Liity verkostomme!

ympäristö

Onnittelut Tallinnalle, Valongolle ja Winterswijkille, Euroopan Green City -palkinnon uusille voittajille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

- Euroopan vihreä pääkaupunki 2023 -palkinto menee Viron kaupunkiin Tallinnaan. Otsikko Eurooppalainen vihreä lehti 2022 menivät yhdessä Portugalin Valongon kaupunkiin ja Winterswijkiin Alankomaissa.  

Seremoniassa ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius korosti kaupunkien ratkaisevaa roolia vihreän siirtymän tavoitteiden edistämisessä Euroopan vihreä sopimus. Komissaari Sinkevičius sanoi:

”Tallinnan, Valongon ja Winterswijkin kaupungit ovat osoittaneet sitoutumistaan ​​ja konkreettisia toimia terveellisempien, parempien ja vihreämpien paikkojen luomiseksi kansalaisilleen. Huolimatta uudesta vuodesta Covid-19-rajoitteiden alla, vihreän siirtymisen tavoitteet ovat edelleen korkealla. Tämän vuoden voittajat ovat vakuuttaneet meidät kyvystään tehdä ylimääräinen kilometri kestävän kehityksen puolesta ja näyttää tietä elämälle sopivien kaupunkien luomisessa. ” 

Mainos

Tallinnalle myönnetään 600,000 2023 euron rahapalkinto. Palkinto tukee voittanutta kaupunkia toteuttamaan aloitteita ja toimenpiteitä, joilla parannetaan kaupungin ympäristön kestävyyttä osana voittajan kaupungin Euroopan vihreän pääkaupungin vuotta 2022. .

Tallinna vaikutti kansainväliseen tuomaristoon järjestelmällisellä lähestymistavallaan vihreään hallintoon ja toisiinsa liittyviin strategisiin tavoitteisiin, jotka heijastavat Euroopan vihreän sopimuksen tavoitteita. Tallinnalle, joka on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa ja Unescon maailmanperintökohde, Tallinnalle on ominaista monipuolinen ja mosaiikkinen maisemat ja yhteisöt, jotka toimivat myös harvinaisten lajien elinympäristöinä.

Tallinna johtaa äskettäin perustettua 19 eurooppalaisen kaupungin verkostoa, jonka tavoitteena on toteuttaa YK: n kestävän kehityksen tavoitteet paikallisella tasolla ja keskittyä muun muassa köyhyyden poistamiseen, sukupuolten tasa -arvoon, puhtaaseen veteen, ilmastonmuutokseen, kestäviin kaupunkeihin ja energian kestävyyteen kasvua ja työllisyyttä.

Mainos

Portugalin kaupunki Valongo on vakuuttanut tuomariston, että se käsittelee ympäristöongelmia. Se asettaa etusijalle kansalaisten sitoutumisen ja osoittaa vahvaa poliittista sitoutumista. Kaupunki keskittyy luonnon alueisiin, sillä lähes 60% niiden kunnasta on metsän peitossa. Koska suurin osa näistä alueista on yksityisomistuksessa, julkisen politiikan toteuttaminen on entistä haastavampaa. Tuomaristo arvosteli myös erilaisia ​​tapoja, joilla kaupunki tarjoaa tukea pienituloisille kansalaisille siirtymässä kestävään kehitykseen, sekä Valongon tiivistä yhteistyötä naapurikaupunkien kanssa ympäristön säilyttämiseksi.

Tuomaristo oli vaikuttunut nähdessään Alankomaiden kaupungin Winterswijk kaupungin asukkaat, jotka ovat kaupungin kestävän kehityksen strategian ytimessä. Heidän esityksensä vakuutti tuomariston, että Winterswijk on aidosti sitoutunut tekemään vihreän siirtymisen kentällä. Tämä pieni Alankomaiden kaupunki, jossa on 30 000 asukasta, ylitti painonsa ja esitteli edistyneitä aloitteita ekologisen siirtymisen edistämiseksi. Niistä energiataulukot, jotka keräävät yhteen paikallisia sidosryhmiä auttamaan paikallisen energiasiirtymän ohjaamisessa tai kansalaisten kierrätysrahasto kotiensa energiatehokkuuden lisäämiseksi. Kaupunki on aloittelija eurooppalaisissa projekteissa, mutta ei epäröi tulla vihreiden ratkaisujen mestariksi, jotka voivat innostaa muita.

Yhteensä 30 kaupunkia kilpaili näistä palkinnoista. Kansainvälinen asiantuntijapaneeli arvioi jokaisen hakemuksen ja valitsi kymmenen finalistikaupunkia. Finalisteja haastatteli kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluivat Euroopan komission, alueiden komitean, pormestarien liiton toimiston, Euroopan ympäristökeskuksen, Euroopan ympäristötoimiston, Eurocitiesin ja ICLEI: n edustajat.

Tausta

Euroopan komissio julkaisi Euroopan vihreän pääkaupungin palkinnon rohkaistakseen kaupunkeja muuttumaan vihreämmiksi ja puhtaammiksi ja parantamaan siten kansalaistensa elämänlaatua. Koska 75 prosenttia Euroopan unionin väestöstä asuu kaupungeissa ja kaupunkiväestön odotetaan kasvavan entisestään, kaupungeilla on johtava rooli Euroopan vihreän sopimuksen käynnistämässä sosiaalisessa, ympäristöllisessä ja taloudellisessa muutoksessa, joka on esimerkki ja inspiroi ja motivoi muita liittyä mukaan.

European Green Capital Award (EGCA) myönnetään yli 100 000 asukkaan kaupungille, joka on valmis osallistumaan todelliseen muutokseen. European Green Leaf Award (EGLA) -palkinto on perustettu tunnustamaan pienten kaupunkien (20 000 - 100 000 asukasta) ympäristötyötä ja saavutuksia.

Joka vuosi riippumattomien kaupunkien kestävän kehityksen asiantuntijoista koostuva paneeli arvioi kilpailevien kaupunkien suorituskykyä 12 ympäristöindikaattorin perusteella ja valitsee finalistit.

Euroopan vihreän pääkaupungin titteli on tähän mennessä myönnetty 13 kaupungille: Tukholma, Ruotsi, voitti avajaisotsikon ja sen jälkeen Hampuri, Saksa (2011); Vitoria-Gasteiz, Espanja (2012); Nantes, Ranska (2013); Kööpenhamina, Tanska (2014); Bristol, Iso -Britannia (2015); Ljubljana, Slovenia (2016); Essen, Saksa (2017); Nijmegen, Alankomaat (2018); Oslo, Norja (2019); Lissabon, Portugali (2020) ja Lahti, Suomi (2021). Grenoble voitti mestaruuden vuonna 2022.

Yhdessä 11 kaupungille on myönnetty Euroopan vihreän lehden nimi: Mollet del Vallès, Espanja (2015); Torres Vedras, Portugali (2015); Galway, Irlanti (2017); Leuven, Belgia (2018); Växjö, Ruotsi (2018); Cornellà de Llobregat, Espanja (2019); Horst aan de Maas, Alankomaat (2019); Limerick, Irlanti (2020); Mechelen, Belgia (2020). Grabovo, Bulgaria ja Lappeenranta, jakavat arvonimen vuodelle 2021.

Jokaisen kilpailusyklin aikana voittajat ja finalistit yhdistävät voimansa ja laajentavat Euroopan vihreän pääoman ja vihreiden lehtien verkostoja. Nämä jatkuvasti kasvavat eurooppalaisten kaupunkien verkostot johtavat Euroopan komissiota ja tiiviissä yhteistyössä kuluvan vuoden voittajien kanssa. 

Continue Reading
Mainos

Ilmastonmuutos

Johtaja Timmermans käy korkean tason keskustelua ilmastonmuutoksesta Turkin kanssa

Julkaistu

on

Executive Vice President Timmermans received Turkish Environment and Urbanisation Minister Murat Kurum in Brussels for a high-level dialogue on climate change. Both the EU and Turkey experienced extreme impacts of climate change during the summer, in the form of wildfires and floods. Turkey has also seen the largest ever outbreak of ‘sea snot' in the Marmara Sea – overgrowth of microscopic algae caused by water pollution and climate change. In the wake of these climate change-induced events, Turkey and the EU discussed areas where they could advance their climate cooperation, in the pursuit of achieving the goals of the Paris Agreement. Executive Vice-President Timmermans and Minister Kurum exchanged views on urgent actions required to close the gap between what is needed and what is being done in terms of cutting emissions down to net-zero by mid-century, and thereby keep the 1.5°C goal of the Paris Agreement within reach. They discussed carbon pricing policies as an area of common interest, considering the forthcoming establishment of an Emissions Trading System in Turkey and the revision of the EU Emissions Trading System. Adaptation to climate change also featured high on the agenda along with nature-based solutions to counter climate change and biodiversity loss. You can watch their common press remarks tätä. More information on the High-Level Dialogue tätä.

Mainos

Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Around 3,000 towns and cities across Europe are participating in this year's Eurooppalainen liikkujan viikko, which started yesterday and will last until Wednesday, 22 September. The 2021 campaign has been launched under the theme ‘Safe and healthy with sustainable mobility', and will promote the use of public transport as a safe, efficient, affordable, and low-emission mobility option for everyone. 2021 is also the 20th anniversary of car-free day, from which the European Mobility Week has grown.

“A clean, smart and resilient transport system is at the core of our economies and central to people's lives. This is why, on the 20th anniversary of the European Mobility Week, I am proud of the 3,000 cities across Europe and beyond for showcasing how safe and sustainable transport options help our communities to stay connected during these challenging times,” said Transport Commissioner Adina Vălean.

For this landmark year, the European Commission has created a virtual museum showcasing the history of the week, its impact, personal stories, and how it links with the EU's broader sustainability priorities. Elsewhere, activities around Europe include bicycle festivals, exhibitions of electric vehicles and workshops. This year's event also coincides with a julkisen kuulemisen on the Commission's ideas for a new urban mobility framework, and the Euroopan rautatievuosi sen Connecting Europe Express train.

Mainos

Continue Reading

Metaani

EU: n ja Yhdysvaltojen yhteinen lehdistötiedote maailmanlaajuisesta metaanilupauksesta

Julkaistu

on

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet Global Methane Pledge -aloitteesta, joka vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä ja joka käynnistetään YK: n ilmastonmuutoskonferenssissa (COP 26) marraskuussa Glasgow'ssa. Presidentti Biden ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kehottivat maita liittymään lupaukseen Yhdysvaltojen johtamassa energia- ja ilmastofoorumissa (MEF) ja toivottivat tervetulleiksi ne, jotka ovat jo ilmaisseet tukensa.

Metaani on voimakas kasvihuonekaasu, ja hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin viimeisimmän raportin mukaan sen osuus on noin puolet maailman keskilämpötilan 1.0 celsiusasteen nettonoususta esiteollisen ajan jälkeen. Metaanipäästöjen nopea vähentäminen täydentää hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja koskevia toimia, ja sitä pidetään tehokkaimpana yksittäisenä strategiana ilmaston lämpenemisen vähentämiseksi lähitulevaisuudessa ja tavoite rajoittaa lämpeneminen 1.5 asteen ulottuville. 

Maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen liittyvät maat sitoutuvat yhteiseen tavoitteeseen vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä vähintään 30% vuoden 2020 tasosta vuoteen 2030 mennessä ja siirtyä käyttämään parhaita käytettävissä olevia varastomenetelmiä metaanipäästöjen kvantifioimiseksi keskittyen erityisesti suuripäästöisiin lähteisiin. Lupauksen täyttäminen vähentäisi lämpenemistä vähintään 0.2 celsiusastetta vuoteen 2050 mennessä. Mailla on suuresti erilaisia ​​metaanipäästöprofiileja ja vähennyspotentiaalia, mutta kaikki voivat edistää yhteisen maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamista lisäämällä kotimaista metaanin vähentämistä ja kansainvälisiä yhteistyötoimia. Suurimpia metaanipäästöjen lähteitä ovat öljy ja kaasu, hiili, maatalous ja kaatopaikat. Näillä aloilla on erilaiset lähtökohdat ja vaihteleva potentiaali lyhytaikaiseen metaanipäästöjen vähentämiseen, ja suurimmat mahdollisuudet kohdennettuun lieventämiseen vuoteen 2030 mennessä ovat energia-alalla. 

Mainos

Metaanin vähentäminen tarjoaa muita tärkeitä etuja, kuten parantuneen kansanterveyden ja maatalouden tuottavuuden. Climate and Clean Air Coalitionin (CCAC) ja Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) globaalin metaaniarvioinnin mukaan vuoden 2030 tavoitteen saavuttaminen voi estää yli 200,000 20 ennenaikaista kuolemaa, satoja tuhansia astmaan liittyviä päivystyskäyntejä ja yli 2030 miljoonaa tonnia satotappioita vuodessa vuoteen XNUMX mennessä vähentämällä osittain metaanin aiheuttamaa maanpäällistä otsonisaastetta. 

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta. Näihin maihin kuuluu kuusi maailman 15 suurimmasta metaanipäästöstä, ja niiden osuus yhdessä on yli viidennes maailman metaanipäästöistä ja lähes puolet maailmantaloudesta.

Euroopan unioni on toteuttanut toimia metaanipäästöjen vähentämiseksi lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Vuonna 1996 hyväksytty Euroopan komission strategia auttoi vähentämään kaatopaikkojen metaanipäästöjä lähes puoleen. Euroopan unioni hyväksyi lokakuussa 2050 strategian metaanipäästöjen vähentämiseksi kaikilla keskeisillä aloilla, mukaan lukien energia vihreän sopimuksen puitteissa ja tukemaan Euroopan unionin sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2020 mennessä. Metaanipäästöjen vähentäminen kuluvalla vuosikymmenellä on tärkeä osa Euroopan unionin tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Euroopan komissio ehdottaa tänä vuonna lainsäädäntöä metaanipäästöjen mittaamiseksi, raportoimiseksi ja todentamiseksi. , rajoittaa tuuletusta ja soihdutusta ja asettaa vuotojen havaitsemista ja korjaamista koskevat vaatimukset. Euroopan komissio pyrkii myös nopeuttamaan lieventämisteknologioiden käyttöönottoa lisäämällä hiilidioksidintuotantoa Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja niiden yhteisen maatalouspolitiikan strategiasuunnitelmia sekä edistämään biometaanin tuotantoa maatalousjätteistä ja -jäämistä. Lopuksi Euroopan komissio tukee Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelmaa (UNEP) riippumattoman kansainvälisen metaanipäästöjen seurantakeskuksen (IMEO) perustamisessa, jotta voidaan puuttua maailmanlaajuiseen tietovajeeseen ja avoimuuteen tällä alalla, myös taloudellisella rahoituksella. IMEOlla on tärkeä rooli luodessaan vahva tieteellinen perusta metaanipäästölaskelmille ja pannaan täytäntöön maailmanlaajuinen metaanilupaus.

Mainos

Yhdysvallat pyrkii vähentämään metaania merkittävästi useilla rintamilla. Ympäristönsuojeluvirasto (EPA) julkaisee vastauksena presidentti Bidenin puheenjohtajakauden ensimmäisenä päivänä antamaan toimeenpanomääräykseen uusia määräyksiä öljy- ja kaasuteollisuuden metaanipäästöjen rajoittamiseksi. Samanaikaisesti EPA on ryhtynyt toimiin kaatopaikkojen tiukempien saastumisstandardien täytäntöönpanemiseksi, ja liikenneministeriön putkilinjan vaarallisten materiaalien ja turvallisuushallinto jatkaa toimenpiteitä, jotka vähentävät metaanivuotoja putkilinjoista ja niihin liittyvistä tiloista. Presidentin kehotuksesta ja yhteistyössä Yhdysvaltain maanviljelijöiden ja karjankasvattajien kanssa Yhdysvaltain maatalousministeriö pyrkii merkittävästi laajentamaan ilmastotietoisten maatalouskäytäntöjen vapaaehtoista omaksumista, mikä vähentää tärkeimmistä maatalouden lähteistä peräisin olevia metaanipäästöjä kannustamalla parantamaan lannanhallintajärjestelmiä , anaerobiset keittimet, uudet karjanrehut, kompostointi ja muut käytännöt. Yhdysvaltain kongressi harkitsee lisärahoitusta, joka tukisi monia näistä toimista. Esimerkiksi kongressin käsiteltävänä olevien ehdotusten joukossa on merkittävä aloite orpojen ja hylättyjen öljy-, kaasu- ja kivihiilikaivojen ja -kaivosten sulkemiseksi ja korjaamiseksi, mikä vähentäisi merkittävästi metaanipäästöjä. Lisäksi Yhdysvallat tukee edelleen kansainvälisiä yhteistyössä toteutettavia metaanin lieventämistoimia, erityisesti johtamalla Global Methane Initiative ja CCAC.

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta:

  • Argentiina
  • Ghana
  • Indonesia
  • Irak
  • Italia
  • Meksiko
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Yhdysvallat, Euroopan unioni ja muut varhaiset kannattajat jatkavat uusien maiden liittymistä maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen, kunnes se julkaistaan ​​virallisesti COP 26 -tapahtumassa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa