Liity verkostomme!

ympäristö

Eteläisen pallonpuoliskon otsonireikä ylittää Etelämantereen koon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu seuraa tarkasti Etelämantereen aluetta seuratakseen tämän vuoden otsonireiän kehitystä etelänavalle, joka on nyt saavuttanut laajemman kuin Etelämanner. Melko tavanomaisen alun jälkeen vuoden 2021 otsonireikä on kasvanut huomattavasti viime viikolla ja on nyt suurempi kuin 75 % otsonireikistä kauden vaiheessa vuodesta 1979 lähtien.

Tutkijat Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu (CAMS) ovat seuranneet tarkasti tämän vuoden Etelämantereen otsonireiän kehitystä. Päällä Kansainvälinen otsonikerroksen säilyttämisen päivä (16. syyskuuta) CAMS saa ensimmäisen tilan päivityksen stratosfäärireiästä, joka ilmestyy vuosittain Austral -kevään aikana, ja otsonikerroksesta, joka suojaa maapalloa auringon säteiden haitallisilta ominaisuuksilta. CAMS: n toteuttaa Euroopan keskitason sääennusteiden eurooppalainen keskus Euroopan komission puolesta EU: n rahoituksella.

Vincent-Henri Peuch, Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelun johtaja, sanoi: ”Tänä vuonna otsonireikä kehittyi odotetusti kauden alussa. Se näyttää melko samanlaiselta kuin viime vuonna, joka ei myöskään ollut todella poikkeuksellinen syyskuussa, mutta muuttui sitten yhdeksi pitkäaikaisimmista otsonireikistä tietorekisterissämme myöhemmin kauden aikana. Ennusteemme osoittavat, että tämän vuoden reikä on kehittynyt tavallista suuremmaksi. Pyörre on melko vakaa ja stratosfäärilämpötilat ovat jopa alhaisempia kuin viime vuonna. Tarkastelemme melko suurta ja mahdollisesti myös syvää otsoniaukkoa. ”

CAMSin otsonikerroksen toiminnallinen seuranta käyttää tietokonemallinnusta yhdessä satelliittien havaintojen kanssa samalla tavalla kuin sääennusteet, jotta saadaan kattava kolmiulotteinen kuva otsonireiän tilasta. Tätä varten CAMS yhdistää tehokkaasti erilaisia ​​saatavilla olevia tietoja. Yksi osa analyysistä koostuu otsonipylvään havainnoista auringon spektrin ultraviolettinäkyvässä osassa tehdyistä mittauksista. Nämä havainnot ovat erittäin korkealaatuisia, mutta niitä ei ole saatavilla alueella, joka sijaitsee edelleen polaarisena yönä. Mukana on erilaisia ​​havaintoja, jotka antavat ratkaisevaa tietoa otsonikerroksen pystysuorasta rakenteesta, mutta joilla on rajallinen vaakasuora peitto. Yhdistämällä yhteensä viisi erilaista lähdettä ja tuomalla ne yhteen käyttämällä hienostunutta numeerista malliaan, CAMS voi tarjota yksityiskohtaisen kuvan otsonin jakautumisesta ja yhdenmukaisen sarakkeen, profiilin ja dynamiikan. Lisätietoja liitteenä olevassa lehdistötiedotteessa.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copernicus on osa EU: n rahoittamaa Euroopan unionin avaruusohjelmaa, ja se on sen lippulaiva Maanhavainto -ohjelma, joka toimii kuuden temaattisen palvelun kautta: Atmosphere, Marine, Land, Climate Change, Security and Emergency. Se toimittaa vapaasti saatavilla olevia operatiivisia tietoja ja palveluita, jotka tarjoavat käyttäjille luotettavaa ja ajantasaista tietoa planeetastamme ja sen ympäristöstä. Ohjelmaa koordinoi ja hallinnoi Euroopan komissio, ja se toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, Euroopan avaruusjärjestön (ESA), Euroopan meteorologisten satelliittien hyödyntämisjärjestön (EUMETSAT), Euroopan keskipitkän sääennusteiden keskuksen ( ECMWF), EU: n virastot ja Mercator Océan. ECMWF: llä on kaksi palvelua EU: n Copernicus Earth -ohjelmasta: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) ja Copernicus Climate Change Service (C3S). Ne osallistuvat myös EU: n yhteisen tutkimusneuvoston (YTK) toteuttamaan Copernicus -hätähallintapalveluun (CEMS). Euroopan keskipitkän aikavälin sääennusteiden keskus (ECMWF) on riippumaton hallitustenvälinen järjestö, jota tukee 34 valtiota. Se on sekä tutkimuslaitos että 24/7 operatiivinen palvelu, joka tuottaa ja levittää numeerisia sääennusteita jäsenvaltioilleen. Nämä tiedot ovat täysin jäsenvaltioiden kansallisten sääpalvelujen saatavilla. ECMWF: n supertietokonelaitos (ja siihen liittyvä tietoarkisto) on yksi suurimmista lajissaan Euroopassa, ja jäsenvaltiot voivat käyttää 25% kapasiteetistaan ​​omiin tarkoituksiinsa. ECMWF laajentaa sijaintiaan eri jäsenvaltioissa joidenkin toimintojen osalta. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan pääkonttorin ja Italian tietokonekeskuksen lisäksi uudet toimistot, jotka keskittyvät yhteistyössä EU: n kanssa toteutettaviin toimiin, kuten Copernicus, sijaitsevat Bonnissa, Saksassa kesästä 2021 alkaen.

Continue Reading
Mainos

Puolustus

Olennainen infrastruktuuri: uusia sääntöjä yhteistyön ja kestävyyden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Kansalaisvapauskomitea Euroopan parlamentin jäsenet hyväksyvät uudet säännöt, joilla suojellaan paremmin välttämättömiä palveluja, kuten energiaa, liikennettä ja juomavettä.

Komitea hyväksyi neuvottelukantansa uusista EU: n elintärkeitä infrastruktuureita koskevista säännöistä äänin 57 puolesta ja XNUMX vastaan ​​(tyhjää). Mepit pyrkivät suojaamaan paremmin olennaisia ​​palveluja (esim. Energia, liikenne, pankki, juomavesi ja digitaalinen infrastruktuuri) parantamalla jäsenvaltioiden sopeutumiskykyä koskevia strategioita ja riskinarviointeja.

Ilmastonmuutos on sisällytetty mahdollisten keskeisten infrastruktuurien häiriöiden lähteeksi, ja kyberturvallisuutta pidetään tärkeänä sietokyvyn osana. Koska palvelut ovat yhä enemmän toisistaan ​​riippuvaisia, uudistetun direktiivin mukaan paikallisviranomaisten on perustettava yhteyspiste, joka vastaa viestinnästä muiden lainkäyttöalueiden kanssa. Se myös luo uuden kriittisten elinten sietokykyryhmän helpottamaan sidosryhmien välistä kommunikaatiota, ja parlamentti osallistuu tarkkailijana.

Mepit haluavat laajempaa soveltamisalaa ja enemmän avoimuutta

Mainos

Parlamentin jäsenet haluavat lisää avoimuutta häiriöiden sattuessa, mikä edellyttää kriittisten yhteisöjen ilmoittavan suurelle yleisölle tapahtumista tai vakavista riskeistä. Ne haluavat myös varmistaa, että jäsenvaltiot voivat tarjota taloudellista tukea kriittisille yhteisöille, jos tämä on yleisen edun mukaista, sanotun kuitenkaan rajoittamatta valtiontukisääntöjen soveltamista.

Kansalaisvapauksien komitea ehdottaa olennaisten palvelujen määritelmän laajentamista siten, että myös ympäristönsuojelu, kansanterveys ja -turvallisuus sekä oikeusvaltioperiaate mainitaan.

Jotta rajatylittävä yhteistyö olisi kitkatonta, parlamentin jäsenet haluavat lopulta, että palveluntarjoajia pidetään "eurooppalaisittain tärkeinä", jos ne tarjoavat vastaavia palveluja vähintään kolmessa jäsenvaltiossa.

Mainos

Äänestyksen jälkeen esittelijä Michal Šimečka (Renew, SK) sanoi: "Kriittiset yksiköt tarjoavat olennaisia ​​palveluja kaikkialla EU: ssa ja kohtaavat yhä enemmän sekä ihmisen aiheuttamia että luonnollisia uhkia. Tavoitteenamme on vahvistaa niiden kykyä selviytyä toimintansa riskeistä ja parantaa samalla olennaisten palvelujen sisämarkkinoita. Meidän odotetaan tuottavan Eurooppaa, joka suojelee ja mikä tarkoittaa myös elämäntapamme perustana olevien kriittisten järjestelmien kollektiivisen kestävyyden vahvistamista. "

Tausta

- Euroopan elintärkeiden infrastruktuurien (ECI) direktiivi kattaa tällä hetkellä vain kaksi alaa (liikenne ja energia), kun taas uudistettu direktiivi laajentaa sen kymmeneen (energia, liikenne, pankki, rahoitusmarkkinoiden infrastruktuurit, terveys, juomavesi, jätevesi, digitaalinen infrastruktuuri, julkishallinto ja avaruus). Samaan aikaan uudessa direktiivissä otetaan käyttöön kaikkien riskien lähestymistapa, jossa eurooppalainen kansalaisaloite keskittyi suurelta osin terrorismiin.

Seuraavat vaiheet

Ennen kuin neuvottelut neuvoston kanssa voidaan aloittaa, koko parlamentin on hyväksyttävä neuvottelukantaluonnos tulevassa istunnossa.

Lisätietoja 

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos: Nosta maailmanlaajuisia tavoitteita saavuttaaksesi vahvan tuloksen COP26 -konferenssissa

Julkaistu

on

Ympäristövaliokunta kehottaa kaikkia maita toteuttamaan vihreää elpymistä ja lisäämään vuoden 2030 ilmastotavoitteitaan Pariisin sopimuksen mukaisesti.

Glasgow'ssa 26. lokakuuta - 31. marraskuuta 12 pidettävän YK: n COP2021 -ilmastonmuutoskonferenssin edellä tiistaina ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitea on antanut panoksensa COP26 -kokoukseen äänin 60 puolesta, 15 vastaan ​​ja kolme tyhjää.

Päätöslauselmassaan Euroopan parlamentin jäsenet ilmaisevat huolensa siitä, että Pariisissa vuonna 2015 julkistetut tavoitteet johtavat selvästi yli kolmen asteen lämpenemiseen vuoteen 2100 mennessä verrattuna esiteolliseen tasoon. He sanovat, että EU: n on pysyttävä maailman johtajana ilmastonmuutoksen torjunnassa ja että Euroopan parlamentin jäsenet pyrkivät varmistamaan, että EU: n ”Sopii 55: lle vuonna 2030” ilmastopaketti on täysin Pariisin sopimuksen mukainen.

Mainos

Nopeuttaakseen ilmastotoimia Euroopan parlamentin jäsenet haluavat EU: n tukevan viiden vuoden aikataulua kaikille maille nykyisen kymmenvuotisen suunnitelman sijasta. He sanovat myös, että kaikki suorat ja epäsuorat fossiilisten polttoaineiden tuet olisi lopetettava EU: ssa vuoteen 2025 mennessä, ja ne kehottavat kaikkia muita maita toteuttamaan vastaavia toimenpiteitä.

Parlamentin jäsenet muistuttavat, että biologisella monimuotoisuudella on ratkaiseva rooli ihmisten taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan ​​ja siihen sopeutumisessa, ja korostavat, että luontoon perustuvat ratkaisut ovat win-win -ratkaisuja, joihin kuuluu ekosysteemien suojelu, palauttaminen ja kestävä hallinta.

G20: n on näytettävä tietä

Mainos

Mepit sanovat kaiken G20-maat pitäisi osoittaa maailmanlaajuista johtajuutta ja sitoutua saavuttamaan ilmastoneutraalius viimeistään vuonna 2050. Ne kehottavat myös komissiota perustamaan kansainvälisen ilmaseuran klubin, jossa on muita suuria kasvihuonekaasupäästöjä, tavoitteena asettaa yhteiset standardit ja lisätä kunnianhimoa kaikkialla maailmassa yhteisen hiilirajojen säätömekanismi.

He pitävät myönteisenä Yhdysvaltojen paluuta Pariisin sopimukseen ja presidentti Bidenin sitoutumista puolittamaan Yhdysvaltojen kasvihuonekaasupäästöt puoleen vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2005 verrattuna. Mepit odottavat konkreettisia poliittisia toimenpiteitä ja rahoitusta tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Vaikka parlamentin jäsenet tunnustavat Kiinan halukkuuden olla rakentava kumppani maailmanlaajuisissa ilmastoneuvotteluissa, se on huolissaan maan riippuvuudesta hiilestä ja korostaa, että Kiinan ilmastotavoitteiden olisi katettava kaikki kasvihuonekaasupäästöt eikä vain hiilidioksidipäästöt.

Lisää taloudellista tukea ilmastomuutoksen torjumiseksi

Euroopan parlamentin jäsenet sanovat, että kehittyneiden maiden on täytettävä lupauksensa kerätä kehitysmaille vähintään 100 miljardia dollaria vuosittain ilmastonmuutosta koskevaa rahoitusta ja korottaa tätä määrää vuodesta 2025 lähtien, jolloin myös kehittyvien talouksien pitäisi alkaa osallistua. Olisi hyväksyttävä etenemissuunnitelma, jossa esitetään kunkin kehittyneen maan oikeudenmukainen panos tähän rahoitussuunnitelmaan. He haluavat myös varmistaa, että kaikki kehitysmaat voivat osallistua COP26-tapahtumaan COVID-19-tilanteesta huolimatta.

Seuraavat vaiheet

Kaikki parlamentin jäsenet äänestävät päätöslauselmasta 18. – 21. Lokakuuta pidettävässä täysistunnossa.

A valtuuskunta johdolla eduskunnalta Pascal Canfin (Renew, FR) on Glasgow'ssa 8.-13. Marraskuuta.

Tausta

Parlamentti on vaatinut kunnianhimoisempaa EU: n ilmasto- ja biologista monimuotoisuutta koskevaa lainsäädäntöä ja julisti a ilmaston hätätilanne 28. marraskuuta 2019. Kesäkuussa 2021 Euroopan ilmastolaki hyväksyi eduskunta. Se muuttaa Euroopan vihreä sopimuspoliittinen sitoutuminen EU: n ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä EU: n ja jäsenvaltioiden sitovana velvoitteena. Se nostaa myös EU: n tavoitteen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2030 mennessä 40 prosentista vähintään 55 prosenttiin vuoden 1990 tasosta. Komissio esitteli heinäkuussa 2021 "Sopii 55: lle vuonna 2030" -paketti jotta EU voi saavuttaa kunnianhimoisemman vuoden 2030 tavoitteen.

Continue Reading

Luonnon monimuotoisuus

Biologinen monimuotoisuus: Uusi raportti osoittaa edistystä invasiivisten vieraslajien suhteen, mutta haasteita on edelleen

Julkaistu

on

Euroopan komissio on julkaissut ensimmäisen Raportti sovelluksesta että Invasiivisia vieraita lajeja (IAS) koskeva asetus, jonka tavoitteena on minimoida näiden lajien uhka kotoperäisille eläimille ja kasveille. Kertomuksessa todetaan, että IAS-asetus saavuttaa tavoitteensa, sillä ennaltaehkäisy- ja hallintatoimenpiteet, tiedon jakaminen ja ongelman tietoisuus ovat parantuneet. Toteutus on kuitenkin haaste monessa suhteessa. Ympäristöasioista, kalastuksesta ja valtameristä vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Hyökkäävät vieraslajit ovat merkittävä tekijä biologisen monimuotoisuuden häviämisessä Euroopassa. Tämän päivän raportti osoittaa, että EU: n tason toimilla on todellista lisäarvoa. Tämä asetus on olennainen väline tämän ongelman ratkaisemiseksi edelleen." uhkaa ja asettaa biologisen monimuotoisuuden elpymispolulle EU: n biologisen monimuotoisuuden strategian 2030 mukaisesti. ”

Maailmankaupan ja matkustamisen ennakoidun kasvun sekä ilmastonmuutoksen odotetaan lisäävän invasiivisten vieraslajien leviämisriskiä, ​​kuten kasveja, kuten vesihyasinttia, ja eläimiä, kuten Aasian hornet tai pesukarhu. Tämä voi lisätä haitallisia vaikutuksia biologiseen monimuotoisuuteen ja ekosysteemeihin, ihmisten terveyteen ja talouteen. Raportti perustuu vuosina 2015--2019 tehtyjen tietojen analyysiin ja osoittaa, että jäsenvaltiot ovat usein toteuttaneet tehokkaita toimenpiteitä estääkseen haitallisten vieraslajien tahallisen tai tahattoman tuonnin EU: hun. Raportti kuitenkin paljastaa myös, että haasteita ja parantamisen varaa on edelleen monia. Komissio ryhtyy toimiin parantaakseen IAS -asetuksen noudattamista. Lisätietoja on tässä uutinen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa