Liity verkostomme!

Maatalous

Maanviljelijät protestoivat: hallitusten on korvattava vahingot

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Monet maanviljelijöiden mielenosoitukset eri puolilla Eurooppaa ovat häirinneet vakavasti logistiikkaketjuja, tukkien tärkeitä reittejä, hyökänneet kuorma-autoihin ja tuhonneet rahtia, usein poliisin passiivisena todistajana. Kuljettajien ja kuljetusyritysten kustannukset ovat valtavat ja kasvavat. He tarvitsevat korvausta, sanoo IRU.

Viljelijäryhmien viime kuukausien aikana osoittamat mielenosoitukset käyttävät samanlaisia ​​taktiikoita: estävät tärkeimmät kauppareitit, mukaan lukien moottoritieyhteydet, rajat, jakelukeskukset ja satamat, häiritsemään liikennettä.

Kuljettajat jäävät loukkuun tiellä, ja he ovat käytännössä panttivankeina pitkiä aikoja ilman ruokaa, vettä ja saniteettitiloja, ja tavarat toimitetaan huomattavia viiveitä. IRU on jo kehottanut EU:n ja kansallisia viranomaisia ​​tekemään enemmän pitääkseen elintärkeät kauppa- ja liikkuvuusreitit auki.

Tukkeutuneen kuorma-auton kuljettajalle tai kuljettajalle aiheutuu keskimäärin noin 100 euroa tunnilta. Kustannukset voivat nousta nopeasti, mikä vaikuttaa erityisesti kuljettajiin ja pieniin ja keskisuuriin kuljetusyrityksiin. Laajemmat taloudelliset kustannukset ovat nousseet jo useisiin miljooniin euroihin.

Sananvapaus ei ole sama kuin tuhonvapaus

Mielenosoitukset ovat muuttuneet yhä väkivaltaisemmiksi erityisesti Ranskassa, kun naamioituneet mielenosoittajajoukot hyökkäävät kuorma-autoihin ja kuljettajiin, jotka vahingoittavat ajoneuvoja ja tuhoavat rahtia, erityisesti ruokaa. Tämä on rikollista vahinkoa kuorma-autolle ja sen viattomalle kuljettajalle, kuljetusalalle kokonaisuudessaan ja ihmisille, joille ruoka on tarkoitettu.

Valitettavasti mielenosoittajat hyökkäävät ensisijaisesti ulkomailla rekisteröityjen kuorma-autojen kimppuun, usein naapurimaista. Rahdin arvot vaihtelevat suuresti, mutta yksi rekka voi kuljettaa ruokaa, jonka arvo on 100,000 XNUMX euroa tai enemmän. Vaurioituneet rahtikustannukset, kuljettajat ja kuljettajat. Vakuutus ei korvaa vahinkoja, koska mellakat on suljettu pois useimmista vakuutuksista. Ei myöskään asiakkaat.

IRU:n EU:n edunvalvontajohtaja Raluca Marian sanoi: "Riittää riittää. Viattomat kuljettajat ja liikenteenharjoittajat yrittävät vain tehdä työtään tuoden ruokaa ja muuta tarpeellista markkinoille kaikkialla Euroopassa.

Mainos

"Jokaisella on oikeus protestoida, mutta ei oikeutta uhkailla kuljettajia, hyökätä kuorma-autoihin ja tuhota omaisuutta. Ja jos kalliita viivästyksiä, hyökkäyksiä ja tuhoa tapahtuu, jonkun on maksettava siitä", hän lisäsi.

Korvaa uhreille

Hallitukset kaikkialla Euroopassa eivät ole useinkaan onnistuneet varmistamaan logistiikkaketjujen jatkuvuutta ja suojelemaan kuljettajia, jotka vain yrittävät tehdä työtään. Hallituksen laiminlyönti toimia ja suojella oikeusvaltioperiaatetta näkyy usein kuvina poliisista, joka on paikalla, mutta ei yritä pysäyttää rikollista vahinkoa.

Raluca Marian totesi: ”Hallituksilla on velvollisuus varmistaa tavaroiden vapaa liikkuvuus ja taata kuljettajien ja heidän lastinsa turvallisuus. Näissä protesteissa havaittu järjestelmällinen vallan ja järjestyksen hajoaminen nostaa esiin uhrien – liikenteenharjoittajien – oikeutetun vaatimuksen saada hallituksilta korvauksia heidän menetyksistään.

"Jos hallitukset eivät täytä suojaavaa rooliaan, niiden on maksettava vahingot. Kukaan muu ei tee. Kuljetusyritykset tarvitsevat nyt yksinkertaisia ​​ja avoimia prosesseja korvausten hakemiseksi."

Tietoja IRU: sta


IRU on maailman tieliikennejärjestö, joka auttaa yhdistämään yhteiskuntia turvallisen, tehokkaan ja vihreän liikkuvuuden ja logistiikan avulla. Yli 3.5 miljoonan maantie- ja multimodaaliliikennepalveluja kaikilla globaaleilla alueilla tarjoavan yrityksen äänenä IRU auttaa pitämään maailman liikkeessä. iru.org

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa