Liity verkostomme!

Maatalous

Maanviljelyn kestävä tulevaisuus vaarassa, kun Euroopan komissio ajaa intensiivistä maataloutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tämänpäiväinen viljelijöiden mielenosoitus Brysselissä osoittaa, että Euroopan komission äskettäiset toimet yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) ympäristösääntöjen poistamiseksi eivät vastaa viljelijöiden huoliin kohtuuttomista hinnoista ja elinkelpoisesta tulevaisuudesta. Biologista monimuotoisuutta suojelevien sääntöjen luopuminen vahingoittaa maatalouden pitkän aikavälin kestävyyttä Euroopassa ja on suurten maatalousyritysten käsissä, jotka voivat laskea hintoja entisestään tehostamalla ja laajentamalla tuotantoaan. 

WWF:n Eurooppapolitiikan toimiston maatalousasiantuntija Anu Suono sanoi: ”Euroopan komissio juoksee ympäriinsä kuin päätön kana ja heittelee ympäristötoimia traktorin alle. He eivät pysty ratkaisemaan viljelijöiden todellisia ongelmia puuttumalla epäoikeudenmukaiseen hinnoitteluun ja yhteiseen maatalouspolitiikkaan, joka ei enää sovi elintarvikehuoltomme turvaamiseen pitkällä aikavälillä, estämään pienten perhetilojen häviämistä ja puuttumalla ilmastoon ja biologiseen monimuotoisuuteen. maanviljelijöiden kohtaamat hätätilanteet." 

Maatalousministerit kokoontuvat tänään AGRIFISH-neuvostossa keskustelemaan kriisin vastatoimista. "Kehotamme ministereitä työskentelemään kohti vuoden 2050 visiota kestävistä elintarvikejärjestelmistä, jotta maanviljelijät saataisiin pitkän aikavälin vakautta ja investointivarmuutta, jota he niin kipeästi tarvitsevat." sanoi Suono.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tammikuussa uudesta strategisesta vuoropuhelusta maatalouden tulevaisuudesta kaikkien asianomaisten sidosryhmien kanssa. Suono kommentoi: "Pyydämme Euroopan komissiota lopettamaan strategisen vuoropuhelun heikentämisen huonosti harkituilla, hätiköityillä päätöksillä, jotka on tehty poliittisen suosion saavuttamiseksi ennen eurovaaleja. Strateginen vuoropuhelu voi luoda perustan tasapainoiselle ja kestävälle näkemykselle Euroopan maatalousalan tulevaisuudesta yhteisen maatalouspolitiikan toistuvien lyhytaikaisten, epäonnistuneiden uudistusten sijaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa