Liity verkostomme!

Kulttuuri

2013 EU kirjallisuuspalkinto: Awards

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

logo_kirjastoTänä iltana (26. marraskuuta) tämän vuoden 12 parasta uutta tai uutta kirjoittajaa saavat palkintonsa gaala seremoniaan, joka pidetään Concert Noble -tapahtumassa Brysselissä. Voittajat 2013 EU: n kirjallisuuspalkinto (EUPL) ovat: Isabelle WÉRY (Belgia), Faruk ŠEHIĆ (Bosnia ja Hertsegovina), Emilios SOLOMOU (Kypros), Kristian BANG FOSS (Tanska), Meelis FRIEDENTHAL (Viro), Lidija DIMKOVSKA (entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia), Katri LIPSON (Suomi), Marica BODROŽIĆ (Saksa), Tullio FORGIARINI (Luxemburg), Ioana PÂRVULESCU (Romania), Gabriela BABNIK (Slovenia) ja Cristian CRUSAT (Espanja).

Palkinnot jakaa kulttuuri-, koulutus-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou Euroopan parlamentin kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan puheenjohtajan Doris Packin läsnä ollessa. Seremoniaan osallistuvat myös osallistuvien maiden tämän vuoden kulttuuriministerit sekä muut kirjallisuuden, kulttuurin ja politiikan maailman johtavat henkilöt.

Kilpailun järjestää Euroopan komissio yhteistyössä Euroopan kirjakauppaliiton, Euroopan kirjailijoiden neuvoston ja Euroopan kustantajien federaation kanssa. Kilpailu on avoin tekijöille EU: n kulttuuriohjelmaan osallistuvista 37 maasta. Kansallisten tuomaristojen nimeämät voittajat saavat 5,000 euroa, ja heille annetaan etusija EU-käännösapurahojen saamiseksi uudesta Euroopan kulttuuri- ja luovien alojen tukiohjelmasta vuodesta 2014 Luova Eurooppa. EUPL: n 43 voittajan kirjan kääntäminen vuodesta 2009 on antanut jo mahdollisuuden lukea niitä paljon suuremmalle yleisölle kaikkialla Euroopassa.

Mainos

Komission jäsen Vassiliou sanoi: "Lämpimät onnitteluni Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon voittajille tänä vuonna. Palkinto juhlii upeita uusia tai uusia kirjoittajia kaikkialta Euroopasta ja auttaa heitä saamaan kansainvälistä näkyvyyttä ja tunnustusta kotimaansa ulkopuolella. Pitkät aikavälillä pyritään myötävaikuttamaan aidon eurooppalaisen lukijakunnan luomiseen ja edistämään maanosamme rikas kulttuurinen ja kielellinen monimuotoisuus.Olen iloinen, että uusi Luova Eurooppa -ohjelma tukee edelleen palkintoa sekä rahoittaa 4,500 kirjan ja muun kirjallisuuden toimii. "

"Tänä vuonna meillä on jälleen erinomaiset EUPL-voittajat. Kirjakaupalle on niin jännittävää, että aion löytää uusia kykyjä. Muutama kuukausi sitten kustantajat kysyivät minulta, mikä oli suosikkikirjani, jotka valmistelivat "Ota kiinni lukemiseen" -kampanjaansa. Vastasin, että minulla ei ollut suosikkikirjaa, koska kirjakauppana tuntuu joka kerta, kun toimitan uusia kirjoja kirjakauppaan, lapsena jouluna. Näin tunnen tänä vuonna jälleen vuoden 2013 EUPL-voittajien kanssa. Eurooppalainen kirjallisuus ansaitsee ehdottomasti juhlan ja Euroopan kirjakauppaliiton puheenjohtajana olen tänä vuonna taas iloinen voidessani olla täällä ”, sanoi John McNamee.

"EU: n kirjallisuuspalkinto on kiihkeä vahvistus ihmisen luovuudesta, tarinankerronnan voimasta ja tärkeydestä sekä uusien kykyjen tunnistamisen ja tukemisen aiheuttamasta jännityksestä. Kakun kakku on, että kiitos EU: n rahoituksen käännöksille voittaneista kirjoista kirjallisuudella on voimakas rooli kansojen yhdistämisessä. EWC arvostaa kaikkien osallistujien työtä ja omistautumista ja lähettää onnittelunsa kunkin maan voittaneille kirjoittajille ", sanoi Euroopan kirjoittajien neuvoston varapuheenjohtaja Nick Yapp.

Mainos

Euroopan kustantajien federaation puheenjohtaja Piotr Marciszuk lisäsi: "Haluan onnitella lämpimästi vuoden 2013 EUPL-voittajia ja toivottaa heille kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Kukin heistä, jakamalla kulttuurinsa, kielensä ja sisämaailmansa kanssamme, myötävaikuttaa Euroopan monimuotoisuuteen. Palkinto on tilaisuus juhlia kirjallisuutta ja kulttuuriperintöämme, mistä meidän pitäisi perustellusti olla ylpeitä. "

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa