Liity verkostomme!

Kristinusko

Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz lupaa auttaa suojelemaan kristittyjä mahdollisuuksien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20120605_-Schulz-_haxhinasto_084"Voin vakuuttaa teille, että parlamentti antaa panoksensa kaikkialla maailmassa kristittyjen suojelemiseksi", sanoi Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz ja päätti tiistain (1. joulukuuta) uskontojen välistä vuoropuhelua ja kristittyjen tilannetta ympäri maailmaa koskevan konferenssin. Parlamentin varapuheenjohtaja Antonio Tajanin järjestämässä kokouksessa keskityttiin kristittyjen vainoihin ympäri maailmaa ja esitettiin konkreettisia ehdotuksia sen torjumiseksi.

Schulz sanoi: "Vainoa tapahtuu EU: n ulkopuolella, mutta meillä ei ole varaa sivuuttaa sitä. Me kaikki, erityisesti Euroopan parlamentissa, tiedämme, että tarvitaan vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta. Perusoikeudet ovat nykyään suuressa uhassa ja uskonto - se on perusoikeuksien vastaista. "
Tajani, joka on varapuheenjohtajana vastuussa uskontojen välisestä vuoropuhelusta, sanoi: "Joka kuukausi ainakin 200 kirkkoa tai palvontapaikkaa hyökätään. Joka päivä, planeettamme jokaisella alueella, rekisteröidään uusia järjestelmällisen väkivallan tapauksia. Mikään muu uskonnollinen yhteisö ei kohdata sellaista vihaa, väkivaltaa ja aggressiota kuin kristillinen yhteisö. "

Kokous, joka pidettiin alle Artikla 17 Euroopan unionista tehdyn sopimuksen, on uskontojen välinen vuoropuhelu, Myös esillä maksut Anthony L. Gardner, Yhdysvaltain suurlähettiläs EU, tohtori Paul Bhattin Pakistanista ja Helene Berhane Eritreasta, joka lauloi evankeliumin kappaleen lopussa kokouksen.

Mainos

Kristinusko

#PopeFrancis väittää #EuropeaUnitylle, sanoo ideologiat uhkaavat sen olemassaoloa

Julkaistu

on

Paavin lentokoneessa paavi Francis teki kiihkeän valituksen siitä, että Eurooppa pysyy sunnuntaina yhdessä perustajiensa ideoiden kanssa ja elvyttäisi ideoita ja sanoivat, että ideologiat ja pelkoa uhkaavat poliitikot uhkasivat sen olemassaoloa bloksina. kirjoittaa Philip Pullella.

Hänen kommenttinsa lentokoneessa toimineille toimittajille palaten kolmipäiväisestä matkalle Romaniaan, joka oli yksi Euroopan unionin uusimmista jäsenistä, oli hänen ensimmäinen Euroopan parlamentin vaaleissa viime kuussa.

Francis, joka kysyttiin vaaleista, Italian oikeanpuoleisesta johtajasta Matteo Salvinistä ja muista eurooppalaisista aiheista, kehotti uskovia rukoilemaan Euroopan yhtenäisyyden ja muiden kuin uskovien puolesta toivoa sitä "sydämesi pohjalta".

Mainos

 

Italian, Ison-Britannian, Ranskan ja Puolan oikeat ja kansallismieliset kansalaiset tulivat esiin kansallisessa äänestyksessään, ravistelemalla politiikkaa kotona, mutta eivät muuttaneet dramaattisesti eurooppalaista valtaa koskevaa tasapainoa EU: n kokouksessa.

”Jos Eurooppa ei tarkastele huolellisesti tulevia haasteita, Eurooppa kuivuu. Eurooppa lakkaa olemasta ”Äiti Eurooppa” ja siitä tulee ”isoäiti Eurooppa”. Se on ikääntynyt. Se on menettänyt tavoitteensa työskennellä yhdessä, hän sanoi.

Mainos

”Joku voisi kysyä hengityksen alla” Onko tämä ehkä 70-vuoden seikkailun loppu? ”, Hän sanoi.

 

Francis välttyi suoraan kritisoimalla oikeanpuoleisen liigan puolueen johtajaa Salviniä, joka on usein säästellyt hänen kanssaan siirtolaisasioissa, sanomalla, että syy, jota he eivät olleet vielä tavanneet, johtui siitä, ettei Salvini ollut pyytänyt yleisöä.

Francis korosti myös, että hänen kommenttinsa olisi otettava yleisesti Euroopasta ja että ne eivät olleet ominaisia ​​Italialle, sanoen, että hänellä oli lähes mahdotonta ymmärtää Italian politiikkaa.

”Meidän on autettava poliitikkoja olemaan rehellisiä. Heidän ei pitäisi harjoittaa (poliittisia) kampanjoita epärehellisten bannerien alaisuudessa, ja heillä ei ole minkäänlaisia ​​maita tai esimerkkejä.

”Monta kertaa he kylvävät vihaa ja pelkoa. Poliitikon ei pitäisi koskaan kylvää vihaa ja pelkoa, vain toivoa - oikeudenmukaista ja vaativaa - mutta aina toivoa ", hän sanoi.

 

Hän sanoi, että Euroopan oli jälleen otettava "perustaa isänsä mystiikkaan" ja voitettava alueet ja rajat.

"Älkäämme antako Eurooppaa voittaa pessimismi tai ideologiat, koska Eurooppaa ei tällä hetkellä hyökkää kaanonit tai pommit, vaan ideologiat - ideologiat, jotka eivät ole eurooppalaisia, tulevat joko ulkopuolelta tai ovat peräisin pienistä ryhmistä Euroopassa ”, hän sanoi.

Francis kehotti eurooppalaisia ​​muistamaan, miten mantereella oli jaettu ja sotilaallinen vuosina, jotka johtivat molempiin maailmansotiin 20th-luvulla.

"Ole hyvä, älä palaa tähän. Opitaan historiasta. Emme putoa samaan reikään. "

Continue Reading

Arts

#Easter-massa, pariisilaiset rukoilevat # Notre-Damen nopeaa palauttamista

Julkaistu

on

Ilman tuomiokirkkoa, satoja pariisilaisia ​​kokoontui pääsiäispäivään (21 huhtikuu) massaan pienempään Saint-Eustache-katoliseen kirkkoon kaupungin oikealla rannalla ja rukoili Notre-Damen nopeaa palauttamista sen tuhoisan tulipalon jälkeen. kirjoittaa Michaela Cabrera että Noémie Olive.

Pariisin arkkipiispa Michel Aupetit aloitti palvelun vetämällä rinnakkain Notre-Dame de Paris -kirkon suunnitellun jälleenrakentamisen ja Jeesuksen ylösnousemuksen kuolleista, joita kristityt juhlivat joka vuosi pääsiäisenä.

”Nousemme ylös ja katedraali nousee jälleen”, hän kertoi seurakunnalle, johon kuului Pariisin pormestari Anne Hidalgo ja Pariisin palokunnan päällikkö, kenraali Jean-Claude Gallet.

Mainos

Massa oli alun perin suunniteltu pidettäväksi Notre-Dame'issa, jonka torni tuhoutui, ja sen katto roiskui palamaan (15 huhtikuu), koska pelastajat vaarantivat pelastaa loput vuosisatoja vanhasta katedraalista ja sen arvokkaista esineistä .

 

Massan puolivälissä Gallet sai seurakunnalta minuutin suosionosoituksia 400-palomiehille, jotka sammuttivat palon, ja luovutettiin sitten Raamattu, joka selviytyi tulesta.

Mainos

”Haluamme yhdistää uskollisten kanssa, rukoilla yhdessä, toivoen, että Pariisin Notre-Dame elvytetään mahdollisimman nopeasti,” sanoi hyväntekeväisyyshenkilö Annie le Bourvellec, kuten satoja palvojia jonossa Saint-Eustachen ulkopuolella. suurimmat kirkot, ennen massaa.

Washington DC: n rakennusoikeudenkäynnin asiantuntija Kimon Yiasemiees ilmaisi samanlaisen mielipiteen.

"Se on tragedia, mutta missä tahansa tragediassa sinun täytyy etsiä toivoa uudistumisesta", hän sanoi. "Ja se vain osoittaa minulle, että paitsi ranskalaiset, mutta ihmiset ympäri maailmaa ovat oikeassa Notre-Dame'issa ja Pariisissa."

 

Presidentti Emmanuel Macron lupasi viime viikolla, että Ranska rakentaa katedraalin uudelleen viidessä vuodessa ja että Ranskan kansalaiset vetävät yhteen kansallisen symbolinsa korjaamisen.

Yhden Ranskan parhaiten rakastetun ja vierailun muistomerkin tuhoutuminen sai aikaan surun ja rikkaiden perheiden ja yritysten ryntäämisen lunastamaan noin 1 miljardia euroa ($ 1.1bn) sen jälleenrakennukseen.

($ 1 = € 0.8891)

Continue Reading

Kristinusko

#ChurchofEngland nimittää ensimmäisen naispuolisen Lontoon piispan

Julkaistu

on

Entinen sairaanhoitaja Sarah Mullally (Kuvassa) nimitettiin Lontoon piispaksi maanantaina (18 joulukuu), joka on ensimmäinen nainen, joka on yksi Englannin kirkon vanhimmista.

Mullally onnistuu Richard Chartresista tulemaan 133rd-henkilöeksi, jolla on vain Canterburyn arkkipiispa ja Yorkin arkkipiispa, joka on kirkon hierarkiassa.

"On suuri kunnia olla nimitetty", Mullally, 55, joka on naimisissa kahden lapsen kanssa, sanoi lausunnossaan. "Asunut ja työskennellyt Lontoossa yli 32 vuotta, ajatus palata tänne on palata kotiin."

Hänet asennetaan virallisesti piispaksi Lontoon Pyhän Paavalin katedraaliin uudessa vuodessa.

Mainos

Mullally oli entinen Englannin hoitotyön johtaja, nuorin henkilö, joka nimitettiin tähän virkaan, ennen kuin hänet asetettiin 2001iin. Hänestä tuli Creditonin piispa 2015issa Lounais-Englannissa.

Englannin kirkko antoi naisille mahdollisuuden tulla pappeiksi 1994issa, mutta nimitti ensimmäisen naispojansa 2014iin ja päättyi vuosien ponnisteluihin modernistien voittamiseksi perinteisiltä vastustajilta.

Yrittäessään tuoda naisia ​​piispoja epäonnistui 2012issa, kun perinteiset lay-jäsenet kukistivat siirron äänestyksessä yleiskokouksessa, kirkon hallintoelimessä. Uudet ehdotukset, jotka hyväksyttiin laajemmin, hyväksyttiin seuraavana vuonna.

Mainos

Maailmanlaajuinen anglikaaninen yhteisö on edelleen hyvin jakautunut naisten papiston kysymykseen. Naiset toimivat piispaina Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, mutta joidenkin kehitysmaiden anglikaaniset kirkot, erityisesti Afrikassa, eivät edelleenkään määrätä naisia ​​pappeiksi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa