Liity verkostomme!

EU

EU: n toimet Kreikka dominoi keskustelua lähtevän Latvian puheenjohtajakauden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150707PHT75701_originalKreikka ja pelastusehdotuksia koskeva kansanäänestys olivat keskipisteenä 7. heinäkuuta pidetyssä täysistunnossa käytävässä keskustelussa, joka koski Latvian lähtevää neuvoston puheenjohtajakautta. Latvian pääministeri Laimdota Straujuma keskusteli myös neuvoston lähtevän puheenjohtajakauden haasteista ja saavutuksista parlamentin jäsenten ja Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kanssa.

Latvian pääministeri Straujuma aloitti keskustelun korostaen, että Latvian puheenjohtajakausi oli ollut Euroopalle erittäin haastava ja dynaaminen kausi. Aluksi Latvialla oli kolme painopistealuetta: kilpailukykyinen Eurooppa, digitaalinen Eurooppa ja sitoutunut Eurooppa. Straujuma huomautti kuitenkin: ”Elämä toi korjauksensa. Terroristi-iskut ja humanitaarinen kriisi Euroopan rajoilla edellyttivät EU: n välitöntä toimintaa. Nyt kaikki ajatuksemme menevät Kreikkaan. Toivon, että Kreikan uusi valtiovarainministeri ja Kreikan pääministeri tuovat pöytään rakentavia ehdotuksia. "

Juncker puhui Kreikan poistumista euroalueelta: "Vastustan Grexitiä, sitä tulisi selvästi välttää. On niitä, jotka avoimesti kampanjoivat Kreikan poistumisesta euroalueelta. Tämä on yksinkertainen vastaus ja sitten väärä vastaus. EU: ssa on kyse kompromissista. Ja tämä on komission tehtävä. Meidän on laitettava suuret egot pois ja kohdattava tilanne. On aika istua uudelleen pöydän ympärillä. Aiomme keskustella uudelleen tänä iltana hylkäämällä retoriikan äänenvoimakkuus. "

Mainos

PPE-ryhmän saksalainen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi säästöistä: "Jos Eurooppa ei ole halukas toteuttamaan uudistuksia, tällä mantereella ei ole tulevaisuutta. Latvia on erinomainen esimerkki. "Hän lisäsi myös:" Solidaarisuus on tärkeää, demokratia on tärkeää, mutta meillä on myös sääntöjä, joita noudatetaan. "

Gianni Pittella, S & D-ryhmän italialainen puheenjohtaja, oli samaa mieltä Junckerin kanssa: "Nyt on aika toimia ja löytää ratkaisuja." Kansanäänestyksen lopputuloksesta hän sanoi: "Liian paljon on vaakalaudalla. Emme voi pelata Euroopan tulevaisuuden kanssa, ja on erittäin tärkeää, että jäsen Tsipras ja hänen hallituksensa esittävät järkeviä ehdotuksia tämän illan huippukokouksessa. Meidän on yritettävä rakentaa siltoja, jotta Kreikan kansalaiset voivat hengittää uudelleen. "

ECR-ryhmän latvialainen Roberts Zīle sanoi, että Latvian on täytynyt selviytyä säästöohjelmastaan, ja mahdollisten sopimusten Kreikan kanssa pitäisi olla oikeudenmukaisia ​​latvialaisten kanssa.

Mainos

ALDE: n belgialainen johtaja Guy Verhofstadt kehotti EU: ta "palaamaan takaisin terveeseen järkeen". "Ihmiset puhuvat Grexitistä, koska se ei ollut mitään, vaikka todellisuudessa ei ole kyse Kreikasta, josta puhumme, puhumme mahdollisuudesta luoda terveellinen rahaliitto, joka kykenee ratkaisemaan tällaisen ongelman", hän sanoi. Hän kritisoi. Kansainvälinen valuuttarahasto ja kehotti Kreikan hallitusta "esittämään uskottavan todellisen uudistuspaketin, ei useita kirjanpitotoimenpiteitä".

Vihreät / EFA-ryhmän saksalainen varapuheenjohtaja Rebecca Harms sanoi, että Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasin "ensimmäinen tehtävä on yhdistää maansa" kansanäänestyksen jälkeen. Hän kiitti myös puheenjohtajavaltio Latviaa hänen työstään sanoen: "Pienten maiden tulisi olla sillanrakentajia Euroopassa".

Ison-Britannian EFDD: n jäsen Paul Nuttall sanoi, että puheenjohtajavaltio Latvia ei ollut saavuttanut hyviä tuloksia muuttoliikkeen ja Kreikan kriisien kanssa: "Et ole tehnyt mitään, kun katsomme EU-projektin hajoavan."

"Entä ihmiset? Puhuit juuri monikansallisista ja suuryrityksistä!" Italialainen ENF: n jäsen Gianluca Buonanno kertoi Junckerille ja näytti pieniä Saksan ja Euroopan lippuja ja sanoi: "Tämä on Saksan lippu ja tämä on Euroopan lippu. En halua kuolla Saksan lipun alla. Ennen natsismia, nyt on taloudellista natsismia. "

Krisztina Morvai, sitoutumaton jäsen Unkarista, sanoi: "Meillä on täällä Juncker Luxemburgista, joka edustaa onnellisia länsimaita, mutta emme ole kuulleet mitään siitä, miksi ihmiset lähtevät omasta maastaan." Hän lisäsi: "Kuinka kauan me kuuletko EU: n ensimmäisen ja toisen luokan maista? "

Kreikan nykytilannetta käsitellään myös keskiviikkona aamupäivän täysistunnossa keskustelun aikana 25. – 26. Kesäkuuta pidettävän Eurooppa-neuvoston päätelmistä ja 7. heinäkuuta 2015 pidetyn eurohuippukokouksen päätelmistä. Myös neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk osallistuu.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa