Liity verkostomme!

Talous

Euroopan unionin tuomioistuin vahvistaa rajoitukset, jotka sulkevat pois musliminaiset työpaikoilla

Julkaistu

on

Tänään (15. heinäkuuta) Euroopan unionin ylin tuomioistuin - Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) - teki selväksi, että työnantajat voivat rajoittaa 'uskonnollisten symbolien', kuten islamilaisen huivin, käyttöä vain rajoitetuissa olosuhteissa.

Unionin tuomioistuin totesi, että tällaisia ​​käytäntöjä on sovellettava yleisesti ja erottelemattomasti ja että niiden on esitettävä todisteet siitä, että ne ovat välttämättömiä "työnantajan todellisen tarpeen" tyydyttämiseksi. Kyseisten oikeuksien ja intressien yhteensovittamisessa "kansalliset tuomioistuimet voivat ottaa huomioon jäsenvaltionsa erityisolosuhteet" ja erityisesti "uskonnonvapauden suojelua koskevat suotuisammat kansalliset säännökset".

Huolimatta muiden, edistyksellisempien jäsenvaltioiden asiayhteyden huomioon ottamisesta, Euroopan unionin päätöksellä on tänään todennäköisesti kauaskantoisia vaikutuksia, ja se saattaa edelleen sulkea monet musliminaiset - ja muiden uskonnollisten vähemmistöjen naiset - eri työpaikoista Euroopassa .

Maryam H'madoun Open Society Justice Initiative -aloitteesta (OSJI) kommentoi tämän päivän päätöstä: ”Uskonnollista pukeutumista kieltävät lait, politiikat ja käytännöt ovat islamofobian kohdennettuja ilmenemismuotoja, joiden tarkoituksena on sulkea musliminaiset julkisesta elämästä tai tehdä heistä näkymättömiä. "Puolueettomuudeksi" naamioitu syrjintä on verho, joka on todella nostettava. Sääntö, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on sama ulkonäkö, ei ole neutraali. Se syrjii tarkoituksella ihmisiä, koska he ovat näkyvästi uskonnollisia. Tuomioistuimet eri puolilla Eurooppaa ja YK: n ihmisoikeuskomitea ovat korostaneet, että huivin käyttäminen ei aiheuta sellaista vahinkoa, joka aiheuttaisi työnantajan "todellisen tarpeen" toteuttaa tällaisia ​​käytäntöjä. Päinvastoin, tällainen politiikka ja käytännöt leimaavat naisia, jotka kuuluvat Euroopan rodullisiin, etnisiin ja uskonnollisiin vähemmistöihin tai joiden uskotaan kuuluvan niihin, lisäämällä väkivallan ja viharikosten korkeamman riskin riskiä ja vaarantamalla muukalaisvihan ja rotusyrjinnän voimistumisen ja syventymisen, etninen eriarvoisuus. Työnantajien, jotka toteuttavat näitä käytäntöjä ja käytäntöjä, tulisi kulkea varovasti, koska he saattavat joutua vastuuseen syrjinnästä sekä EU: n että kansallisen lainsäädännön nojalla, jos he eivät osoita todellista tarvetta uskonnolliseen pukeutumiskieltoon. "

Tuomio palautetaan nyt Saksan tuomioistuimille lopullisten päätösten tekemiseksi kahdesta tapauksesta, jotka perustuvat Luxemburgissa toimivien tuomareiden torstaina antamaan EU-lakiin.

Ensimmäisessä tapauksessa monikulttuurisen päiväkodin muslimityöntekijälle oli annettu useita varoituksia, koska hän oli tullut töihin huivilla. Sitten Hampurin työtuomioistuin käsitteli tapausta siitä, onko nämä merkinnät poistettava hänen henkilöstötiedostoistaan. Tuomioistuin kääntyi yhteisöjen tuomioistuimen puoleen.

Toisessa liittovaltion työoikeus otti samanlaisen lähestymistavan vuonna 2019 tapaukseen Nürnbergin alueen musliminaisen kanssa, joka oli valittanut huivikiellosta Mueller-apteekkiketjussa.

Euroopan komissio

Sisämarkkinat: uudet säännöt turvallisten ja vaatimusten mukaisten tuotteiden varmistamiseksi EU: n markkinoilla

Julkaistu

on

Tästä päivästä lähtien EU Markkinavalvonta- ja vaatimustenmukaisuusasetus tulee täysin sovellettavissa. Uusien sääntöjen tarkoituksena on varmistaa, että EU: n markkinoille saatetut tuotteet ovat asiaa koskevan EU: n lainsäädännön ja kansanterveyttä ja turvallisuutta koskevien vaatimusten mukaisia. Lainsäädäntö on avain hyvin toimivien sisämarkkinoiden varmistamiseen ja auttaa luomaan paremman rakenteen EU: n markkinoilla vaihdettujen tuotteiden tarkastuksille parantamalla kansallisten viranomaisten ja tullivirkailijoiden välistä yhteistyötä.  

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Verkko-ostosten kasvaessa ja toimitusketjujen monimutkaisuuden myötä on välttämätöntä varmistaa, että kaikki sisämarkkinoidemme tuotteet ovat turvallisia ja EU-lainsäädännön mukaisia. Tämä asetus auttaa suojelemaan kuluttajia ja yrityksiä vaarallisilta tuotteilta ja parantamaan kansallisten viranomaisten ja tullivirkailijoiden yhteistyötä estääkseen näiden pääsyn sisämarkkinoille. "

Asetusta, jonka komissio ehdotti kesäkuussa 2019, sovelletaan nyt laajaan tuotevalikoimaan, johon kuuluu 73 EU-lainsäädäntöä, leluista, elektroniikasta autoihin. Jotta yritykset voisivat paremmin noudattaa näitä sääntöjä, asetus auttaa tarjoamaan yrityksille maksutta tuotesääntöjä koskevia tietoja Sinun Eurooppasi-portaali että tuotteen yhteyspisteet. Uudet säännöt tarkentavat myös paremmin markkinavalvontaviranomaisten toimivaltuuksia antamalla niille valtuudet suorittaa paikalla tehtäviä tarkastuksia ja toteuttaa tuotteiden salaista ostamista. markkinavalvonnan nykyaikainen kehys auttaa myös vastaamaan sähköisen kaupankäynnin ja uusien toimitusketjujen kasvaviin haasteisiin varmistamalla, että tietyt tuoteryhmät voidaan saattaa EU: n markkinoille vain, jos taloudellinen toimija on läsnä EU: ssa viranomaisten neuvottelukumppanina. Auttaakseen yrityksiä sopeutumaan näihin vaatimuksiin komissio on jo julkaissut erityisohjelman suuntaviivat maaliskuussa 2021. Lisäksi asetus auttaa myös vahvistamaan lainvalvontaviranomaisten ja erityisesti tulliviranomaisten välistä yhteistyötä, jotta voidaan varmistaa EU: n markkinoille sen rajoilla tulevien tuotteiden tehokkaampi valvonta. Markkinavalvontaviranomaisten, komission ja sidosryhmien välisen yhteistyön parantamisen perusta luotiin perustamalla YTK Euroopan tuotteiden vaatimustenmukaisuusverkko aiemmin tämän vuoden tammikuussa. Lisätietoja markkinavalvonnasta, tätä.

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Continue Reading

ympäristö

EU aikoo käyttää polttomoottoreita kahden vuosikymmenen kuluessa

Julkaistu

on

By

Kuorma-autot jonottavat A16-moottoritielle kanaalin tunneliin Calaisissa, Pohjois-Ranskassa, 17. joulukuuta 2020. REUTERS / Pascal Rossignol
Sähköauto nähdään kytkettynä sähköautojen latauspisteeseen Roomassa, Italiassa, 28. huhtikuuta 2021. REUTERS / Guglielmo Mangiapane

Euroopan unioni ehdotti keskiviikkona (13. heinäkuuta) osana laajaa ilmastopakettia toimenpiteitä, jotka merkitsevät bensiinin ja dieselautojen myynnin loppumista 20 vuoden kuluessa ja nopeuttavat siirtymistä sähkökäyttöiseen, kirjoittaa Nick Carey, Kate Abnett että Ilona Wissenbach.

Monet autonvalmistajat ovat jo ilmoittaneet valtavista investoinneista sähköistykseen, osittain ennakoiden tiukempia päästötavoitteita, mutta haluavat tietää, tukeeko EU niitä rakentamalla julkisia latausasemia ja kuinka nopeasti se haluaa hybridi-sähkö- / polttomoottoreiden asteittaisen lopettamisen.

"Vuoteen 2040 mennessä useimpien autonvalmistajien mallit sähköistetään joka tapauksessa melko paljon", sanoi AlixPartners-konsulttiyrityksen toimitusjohtaja Nick Parker. "Kysymys on, voisivatko he (EU) yrittää pakottaa matkan matkan varrelle vai jättääkö yksittäisten autonvalmistajien päätettäväksi kyseisen polun itse."

Viime kuussa Volkswagen AG (VOWG_p.DE) sanoi lopettavansa polttomoottorilla varustettujen autojen myynnin Euroopassa vuoteen 2035 mennessä ja hieman myöhemmin Kiinassa ja Yhdysvalloissa osana siirtymistään sähköajoneuvoihin. Lue lisää.

Ja viime viikolla Stellantis (STLA.MI), maailman suurin autovalmistaja, sanoi investoivansa yli 4 miljardia euroa (30 miljardia dollaria) vuoteen 35 mennessä kokoonpanonsa sähköistämiseen. Lue lisää.

Edistyksestä huolimatta EU: n tieliikenteen päästöt ovat tosiasiallisesti lisääntyneet viime vuosina, ja uusien toimenpiteiden tarkoituksena on saada ala vastaamaan blokin yleistä strategiaa, jolla päästään nollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä.

EU: n toimeenpanovirasto, Euroopan komissio, esittää sitovat päästötavoitteet, jotka käytännössä tekevät mahdottomaksi uusien fossiilisilla polttoaineilla toimivien ajoneuvojen myynnin 27 maan ryhmässä vuodesta 2035 tai 2040 keskustelujen tuntemien lähteiden mukaan.

Nykyisen tavoitteen, jonka mukaan hiilidioksidipäästöjä vähennetään 37.5 prosentilla nykyisestä tasosta vuoteen 2 mennessä, odotetaan korvaavan 2030–50 prosentin leikkaus.

LATAUS

Vähäpäästöisten autojen myynti kasvoi Euroopassa viime vuonna, vaikka COVID-19-pandemia kaataa ajoneuvojen kokonaismyynnin, ja joka yhdeksäs myydystä uudesta autosta oli sähkö- tai plug-in-hybridi. Lue lisää.

Täydellinen sähköistys on kuitenkin vielä kaukana. Silloinkin, kun ostajilla on varaa osittaisen tai kokonaan sähkökäyttöisen ajoneuvon huomattavaan hintatasoon, "alueen kantava ahdistus" on estänyt monia, koska julkisia latausasemia ei ole.

Autonvalmistajat ovat sanoneet, että he hyväksyvät tiukemmat päästötavoitteet vasta vastineeksi massiivisista julkisista investoinneista latureihin, ja on merkkejä siitä, että heitä on kuultu.

Brysselin odotetaan ehdottavan lainsäädäntöä, joka velvoittaisi maat asentamaan julkisia latauspisteitä tietyn matkan pääteiden varrelle.

"Polttomoottoreiden päättymispäivä lisää painetta, jonka EU: n ja jäsenvaltioiden on huolehdittava latausinfrastruktuurin kehittämisestä", kertoi UBS: n analyytikko Patrick Hummel. "Ei voi olla, että autovalmistajien on perustettava latausasemat yksin."

Jotkut eurooppalaiset autonvalmistajat, kuten BMW (BMWG.DE) ja Renault (RENA.PA) ovat investoineet paljon plug-in-hybridiin - joissa on sekä polttomoottoreita että sähkömoottoreita - keinona ratkaista tämä ongelma keskipitkällä aikavälillä.

Mutta kun hybridiautojen vihreät valtakirjat haastetaan yhä enemmän, he pelkäävät, että suuri osa tästä investoinnista menee hukkaan, jos heitä pakotetaan poistamaan ne käytöstä liian aikaisin. Lue lisää.

AlixPartners arvioi, että vuosien 2021--2025 aikana autonvalmistajat ja toimittajat sijoittavat maailmanlaajuisesti 330 miljardia dollaria sähköistykseen, mikä on 41% enemmän kuin arviolta 250 miljardia dollaria ajanjaksolta 2020-2024.

EU: n jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin on neuvoteltava ja hyväksyttävä kaikki komission ehdotukset.

($ 1 = € 0.8477)

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa