# CleanMobility puhtaampaa ilmaa varten: Uudet komission päästöt laboratoriot

| Lokakuu 12, 2018

EU: n uuden ajoneuvotyyppihyväksyntäasetuksen hyväksymisen jälkeen komissio investoi kahteen viimeiseen huippuluokan päästötestauslaitokseen, joita kutsutaan nimellä VELA (ajoneuvojen päästöt laboratoriot), joita hallinnoi komission yhteinen tutkimuskeskus (YTK) ).

Puhdas ilma on komission ensisijainen tavoite, kuten muistutettiin Puhdas ilma kaikille viestinnälle toukokuussa. Sen varmistaminen, että autojen päästöt mitataan tarkasti, on yksi monista eri toimenpiteistä, joita voidaan käyttää tavoitteen saavuttamiseen. Sidosryhmien kuulemisen ja virallisen hyväksynnän ansiosta EU: n tasolla 2017-järjestelmässä tuli pakolliseksi entistä tarkemmat päästötestit.

EU on myös tarkistanut autojen tyyppihyväksyntä- ja markkinavalvontajärjestelmää, jota sovelletaan syyskuulta 2020. Kuten komissio on todennut, komissio on nyt lisännyt kaksi VELA-laboratoriota nykyisiin neljään, jotta autojen markkinatarkastukset voidaan suorittaa jäsenvaltioista riippumatta. Kaksi uutta laboratoriota valmistuu helmikuussa 2019, ja niiden on tarkoitus aloittaa 2020 testata autoja laboratoriossa (WLTP) ja todellisessa ajotilanteessa (RDE).

Uusien tyyppihyväksyntäsääntöjen ansiosta komissio voi ryhtyä välittömiin toimiin EU: n laajuisten vaatimattomien ajoneuvojen paljastamiseksi. Tällä hetkellä tämä on jäsenvaltioiden vastuulla ja muistuttaa korkoja, joita Komissio julkaisee säännöllisesti, eroavat merkittävästi eri puolilla Eurooppaa. Ympäristöneuvosto keskusteli eilen asiasta ilman laatuongelmia ja käytettyjä dieselmoottoreita. Ympäristöasioista vastaava komissaari Karmenu Vella edusti komissiota ja korosti, että "käytettyjen dieselpolttoautojen hinnat ovat laskussa ja jotkut onnistuvat, mutta monet muut kärsivät huonosta ilmanlaadusta. Emme voi sallia paikallisten ilmanlaadun ongelmien siirtymistä länsimaista itään unionissa viemällä saastuttavia dieselautoja. "

A verkkosivusto VELA-testauslaitoksista on saatavilla verkossa.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, CO2 päästöt, ympäristö, EU, Euroopan komissio, Saastuminen, Ajoneuvojen päästöihin