Liity verkostomme!

EU Reporter

MP Olli Immonen: Anteeksipyyntö

SHARE:

Julkaistu

on

On 29 heinäkuu 2015, EU Reporter julkaisi artikkelin suomalaisesta kansanedustajasta Olli Immosesta, '' suomalainen poliitikko ehdottaa Breiviksin terrori-iskujen toistamista ''. Tunnustamme nyt, että tässä artikkelissa esitetyt väitteet olivat täysin vääriä, ja pyydämme varauksetta sekä jäsen Immonenia että lukijamme mahdollisista rikkomuksista. Sillä aikaa EU Reporter toimi artikkelissaan hyvässä uskossa, se perustui lähdeaineistoon, jonka tiedämme nyt olevan täysin virheellinen, ja se on poistettu verkkosivustoltamme.

Continue Reading
Mainos

EU Reporter

Kesäaika ja elävä aika ei ole aina niin helppoa

Julkaistu

on

Parlamentti on virallisesti lomalla, komissiolla oli viimeinen kollegion kokous ennen kesälomaa ja neuvostolla on viimeiset ministerikokoukset ensi viikolla. Tarkoittaako tämä sitä, että voimme onnellisesti pakata ämpärit ja lapiot ja suunnata rannalle?

No, kyllä, mutta EU Reporter ei lähde lomalle, koska jotain tapahtuu aina ja jokin edellyttää yleensä EU: n reaktiota tai jopa toimia. On myös hyvä pysyä varpaillasi kesällä, siltä varalta, että komissio haluaa hiljaa julkaista jotain, jonka haluaisi lentävän tutkan alle. 

Toisinaan komissio voi yllättää uneliaisia ​​Brysselin kirjeenvaihtajia, jotka haluavat nauttia Ricardista vain terassilla, jotain melko suurta, kuten elokuussa 2016, kun Vestager ilmoitti, että Applen pitäisi maksaa miljardeja laitonta valtiontukea Irlannin hallitukselle valikoivasta verosta etuja, joista se hyötyi. 

Mainos

Joten pysy kuulolla EU Reporter, mutta uutiskirje nauttii elokuun tauosta.

Valtiovarainministerit eivät ripusta saappaitaan vasta tiistaina, maanantaina on epävirallinen talous- ja valtiovarainministeri (ECOFIN) keskustelemaan uusista rahanpesun vastaisista ehdotuksista, jotka komissio esitti viime viikolla, ja ministereillä oli mahdollisuus ilmaista heidän näkemyksensä. Ne todennäköisesti antavat myös nyökkäyksen neljälle uudelle kansalliselle elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle.

EU: n äskettäiset Puolan oikeusjärjestelmää koskevat tuomiot ja jatkuvasti lisääntyvä huoli Unkarin EU: n arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen laiminlyönnistä - joka ilmeni viimeksi LGBTQ-laissa - aaltoilevat edelleen kesäkuukausien ajan.

Mainos

Keskeinen päivämäärä on 16. elokuuta, päivä, jonka komissio on antanut Puolalle tuomioistuimen tuomioiden noudattamiseksi. Jos ei, ja puolalaiset lähteet viittaavat siihen, että ei, tämä tarkoittaa huomattavan päivittäisen sakon soveltamista. Se tarkoittaa melkein varmasti sitä, että parlamentti ja monet EU-maat vaativat "oikeusvaltion ehdollisuuden" soveltamista pysäyttääkseen molempien maiden saaman runsaan EU-rahoituksen. 

Keskiviikkoiltana Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen johtaa COVID-19: n neuvoa-antavan komitean kokousta. Delta-muunnoksen nousu kaikkialla Euroopassa voi aiheuttaa tuhoja, vaikka EU tekee erittäin hyvää työtä saavuttaakseen tavoitteensa, jonka mukaan 70 prosenttia kaikista EU: n aikuisista on rokotettu syyskuuhun mennessä. 

Joten nauti lomastasi, pysy turvassa ja odotamme syyskuussa!

Continue Reading

EU

Portugalin neuvoston puheenjohtajavaltio: Mitä parlamentin jäsenet odottavat

Julkaistu

on

Portugali aloitti kiertävän neuvoston puheenjohtajuuden 1. tammikuuta 2021 terveys- ja talouskriisin keskellä. Mutta mitkä ovat portugalilaisten parlamentin jäsenten odotukset?

Kun eurooppalaiset kohtaavat edelleen EU: n ennennäkemättömät sosioekonomiset vaikutukset COVID-19 -pandemia, Portugali ottaa EU: n neuvoston kuuden kuukauden puheenjohtajakauden päättäen asettaa etusijalle elpymisen.

Portugalin pääministeri António Costa esitteli kauko-ohjauksen aikana puheenjohtajakautensa ohjelman lehdistötilaisuus Euroopan parlamentin puhemiehen David Sassolin kanssa 2. joulukuuta 2020.

Nykyisten haastavien aikojen vuoksi Portugali on sitoutunut edistämään joustavaa, sosiaalista, vihreää, digitaalista ja globaalia Eurooppaa. Uuden puheenjohtajakauden iskulause on "Aika toimittaa: oikeudenmukainen, vihreä ja digitaalinen elpyminen".

Mainos

Sen on myös jatkettava työtä joidenkin Saksan edellisen puheenjohtajakauden painopisteiden parissa: EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden tulevaisuus, edistyminen ilmastotoimet, The EU: n pitkän aikavälin budjetti ja COVID-elvytyssuunnitelma.

Portugalilaisilta parlamentin jäseniltä kysyttiin heidän odotuksistaan ​​ja näkemyksistään uuden puheenjohtajakauden asettamista prioriteeteista.

Mukaan Paulo Rangel (EPP), kolme prioriteettia, jotka hallitsevat puheenjohtajakauden asialistaa, ovat ”elvytysrahaston perustaminen, rokotusstrategia ja EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevat suhteet - sopimuksella tai ilman sopimusta”. Hän korostaa sosiaalisen pilarin, jonka pitäisi "keskittyä enemmän terveyteen", ja EU: n ja Intian huippukokouksen merkitystä. Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi ja uusi Schengen-strategia sekä EU: n muuttoliike "ansaitsevat enemmän huomiota puheenjohtajavaltiolta", hän lisäsi.

Mainos
Portugali "yhdistää sosiaaliset ja ilmastosuunnitelmat digitaaliseen siirtymään Euroopan unionin sietokyvyn ja elpymisen moottoreina", sanoi Carlos ZORRINHO (S&D). Lissabon "on myös sitoutunut muuttamaan EU: ta monenvälisenä voimana, nimittäin Afrikan ja Intian huippukokousten kautta", hän sanoi. Viittaamalla pandemian ja Brexitin johtamaan "lisääntyneeseen epävarmuuteen" Zorrinho pitää Portugalin puheenjohtajakautta "ainutlaatuisena tilaisuutena EU: lle löytää itsensä ja sen perusperiaatteet uudelleen".

Francisco Guerreiro (Vihreät / EFA) totesi, että Portugalin puheenjohtajakausi osuu "kaikkien aikojen suurimpaan maailmanlaajuiseen kriisiin - joka liittyy biologisen monimuotoisuuden rajuun tuhoutumiseen". Hänen mielestään yksi suurimmista haasteista on saada päätökseen neuvottelut yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tulevaisuudesta, joka pitää suuren osan EU: n talousarviosta. "Meillä ei ole odotuksia siitä, että YMP: ssä tapahtuu rakenteellisia muutoksia, jotka kykenevät saavuttamaan Euroopan vihreän diilin ja kunnioittamaan" Farm to Fork "-strategiaa tai [biologisen monimuotoisuuden säilyttämistä]", hän sanoi.

Marisa Matias (Vihreät / EFA) totesi, että "sosiaalinen Eurooppa, vihreä siirtyminen ja digitaalinen siirtyminen ovat oikeita painopisteitä ja vastaavat haasteita", joita EU: lla on tällä hetkellä kohtaamassa. Hän lisäsi kuitenkin, että "Eurooppa kokee syvällisen jakautumisen hetkiä" ja pyrkii tarjoamaan ratkaisuja rakenteellisiin haasteisiin. "Eurooppalaisen projektin ymmärtämiselle on yhä vähemmän mahdollisuuksia, eikä yhtään voida menettää", Matias sanoi ja toivoo, että "puheenjohtajavaltio Portugali ei eksy aikomustensa takana".

Portugali aloittaa neljännen puheenjohtajakautensa EU: ssa. 1. tammikuuta tammikuussa vietettiin 35 vuotta liittymisestä EU: hun yhdessä Espanjan kanssa.

Continue Reading

EU

Hyvää hyvää joulua kaikille!

Julkaistu

on

EU Reporter haluaisin vain käyttää tätä tilaisuutta ja toivottaa kaikille vanhoille ja uusille lukijoillemme parasta rauhalliseen ja turvalliseen jouluun, lämpimiä toivotuksia onnelliseen ja menestyvään vuoteen 2021 - toivokaamme kaikki, että vuosi on parempi kuin vuosi 2020. palaa uutena vuotena, toiveikkain siihen saakka.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa