Liity verkostomme!

energia

Kaasu, joka kattaa aukon ja vähentää hiilidioksidipäästöjä nopeammin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Euroopan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi tarvitsemme myös kaasua. Ei ikuisesti ja kaikkialla, mutta siirtymäkaudeksi ja tietyissä tilanteissa. Kaasu on puhtain fossiilinen energialähde ja kaasuinfrastruktuuria voidaan käyttää jatkossa puhtaan vedyn kuljettamiseen - tuotettu uusiutuvalla energialla - jolla on valtava potentiaali energian kantajana liikenteessä ja teollisuudessa.

"Käyttämällä kaasua siltateknologiana voimme saavuttaa hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä nopeammin siirtymällä pois esimerkiksi hiilestä ilman, että joudumme odottamaan täysin hiilivapaiden teknologioiden olevan laajalti saatavilla. Monissa osissa EU:ta kaasu voi auttaa siltauksessa Kuilua ja auttaa meitä saamaan konkreettisia tuloksia nopeammin. Ja konkreettisten tulosten tuottaminen on se, mikä EPP-ryhmälle on tärkeää", sanoi Esther de Lange, Euroopan parlamentin jäsen, niin kutsutusta vihreästä sopimuksesta vastaava EPP-ryhmän varapuheenjohtaja.

Hänen lausuntonsa tuli sen jälkeen, kun Euroopan komissio ehdotti perjantaina ydinenergian ja fossiilisten kaasujen sisällyttämistä niin kutsuttuun taksonomia-asetukseen, jossa määritellään vihreät investoinnit määrittelevät kriteerit.

EPP-ryhmä tunnustaa myös ydinenergian roolin vähähiilisenä teknologiana kansallisessa energialähteiden yhdistelmässä edellyttäen, että tiukimpien turvallisuusstandardien ja käytöstäpoiston edellyttämät määräykset ovat riittävät, ottaen huomioon rajat ylittävät kysymykset.

"Taksonomiasäännöt ovat erittäin tärkeitä ohjaamaan yksityistä rahaa ja investointeja oikeaan suuntaan Green Dealin kannalta. Selkeästi määrittelemällä energialuettelon tarjoamme sijoittajille kaivattua selkeyttä", de Lange painotti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa