Euroopan komissio suhtautuu myönteisesti uuteen korkean tason ryhmään #EUAfricaRelationsista

| Lokakuu 12, 2018

Euroopan komission varapuheenjohtaja Ansip ja komission jäsenet Mimica, Hogan, Stylianides ja Vella ovat osallistuneet korkean tason ryhmäkokoukseen, jonka Friends of Europe, The Mo Ibrahim Foundation ja ONE kampanja.

Korkean tason ryhmään kuuluvat nykyiset ja entiset kansainvälisten järjestöjen ja säätiöiden johtajat sekä Afrikan maiden entiset presidentit ja pääministerit sekä tunnetut asiantuntijat. Sitoutumalla sitoutumiseen Euroopan ja Afrikan välisten suhteiden menestykseen osallistujat vaihtavat tässä yhteydessä näkemyksiä nuorisotyöttömyyden haasteista Afrikassa. Komissio on yksi EU: n ja Afrikan välisten suhteiden keskeisistä tekijöistä, ja se on äskettäin ottanut käyttöön uuden Afrikka-Eurooppa liitto joilla pyritään lisäämään investointeja ja luomaan työpaikkoja.

Komissio suhtautuu myönteisesti tähän uusiin aloitteisiin, jotka rikastuttavat edelleen pyrkimyksiä edistää ja tarttua tilaisuuksiin molemmissa maanosissa. Avajaisistuntoa isännöi kansainvälisen yhteistyön ja kehityksen komissaari Neven Mimica.

Lisätietoa Korkean tason ryhmä sekä Afrikka-EU-kumppanuus on saatavilla verkossa.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Afrikka, Keski-Afrikan tasavalta (CAR), EU, EU, Maailma