Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Eläintaudit: Komissio hyväksyy yhdenmukaistetut säännöt eläinten rokottamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio yhdenmukaistaa 20. helmikuuta sääntöjä, jotka koskevat eläinten rokottamista vakavimpia eläintauteja vastaan. Lintuinfluenssan yhteydessä otetaan käyttöön erityisiä rokotussääntöjä, kun niitä käytetään taudin torjunta- tai ehkäisytoimenpiteenä. Tämä mahdollistaa eläinten ja tuotteiden turvallisen siirtämisen laitoksista ja vyöhykkeistä, joilla on rokotettu.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides (kuvassa) sanoi: "EU:n lähihistorian vakavimman taudinpurkauksen valossa lintuinfluenssan torjunta on painopisteidemme kärjessä. Nämä taudinpurkaukset aiheuttavat valtavia vahinkoja tälle maatalousalalle ja haittaavat kauppaa. Tänään esitellyt säännöt mahdollistavat rokotusten käytön yhdenmukaistamisen taudin leviämisen ehkäisemiseksi tai hillitsemiseksi ja ehtojen asettamisen rokotettujen eläinten ja niistä valmistettujen tuotteiden liikkumisen mahdollistamiseksi.

Nämä uudet säännöt ovat sopusoinnussa kansainvälisten standardien kanssa Maailman eläintautijärjestö (WOAH, perustettu OIE:ksi) ja ottaa huomioon äskettäin saatavilla oleva tieteellinen tietämys ja olemassa olevien unionin sääntöjen soveltamisesta saatu kokemus.

Uudet säännöt julkaistaan ​​tänään virallisessa lehdessä, ja ne tulevat voimaan 12. maaliskuuta. Lue lisää lintuinfluenssa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa