Liity verkostomme!

Brexit

Riiassa oli pääministeri, joka lähti ratsastamaan EU-tiikerillä ...

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David CameronMielipiteen Denis MacShane

EU: n neuvotteluissa, kuten rakkaudessa ja seksissä, viestinnän selkeys on välttämätöntä. Tieto siitä, milloin 'Ei' tarkoittaa ei, ja milloin ehkä tarkoittaa vielä ei, ja lopeta kysymys siitä, mitä en pysty toimittamaan, on osa välttämätöntä sanastoa.

Kun Ison-Britannian pääministeri saapuu Riikaan ensimmäiseen Eurooppa-neuvostoonsa paluunsa jälkeen Downing Streetille pienellä, mutta omalla enemmistöllä, Lontoon viestintä näyttää olevan vähemmän selvää. Viime viikolla esimerkiksi ulkoministeri Philip Hammond antoi haastatteluun perustuvan otsikkotilaisuuden Financial Times, oli seuraava: "Perussopimuksen muutos ei ollut enää poliittinen tavoite." Muissa EU: n pääkaupungeissa kuului kuulla helpotuksen huokaus, että vihdoin lukemamme viesti "Ei sopimusta muutosta" oli vihdoin tullut läpi Downing Streetille.

Mainos

Tänään kuitenkin samassa asiakirjassa kerrotaan, että Cameron haluaa "täydellisen sopimuksen muutoksen". Utelias termi "täysi-on" on uusi Eurospeakissa, eikä se liity näihin neuvotteluihin osallistuvien ulkoministeriön asiantuntijoiden normaalisti tarkkaan ja yksiselitteiseen kieleen.

Mutta kuulostaa siltä, ​​että pääministeri olisi juuri kääntänyt ulkoministerinsä kieltävän sopimuksen muuttamisen tarpeellisuuden.

Joten jälleen kerran EU: n johtajien, ei pelkästään pahat pojat Brysselissä, on täsmennettävä, ettei uudella EU-sopimuksella ole mahdollisuutta tällä puolella vuoden 2017 Ranskan ja Saksan vaaleja, ja komission puheenjohtajan Jean-Clauden mukaan Juncker, ei mahdollisuutta uudelle EU-sopimukselle nykyisen komission elinkaaren aikana, joka päättyy vuonna 2019.

Mainos

Siihen mennessä Cameron on lakannut olemasta pääministeri. Jos parlamentit eivät voi sitoa seuraajiaan, voidaanko lausuntoja siitä, mikä saattaa olla tulevassa EU: n tulevassa sopimuksessa, pitää pyhänä sanana, kun koko joukko uusia pääministerit, presidentit ja EU: n komission jäsenet tulevat paikalle?

Bruno Waterfieldin mukaan Brysselin uusi energinen kirjeenvaihtaja Brysselissä Times, Downing Streetin viimeisin vaatimus on, että EU on samaa mieltä väitteestä, jonka mukaan Euroopassa käytetään enemmän kuin euron valuuttaa. Tämä voi aiheuttaa pään raapimista Varsovassa, Tukholmassa ja yhdeksässä EU: n jäsenvaltiossa, jotka eivät käytä euroa. Mutta jos Cameron uskoo voivansa voittaa kansanäänestyksen lausumalla, että zloty, kruunu ja forintti ovat edelleen liikkeeseen, miksi et antaisi sitä hänelle?

Kuten pakkomielle lauseesta "yhä läheisempi kansojen unioni", joka on ollut EU: n perustamissopimusten johdanto-osassa vuodesta 1957 ja jolla ei ole oikeusvaikutuksia, Lontoo antaa vaikutelman haluavansa löytää pieniä muutosmerkkejä, jotka voidaan palauttaa Ison-Britannian todistaa pääministeri on saanut suuria myönnytyksiä.

Vaikuttaa siltä, ​​että on vaikea kuvitella Brysselin ja EU: n kansallisten johtajien häiritsevän liikaa allekirjoittaessaan vähän paperia sanomalla, että tällä EU-sopimuksen neuvotteluhetkellä Britannialla voi olla kappaleita, joissa sanotaan, että useampi kuin yksi valuutta on käytössä tai että britit - ehkä silloin vain englantilaiset - ei tarvitse huolehtia lähemmästä muita kansoja.

Onko tämä riittävä tyydyttämään Cameronin euroskeptisiä ministereitä ja parlamentin jäseniä ja viemään euroskeptisen lehdistön linjaan kampanjalle, jolla tuetaan kyllä ​​EU: lle, on toinen kysymys.

Jo tiedotustilaisuus on alkanut siitä, että EU: n vastaiset ministerit ovat tyytymättömiä nopeisiin neuvotteluihin ja kansanäänestykseen. Euroskeptinen aivoriihi, Open Europe, on julkaissut 30 uudistusta, joiden mielestä Ison-Britannian pitäisi poimia EU: sta, ja Eurosceptic Business for Britain -järjestö on julkaissut kymmenen myönnytystä, jotka Britannian pitäisi poimia Euroopasta. Näihin sisältyy rajoituksia, jotka koskevat Euroopan kansalaisten tuloa työskentelemään Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

On vaikea nähdä, miten tämä voidaan saavuttaa ottamatta käyttöön viisumijärjestelmää Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapumista varten tai erityisiä työlupakiintiöitä. Se olisi täysin EU: n perussopimusten vastaista ja johtaisi välittömään vastavuoroiseen syrjintään 2.2 miljoonaa brittiä, jotka asuvat ja työskentelevät muissa EU-maissa. Ison-Britannian liiketoiminnasta puuttuu myös selvyyttä JCB: n ja BT: n - kahden suuren FTSE-yrityksen - johtajien kanssa, jotka ovat keskenään ristiriidassa BBC: n kanssa tällä viikolla, kun lordi Bamford JCB: stä sanoi voivansa onnellisesti irtautua EU: sta, kun taas Sir Mike Rake BT: stä sanoi, että se olisi katastrofi .

Maanosalta on saatu loputtomia ystävällisiä signaaleja siitä, että kaikki haluavat auttaa jäsen Cameronia pysymään Euroopassa, ja tehdään kaikki, mitä voidaan tehdä perussopimusten puitteissa ja rikkomatta EU: n keskeisiä lakeja ja periaatteita.

Mutta Pariisi, Berliini, Varsova ja Bryssel sanovat kaikki Ei, ei, mikä tarkoittaa, että EU: n kansalainen, joka työskentelee rinnakkain ja tekee samaa työtä kuin Ison-Britannian kansalainen, saa huonompaa palkkaa. Ja ei tarkoita ajatusta sopimuksen muuttamisesta ajoissa ennen Cameronin kansanäänestystä, jonka monien mielestä on tapahduttava vuonna 2016, ennen kuin hänestä tulee erittäin epäsuosittu leikkausten ja säästöjen pahentuessa ja kansanäänestys on äänestys hänestä eikä EU: sta.

Onneksi Cameronin ei tarvitse antaa yhteistä julkilausumaa Riiasta, koska parlamentti aloittaa työnsä vasta myöhemmin ensi viikolla. Mutta ennemmin tai myöhemmin hänen on tehtävä selvä kantansa omalle euroskeptiselle puolueelleen ja lehdistölle, EU-johtajatovereilleen ja äänestäjille, jotka päättävät Ison-Britannian paikan Euroopassa ja pääministerin paikan historiassa.

Denis MacShane on entinen Euroopan ja kirjailija Brexit: Miten Britannia, Eurooppa julkaisija IB Tauris.

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa