Liity verkostomme!

Hiili nieluu

EU investoi yli miljardi euroa innovatiivisiin hankkeisiin talouden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unioni investoi yli 1.1 miljardia euroa seitsemään laajamittaiseen innovatiiviseen innovaatiorahaston hankkeisiin. Apurahoilla tuetaan hankkeita, joilla pyritään tuomaan läpimurtoteknologioita markkinoille energiaintensiivisillä aloilla, vedyn, hiilidioksidin talteenoton, käytön ja varastoinnin sekä uusiutuvan energian alalla. Hankkeet sijaitsevat Belgiassa, Italiassa, Suomessa, Ranskassa, Hollannissa, Norjassa, Espanjassa ja Ruotsissa. Varatoimitusjohtaja Timmermans sanoi: "Innovaatiot ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta voimme tarjota ratkaisuja, joita tarvitsemme tällä vuosikymmenellä pitääksemme 1.5 asteen ulottuvilla. Yhdessä voimakkaiden päästövähennysten kanssa innovaatiot antavat meille tien kohti Pariisin sopimusta. Tämä päätös antaa konkreettista tukea puhtaan teknologian hankkeille kaikkialla Euroopassa ja antaa niille mahdollisuuden skaalata peliä muuttavia teknologioita, jotka tukevat ja nopeuttavat siirtymistä ilmastoneutraaliuteen. Fit for 55 -pakettimme ehdottaa innovaatiorahaston lisäämistä, jotta entistä innovatiivisemmat eurooppalaiset hankkeet ja ideat voivat hypätä eteenpäin globaalissa ilmastoinnovaatiokilpailussa. A lehdistötiedote lisätietoa löytyy netistä.

Jaa tämä artikkeli:

Hiili nieluu

EU: n luonnoksissa suunnitellaan kasvavan hiilinieluja ilmastonmuutoksen torjunnassa

Julkaistu

on

By

Euroopan unioni on laatinut suunnitelmat metsien, nurmien ja muiden luonnollisten "hiilinielujen" rakentamiseksi, jotka imevät ilmakehästä hiilidioksidia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, Reutersin tiistaina (6. heinäkuuta) näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan kirjoittaa Kate Abnett.

Hiilenielujen merkitys on noussut, kun maat pyrkivät saavuttamaan "nollapäästöt" vuoteen 2050 mennessä. Tutkijoiden mukaan maailman on täytettävä tämä välttääkseen ilmastonmuutoksen pahimmat vaikutukset. Nettopäästöt tarkoittavat, että kasvihuonekaasupäästöjä ei ole enempää kuin voidaan tasapainottaa poistamalla kaasut ilmakehästä.

EU: n metsät, niityt, viljelymaat ja kosteikot poistivat ilmakehästä vuonna 263 yhteensä 2 miljoonaa tonnia hiilidioksidiekvivalenttia (CO2e) Euroopan komission mukaan. Tämä summa vastaa myös hiilidioksidipäästöjä, kun puita kaadetaan tai metsämaita poltetaan.

Komissio ehdottaa ensi viikolla tavoitetta laajentaa EU: n nielua siten, että se absorboi 310 miljoonaa hiilidioksidipäästöä vuodessa vuoteen 2 mennessä asettamalla kullekin jäsenvaltiolle oikeudellisesti sitovan tavoitteen luonnoksen mukaan.

Mainos

Ehdotus edellyttäisi parempaa suojelua metsille ja villieläimille, jotka ovat vähentyneet hakkuiden, biomassaenergian kysynnän ja ilmastonmuutoksen pahentamien uhkien, kuten metsäpalojen ja tuholaisten, vuoksi.

Luonnoksessa ei määritelty kansallisia tavoitteita, jotka korvaavat nykyisen vaatimuksen varmistaa, että hiilidioksidin nielut eivät kutistu tällä vuosikymmenellä.

Vuodesta 2031 alkaen EU aloittaisi myös maatalouden kaasupäästöjen, mukaan lukien metaanin - toisen voimakkaan kasvihuonekaasun - laskemisen nettohiukkaslaskennassaan. EU: n maatalouspäästöt eivät ole vähentyneet vuodesta 2010.

Mainos

Ehdotus on tarkoitus julkaista 14. heinäkuuta osana laajempaa ilmastopolitiikkapakettia, jonka päätehtävänä on vähentää hiilidioksidipäästöjä lähteistä, kuten ajoneuvoista, tehtaista ja voimalaitoksista.

Tämän jälkeen jäsenvaltiot ja Euroopan parlamentti neuvottelevat politiikoista, mikä on poliittisesti herkkä prosessi, joka voi kestää jopa kaksi vuotta.

EU aikoo myös ehdotusluonnoksen mukaisesti perustaa hiilidioksidipäästötodistusten järjestelmän, jonka viljelijät ja metsänhoitajat voisivat myydä saastuttajille, jotka tarvitsevat tasapainottavansa päästöjään, mikä luo taloudellisen kannustimen hiilen varastointiin.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa