. Vuonna 2014 julkaisin muistioni kaikille asianomaisille laitoksille ja toimin todisteita, jotka osoittavat Plahotniucin osallistumisen. Kaikki tiesivät tästä, mutta mitään ei ole toteutettu.

Joten, voimmeko olla selvillä silloin, EU tietää siitä, mutta jättää sen huomiotta?

Yhden asian voin kertoa sinulle varmasti, he tietävät tästä. On melko epäilyttävää, että EU epäröi reagoida, vaikka heillä on hyvin tietoa yli viiden vuoden ajan. He sanovat, että EU sulkee silmänsä siihen joidenkin "geopoliittisten syiden" takia, mutta EU: n on myös huomattava, että moldovalaisten silmissä sen maine on kärsinyt vakavasti.

Joten anna minun olla selvä sitten, Moldovaan menee valtava määrä EU: n varoja, joita yksi mies pesee ja varastaa?

Mielestäni ei olisi oikein sanoa, että kaikki on teknisesti yhden miehen suorittama. Voimme varmasti sanoa, että Plahotniuc hallitsee yksiselitteisesti kaikkia Moldovan valta-alueita, mukaan lukien yleinen syyttäjänvirasto, oikeuslaitos, kansallinen korruptiontorjuntakeskus, muut valtion virastot, joita ilman miljardin euron varkaus tai massiivinen rahanpesu ei olisi mahdollista. mahdollista. Koko poliittinen järjestö on myös mukana tässä vuosisadan rikoksessa, ja se on myös Plahotniucin hallinnassa. Siksi Moldovassa kukaan ei epäile, että hän on varastetun rahan ja muiden massiivisten huijausten, kuten rahanpesun, suurin edunsaaja. Muut osallistujat toimivat Plahotniucin käskystä palkkioita ja lahjuksia vastaan, mutta kukaan muu Moldovassa ei voi järjestää ja toteuttaa varkauksia sellaisessa mittakaavassa, kun tärkeimmät valtion instituutiot ovat avustajia.

Joten mitä voidaan tehdä, mitä ehdottaisit tekevän, jotta Eurooppa ja Yhdysvallat saisivat vihdoin ymmärtää Moldovan tragedian ja vapauttavat ihmiset tämän miehen tyranniasta?

Euroopan neuvoston pääsihteeri vahvisti Moldovan olevan kaapattu valtio. En kuitenkaan usko, että koko Eurooppa ymmärtää Moldovan tragedian laajuutta. Plahotniuc on eräänlainen Janukovitš Moldovalle. Olen lähettänyt äskettäin kirjeen eurooppalaisille elimille ja pyytänyt heitä määräämään seuraamuksia Plahotniucille ja hänen akolyytteilleen, jäädyttämään heidän tilinsä ja omaisuutensa EU: ssa ja USA: ssa, jotta heistä saataisiin persona non grata. EU ja USA etenivät samankaltaisessa tilanteessa Ukrainan ja Venäjän oligarkkien kanssa. Pakotteiden täytäntöönpano on väistämätöntä, ja mitä nopeammin EU reagoi, sitä parempi Moldovan kansalaisille, sitä enemmän varastetut varat voidaan saada takaisin.

Miten teet sen?

Varastetut rahat ovat jäljitettävissä lopulliseen tiliin asti. Tätä varten tarvitsemme yhteistyötä kansainvälisten lainvalvontaviranomaisten kanssa. Meillä on tarpeeksi todisteita tutkimusten aloittamiseksi, mikä johtaa syytteeseen, mutta emme voi tehdä sitä valtuutettujen virastojen sijasta. Plahotniuc on saatettava oikeuden eteen Euroopan tasolla.

Kuinka monen ihmisen on elettävä maanpaossa tai pelossa, kunnes se tapahtuu?

Kyllä, on monia viattomia ihmisiä, jotka joutuivat pakenemaan maastaan ​​välttääkseen Plahotniucin käskemiä kostotoimia. Ihmiset odottavat Plahotniucin pidättämistä jonain päivänä. Tämä merkitsee demokratisoitumisen alkua Moldovassa, kun hän alisti koko maan. EU: n entinen komission jäsen Fule totesi, että Plahotniuc yksityisti valtion laitokset ja käyttää niitä aseina. Se on samanlainen kuin Ukrainan Janukovych.

Se ei ole sama, mutta aivan viime aikoina amerikkalaiset, FBI, ovat pidättäneet useimmat ihmiset FIFA: n jalkapalloliitossa, kuten olet todennäköisesti kuullut, koska he sanoivat ansaitsevansa lainkäyttövaltaan, koska suurin osa rahoista oli pesty dollareiksi. Onko olemassa mahdollisuuksia ottaa amerikkalaiset mukaan?

Jos se oli mahdollista FIFA: n kanssa, sen on oltava mahdollista myös Moldovan kanssa. Meidän on tehtävä julkinen vetoomus koko maailmalle, amerikkalaisille, EU: lle, jotta voimme reagoida Moldovan tilanteeseen, tutkia rikoksia ja löytää varastetut rahat, mukaan lukien EU: n ja Yhdysvaltojen taloudellinen tuki Moldova. Moldovan syyttäjäntoimet eivät tee mitään niin kauan kuin se on Plahotniucin valvonnassa, joten ainoat, jotka voivat toimia tehokkaasti, ovat kansainväliset instituutiot. Miksi emme voi käyttää FIFA-esimerkkiä Moldovan kanssa?

Voinko kysyä teiltä Ison-Britannian, Euroopan ja Skotlannin tuomioistuimista? Olisiko mahdollista edetä tässä lähestymistavassa vai Interpolissa? Mikä tilanne siellä olisi?

Englannin ja Skotlannin tuomioistuinten päätökset ovat ratkaisevia tässä tapauksessa, koska ne ovat osoittaneet, että Plahotniuc on varastettujen rahojen ja varojen edunsaaja. Pääsyyttäjän toimiston oli heidän päätöksensä perusteella aloitettava rikosoikeudenkäynnit Plahotniucia vastaan, mutta he eivät koskaan tehneet sitä. Heillä on kaikki nämä päätökset, mutta he eivät ole koskaan seuranneet niitä. Koska he eivät voi toimia herraansa vastaan. Pyyntömme ja ilmoituksemme ovat olleet siellä vuodesta 2010, mutta ne eivät ole tehneet mitään.

Plahotniuc on ollut Interpolin seurannassa rikollisjärjestöihin osallistumisen ja rahanpesun suhteen vuodesta 2007 lähtien. Interpolin on kuitenkin pidettävä yhteyttä Moldovan viranomaisiin ja Moldovan yleiseen syyttäjävirastoon. Tässä erityistapauksessa on identtistä kommunikoida Plahotniucin itsensä kanssa seurattavan kanssa.

On tehtävä yksinkertainen asia - ennen kaikkea meidän on vaihdettava yleinen syyttäjä, jotta hän olisi riippumaton, meidän on syrjäytettävä Plahotniucin hallitsema Corneliu Gurin ja asetettava hänen tilalleen riippumattomasta pääsihteeristä, ja sitten asiat alkavat liikkua oikeaan suuntaan. Olemme jopa ehdottaneet, että yleinen syyttäjä olisi EU: sta.

Moldovassa parlamentin puheenjohtaja nimittää tai erottaa pääsyyttäjän. Kuka on parlamentin puheenjohtaja? Plahotniucin kummipoika Andrian Candu.

On monia ihmisiä, jotka ovat valmiita taistelemaan, mutta on myös enemmistö, joka pelkää Plahotniucia. Kuka tahansa voidaan pidättää ja vangita. Plahotniuc hallitsee myös mediaa. Yli 80% kuuluu hänelle. Tällaisen mediavoiman avulla hän voi muuttaa minkä tahansa vastustajansa rikolliseksi. Asiakkaani Victor Topa ja Viorel Topa, kun Plahotniuc oli varastanut heidän osuutensa pankeista, valmisti heitä vastaan ​​rikosoikeudenkäyntejä, ja heidän täytyi paeta maasta. Kaikki Plahotniucin omistamat tiedotusvälineet julistivat heidät välittömästi rikollisiksi.

Onko demokraattisilla foorumeilla, DA: lla, mitään sellaista, onko heillä mitään mahdollisuuksia poistaa Plahotniuc?

Kyllä, DA (Dignity and Truth) -alusta näkee selvästi Moldovan pääongelman, joka on Plahotniuc ja hänen jenginsä. Niin tekevät myös muut riippumattomat foorumit, mutta myös kaikki Moldovan kansalaiset. Monet heistä ovat todella valmiita taistelemaan Plahotniucia ja hänen järjestelmäänsä vastaan, tuhoamaan hänen rakennuksensa ja jopa käynnistämään vallankumouksen.

Mikä on kipinä, joka voi saada sen tapahtumaan?

DA on kansalaisalusta, joka etsii rauhanomaista ratkaisua. Olemme laatineet luettelon ehdoistamme, joka käsittää valtion instituutioiden vapauttamisen Plahotniucista ja hänen nimitetyistään, kenraalisyyttäjä Corneliu Gurinin, korruptiontorjuntakeskuksen pääjohtajan Viorel Chetrarun, korkeimman hallituksen puheenjohtajan irtisanomisen. Tuomioistuin Mihai Poalelungi ja muut valtion laitoksista, jotka osoittivat osallisuutensa Plahotniuciin. Mutta samalla pyrimme vakiinnuttamaan kunnolliset ihmiset ja luomaan hyvän vaihtoehdon nykyiselle hallinnolle, koska nykyään ihmisillä ei ole poliittista puoluetta, jonka puolesta äänestää. Uskon, että menestymme ihmisten kanssa, joilla on nuhteettomuus ja korkea moraali. Meillä ei ole muuta ulospääsyä.

Moldovan kansa on valmis, he ovat valmiita vallankumoukseen. Mutta meidän on myös ymmärrettävä siitä aiheutuvat riskit. Nyt haluamme luoda puolueen ja saada tämän vallankumouksen tarttua. Haluamme saada poliittisen vallan parlamentissa, ja pidämme maan presidentin tilivelvollisina, ei parlamentin, vaan yleisten vaalien kautta.

Keräämme myös allekirjoituksia kansanäänestyksestä maan presidentin vaalien järjestämiseksi yleisvaaleilla. Nyt maan presidentti valitaan parlamentissa, ei ihmisten suoralla äänestyksellä.

Pelkäätkö Maidania?

Toivomme, että voimme saavuttaa kaiken rauhallisesti - maidanimme olisi voinut tapahtua tämän vuoden syyskuussa, 15. syyskuuta tai 4. lokakuuta, meillä oli melko kipinä 4. lokakuuta. 4. lokakuuta ihmiset halusivat päästä sisään ja tuhota Plahotniucin rakennukset. Toivomme kuitenkin välttää Maidanin, vaikka ihmisiä on vaikea pysäyttää. Mielestäni Euroopan unioni on tietoinen siitä, kuinka kriittinen ja räjähtävä tilanne Moldovassa on.

Tuntuuko sinusta, että Eurooppa on pettänyt Moldovan silloin, koska näyttäisi siltä, ​​että EU: n kannattajat ovat pikemminkin kuin venäläisiä kannattajat?

Sanoisin kyllä, koska näette, ettei meillä ole muuta palautetta EU: lta. Kaikille on selvää, että kaikki kehittyy oikeaan suuntaan, jos Plahotniuc on poissa.

En näe mitään syytä kutsua nykyistä Moldovan hallintoa "pro-eurooppalaiseksi", koska kaikki, mitä he ovat tehneet viimeisten viiden vuoden aikana, on syvästi Euroopan vastaista. Älä sekoita heidän demagogiaa tekoihinsa. Jos on olemassa todellinen voima, joka työntää venäläisiä puolueita valtaan ja yhdistää EU: n Moldovan katastrofiin, se on varmasti nykyinen hallinto, joka kutsuu itseään "eurooppalaisiksi".

Joten mikä on viesti, jonka haluat välittää lukijoillemme ja Euroopan kansalaisille?

Haluan sanoa vain yhden asian - haluan EU: n tukevan Moldovan kansaa, ei Moldovan korruptoituneen ja rikollisen hallinnon.

Olemme onnistuneet järjestämään tämän protesti-liikkeen, DA-alustan, joka toimii nyt kolmannen peräkkäisen kuukauden ajan, käyttämällä ihmisten innostusta ja taskurahaa organisaation tarpeisiin. Mutta Moldovan kansan on myös kuultava Euroopan tukiviestejä ja selkeitä viestejä EU: n irtautumisesta Moldovan vallalla olevista korruptoituneista roistoista.

Historia tarjoaa esimerkkejä oudoista johtajista eroon - luuletko Euroopassa olevan poliittista tahtoa päästä eroon Plahotniucista?

Jotkut EU: n korkeista virkamiehistä ovat jo viitanneet Plahotniuciin tärkeimpänä ongelmana, josta Moldovan on päästävä eroon. Vaikka he sanovat sen diplomaattikielellään. Tällaista poliittista tahtoa on yhä enemmän. Se ei kuitenkaan vielä riitä. Uskon, että Plahotniuc ei kestä paljon kauemmin, hänelle on jäänyt hyvin vähän aikaa. Mutta jotta päästään eroon Plahotniucista, tarvitsemme edelleen selkeitä viestejä EU: lta ja USA: lta - että he eivät tue tällaista hallitsijaa, että he tukevat Moldovan kansaa, he tukevat heidän oikeuttaan elää normaalia, ihmisarvoista elämää; selkeä viesti siitä, että EU on pikemminkin Moldovan kansan kuin heidän sortonsa.

Luuletko siis, että EU: n on myönnettävä, että se oli väärin?

En tiedä, onko EU: n myönnettävä, että se oli väärin. EU: n on tehtävä reagoida, lopettaa Moldovan todellisuuden huomiotta jättäminen. Moldovan ihmisten on nähtävä, että Eurooppa ei tue Plahotniucia ja hänen seurustaan ​​eikä heidän rikoksiaan (kuten miljardin euron varkauksia), että Plahotniuc ja hänen jenginsä eivät ole tervetulleita Eurooppaan.

Joten tarina todellakin on, että Moldovan kansa tuntee Euroopan pettää?

Kyllä, varmasti, Moldovan ihmiset tuntevat Euroopan pettäneen. Vuonna 2009 73 prosenttia kannatti Eurooppaa, ja nyt 63 prosenttia vastustaa ja vain 37 prosenttia kannatti.

Jos Plahotniuc menisi, olisitko iloinen nähdessään hänen menevän etäisyydelle kaikilla rahoillaan vai haluaisitko hänen tuomittavan oikeuden eteen?

Hänet pitäisi saattaa oikeuden eteen, ehdottomasti maksaa kaikki varastetut rahat takaisin ja palauttaa varat, palauttaa ne ihmisille ja olla vastuussa rikoksistaan. Tiedän, että Plahotniuc nöyryytti valtioamme, nöyryytti Moldovan kansaa, vainosi ja kidutti heitä, ja siksi hänen pitäisi olla vastuussa tekemistään.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa