Liity verkostomme!

Myanmar

EU hyväksyy Magnitsky-pakotteet ihmisoikeusloukkaajille Kiinassa, Korean demokraattisessa kansantasavallassa, Libyassa, Venäjällä, Etelä-Sudanissa ja Eritreassa

Julkaistu

on

Neuvosto päätti tänään (22. maaliskuuta) ottaa käyttöön rajoittavia toimenpiteitä 11 henkilölle ja neljälle taholle, jotka ovat vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista ja väärinkäytöksistä eri puolilla maailmaa. 

Tämä on toinen kerta, kun EU käyttää hyväkseen uutta ihmisoikeusrangaistusjärjestelmää, joka perustettiin 7. joulukuuta 2020. Ensimmäinen kerta oli luettelo neljästä venäläisestä henkilöstä, jotka liittyivät Alexander Navalnyn mielenosoituksiin ja pidätyksiin.

Tänään kohdistettuihin rikkomuksiin sisältyvät erityisesti uiguurien laajamittaiset mielivaltaiset pidätykset Xinjiangissa Kiinassa, sorto Korean demokraattisessa kansantasavallassa, tuomioistuinten ulkopuoliset murhat ja pakotetut katoamiset Libyassa, kidutukset ja sortot LGBTI-henkilöihin ja poliittisiin vastustajiin Tšetšeniassa. Venäjällä, sekä kidutus, tuomioistuinten ulkopuoliset, yhteenvetoiset tai mielivaltaiset teloitukset ja murhat Etelä-Sudanissa ja Eritreassa.

EU: n maailmanlaajuisen ihmisoikeuspakotejärjestelmän nojalla luetellut henkilöt ja yhteisöt ovat jäädytetty varallisuudessa EU: ssa. Lisäksi luetteloon merkittyihin henkilöihin sovelletaan matkustuskieltoa EU: hun, ja EU: n henkilöillä ja yhteisöillä on kielletty asettamasta varoja suoraan tai välillisesti luettelossa oleville henkilöille.

Myanmar

EU myöntää ylimääräiset 9 miljoonaa euroa Myanmarin heikoimmassa asemassa olevan vallankaappauksen jälkeen

Julkaistu

on

By

EU on tehostanut toimiaan Myanmarissa apua tarvitsevien auttamiseksi äskettäisen sotilaallisen vallankaappauksen yhteydessä myöntämällä 9 miljoonaa euroa ylimääräistä humanitaarista apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. EU: n toimia on kriittisesti vahvistettu vuoden 11.5 alussa myönnetyn 2021 miljoonan euron rahoituspaketin lisäksi, jolla tuetaan maan tärkeimpiä humanitaarisia ja katastrofivalmiuksia. EU: n Myanmarissa annettava humanitaarinen apu on yhteensä 20.5 miljoonaa euroa. vuonna 2021 toistaiseksi.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Myanmarin laillisen hallituksen kaatanut väkivaltainen sotilasjuntta on ollut armoton tappamassa viattomia siviilejä, törkeissä kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksissa, mikä pahentaa jo nyt vakavaa humanitaarista kriisiä, jota siirtymään joutuneet ja konflikteista kärsivät väestöt kohtaavat. EU tuomitsee vallankaappauksen tekemät halveksittavat väkivaltaisuudet ja vahvistaa samalla halunsa tarjota edelleen voimakasta humanitaarista tukea humanitaaristen kumppaniensa välityksellä suoraan kaikkein heikoimmassa asemassa olevalle väestölle, jolla on myös toistuvia luonnonuhkia, jotka lisäävät heidän tarpeitaan. Tällä ratkaisevalla ja pakottavalla hetkellä EU ilmestyy Myanmarin kansan hyväksi lisäämällä merkittävästi humanitaarisen avun tukemista. "

Rahoitusta käytetään vastaamaan kiireellisiin humanitaarisiin tarpeisiin terveydenhuollon hätäavun, suojelun, elintarviketurvan ja monialaisen hätäavun aloilla. Tämän lisäosuuden avulla EU vahvistaa reagointivalmiuksiaan konfliktialueilla, joilla se on aktiivinen, ja myös kaupunkiympäristöissä, joissa Myanmarin turvallisuusjoukot ovat käyttäneet mielivaltaista väkivaltaa. Lisärahoitus antaa myös humanitaarista apua etnisten aseellisten ryhmien ja Myanmarin asevoimien välillä taisteluista pakeneville, ja varat osoitetaan kriisin kasvavien alueellisten seurausten käsittelemiseen, myös Thaimaassa. Kaikki EU: n humanitaarinen rahoitus myönnetään inhimillisyyden, puolueettomuuden, puolueettomuuden ja riippumattomuuden humanitaaristen periaatteiden mukaisesti, ja se kanavoidaan suoraan kansalaisjärjestöjen, YK: n virastojen ja Punaisen Ristin kautta. EU ei tarjoa humanitaarista apua laittomille sotilashallinnoille.

Tausta

Myanmarin konfliktia haittaavat kansainvälisen humanitaarisen oikeuden ja ihmisoikeuksien laajat rikkomukset, jotka aiheuttavat huomattavia humanitaarisia tarpeita. Myanmarissa yli 336,000 600,000 ihmistä on joutunut siirtymään kotiseudultaan. Suurin osa heistä joutuu pitkittyneisiin siirtymään Rakhinen, Kachinin, Kayinin ja Shanin osavaltioissa rajoitetusti pääsyn peruspalveluihin. Arviolta 126,000 2012 rohingya-ihmistä pysyy Rakhinen osavaltiossa, joista noin XNUMX XNUMX on tosiasiassa vain vuonna XNUMX perustetuissa leireissä tai leirimäisissä olosuhteissa, eivätkä he vieläkään voi liikkua vapaasti. Rajoitettu humanitaarisen avun pääsy useille alueille haittaa kansainvälisten avustusjärjestöjen kykyä tarjota ratkaisevaa apua tarvitseville ihmisille. Toistuvat luonnonuhat lisäävät myös katastrofialttiilla alueilla asuvien ihmisten haavoittuvuutta.

Vuodesta 1994 lähtien EU on tarjonnut 287 miljoonaa euroa humanitaarista apua Myanmarille, josta 19 miljoonaa on osoitettu vuonna 2020. EU tekee yhteistyötä luotettavien ja riippumattomien humanitaaristen kumppaneiden kanssa ratkaistakseen haavoittuvimpien ihmisten suojelu-, ruoka-, ravitsemus- ja terveystarpeet, erityisesti Rakhinen, Chinin, Kachinin ja Shanin osavaltiot. Elokuussa 2017 tapahtuneen väkivallan seurauksena EU on tehostanut humanitaarista apua elintarvikkeiden, ravitsemushoidon, terveydenhuollon, veden ja sanitaation, koordinoinnin ja suojelun muodossa, miinakoulutus mukaan lukien. Humanitaariset tarpeet kasvavat 1. helmikuuta 2021 tapahtuneen vallankaappauksen seurauksena, kun turvallisuusjoukot käyttävät mielivaltaista väkivaltaa siviileihin ja taistelut lisääntyvät etnisten aseellisten ryhmien ja Myanmarin asevoimien välillä.

EU seuraa tiiviisti Myanmarin humanitaarista tilannetta viimeaikaisen kehityksen valossa voidakseen tarvittaessa tehostaa edelleen humanitaarista toimintaa.     

Lisätietoja

Myanmar Factsheet

Continue Reading

Myanmar

EU suunnittelee toimenpiteitä Burman armeijaan

Julkaistu

on

Mielenosoittajat Burmassa

Myanmarissa / Burmassa 1. helmikuuta 2021 toteutetun sotilaallisen vallankaappauksen jälkeen EU: n ulkoministerit vaativat tänään (22. helmikuuta) nykyisen kriisin eskaloitumista hätätilan välittömän lopettamisen, laillisen siviilihallituksen palauttamisen ja äskettäin valitun parlamentin avaaminen. EU sanoo olevansa Burman kansan kanssa.

He neuvottelivat jälleen sotilasviranomaisia ​​vapauttamaan välittömästi ja ehdoitta presidentti U Win Myint, valtioneuvoja Daw Aung San Suu Kyin ja kaikki ne, jotka on pidätetty tai pidätetty vallankaappauksen yhteydessä, ja sanoivat, että viranomaisten tulisi olla mahdollisimman maltillisia ja pidättäytyä väkivallan käyttö.

Vaikka EU on valmis tukemaan vuoropuhelua kaikkien keskeisten sidosryhmien kanssa tilanteen ratkaisemiseksi, neuvosto totesi, että EU on valmis toteuttamaan rajoittavia toimenpiteitä, jotka kohdistuvat suoraan sotilaallisesta vallankaappauksesta ja heidän taloudellisista eduistaan. 

Vaikka johtopäätöksissä todetaan, että EU jatkaa tilanteen tarkistamisen myötä kaikkien politiikkavälineidensä, myös kehitysyhteistyöpolitiikkansa ja kauppaetuuksiensa, tarkistamista, EU: n korkea edustaja Josep Borrell teki selväksi, että hän vastustaa "paitsi aseiden" peruuttamista. kauppasopimus, koska se vahingoittaisi väestöä, erityisesti naisia, eikä sillä olisi vaikutusta armeijaan. Hän sanoi, että oli parempi kohdistaa armeija ja sen taloudelliset edut.

EU tarjoaa edelleen humanitaarista apua ja pyrkii välttämään toimenpiteitä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti Myanmarin kansaan, etenkin heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin.

Continue Reading

Myanmar

Myanmarin mielenosoittajat kokoontuvat pahimman väkivallan päivän varalta

Julkaistu

on

By

Monet tuhannet Myanmarin 1. helmikuuta tapahtuneen sotilasvallankaappauksen vastustajat marssivat sunnuntaina pohjoisesta etelään sijaitsevissa kaupungeissa, eikä niitä häirinnyt edellisen päivän kampanjansa verisin jakso, kun turvallisuusjoukot avasivat tulta mielenosoittajia vastaan ​​ja tappoivat kaksi, kirjoittaa Robert Birsel.

Varhain sunnuntaina poliisi pidätti kuuluisan näyttelijän, joka halusi tukea vallankaappauksen vastustamista, sanoi hänen vaimonsa, kun taas Facebook poisti armeijan pääsivun väkivallan yllyttämistä kieltävien standardien mukaisesti.

Armeija ei ole kyennyt tukahduttamaan vallankaappauksia ja valitun johtajan Aung San Suu Kyin ja muiden pidättämistä vastaan ​​tehtyjä mielenosoituksia ja kansalaisten tottelemattomuuslakkoja edes lupaamalla uusista vaaleista ja varoituksilla toisinajatteluilta.

Yangonin pääkaupungissa tuhannet kokoontuivat kahteen paikkaan laulamaan iskulauseita, kun taas kymmenet tuhannet massoivat rauhallisesti Mandalayn toisessa kaupungissa, jossa lauantain murhat tapahtuivat, todistajat sanoivat.

Pohjoisessa Myitkyinassa, joka on nähnyt viime päivien yhteenottoja, ihmiset asettivat kukkia kuolleille mielenosoittajille.

Suuret väkijoukot marssivat Monywan ja Baganin keskustakaupungeissa, Dawei ja Myeik etelässä ja Myawaddy idässä, kuvat osoittivat.

”He tähdensivät aseettomien siviilien päätä. He pyrkivät tulevaisuuteen ", nuori mielenosoittaja Mandalayssa kertoi väkijoukolle.

Armeijan tiedottaja Zaw Min Tun, joka on myös uuden sotilaneuvoston tiedottaja, ei ole vastannut Reutersin yrityksiin ottaa yhteyttä puhelimitse kommentoitavaksi.

Hän kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, että armeijan toimet olivat perustuslain mukaisia ​​ja useimmat ihmiset kannattivat häntä, ja hän syytti mielenosoittajia väkivallan käynnistämisestä.

Yli kahden viikon mielenosoitukset olivat olleet pitkälti rauhanomaisia, toisin kuin edelliset opposition jaksot lähes puolen vuosisadan suoran sotilaallisen hallinnon aikana vuoteen 2011.

Mutta jos sunnuntain luvut ovat menossa, väkivalta näyttää tuskin tukahduttavan opposition.

"Ihmisten määrä kasvaa ... Emme pysähdy", sanoi mielenosoittaja Yin Nyein Hmway Yangonissa.

Facebook vie Myanmarin armeijan pääsivun

Mandalayn ongelmat alkoivat turvallisuusjoukkojen ja telakoiden työntekijöiden iskujen välillä.

Sosiaalisen median videoleikkeet osoittivat, että turvallisuusjoukkojen jäsenet ampuivat mielenosoittajia vastaan, ja todistajat kertoivat löytäneensä käytettyjen patruunoiden suoria kierroksia ja kumilaseja.

YK: n Myanmarin erityisraportoija Tom Andrews sanoi olevansa kauhistunut näiden kahden teini-ikäisen pojan kuolemasta Mandalayssa.

"Vesitykistä kumiluuliin kyynelkaasuun ja nyt paadutetut joukot ampuvat tyhjänä rauhanomaisia ​​mielenosoittajia kohtaan. Tämän hulluuden on nyt lopputtava ”, hän sanoi Twitterissä.

Valtion ylläpitämä Myanmarin Global New Light -lehti kertoi, että iskut sabotoivat aluksia ja hyökkäsivät poliiseihin kepeillä, veitsillä ja katapulteilla. Kahdeksan poliisia ja useita sotilaita loukkaantui, sanottiin.

Sanomalehti ei maininnut kuolemia, mutta sanoi: "Jotkut aggressiivisista mielenosoittajista loukkaantuivat myös turvallisuusjoukkojen lain mukaisesti toteuttamien turvatoimien vuoksi."

Suu Kyin kansallinen demokraattiliitto (NLD) tuomitsi väkivallan rikoksena ihmiskuntaa vastaan.

Nuoresta naispuolisesta mielenosoittajasta, Mya Thwate Thwate Khaingista, tuli perjantaina ensimmäinen kuolema vallankaappauksen vastustajien keskuudessa. Hänet ammuttiin päähän 9. helmikuuta pääkaupungissa Naypyitawissa.

Sadat ihmiset osallistuivat hänen hautajaisiin sunnuntaina.

Sotilasmedian mukaan hänen tappaneen luotin ei tullut mistään poliisin käyttämästä aseesta, joten sen on täytynyt ampua "ulkoisella aseella".

Armeijan mukaan yksi poliisi on kuollut mielenosoituksessa loukkaantuneisiin.

Armeija tarttui valtaan väitettyään petoksia 8. marraskuuta pidetyissä vaaleissa, jotka NLD pyyhkäisi, pidättämällä Suu Kyin ja muut. Vaalilautakunta hylkäsi petosvalitukset. Diaesitys (5 kuvaa)

Facebook sanoi poistaneensa armeijan pääsivun, joka tunnetaan nimellä True News, toistuvista normien rikkomisista "väkivallan yllyttämisen kieltäminen ja haittojen yhteensovittaminen".

Poliisi pidätti näyttelijä Lu Minin alkuaikoina, hänen vaimonsa Khin Sabai Oo kertoi Facebookissa.

Lu Min on ollut merkittävä mielenosoituksissa ja on yksi kuudesta julkkiksesta, joita yllytyslain nojalla haetaan virkamiesten kannustamisesta mukaan.

Poliittisten vankien avustajayhdistysryhmän mukaan 569 ihmistä on pidätetty vallankaappauksen yhteydessä.

Länsimaat, jotka tuomitsivat vallankaappauksen, tuomitsivat viimeisimmän väkivallan.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Ned Price sanoi, että Yhdysvallat on "syvästi huolissaan".

Myös Ranska, Singapore ja Britannia tuomitsivat väkivallan, kun taas YK: n pääsihteerin Antonio Guterresin mukaan tappavia voimia ei voida hyväksyä.

Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada ja Uusi-Seelanti ovat ilmoittaneet pakotteista, joissa keskitytään armeijan johtajiin, mutta kenraalit ovat pitkään kaventaneet ulkomaista painostusta.

Suu Kyitä syytetään luonnonkatastrofien hallintaa koskevan lain rikkomisesta sekä kuuden radiopuhelimen laittomasta maahantuonnista. Hänen seuraava esiintymisensä tuomioistuimessa on 1. maaliskuuta

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa