Liity verkostomme!

ympäristö

EU näkee uuden vastuullisen kulutuksen lain avainasemassa maailmanlaajuisen metsäkadon vähentämisessä

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio esitti tänään (17. marraskuuta) asetuksensa EU:n aiheuttaman metsäkadon ja metsien tilan heikkenemisen hillitsemiseksi. Ehdotuksessa tunnustetaan, että maatalousmaan laajentaminen liittyy EU:n tuomiin hyödykkeisiin, kuten soijaan, naudanlihaan, palmuöljyyn ja puuhun. , kaakao ja kahvi, tarkoittaa, että eurooppalaisten on otettava enemmän vastuuta valinnoistaan. 

Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) arvioi, että Euroopan unionia suurempi alue menetettiin metsien hakkuiden vuoksi vuosina 1990–2020. Pinta-alan menetyksillä mitattuna tämä vastaa 178 miljoonaa hehtaaria metsää samana ajanjaksona. aikaa, joka on noin kolme kertaa Ranskan kokoinen alue.

Asetuksessa asetetaan pakolliset due diligence -säännöt toimijoille, jotka tuovat EU:n markkinoille tiettyjä hyödykkeitä, jotka liittyvät metsien hävittämiseen ja tilan heikkenemiseen: soijaa, naudanlihaa, palmuöljyä, puuta, kaakaota ja kahvia sekä joitakin niistä johdettuja tuotteita, kuten nahkaa, suklaata ja huonekaluja. . Sen tarkoituksena on varmistaa, että vain metsäkadosta vapaat ja lailliset tuotteet (alkuperämaan lainsäädännön mukaisesti) ovat sallittuja EU:n markkinoilla.

Toimijoiden on kerättävä jäljitettävyyden takaamiseksi maantieteelliset koordinaatit maasta, jossa niiden markkinoille saattamat hyödykkeet on tuotettu. Jos maan katsotaan muodostavan riskin, sillä on "tehostettu valvonta", samoin vähemmän riskialttiit maat saavat kevyemmän vaikutelman. EU:n ehdotus edellyttää laajaa sitoutumista tuottajamaiden sekä muiden korkean kulutuksen maiden kanssa. 

Mainos

Komissio haluaa korostaa, että mitään maata tai hyödykettä ei kielletä. Kestävät tuottajat voivat jatkossakin myydä tuotteitaan EU:hun.

"Onnistuaksemme maailmanlaajuisessa taistelussa ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisejä vastaan ​​meidän on otettava vastuu toimimisesta sekä kotimaassa että ulkomailla", sanoi Euroopan vihreän sopimuksen varapuheenjohtaja Frans Timmermans: "Metsähakkuuasetuksemme vastaa kansalaisten pyyntöihin minimoimaan Euroopan panoksen metsien hävittämiseen ja edistämään kestävää kulutusta."

Ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius korosti Euroopan tarvetta ottaa vastuuta ja sanoi: "Jos odotamme kumppaneiltamme kunnianhimoisempaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, meidän pitäisi lopettaa saasteiden vienti ja metsäkadon tukeminen itse."

Mainos

Vihreät/EFA-ryhmä suhtautui ehdotukseen myönteisesti, mutta katsoi, että ekosysteemien ja ihmisoikeuksien suojelun varmistamiseksi on tehtävä enemmän. Euroopan parlamentin varapuhemies Heidi Hautala, Euroopan parlamentin varapuhemies, ihmisoikeusvaliokunnan ja kansainvälisen kaupan valiokunnan jäsen sanoi: "Metsäkadon vastaisessa taistelussa on tärkeää ottaa huomioon paitsi luonnonsuojelu myös ihmisoikeuksien kunnioittaminen, erityisesti alkuperäiskansojen ja paikallisyhteisöjen oikeudet." 

Hautala kehotti myös komissiota sisällyttämään tuoteluetteloon muunkin lihan kuin naudanlihan, kumin ja maissin. 

Toinen vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö, ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuusvaliokunnan jäsen, sanoi, että komission ehdotus jäi liian monien porsaanreikien takia, eikä se sisältänyt mitään muiden ekosysteemien, kuten savannien, kosteikkojen ja turvemaiden, suojelusta.

Hän lisäsi: ”Metsien häviäminen ei ole vain trooppisten maiden ongelma, vaan meidän on myös pidettävä hyvää huolta omista metsistämme. Euroopan mailla ei ole uskottavuutta vaatia metsäkadon lopettamista muualla, jos emme ole valmiita tekemään osamme puolustaaksemme omaa luontoamme.

Jaa tämä artikkeli:

Luonnon monimuotoisuus

European Business and Nature Summit virtaviivaistaa biologisen monimuotoisuuden liiketoiminnaksi

Julkaistu

on

Tänään (1. joulukuuta) korkean tason päättäjät ja yritysjohtajat kokoontuvat tapahtumaan European Business & Nature Summit skaalata liiketoimia luonnon hyväksi ennen keväällä 15 järjestettävää YK:n biodiversiteettikonferenssia (COP 2022). EU [sähköposti suojattu] foorumi Euroopan komission ja muiden kumppaneiden huippukokouksen tavoitteena on vahvistaa yritysten kasvavaa liikkuvuutta Euroopassa ja sen ulkopuolella, mikä asettaa luonnon ja ihmiset elpymisstrategioidensa keskipisteeseen.

European Green Dealin varapuheenjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Vaikka ilmastokriisiä käsitellään kiireellisesti, biologisen monimuotoisuuden kriisi ja ekosidin uhka eivät ole vielä nousseet tarpeeksi korkealle globaalilla asialistalla. Yritykset ymmärtävät yhä useammin toiminnan kiireellisyyden, ja kehotan heitä olemaan äänekkäitä luonnon monimuotoisuuden vähenemisen riskeistä. Suhteemme palauttaminen luontoon torjuu taloudellisia tappioita, luo uusia työpaikkoja ja takaa asumiskelpoisen planeetan tuleville sukupolville.

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Yritykset ovat ratkaiseva vipu järjestelmän laajuisessa muutoksessa, jonka on tapahduttava, jos haluamme vakaan ilmaston ja elävän planeetan, jolla kaikki voivat menestyä. Luotan siihen, että he ajavat kunnianhimoa, että Biodiversity COP15:ssä sovitaan maailmanlaajuisesta biologisen monimuotoisuuden viitekehyksestä, joka lisää biologisen monimuotoisuuden rahoitusta ja valtavirtaistaa biologisen monimuotoisuuden riittävästi kaikilla aloilla.

Huippukokouksessa mukana johtavat yritykset ja rahoituslaitokset jakavat kokemuksia, esimerkkejä parhaista käytännöistä ja aloitteita, joiden tavoitteena on integroida luonnonpääomaa ja biologista monimuotoisuutta yritysten päätöksentekoon ja rohkaista muita mukaan. Tapahtuma kutsuu uusia allekirjoittajia Biologisen monimuotoisuuden rahoitussitoumus kehottaa maailmanlaajuisia johtajia kääntämään luonnon häviämisen tämän vuosikymmenen aikana ja sitoutumaan suojelemaan ja palauttamaan biologista monimuotoisuutta rahoitustoimillaan ja investoinneilla. Nämä uudet allekirjoittajat vahvistavat 75 rahoituslaitoksen ryhmää, jotka edustavat 12 biljoonan euron omaisuutta. Lisätietoja on osoitteessa uutinen.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

CO2 päästöt

Komissio hyväksyy uudet liitteet EU:n päästökauppajärjestelmän valtiontukea koskeviin suuntaviivoihin, joissa määritellään sovellettavat tehokkuuden vertailuarvot ja hiilidioksiditekijät

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt kaksi uutta liitettä EU:n päästökauppajärjestelmän valtiontuen suuntaviivat ("päästökauppaohjeet"). Uudet liitteet täydentävät päästökauppaohjeistusta ja määrittelevät sovellettavat tehokkuuskriteerit ja CO2-tekijät. Päästökauppaa koskevien suuntaviivojen tavoitteena on vähentää "hiilivuodon" riskiä, ​​kun yritykset siirtävät tuotantoaan EU:n ulkopuolisiin maihin, joissa on vähemmän kunnianhimoinen ilmastopolitiikka, mikä johtaa taloudellisen toiminnan vähenemiseen EU:ssa eikä kasvihuonekaasupäästöjen vähenemistä maailmanlaajuisesti. Suuntaviivat antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden korvata osan EU:n päästökauppajärjestelmän luomista hiilidioksidin hintasignaaleista (ns. epäsuorat päästökustannukset) aiheutuvista korkeammista sähkön hinnoista niille aloille, joilla on riski siirtyä.

Kun tarkistetut päästökauppajärjestelmän suuntaviivat hyväksyttiin syyskuussa 2020, komissio ilmoitti, että kaksi liitettä, jotka koskevat "tehokkuuden vertailuarvoja" ja "CO2-tekijöitä", julkaistaan ​​myöhemmin. Tehokkuusmittarit edustavat kunkin tuotteen tehokkaimmassa tuotantoprosessissa käytettyä sähkön määrää. CO2-tekijät, jotka perustuvat fossiilisten polttoaineiden sähköntuotannon yhdistelmään kussakin maassa tai alueella, kuvastavat sitä, missä määrin edunsaajan kuluttaman sähkön tukkuhintaan vaikuttavat päästökauppakustannukset asianomaisilla hintavyöhykkeillä.

Komissio on tänään hyväksynyt a Viestintä päästökauppajärjestelmän suuntaviivojen täydentäminen ja jäljellä olevat liitteet. Liitteissä määritellyt tehokkuuskriteerit ja CO2-tekijät perustuvat asiantuntijoiden panokseen, aikaisempaan käytäntöön ja tilastotietoihin. Tarkemmin sanottuna tehokkuuden vertailuarvot asetettiin ulkopuolisen konsultin asiantuntijatutkimuksen perusteella. Menetelmä sovellettavien CO2-kertoimien määrittämiseksi on samanlainen kuin aikaisemmissa suuntaviivoissa käytetty menetelmä, ja se perustuu Eurostatin tietoihin.

Uudet tehokkuuskriteerit ja CO2-tekijät otetaan huomioon edunsaajille aiheutuneiden välillisten kustannusten korvaussumman laskennassa vuodesta 2021 alkaen, ja ne ovat siksi tärkeitä tekijöitä päästökauppajärjestelmän suuntaviivojen mukaisesti myönnettyjen tukitoimenpiteiden oikeasuhteisuuden varmistamiseksi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

EU:n maataloustilastot: tuet, työpaikat, tuotanto

Julkaistu

on

Löydä tosiasioita ja lukuja maataloudesta EU:ssa, mukaan lukien rahoitus maittain, työllisyys ja tuotanto, yhteiskunta.

Maatalous on tärkeä elinkeino kaikille EU-maille ja ne kaikki saavat EU:n varoja yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) kautta. Näillä rahastoilla tuetaan viljelijöitä suoraan Euroopan maatalouden tukirahaston ja maaseutualueiden kautta, ilmastotoimia ja luonnonvarojen hallintaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston kautta.

Selvittää miten yhteinen maatalouspolitiikka tukee viljelijöitä.

EU:n maataloustuet maittain

Vuonna 2019 viljelijöille maksettuihin suoriin tukiin käytettiin 38.2 miljardia euroa ja maaseudun kehittämiseen 13.8 miljardia euroa. Lisäksi 2.4 miljardia euroa tuki maataloustuotteiden markkinoita.

Mainos

Yhteisen maatalouspolitiikan varojen käyttöä koskevat säännöt määritellään EU: n pitkän aikavälin talousarvio. Nykyiset säännöt ovat voimassa joulukuuhun 2022 saakka, jonka jälkeen viimeisin yhteisen maatalouspolitiikan uudistus tulee voimaan ja jatkuu vuoteen 2027 asti.

Infografiikka kartalla, josta näkyy yhteisen maatalouspolitiikan tukien määrä EU-maittain vuonna 2019. Keskeisimmät tiedot löytyvät EU:n maataloustuet maittain -otsikon alta.
Yhteisen maatalouspolitiikan varojen jako EU-maiden kesken  

EU:n maatalouden työllisyystilastot

Maatalousteollisuus tuki 9,476,600 2019 3,769,850 työpaikkaa vuonna 2018 ja 1.3 2020 XNUMX työpaikkaa elintarviketuotannossa (vuonna XNUMX), ja sen osuus EU:n bruttokansantuotteesta vuonna XNUMX oli XNUMX prosenttia.

Romaniassa oli eniten maataloudessa työllisiä vuonna 2019, kun taas Tanskassa oli eniten työllisiä elintarviketuotannossa vuonna 2018.

Mainos

Maataloussektori luo jokaista käytettyä euroa kohden 0.76 euroa lisää EU:n talouteen. Maatalouden bruttoarvonlisäys – erotus kaiken EU:n maatalouden alkusektorin tuottaman arvon ja tuotantoprosessissa käytettyjen palveluiden ja tavaroiden kustannusten välillä – oli 178.4 miljardia euroa vuonna 2020.

Infografiikka, joka näyttää työllisyyden maataloudessa (2019) ja elintarviketuotannossa (2018) EU-maittain. Keskeiset tiedot löytyvät EU:n maatalouden työllisyystilastot -otsikon alta.
Elintarvike- ja maatalousalat EU:ssa  

Maataloustuotanto Euroopassa

EU:n maatalous tuottaa runsaasti erilaisia ​​elintarvikkeita viljasta maitoon. EU on säätänyt lainsäädäntöä sen varmistamiseksi, että EU:ssa tuotettu ja myytävä ruoka on turvallista syödä. The EU:n pellolta pöytään -strategiaVuonna 2020 julkistetun hankkeen tavoitteena on varmistaa, että ruokaa tuotetaan myös kestävämmin. Mepit haluavat vähentää torjunta-aineiden käyttöä paremmin suojella pölyttäjiä ja biologinen monimuotoisuus, häkkien käytön lopettaminen eläintuotannossa ja lisää maankäyttöä luomuviljely by 2030.

Infografiikka, joka näyttää kuinka monta tonnia erilaisia ​​elintarvikkeita tuotettiin EU:ssa vuonna 2019.
Elintarvikkeiden tuotanto EU:ssa  

Yhteinen maatalouspolitiikka 

Tietolähteet 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa