Liity verkostomme!

EU

Islannin laki, jonka brittiläiset päämiehet ovat hyväksyneet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

x400_300_shariah_law_.jpg.pagespeed.ic.--1zZ4x63QJohn Bingham
Lakimiehet kertoivat, kuinka laatia sharia-tyylisiä testamentteja rankaisee leskiä ja epäuskoisia.
Islamilainen laki on tarkoitus sisällyttää tehokkaasti Britannian oikeusjärjestelmään ensimmäistä kertaa asianajajille annettujen suuntaviivojen mukaisesti, jotka koskevat "sharia-yhteensopivien" testamenttien laatimista. The Law Societyn tuottaman uraauurtavan ohjauksen avulla pääkadun asianajajat voivat kirjoittaa islamilaisia ​​testamentteja, jotka kieltävät naiset yhtä suuresta osasta perintöjä ja sulkevat kokonaan pois epäuskoiset.
Asiakirjat, jotka Ison-Britannian tuomioistuimet tunnustavat, estävät myös avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia - ja jopa adoptoituja - laskemasta laillisiksi perillisiksi.
Jokainen, joka on naimisissa kirkossa tai siviilioikeudellisissa seremonioissa, voidaan jättää perimättä Sharian periaatteiden mukaisesti, jotka tunnustavat vain muslimien häät perintötarkoituksiin.
The Law Societyn presidentti Nicholas Fluck sanoi, että ohjeet edistävät "hyviä käytäntöjä" islamilaisen periaatteen soveltamisessa Ison-Britannian oikeusjärjestelmässä.
Jotkut lakimiehet kuvasivat ohjeistusta "hämmästyttäväksi", kun taas taistelijat varoittivat, että se oli merkittävä askel kohti "rinnakkaista oikeusjärjestelmää" Ison-Britannian muslimiyhteisöille.
Paronitar Cox, ristipenkki, joka johtaa parlamentaarista kampanjaa naisten suojelemiseksi uskonnollisesti pakotetulta syrjinnältä, mukaan lukien epäviralliset sharia-tuomioistuimet Isossa-Britanniassa, sanoi, että se oli "syvästi huolestuttavaa" kehitystä, ja lupasi nostaa sen ministerien kanssa.
"Tämä rikkoo kaikkea mitä puolustamme", hän sanoi. "Se saisi suffragetit kääntymään hautaansa." Ohjeet, jotka julkaistiin hiljaisesti tässä kuussa ja jaettiin asianajajille Englannissa ja Walesissa, kuvaavat yksityiskohtaisesti, kuinka testamentit tulisi laatia islamilaisen perinteen mukaisiksi samalla kun ne ovat päteviä Ison-Britannian lain mukaan.
Siinä ehdotetaan vakiomuotoisten lakiehtojen ja jopa sanojen kuten "lapset" poistamista tai muuttamista sen varmistamiseksi, että laittomiksi katsotuilta evätään kaikki perintövaatimukset. Se suosittelee, että jotkut testamentit sisältäisivät uskon Allahiin, joka laadittaisiin paikallisessa moskeijassa, ja vastaisi joidenkin paperien laatimisesta sharia-tuomioistuimille.
Ohjauksessa ehdotetaan edelleen, että sharia-periaatteet voisivat mahdollisesti kumota brittiläiset käytännöt joissakin riidoissa ja antaa esimerkkejä aloista, jotka on testattava englantilaisissa tuomioistuimissa. Tällä hetkellä brittiläiset lait eivät virallisesti ota huomioon sharia-periaatteita eivätkä sisälly niihin.
Islamilaisissa yhteisöissä on kuitenkin kasvanut Sharia-tuomioistuinten verkosto käsittelemään islamilaisten perheiden välisiä riitoja. Harvat ovat välimieslain nojalla toimivia virallisesti tunnustettuja tuomioistuimia. Heillä on valtuudet tehdä sopimuksia osapuolten välillä, pääasiassa kaupallisissa riita-asioissa, mutta myös käsitellä sellaisia ​​aiheita, kuten perheväkivalta, perhekiista ja perintotaistelut. Mutta myös monia epävirallisia sharia-tuomioistuimia on toiminnassa.
Parlamentille on kerrottu merkittävästä epävirallisemmista sharia-tuomioistuimista ja "neuvostoista", jotka usein sijaitsevat moskeijoissa ja käsittelevät uskonnollisia avioeroja ja jopa lasten huoltajuuksia uskonnonopetuksen mukaisesti. Ne tarjoavat pikemminkin "sovittelua" kuin tuomiota, vaikka jotkut kuulemistilaisuudet järjestetään kuten tuomioistuimet, joissa uskonnolliset tutkijat tai oikeudelliset asiantuntijat istuvat tavalla, joka muistuttaa tuomareita kuin neuvonantajia. Eräässä tutkimuksessa arvioitiin, että Britanniassa oli nyt noin 85 sharia-elintä. Mutta uusi lakiyhdistyksen ohje on ensimmäinen kerta, kun virallinen oikeushenkilö tunnustaa joidenkin sharia-periaatteiden laillisuuden.
Se avaa tien High Street -yritysten ei-muslimeille lakimiehille tarjota Sharian suunnittelupalveluita. Asiakirjassa esitetään ratkaisevia eroja šaria-perintölakien ja länsimaisten perinteiden välillä.
Se selittää, kuinka islamin tapaan perinnöt jaetaan perillisten luetteloon keskuudessa, jonka määrittelevät sukulaisuudet, eikä nimettyjä henkilöitä. Se tunnustaa mahdollisuuden, että ihmiset solmivat useita avioliittoja.
"Miespuoliset perilliset saavat useimmissa tapauksissa kaksinkertaisen määrän saman luokan naisperillisen perimästä summasta", ohjeet sanovat. "Ei-muslimit eivät ehkä peri ollenkaan, ja vain muslimien avioliitot tunnustetaan.
Vastaavasti eronnut puoliso ei ole enää sharia-perillinen, koska oikeus riippuu voimassaolevasta muslimien avioliitosta, joka oli olemassa kuoleman päivänä. Tämä tarkoittaa, että sinun on muutettava tai poistettava joitain vakiolausekkeita. "Se neuvoo asianajajia laatimaan erityiset poissulkemiset Wills Act 1837: stä, joka sallii lahjojen siirtämisen kuolleen perillisen lapsille, koska tätä ei tunnusteta islamilaisessa laissa.
National Secular Societyn pääjohtaja Keith Porteous Wood sanoi: "Tämä ohje merkitsee uutta vaihetta Ison-Britannian oikeuslaitoksessa heikentämään demokraattisesti määritettyä ihmisoikeuksien mukaista lakia toisen aikakauden ja toisen kulttuurin uskonnollisen oikeuden hyväksi. on kattavampi laajuudeltaan ja muutoksenhakukeinoin kuin mikään muualla maailmassa. Sen sijaan, että lakiyhdistys suojelee sitä, se näyttää päättävän uhrata viimeisten 500 vuoden aikana saavutetun edistyksen. "
Lady Cox sanoi: "Jokaisella on vapaus tehdä oma tahtonsa ja jokaisella on vapaus antaa näiden testamenttien heijastaa uskonnollisia vakaumuksiaan. Mutta että lakijärjestön kaltainen järjestö näyttää edistävän tai kannustavan politiikkaa, joka on luonnostaan ​​sukupuoleen perustuvaa syrjivää tapa, jolla on erittäin vakavia seurauksia naisille ja mahdollisesti lapsille, on erittäin huolestuttava asia. "

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa