Liity verkostomme!

EU

Parlamentin jäsenet reagoivat vihaisesti Thaimaan kieltäytymiseen sallimasta entisen pääministerin vierailua Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yingluck-Shinawatra-012Kaksi parlamentin jäsentä kutsui Thaimaan entisen pääministerin Yingluck Shinawatran (Kuvassa) mennä Eurooppaan vaihtamaan näkemyksiä Thaimaan poliittisesta tilanteesta ovat reagoineet vihaisesti päätökseen evätä hänen lupa poistua maasta.

Elmar Brok ja Werner Langen, kaksi vanhempaa saksalaista varajäsentä, pitivät siirtoa "syvästi pettymykseksi".

Kaksi oikeanpuoleista jäsentä vahvisti myös päättäväisyytensä varmistaa, että Shinawatra voi "matkustaa vapaasti Eurooppaan".

Mainos

He vastasivat Thaimaan korkeimman oikeuden poliittisten toimistojen haltijoiden rikosjaoston 1. joulukuuta tekemään päätökseen hylätä Shinawatra-pyyntö matkustaa Eurooppaan.

Tuomioistuin totesi päätöksessään, että kutsu oli "riittämätön syy" hänen poistumiselle maasta tällä hetkellä, ja sellaisenaan pyyntö hylättiin.

Shinawatra on edessään oikeudenkäynnissä, jonka korkein oikeus saattaa käsiteltäväksi mahdollisesti tammikuussa hänen hallituksensa riisitallennusjärjestelmän yhteydessä.

Mainos

Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Brok ja ASEANin valtuuskunnan puheenjohtaja Langen korostivat tiistaina antamassaan lausunnossa näkemystenvaihdon "tärkeyttä" Shinawatran kanssa.

Heidän mukaansa Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan ja ASEANin suhteista vastaavan valtuuskunnan olisi pidettävä "aikaisintaan" kokous.

Lausunnossa sanottiin, että he olivat "yllättyneitä ja syvästi pettyneitä" Thaimaan viranomaisten päätökseen "estää hänen esiintymisensä avoimessa keskustelussa Euroopan parlamentissa".

Sekä Brok että Langen vaativat Thaimaan sotilasjuntan, joka on johtanut maata toukokuun 2014 vallankaappauksen jälkeen, "ryhtymään asianmukaisiin ja kiireellisiin toimiin", jotta Shinawatra "voisi matkustaa vapaasti Eurooppaan.

Lausunnossa lisättiin: "Sekä ulkoasiainvaliokunta että ASEANin valtuuskunta ovat myös valmiita jatkamaan tapaamisia Thaimaan viranomaisten kanssa Brysselissä."

Kaksi jäsentä arvosteli myös Thaimaan virkamiehiä siitä, että he "yrittivät antaa väärän vaikutelman", etteivät he olleet lähettäneet kutsuaan Shinawatralle komiteoidensa nimissä. Lausunto annettiin heidän johtamiensa komiteoiden nimissä.

He korostivat myös "Euroopan parlamentin halua" vierailla Thaimaassa vuonna 2016 tapaamaan Thaimaan parlamenttia, hallituksen edustajia, kansalaisyhteiskunnan ja opposition johtajia, mukaan lukien Shinawatra.

Lausunto on myös julkaistu kokonaisuudessaan Ulkoasiainvaliokunta, mikä tarkoittaa AFET-valiokunnan selkeää tukea ja tukea.

"Tämä kaataa kylmää vettä Thaimaan juntan pyrkimykseen kyseenalaistaa alkuperäisen kutsun auktoriteetti ja aitous", eräs EU: n sisäpiiriläinen sanoi.

Shinawatra, joka on tällä hetkellä 30 miljoonan bahtin suuruinen riisitapaustapauksessa, mahdollisuudet ottaa vastaan ​​kutsu parlamentin kanssa riippuu viime kädessä korkeimmasta oikeudesta.

Thaimaan EU: n suurlähettilään kautta lähettämässään alkuperäisessä 7. lokakuuta lähettämässään kutsussa Brok ja Langen sanoivat haluavansa vaihtaa näkemyksiä Thaimaan poliittisesta tilanteesta, jota he pitivät "huolestuttavana" vallankaappauksen jälkeen.

Kirjeessä muistutettiin Shinawatran onnistuneesta vierailusta Euroopan unioniin maaliskuussa 2013, kun hän oli pääministeri.

Yhdysvallat, Euroopan unioni ja Japani tuomitsivat laajalti vuoden 2014 vallankaappauksen, jossa Shinawatran hallitus kaadettiin.

Tammikuussa Yhdysvaltain Itä-Aasian ja Tyynenmeren alueen valtiosihteeri Daniel Russel tapasi Shinawatran, mutta ei juntan johtaja-pääministeri kenraali Prayuth Chan-ochaa - ele, joka ärsytti syvästi armeijan hallitusta.

Shinawatra on Thaksin Shinawatran sisko - entinen pääministeri, joka kaadettiin vuoden 2006 vallankaappauksessa ja jonka populistista politiikkaa maaseutuväestö tukee edelleen laajalti.

Viime vuoden toukokuussa tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen NCPO antoi Shinawatralle mahdollisuuden vierailla Ranskassa heinäkuussa, sitten Japanissa ja Kiinassa poikansa kanssa lokakuussa. Hän tapasi veljensä, entisen pääministerin Thaksinin Kiinassa.

Thaimaan ulkoministeriön edustaja Sek Wannamethee myönsi, että Euroopan parlamentin jäsenillä oli oikeus kutsua keskusteluun kuka tahansa, ja Yhdistyneen kuningaskunnan keskusta-oikeutettu Euroopan parlamentin jäsen Charles Tannock on yksi niistä, jotka sanovat haluavansa puhua Shinawatralle sanoen "Monet meistä, jotka ovat kiinnostuneita demokratian turvaamisesta Thaimaassa, olisivat erittäin kiinnostuneita tapaamaan hänet ja kuulemaan, mitä hänellä on sanottava entisenä pääministerinä, jos hän vierailee luonamme Brysselissä tai Strasbourgissa."

Juntta on viime aikoina joutunut lisääntyvän tulipalon kohteeksi eri rintamilla, mukaan lukien väitetyt oikeuksien loukkaukset, ihmiskauppa, kansalaisoikeuksien sananvapauden, liikkumisen ja kokoontumisen vapauden tukahduttaminen sekä kansainvälisten kalastussäännösten rikkomukset.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa